Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • No nevím, přestože absolutně nesouhlasím s výbojnou zahraniční politikou USA (a tím jsem automaticky rusofil, že jo), tak je tu docela přehnaná kritika, viz střelba do civilistů. Pokud jim jasně řeknete, že nemaj vylejzat ven, protože nejsou schopni včas zjistit, jestli je to povstalec nebo ne a přesto z nepochopitelných důvodů vylezou, tak se nesmí divit. Konflikty byly vždycky složité a není vždycky pravda to co se na první pohled zdá. Co se týče vývoje her, tak ideopolitických her je tu tuna a tato hra se nebude od nich nijak víc odlišovat.

  • No za sebe musím Aleše za ten příspěvek pochválit a to i za faktické skutečnosti, které zjistil a do příspěvku zapojil. Určitě to chtělo odvahu se do toho pustit, ale výsledek za to stojí. 

    Pokud se někdo prezentuje, že chce tvořit realistickou hru jako Tamte a výsledek bude nerealistická propagandistická s***ka, tak si nabíhá na vidle. Nelze vydávat něco za realitu a ohýbat si ji přitom ku obrazu svému (nebo tady kontraktora tedy MoD USA). Je třeba dodat, že pokud by Tamte tvořil fiktivní hru alá CoD, tak tomu není co vytknout a není s tím žádný problém. V tomto případě je správně poukázat na tyto skutečnosti, že hra nemá s realitou nic společného a Aleš se nemá za co stydět. 

    Stejné výtky bych měl i na druhou stranu politického spektra, to jen dodatek pro diskutující. 

    Závěrem jsem rád, že se to zde objevilo a Aleše chválím za jeho snažení. Poradím jen nevšímat si trollů, jejichž prací je zhejtit vše. 



  • Corvus

    Díky, Aleši, za skvělý, obsáhlý a do konfliktu světlo/temnotu vnášející článek. Přesně tento typ článků mi tu chybí (abych taky napsal za ty mlčící a zazněl tu i jiný hlas než těch 10 lidí, co se na Games neustále opakují v hejtu). Nevidím naprosto NIC závadného na tom, když podobný článek/komentář/zamyšlení SOUVISEJÍCÍ se hrou vznikne a vyjde. Já osobně nežiju v uzavřené škatulce a nepotřebuji mít na serveru o hrách pouze duhou a sluncem zalité zprávy o Máriovi (třeba). Takže super.

    Navíc ti samí lidé, co se tady v diskuzi strašně rozohňují nad tím jak řešíš politiku, tak pod třeba takové (já nevím...) The Last Of Us II napsali MEGATUNY sra***, řešili od A do Z opakovaně úplně všechno. Od nekorektnosti, přes ABCDLGBT, politiku, aktivisty všeho druhu, zobrazené násilí, pejsky až po silné ženské charaktery. (aby se pak následně napříč Českou republikou stejně TLOU II ukázala v 99% případů jako hra roku, ehm). Ale tady jim najednou rozebírání konfliktu děsně vadí.

    Takže za nás, co si rádi přečteme i podobné články (jen houšť) velký dík!

    • Tak to jsi naprosto nepochopil (což se u tebe už ani nedivím) vyznění těch komentářů, které jasně apelovala na apolitičnost her.

  • Recenzují se tady ještě hry nebo politika USA? Tyhle aktivistické bláboly mě fakt nezajímají. 

    • Row

      Tak to necti, nikdo te nenuti cist vsechno co tu vyjde (jestli jo tak dvakrat mrkni), ja taky vynechavam clanky o fotbalovych hrach a progamingu protoze mne nezajimaji a nepucuju tu nikoho za to ze vydava obsah co bych tu nejradeji nemel.

      Na uvaze porovnavajici deklarace autoru a fakta je popiraji, ktere nastinuji jaka hra ve skutecnosti pravdepodobne (ne)bude nevidim nic spatneho a nazivat to aktivistickymi blaboly je uplne zcestne.

    • Aktivistický blábol je to předpokládám protože to neladí s tvým světonázorem, co? 

      • Ne, viz. níže pod kolegou Corvusem.

    • Corvus

      Ne, už ne. Tady jsi na politické diskuzi, hry jsou již jen okrajové téma. Ano, hodnota mého příspěvku je naprosto banální, stejně jako tvého. Kolik padlo buněk než jsi tohle vypotil?

      • Pane kolego, zbytečně necháváš prchlivost cloumat svým majestátem. Prostě já tyhle zkratkovité a zjednodušené žblepty nemám rád. IMHO jsou zavádějící, neúplné a bez znalosti kontextu v podstatě bezcenné. Prostě nám pan autor sdělil svůj politický názor, navíc se v něm dopouští neověřených spekulací a argumentačních faulů (to mě spolehlivě vytočí vždycky). Mě se to nelíbí a tedy to dávám najevo, tato platforma to umožňuje. Jinak, pokud by někoho zajímala daná problematika do hloubky, doporučuji seriál přednášek Phdr. Balíka z vojenské akademie Vyškov. Sice to zabere čas, ale je to asi milionkrát hodnotnější než tohle.

        • Byl bys schopný vypíchnout největší faktické boty?

          • Co se týká samotné problematiky, tak na to tady není prostor ani omylem, aniž by se člověk vyhnul zjednodušování nebo sepisoval šílené elaboráty. Doporučuju ta videa, tuším díl 14 a 15, ale opět, bez předchozích to nemá moc smyslu. Teď k článku. Vadí mi autorovy spekulace (ta hra ještě nevyšla, ale on už má jasno), nepodložené konspirace o tom, že to financuje US min. obrany a taky ničím nepodložené očekávání, že hra musí podávat politicky správný názor. Shrnuto, nemám problém s tím, jaký má autor názor, ale jakými (ne)fakty a nepřesnostmi jej podkládá a s argumentačními lapsy. Taky lze vidět, že u spousty diskutujících narazil, protože to tady nečtou jen mileniální naivové (čest výjimkám a neurazte se prosím), ale i lidi starší, co se o to zajímají do hloubky. A těm tenhle žvást prostě nestačí (je tam i dost pravdivých informací, ne že ne).

  • By mě zajímalo, jestli se autor podobně rozohní i u televize, obzvlášť u US tvorby tak za poslední dva roky. Protože pokud jo, tak lituji nejbližšího prodejce alkoholu / psychologa/ manželku. 

    • Prodejce alkoholu by z toho měl mít spíš radost, ne?

      • Představ si pořád dokola doplňovat regál :D to by mě nebavilo

        • Uznávam, to je otrava. Na druhou stranu, když tě štve doplňovat regály, neotevřeš si obchod s čimkoliv.

  • Celý článek mi přijde jako prsení se pana Smutného, kterak o tomhle konfliktu ví a ukazování prstem na politiku prezidenta Bushe (a to nedej Bože, kdyby se jednalo o Trumpa!), který ale všem (a především těm tmavým) ukázal, co se bude dít, jestli si někdo troufne rýpnout do USA. Ne jak dnes, kdy před nimi Biden a celý západ akorát ustupuje..... A co se týče hry samotné - tak Brothers in Arms, tak Band of brothers ukazovaly boj hodných Američanů proti zlým Němcům....a přesto to byly perfektní a relativně reálné hry/seriál, které vojáky vykreslovaly jako lidi, ne jako anonymní Terminátory. A přesně taková bude i Faludža. 

    • TheGGG

      taky nechápu to rozčilování nad tím, že ve hře bude prostě univerzální nepřítel Al-Kajda... dyť je to jedno. Hráčům je úplně fuk, jaké nezapomatovatelné jméno bude mít nepřátelský hejhulák. Všichni stejně mají plus mínus stejné vybavení, žádné insignie ani uniformy a člověk to nepozná. V tom BiA to smysl mělo rozlišovat, jestli bojujete proti nějaké divizi osttruppen nebo fallschirmjager, už jen kvůli vybavení... ale co mě je tady po tom, jestli na mě skočí Al Kajda nebo Al Bundy, když to bude stejný hadrník s akačkem... naprosto zbytečný hate :D 

  • johnnycashcz

    Ulrik strikes back😐.. jak kdybych to nedávno nepsal. Aleši, vykašli se na tu politiku, odprosti se od twitteru a zlýho trampa a všech nejzlejších a věnuj se hrám.. od toho tu ten portál aspoň za páně Poláčka vždycky byl...

    • TheGGG

      to by měl, ať to tady nevypadá jak na ign, polygonu, kotaku, vg247 a dalších, kde každý druhý den vyjde rozhořčený emotivní článek od aktivistů/novinářů, brojících proti nějaké "nespravedlnosti" ve hrách a herním průmyslu....


  • Propaganda nepropaganda, bylo by to fajn, kdyby to melo hratelnost jako Doom Eternal. Zadne plizeni, krceni se za prekazkami, ale ryzi zbesilost. Blizkovychodni mesto primo vybizi k skokum a akrobacii mezi minarety a strechami. Nyni by kazda strilecka z jakehokoli prostredi mela vypadat jako Eternal.

    • Proč by hra která má vyobrazovat opravdový válečný konflikt měla mít double jump, akrobacii a skákání po střechách??? Normálně bych řekl že se jedná o trapný pokus o troll ale v dnešní době je na internetu tolik inteligentů že už člověk neví.

  • TheGGG

    četl jsem to asi do třetiny a pak jsem to vzdal, takové rozhořčené emotivní texty mě fakt nebaví...

    Já su sakra rád za potenciálně atmosferickou SP FPS hru z moderního bojiště a herní novináři mají zase nějaký problém. Na tom polygonu to chápu, to je čistý clickbait bulvár, ale vy toto nemáte zapotřebí... (doufám)

    Když tam dá jen 1/5 toho co se tam v reálu dělo, tak bude bouře a kontroverze a povyk ještě 100krát větší a hra zase nevyjde. Tvůrci si netroufnou ani na plno ukazovat válečné zločiny z WWII, natož něco takto nového. Nevidím nic špatného na jeho vizi a pokud to bude jako pocta vojáků, jen lehce okořeněná nějakými těmi drsnějšími momentky, já si to rád zahraji. Čekat že v USA vyjde hra kde budou američtí vojáci páchat válečné zločiny a zabíjet civilisty, to jste se snad museli zbláznit... srovnání se spec ops the line je úplně mimo, protože to je čirá fikce

    BTW: dnes si velká písmena do slov dává kde kdo, kdo se snaží na sebe upozornit, tak proč by to měl být problém v armádě...
    BTW2: hlavně zase nezačněte s nějakým bububu zlým patriotismem, o tom to vůbec není a pravidelnou armádní propagandu už zajišťuje CoD, Michael Bay a další...

  • Hidden

    Clanek je to moc pekny, obsazny a ctivy. Ale dle meho skromneho nazoru se tahle filipika plamenne rozhorcuje nad necim, co jeste realne neexistuje a ve finale muze mit jakoukoliv podobu nebo ani existovat nemusi. Spise nez poboureni nad tim jak hra verne zobrazuje nebo nezobrazuje udalosti konfliktu je to rozhorceni nad tim, jak Tamte prezentuje zamer, aniz by ze hry jeste neco realne bylo (alespon na verejnosti). Trochu mi to pripada jako rozcilovani se nad filmem, ktery se teprve toci, nikdo necetl scenar, do kin jeste nesel, nikdo ho nevidel a jedine co z nej existuje je par PR zblebtu. ;)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit