Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jack1947

    a podporuje hnutí Gamergate... ZMETEK! 😠🤮

  • Jarisko84

    Cernoch, gay, lesbicka,trans,aziat atd... mne to nevadi nech to tam je ale naco o tom pisat...nemozme proste len hrat a tieto veci nechat bokom?

  • dworkin

    Na tom, že budou moci lidé hrát za trans postavu, není vůbec nic špatnýho. Vesměs to asi budou trans hráči, případně někdo, komu to přijde jako zajímavej role-play.

    Tohle je smysluplnej model inkluze, kterej mě vůbec nijak neomezuje a té menšině pomáhá se identifikovat s herní postavou.

    Akorát to mohli udělat rovnou a ne jako reakci na hlasitou menšinu lidí, kteří vesměs ani nejsou trans...

    • „Smolíčku, pacholíčku, otevři nám svou světničku, jen se trošku ohřejeme, hned zase půjdeme.“

      Jen jeden prstíček..... pak strčily do dveří jeskyňky dva prstíčky a jak to dopadlo víme všichni. Ty máš na to evidentně jinej názor, ale já si nemyslím, že je pro budoucnost společnosti zrovna dobře, že tu budeme mít 60 pohlaví....

  • KronosDeret

    BTW kdo si ještě vzpomene když paní Rowlingová prohlásila, že Brumbál je gay už od začátku, a že budoucího pána temnot jako studenta platonicky miloval a proto ho protěžoval? To bylo mezi konzervami ryku a hle stačí aby se sama sekla u jiné ještě menší sexuální menšiny a je hrdinka chránící kulturu před úpadkem deviantů... 

    • Co to je zas za kravinu? Brumbál byl naopak jedinej z učitelů, kdo Voldemorta neměl rád.

  • Pff, to je toho. To mělo už první Baldurs Gate. Girdle of Masculinity/Femininity se ten item jmenoval.

    • ten ale dělal z ženy chlapa a z chlapa ženu, myslim že patřil mezi prokleté předměty, ale už je to x let zpět, tak se mohu plést

  • A tak, já bych to neřešil. Ona ta mladá generace by strašně ráda řešila křivdy a tak. Ale to by museli něco skutečně dělat, třeba se sebrat a jet do Afriky pomáhat nebo pracovat s feťákama a alkoholikama u nás. Anebo třeba pomáhat dětem z děcáku, adoptovat mimina, které nikdo nechce a tak. Jenomže to je moc pracné, nejde to vidět a uznejte že tweetovat o tom, jak jsem přebalil plínku dítěti z děcáku prostě není cool a už vůbec ne trendy. Tak se angažují v tomhle a jejich sociální bublina je ujišťuje o tom, že je to jako strašně, ale fakt strašně důležité a prospěšné společnosti.

    Jistě by někdo mohl namítnout, že odsuzuji na základě pár článků a tak. Ale vy jste si začali 😉.

    • na druhou stranu velkou část těchto kulturních válek tvoří komunita alt-right internetových válečníků, kteří se hecují nad pseudokauzama. Vypíchnou si extrémní názory nějaké okrajové feministky, a pak se snaží malovat celou stranu Demokratů v USA jako feminazi, nebo celou EU jako posedlou kvotama a genderově neutrální výchovou. Ve skutečnosti akorát žijí v internetové bublině mimo realitu a rozčilují se nad umělýma kauzama na internetu, a spoustu těch kauz jim podstrkuje GRU

      • Každý žije v bublině... Myslíš si, že Genderman roku Kamil Fila má nějaký úžasný přehled o tom co se fakticky děje za hranicemi Karlína? Je to tak jak psal malacandra - jede si svoje články pro svoji sociální skupinu. Nějaká aktivní podpora na periferii ho nezajímá... O skutečných problémech žen v Africe neví vůbec nic. Kdyby ho to zajímalo tak by už teď měl plašit a alarmovat kolik nezletilých žen bylo podrobeno ženské obřízce či provdáno (a ukončilo školní docházku) následky restrikcí proti Covid (To jsou mimochodem tvrdá data UNICEF a UNIAID)

        No a podobně to očekávám u Emmy Watson nebo Daniela Radcliffa....

      • Tak ano, nerozporuji. Na obou stranách se přiživují podivíni a extremisti. Ale jen bych podotknul, že tyto články sem tahá redakce. Jistojistě je to jejich svaté právo, tvořit si obsah jaký chtějí. Ale pak se nelze divit, když je lidi za to sjedou. Navíc, přestože Pottera považuji ve srovnání s LOTR za trapárnu (ale pěkně natočenou a napsanou), navážet se do Rowlingové mě přijde naprosto absurdní. Četl jsem někde, že věnovala 4 mld. (!) na charitu. Přesto se paní Tmějová nerozpakuje ji tady vylíčit tak, jak to udělala. To je přesně to, co popisuješ, vypíchne se nějaký okrajový tweet a uvaří se z něj shitstorm na slušného člověka.

        • Jack1947

          No ono když kouknu na knihu ... Respkt na výčet toho co tam nebylo a mělo být protože v tom ději nedávalo moc smysl... docela střízlivé zhodnocení... Nechápu že spoustu lidí zklamalo že potter se nestal Voldemortem, snad by byly rádi ... Protože s hůlkou zřejmě roste moc !

        • celý Potter fenoném šel mimo mě, protože v jeho době už jsem byl ve věku, kdy mě pohádky pro děti nezajímaly. Rowlingová mě naštvala něčím jiným - jak se tenkrát u nás začala montovat do problematiky klecových psychiatrických lůžek

          • Jack1947

            To ses měl no, v 10 letech těžko se dalo tomu předejít, navíc v ČEchách to snad mělo větší úspěch jak Pokémoni... Na prvním díle jsme byly i se školou v kině.

            Na tu kauzu si dost dobře pamatuji.

  • KronosDeret

    Vzhledem k tomu že dospělejší publikum Bradavických dobrodružství obsahuje značnou část (myslím to hezky) divnolidí a minorit, kvituju tohle rozhodnutí pozitívně. Dílo nemůže za autora a může existovat i po něm. Pokud připustíte existenci magie a morfovacích lektvarů je změna pohlaví vyloženě víkendová zábava, kdo by to nechtěl zkusit no ne?

    • Jack1947

      Není to Nasávač Sapkowskij... ale něco na tom možná i bude.

    • MartinStary

      Dílo je vypovídající o autorovy, vždyť ho tvoří a mnoholičné lektvary jsou krádeží osobnosti a jiné způsoby změny pohlavý mně nenapadají. (nevím jak jsou na tom kouzla iluze ve Wizard Wordu)


      • KronosDeret

        ano, máš limitovanou představivost. 

  • LessPh

    Bych k tomu snad jen dodal..

    “jsem Vasi cicu taky nevidel a verim, ze ji mate”:D

  • MartinStary

    Přesně jak je zde řečeno v komentářích, hlavně jde o PR a o téma o kterém se mluví (zas tak významné není ve skutečnost cca 1osoba/z 400, nebít excentričnosti daných osob). HLAVNĚ do Bradavic se nastupuje ve stejném věku jako do školy cca 6let věku, to tím autoři chtějí říct, že v tomto věku je správné operativně invazivně a agresivně zasáhnout do lidského těla. 

    • Bumtaratabumbumbum

      ...do Bradavic se nastupuje až v jedenácti. Na jedenácté narozeniny by člověku měl přijít dopis o přijetí do Bradavic, to ví přece každý.

      • MartinStary

        I tak to asi není vhodný věk na tak rozsáhlé zásahy do těla.  A pardon nejsem posedlý něčím co v bližším pohledu nedává smysl už v základech. (např.  jak vlastně je oddělen Wizard world od zbytku světa obyčejných lidí jen pár portály a za každým rohem z běžného světa mizí ulice včetně všech běžné žijících magických tvorů?????)


        • Jack1947

          Lol tak proč to pak popisuješ hledáš logiku ve světě kde žádná není ? 😉

  • cNNk

    Ano, tohle jsem presne potreboval. Ve hre o skole plne deti, ktere umi kouzlit je dulezite resit vec, ke ktere se hlasi 0,3% lidi. Ale doopravdy projit zmenou pohlavi se rozhodne jen minimum z nich.  Bude tam pak i pedofilni zaporna postava? Malej kouzelnik by ji rekl ...a nevadi, ze je mi 12? To by pomohlo spolecnosti v diskuzi taky. Samozrejme zle postavy budou bohati "cistokrevni" z prominentnich rodin ... ale neni se ceho bat, protoze vycleneni chudaci z okraje spolecnosti se socialnim myslenim se sjednoti a dobro nakonec zvitezi.  Opravdu nechme hry hrami a netahejme do toho propagandu jen ucelove. Pokud to chce autor ve hre resit, at je to aspon jednim ze zakladnich motivu a dostane to tam zaslouzeny prostor.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit