Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Pekne zhrnuty clanok. Tato redakcia je super a vobec nemam pocit syndromu vyhorenia ako inde. 

    Kazdeho bavi iny zaner hier a spolocne sa doplnaju. Alzbeta ako vecna hejterka ma chladnu hlavu a nepodlieha "hype-u" u kazdej novo oznamenej hry s peknou grafikou. Za tie roky si zahrala dost a jej recenzie s radostou citam.

    Dufam, ze v buducnosti pride viac hier ako "among us" a redakcia si opat nieco spolocne zahra.

    Posledne spolocne hranie Overcooked tiez stalo za to. Kludne si dajte dvojku. :-)

  • johanka.oczko

    Brzo to bude rok, kdy se ze mě stala vaše nadšená a oddaná
    fanynka – a měla na tom podíl jak vaše profesionalita, tak hlavně vaše
    osobnosti. 

    A Bětko, Tvoji kolegové z redakce by to určitě napsali líp a
    přesněji, ale mám chuť přesto poděkovat i Tobě – i když jen z pohledu „zvenku“.
    Díky za Tvoji nádhernou autentičnost v článcích i ve videích a ve streamech.
    Projevuješ se bezprostředně a otevřeně, vždycky to má šťávu a umíš si ze sebe i
    udělat srandu, což neni samosebou. Oceňuju, jak jsi přímá - vůbec se nebojíš
    nazývat věci pravými jmény – a jsi při tom bystrá, zábavná, provokativní a
    kreativní (že i krásná, to asi nemusim nikomu připomínat.)). Ani na okamžik nepochybuju
    o tom, že i Ty jsi pořádnej redakční dříč. Je pro mě fascinující, jakej máš
    vhled i rozhled (nejen v herním světě), kolik toho víš a umíš. Přesto
    vidíš a doceňuješ lidi kolem sebe - důkazem je mimo jiné, že jsi věnovala shrnutí
    roku 2020 kolegům. Být s Tebou v týmu musí být velký štěstí a radost. 

    Tak díky za Tebe a díky celý vaší pestrý redakci za to, co děláte a jací jste.)

    • alzbeta.trojanova

      Ahoj a děkuju mockrát za fakt hezký slova <3  Já
      nikdy pořádně nevím, jak reagovat, když jde o pozitivní komentáře, člověk na to
      není ani zvyklej :) Ale moc to potěšilo. Tak doufám, že v nadcházejících
      letech nezklameme!

      • johanka.oczko

        Ahoj Bětko, mám radost, že jsi moje slova četla a přijala! A že Tě to potěšilo. V to jsem doufala:) Jinak, nepochybuju o tom, že nejen u mě budete i v následujících letech podněcovat herní vášeň, úsměv na tváři a pobavenou jiskru v očku.)

    • rohlos

      Kdyby tady byl smajlík '' Thumbs up'', tak ho sem plácnu. A úplně by to k tomuhle příspěvku stačilo. 😉

  • Gulivera84

    David Rymeš mohl dojit, rict par nekorektnich nazoru na Rezidenta.....

  • jack

    Paráda!!! Díky moc za "polidštění" redakce. Někdy opravdu zdání velmi klame, pokud člověka neznáme osobně. Spousta z nás se navenek (videa, recenze atd.) projevuje zcela jinak.

  • victor

    Tak abych se přiznal , tak elaboráty Bětky jsou tím jediným ,s čím mne ještě Games baví ;)  Pojednání o Cyberpunku i tahle netradiční ročenka je něco co je tak osobité , že to jinde nenajdu .

    Vždycky jsem měl rád frky z klubovny a koření života ...

  • johnnycashcz

    jakožto dlouholetý čtenář games.cz cejtim kvalitativní posun v článcích a celkově úrovni webu.. vyloženě mi vadí bulvarizace a snaha zalíbit se mladšímu publiku (což jsem i čekal s příchodem Bětky), ale ok, dá se to skousnout.. redakce má úroveň, za mě nejlepší Venca Pecháčkoj, správnej stratég a i v levelu píše super..

    co ale musim mírně možná více zhejtit jsou fight cluby.. nuda nuda šeď nuda.. kde jsou ty doby s Karlosem Drdou, Petrem Bulířem, Lukášem Macurou a dalšíma.. ty uvolněný fight cluby plný nekorektního humoru, hlášek a různých vylomenin, který jsem si pouštěl i třeba víckrát a vždycky se u toho bavil.. nevím, čím to je - možná snahou být "profi" za každou cenu??? Třeba fight club 88 😀 i ten Dan Vávra přišel.. můžu si o něm myslet, co chci, ale pořád je to borec z oboru a často velmi dobře ví, o čem mluví.. teď už asi nedorazí, když ho Aleš Smutný hejtí na twitteru skrze cyberpunk.. ono vůbec ty redakční twittery mi často přijdou jak feedy nějakého alt-left politika než redaktora herního(zábavního periodika). Možná by to chtělo dávat větší focus na svojí práci než řešit vlastence, nevlastence, trumpy apod -> just sayin.. můj názor, klidně mě sežerte 😀

    • LessPh

      Yop, FC byly skvělý, teď je to spíš taková popkulturní břečka, namísto kvalitního vidcastu o hrách.. know-how, který měl Poláček, už se nevrátí no:( Ani hosti ne... jednu dobu to i vypadalo, že jsou hosti zase zpátky (ten spisovatel a Q&A leader z WH), ale to už je zase pryč, možná i kvůli koroně, ale nevím no...

      Teď máme jen diskuze o tom, který televizní předplatný je lepší, kdo má větší ego, kdo má větší znalosti (který když se na internetu překontrolují, jsou naprosto mylně) nebo v případě jednoho člena redakce, i cenu za největší trapnou hlášku... ale je jich tolik na ocenění, že se to vlastně nedá vyhodnotit.. a to mě teda trigruje!:D

      Poslouchal jsem FC při ETS2, ale už to dál nešlo.. vzdal jsem to a našel jiný, pro mě, zábavnější obsah.

      Jinak web mě celkem baví, ale je tady málo autorských článku s přidanou hodnotou. Většinou je to jen čistý překlad z RPS (včetně titulku), tenhle web je na games.cz hodně oblíbený.. asi bych si jako čtenář zasloužil víc.

    • Ristoro

      Fight Club s Karlem Drdou o Diablo III si pamatuji do dnes :D. Sypal tam jednu hlášku za druhou i tehdejší členové redakce na něj občas zajímavě koukali. Byla to pecka :).

    • Bumtaratabumbumbum

      Taky mně hodně bavili FC třeba s Macurou, Michalem Rybkou, Faridem apod. Toho se teď už ale asi moc nedočkáme, mám za to, že to všechno byli známí a kamarádi lidí z redakce Petra Poláčka. 

      Nicméně ale je potřeba dodat, že Fight Cluby jsou vtipné i nadále, stále si je užívám. Je teda pravda, že teď už nějakou dobu jsou obsahově trochu chudší, ale to je tím, že se toho stále ještě v herním světě tolik neděje a navíc celý ten minulý rok byl dost atypický, hodně se toho odložilo, konzole ani karty nejsou, do studia v redakci se moc nemůže, tak je to teď takové provizorní. Ale pevně věřím, že se to zase pomalu začne usedávat a že se to zase vrátí do původních kolejí. 

      Co se týče Bětky a jejího vlivu, tak máš asi pravdu, že se web snaží cílit na o něco širší publikum. To bych ale nebral jako negativum, pokud to přitáhne další čtenáře (další čtenáři=víc peněz z reklamy=víc zdrojů=víc kvalitního obsahu). A je potřeba říct, že je vidět, že Bětka udělala mnoho práce a celá video sekce jde znatelně nahoru (byť toho obsahu teď není tolik, ale to souvisí s výše uvedenými důvody).

      Ať tam sedí kdokoliv, stále jsou games.cz moje nejoblíbenější česká herní redakce.

    • Thanquol

      Bla, bla, fight cluby, bla bla Dan Vávra. Bla bla Vávra ví co říká. Bla bla Vávra nepřijde protože ho hejtíte. Bla bla málo vtípků. Bla Bla bla řešíte vlastence a trumpy. 

      Uniklo mi něco z tvých argumentů, nebo jsi svoje postřehy ničím nepodložil krom "Vávra nepříjde protože dostává čočku" ? :D

      Aleši smekám. Vždycky jsi mi byl tak nějak sympatický. twitter ignoruji, tak mi to uniklo, ale dobrá práce. 

      Vávru jsem přestal sledovat dávno předtím, než jsem přestal "žít" skrz Fb, ale co si pamatuji, tak to byl prostě 90kovej vexlák. Hodit špinu tady, hodit támhle, řict něco chytrýho, podržet tady kámošovi, tady on zase mě, občas nějakej háček s racionalní hláškou a opakovat špínečka, vtípek, emoční mrkvička pro ovce, .. 

      • Kam se podela tvoje laska a objimani😂

        • Thanquol

          No zkus to jak jsem ti radil. 😎 Klidně i Vávru máš li nato chut a nechá li se. 

          Kdyžtak mu zkus mu slíbit nějakou FB/Twitter podporu, nebo že  budeš vykřikovat jak ti chybí na Gamesech v každé diskuzi pod novým článkem. 

      • johnnycashcz

        ty musíš mít velkej problém sám se sebou chlapče... ale taky názor😉 to, že má někdo jiný názor než ty neznamená, že to musíš hned takhle shazovat. říká se tomu demokracie.. přijdeš na to ale sám, věkem 🙂

        • Thanquol

          "možná snahou být "profi" za každou cenu??? Třeba fight club 88 😀 i ten Dan Vávra přišel.. "Tohle je taky super nádor 

          "můžu si o něm myslet, co chci, ale pořád je to borec z oboru a často velmi dobře ví, o čem mluví.. teď už asi nedorazí, když ho Aleš Smutný hejtí na twitteru skrze cyberpunk.." je to borec a často velmi dobře mluví wtf? :D

          "redakční twittery mi často přijdou jak feedy nějakého alt-left politika než redaktora" Co má twitter společného s herním webem? vadí ti demokracie twitterového učtu? 

          "Možná by to chtělo dávat větší focus na svojí práci než řešit vlastence, nevlastence, trumpy apod"Vyjadřuješ se jak někdo, kdo nedodělal základku a čekal jsem, že se trochu rozepíšeš o těch trumpech a flastencích. Asi jsem slepý, ale nikde to na mě nevyskočilo, tak mě odkaž dík. 

  • Thanquol

    Zajimavý článeček, tak prosím nepřestávejte dál překvapovat. Zvládl bych osobně klidně o pár řádku víc, ale i tak delkou neurazilo.

    Hodně se mi líbí ta popsaná různorodost party včetně šéfa. Skoro jak postavičky z dračáků. 😇

    Po mých fajtech s managementem v mé práci ti skoro ted závidím (a vzpomínám na na svou) tvou pracovní rodinu a šéfa, ale věřím, že to přinese (a již nese) ovoce pro nás čtenáře! 

    keep it up y'all!

    • já si na tu "novou" partu stejně ne a ne zvyknout. Ale naštěstí je tu stále retro, sice osamostatněné, ale prostě ti 2 jsou mi bližší.

      • Thanquol

        Tož co to je to retro? Já pamatuji mistra Grygara. to byl podle mě prostě talent jak dicaprio. 

        • Bumtaratabumbumbum

          Jojo, Lukáš je moje nejoblíbenější postava ne české herní scéně. Docela mi ve Fight Clubech a na gamesech obecně chybí, ale člověk ho může poslouchat v Questu (herní podcast na radiu Wave s Šárkou Tmějovou, Lukášem Grygarem a Jardou Möwaldem) a ten je taky moc fajn. Tím, že je to v rámci rádia, tak mají parádní zvuk. Jenom je škoda, že je trochu kratší, většinou ty díly mají mezi 40 a 50 minutami. Jestli neznáš, tak rozhodně doporučuju.

          • Thanquol

            Neznám a určitě poslechnu. radio já rád. díky moc za novej tip :) 

          • Derp_1337

            Díky za info o podcastu Quest.

        • Retro Nation, Olejník a Dobrovský, YouTube

          • Thanquol

            Hmm a oni už nic s Games společného nemají? 

            "nové" games se nějakým způsobem evolvuje a u Retro Nation mi příjde, že ti kluci prostě na to mají začít úplně nový osobní projekt. Takhle máme 2 "projekty". Games a Retro =) 

            Games musí sice dorůst "ztracená ruka", ale nadruhou stranu čtenář to může kombinovat a kluci co dělají "Retro" mají další kumulovanou zkušenost a novej úhel pohledu. Myslím, že to je docela obtížná disciplína co si Retro vybralo, ale o to víc jim to dá. 

            Mě se to Retro líbí. Ještě jednou díky za tip. uplně mi to uniklo :)

            • Mne vždy fascinuje, jak se dokáží připravit a posbírat informace. To mi u dnešních recenzentů strašně chybí. Neříkám, že všichni, ale pak se hrozně špatně čte/kouká na recenzi, kde od prvního odstavce poznám, že to ten člověk nemá nahrané a pokud je hra ze serie, tak že nehrál předchozí hry nebo se v nich neorientuje a to pak vždycky hrozně shodí celou recenzi.

          • Thanquol

            díky díky 

  • triptich

    hezkyyy... veľmi podarený článok, ktorý vyvoláva viac otázok, ako dáva odpovedí. jedna zásadná za všetky - čo si panička myslí o svojich kolegoch naozaj :D

  • skaven

    najhorsie dopadol ten Pavel. Chcel by som vediet, ci existuje (hetero)chlap, ktoreho potesi oznacenie soulmate od peknej kolegyne.

    Simps, nekomentujte

    • Pavel Makal

      No a já to vidím přesně opačně. Ono totiž stačí nevnímat kolegyně/kolegy jen podle toho, jak jsou nebo nejsou pěkní, ale vážit si i nějakých smysluplných hodnot.

      • skaven

        IMO, nie je pravda,. Keby nebola pekna, netravite spolu kopec casu. Proste hodite rec v praci o zalubach, ako sa dari doma atd, ale tam to konci. Proste nie je cas pre zamestnaneho cloveka travit popracovnom case  s peknou kolegynou, s ktorou si len preto, lebo mate spolocne zaujmy. Zmysluplne hodnoty od kolegov ...je vlastne len jedna, aby nebol podrazak, nepchal sa do zadku sefovi na ukor inych kolegov.

        • triptich

          uff... úprimne, ak máš toto fakt v práci, tak nič moc kolektív. snáď aspoň peniaze za to stoja.

          zájsť si s kolegyňou na obed, či po práci na pohárik a pokecať o všetkom možnom a nemožnom bez vedľajších úmyslov je u nás na firme bežná vec. dokonca sa k nám úplne bežne pridávajú aj naše ctené polovičky. ak s niekym tráviš 8-12 hodín denne, tvoje pracovné výkony sú priamo či nepriamo naviazané na tú osobu, tak ti je putna po tom, ako vyzerá. oveľa väčší dôraz kladieš na iné prednosti/zápory daného človeka.

        • Hidden

          Jinymi slovy, radeji si popovidas s krasnou slecnou, ktera ma v hlave, jak se lidove rika, "uplne vymleto" nez s inteligentni, vtipnou a zabavnou osobou libovolneho pohlavi, ktera nemusi byt tak oslnive krasna, ale ma co rici? Mno.... i tak lze mit nastavene zivotni priority... ;)

          • skaven

            to som nenapisal. netvrdil som ze trojanova je vymleta a pekna. Ale uz nekomentujem. clovek nieco napise, a uz je tu roj srsnov


            • Derp_1337

              Rada do budoucna. Tyhle "feel good" články plné emočních výlevů nejsou pro každého. Pokud to není pro tebe, tak to prostě přeskoč a nečti to. Nikdo tě to nenutí číst.

              Jestli sis z toho celého článku odnesl akurát to označení "soulmate", tak tenhle článek očividně nebyl materiál vhodný pro tebe.


              PS: Já se klidně přiznám, že jsem ten článek nedočetl. V práci mě někdo přerušil v polovině a pak už jsem neměl chuť to dočíst. Ty lidi většinou moc neznám, takže mi ten článek moc neříká.

              Jenom jsem dolezl do diskuze, abych se podíval na názory lidí na starou/novou redakci. Díky diskuzi teď vím o kanálu Retro Nation a rádiovém podcastu Quest.

        • alzbeta.trojanova

          Ježíš, ty seš takovej chudák. Fakt nechci existovat v tvojí verzi reality. Běž komentovat zpátky na Pornhub, odkud zjevně čerpáš informace o tom, jak fungujou lidský vztahy a neotravuj tu. 

          • Uff. Docela přepálená reakce, ne? Nebo už jste původní komentář smazali a tohle tu zbylo nedopatřením? 

            Nikoho se nezastávám, a rozhodně neobhajuji.  Ale takový "f**k up"  za  ... no nic. Od profesionála bych čekal trochu jinou reakci, nebo žádnou. Proč taky.  Obzvlášť po roční zkušenosti s místními, jak to slušně nazvat, diskuzemi.

            PS: tady se likvidují příspěvky a rozdávají bany za mnohem méně ;-) 

            • triptich

              to máš ťažké. ono je ten príspevok, na ktorý bětka reaguje, skrytý, ale napriek tomu dosť nechutný osobný útok na dvoch členov redakcie. ani sa nečudujem, že rupli nervy (obzvlášť po tom, čo sa tu poslednou dobou v diskusiách predvádza). to sa stane aj profíkovi a tu treba pripočítať fakt, že games je dosť otvorený a komunitný web. na profesionalitu sa až toľko nehrá (netvrdím, že redakcia nie sú profíci, ale tá otvorenosť je tu cítiť).

            • radim.zaty

              Naprosto adekvátní reakce. Na svini se musí svinsky, jinak to nejde. 

          • skaven

            Jezis, ty si ale podrazdena. Ale idem, aby som dalej nedrazdil.

  • Maxianimal

    Hezkej blogísek, ale co to dělá tady?

    • Anon-ym

      Oh no! - Objevilo se tu něco lidskýho a wholesome po roce totálních sraček pro snad všechny v týhle zemi (a asi i na světě). Milé věci na Games nechceme!


      • Maxianimal

        Tak já ve sračkách minulý rok rozhodně nebyl, ale to je asi na každém, jaký si to udělá.  Někdo prostě jen sedí v koutě, brečí a čeká, než se to přežene. :) Nicméně tohle mi nepřijde jako něco, co by bylo nějak extra zajímavý a nutný, aby to bylo jako článek na herním webu, ale pokud to někomu tak přijde, tak pardón, sto lidí, sto chutí.

    • Bumtaratabumbumbum

      Ohlédnutí za loňským rokem, ve kterém má každý člen redakce velkou volnost v tom jak to pojmout. Mně se zatím všechny líbily. Ono se toho jinak zatím stejně ještě moc neděje.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit