Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • michaelfoucault

    Dobře jim tak, když ani nedovedou pořádně zabezpečit svou infrastrukturu. 

  • dworkin

    V těchto případech vůbec nemá smysl vyjednávat, protože pokud oběť zaplatí, tak bude platit už navždy. Kdyby jim chtěli vrátit Monu Lisu, tak by se o tom dalo uvažovat, ale záruku, že ta citlivá data smažou a nemají někde kopii, nemá oběť vůbec žádnou. Útočníka vůbec nic nemotivuje k tomu, aby ta data smazal, naopak dává smysl, že si je nechá a bude své požadavky opakovat nebo dokonce stupňovat.

    Čili ta cesta je tady jasná: Odmítnout spolupracovat, obnovit data ze zálohy... a připravit se na náraz.

  • malachi

    mne to osobne nevadí či sa dozviem viac -skôr o tej či tej hre..a nejaké mená a ich účty či čo to ešte stiahli tak tie sa ku mne nedostanú ..a ani sa tým nebudem zaoberať..tak čo sa čudujú..svet je taký..nik ich nenájde ,ani sa im nič nestane..svet patrí zlodejom a podvodníkom...na tom sa už nič nezmení..ps:,prosím ,kde nájdem zoznam -slov-tém-nevhodných/zakázaných -v tejto demokratickej..svete?..aby som vám ušetril čas s mazaním nevhodných/ zvolených výrazov v komentároch príspevkov..???

  • Zdrojové kódy mohou být problém, nic méně nemyslím si, že by ho ukradli celý a ke všem zmíněným hrám. 

    Pokud jde o data z účetnictví atd. tak bych chtěl který normální web to uveřejní. Protože si dovedu představit, že to bude to poslední co zveřejní, protože už se s nima nikdo nebude bavit. Dnes to je CD Projekt zítra to může být Blizzard nebo Ubisoft. A tohle si samozřejmě všechny firmy uvědomují.

    • Phillios191

      Ubisoft byl loni :)

    • Taky mi vrtá hlavou kdo by to kupoval? Jako když vezmeš v úavhu ta rizika - zdroják je ti k čemu? Pirátům k ničemu nepomůže když je na gogu drm free verze. Nějaká firma že by z toho enginu vykrádala kód pro svůj projekt? Na to když se přijde (a ono se na to přijde), tak z nich CD Project vysoudí šíelnou částku. Takže dobré leda tak pro nějakého nadšence, aby se ze zvědavosti podíval, jak je to napsané a kolik ten za to asi tak dá?

      Co se týče dalších dat, tak na to aby to mohlo poškodit akcie by se to muselo dostat ven. Kdo bude mít odvahu to koupit a zveřejnit?

      Tohle je prostě jen blaf, postavený na tom, že to ukradení je CD projektu nepříjemné. Ale když nezaplatí, ono se jim zase nic moc nestane. A za měsíc si na to nikdo ani nevzpomene.

      • Anon-ym

        Třeba shortování akcií (ať tím samotným zveřejněním, či reálnou finanční situací). Jako tohle samotný by bylo podle všeho další trestné jednání (neznám právo, kde se obchoduje CDProjekt, ale odhaduju). Ale vzhledem k tomu, že CDPr je veřejně obchodovaná společnost, tak ekonomické a účetní informace mají velký potenciál škody.

  • TheGGG

    šak hacking, kyber útoky a korpo špionáž, to přeci k řádnému cyberpunku patří ne... ale jasně, je to hnus...

  • vonTossis

    Nejvíce mě fascinují ty kometáře na twitteru, které zmiňují, že nabourat se do "korporátu" je vlastně úplně ok by default. Nebo ty, které hlásají, že si to CD Projekt zaslouží, protože vydal blbou hru.


    Lidi jsou prostě k u n d y. :-)

  • 0011

    To by mě zajímalo, který herní web/žurnalista by si lajsnul článkem přiznat, že má k dispozici osobní údaje zaměstnanců CDPR. S takovou špínou se nevyjednává, doufám, že taky budou v base "epically pwned" nejlépe na sucho bez vazelíny.

    • Vůbec nejde o osobní údaje zaměstnanců. Ale znát finanční vztahy, celkovou finanční situaci, pohyby zaměstnanců v jednotlivých týmech, obecně celou personální politiku firmy, právní a majetkové vztahy, atd. atd., to je zlatý důl pro konkurenci i pro novináře, lze z toho vyčíst skutečně leccos. 

      K tvému komentáři: ‚mít k dispozici‘ a ‚zveřejnit,‘ to je obrovský rozdíl. Novináři za informace obvykle neplatí, a když, tak to nepřiznávají. Pochybuju ale, že jakýkoliv herní web má takový rozpočet, aby mohl kupovat informace od podobných vykuků. Ale když se k nim zdarma dostaneš, tak je pochopitelně využiješ jak nejlíp umíš. Příklad: můžeš zjistit, že ta společnost je před krachem, nebo že z ní z nějakého důvodu utíkají klíčoví zaměstnanci, nebo že chystá obří projekt, na kterém pracují všichni tvůrci Witchera 3 (co to asi tak bude?...), atd.

      • 0011

        GDPR u nás řeší externí firma jako pověřenec, takže se v zákoně extra nevyznám, ale pokud vím tak shromažďovat osobní informace můžou jenom pokud je to náplní jejich práce - což není a navíc i kdyby ano musí mít souhlas všech z těch seznamů, pokud nejsou úřad vykonávající správní činnost, což nejsou. Co se týče přiznání za placení za informace, běžné to není, ale vždycky si vzpomenu na Forejta.

        • Jasný, třeba Blesk teď nedávno těžil z toho, že prostě za info nebo fotku pošle nějaký všimný a všichni to ví. Tímhle způsobem načapali Prymulu na Vyšehradě a všechny ty potentáty v Teplicích, prostě to za pár tisíc prásknul číšník. Problém je u informací z politiky nebo byznysu, kdy nevíš, s jakým záměrem ti to ten zdroj dává. Pokud za to navíc zaplatíš, tak úplně padá možnost, že by to byl nezištnej whistleblower. A nakonec je to i ta otázka financí - platit za něco, o čem dopředu nevíš, jakou má hodnotu. Jinak novináři běžně pracujou s věcma, který by podle zákoba mít neměli, mluvěj s lidma, který ze zákona mají mlčet apod. Je to prostě v obecným společenským zájmu, aby novináři šťourali, a morální stránku opotom hlídá etický kodex a nastavení danýho média. Základ je, že novinář zdroje (ani případně policii) neprozradí a chrání si i vlastní data, třeba šifrováním. 

  • Carnage666

    Tak teď aspoň někdo může tu hru dodělat 😛

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit