Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • ALHAZRED

    Nechci vyvolavat hate a kritizovat "českej klenot" ale tohle melo vyjit v době Dune 2, nebo mit jinači grafiku. Keci o pixel art neberu😛

    Verim že hra je dobra, ale ja hraju Anno 1800 ptž se mi libí a tohle NE... za 10 určite NE...

    • Thanquol

      Zkusím to nějak podle mě maximalně objektivně. Máš malej terč a velkej terč. Střed je za deset. 

    • Spades

      Raději takto předrenderovanou a přehlednou grafiku, než nějakou plain 3D, kde by se nedalo vyznat.

    • Maxianimal

      Jedno staré kočičí přísloví říká: Co to sakra meleš, ty vořechu?

      • ALHAZRED

        Takle ma vypadat desitkova hra ?? Takle ?? Probudte se seudruzi aj s kočičkovymi přislovimi...

        https://www.metacritic.com/game/pc/factorio

        tohle bych bral ty "vořechu" ale za 10 to neni, nebo si tady s tema čislama recenzenti delaj už totalni srandu

        • Maxianimal

          Grafika je podřadná, to bys měl pochopit. Kor u nezávislých her. 

          • Duncan66

            Podradna neni. Lepsi grafika by mela prehlednejsi UI, u obrazku co mas a muzes vyrobit by diky vetsimu rozliseni mohl byt rovnou popis o co jde atp. Takze ta pixelova grafika zhorsuje uzivatelsky komfort, prehlednost atp. a tim i samotnou hratelnost. Nekomu to asi nevadi, ale spoustu hracu to odradi a to je skoda.  

            • Maxianimal

              Čoveče, ty vůbec netušíš, co to je pixelová grafika :)

              • Duncan66

                Reakce na příspěvek:

                A je mi to suma fuk co si myslis, ze to je, nebo co nekdo nadefinoval. Proste tomu co vypada jak 30 let stara grafika rikam pixelova grafika a je mi jedno jak je udelana. 

                • Reakce na příspěvek:

                  Ve skutečnosti všechny modely jsou původně trojrozměrné, ale byly rotoskopií převedeny na sprity. Což má za následek, že i tak to vypadá dobře a že to rozjede i kalkulačka.

                  • Duncan66

                    Reakce na příspěvek:

                    To je mi tak nejak jedno no. Jako je fajn, ze je to skutecne graficky naprosto nenarocne a kdyz clovek pouziva grafiku na slozite vypocty, tak muze hrat Factorio a nedojde v podstate k zadnemu zpomaleni vypoctu, ale mozna mam blbe oci, nebo mozek, mi to zkratka zhorsuje hratelnost, protoze se v tom ztracim a je to pro me osobne neprehledne. Proto mi to vadi. Kdyby to u me nemelo dopad na hratelnost, tak bych to nezminoval.

                    Ikdyz tedy v Anno a dalsich hrach podobneho typu s krasnou grafikou se muze clovek kochat a sledovat ruzne drobne detaily a uzivat si sveho vytvoru. Tady si muzu uzivat, ze jsem to paradne poskladal a ze musim cim dal mene delat neco manualne, ze je skoro vse zautomatizovane, ale po graficke strance to proste ke kochani neni. 

                    Jinak je Factorio skvela hra, vyborny napad i skvele zpracovani, jen ta grafika a par dalsich veci v uzivatelskem prostredi mi tam vadi a docela mi to zneprijemnuje hratelnost.

                    • Reakce na příspěvek:

                      Z mé zkušenosti je to nepřehledné jen když to někdo postaví nepřehledně.

                      Viz: https://www.reddit.com/r/factorio/comments/gtbc43/this_is_the_first_time_after_50_hours_that_ive/

            • Spades

              Ale Factorio nema pixelovou grafiku :D Te to klasicka predrenderovana 3D grafika. Muzes sice zoomovat a uvidis pixely, ale to neznamena, ze to je pixel art.

              Modely jsou prave hodne detailni a prave prehledne, takze nechapu argument o neprehlednosti.

              UIcko dostalo nekolik reworku a to posledni je hodne dobre udelane. Vsechny dialogy maji stejny styl, confirm / cancel buttony jsou pokazde na stejnem miste a pod., takze opet prehledne.

              • Duncan66

                Reakce na příspěvek:

                Je to vec nazoru. Podle me je spatne vyreseno pouziti leveho a praveho tlacitka mysi, kde je pro efektivni klikani a staveni potreba mit ruku na klavesnici. Narozdil od Factoria to drtiva vetsina podobnych her dokaze mnohem pohodlneji bez klavesnice a je to jen o nadefinovani toho, co ma kdy delat leve a prave tlacitko mysi, nic vic v tom neni.

                Modely jsou mozna detailni, ale tim nizkym rozlisenim jsou proste hnusne a rozmazane a detailne nevypadaji ani nahodou. Staci se podivat na jine budovatelske hry, RTS atp. a potom se muzeme bavit o detailnosti....

                • Reakce na příspěvek:

                  Klávesa "Q" je můj nejlepší kamarád. Pohled zvrchu je ten nejpřehlednější. Proč asi všichni stavební projektanti a inženýři kreslí všechno pohledem z vrchu... A že by modely měly nízké detaily, mi nepřijde. Pixely jde vidět jen při úplném přiblížení (mám 32" WQHD monitor)

                  • Duncan66

                    Reakce na příspěvek:

                    Ano, klavesa Q je stezejni, ale je to jenom proto, ze naprosto vadne a neefektivne priradili funkce levemu a pravemu tlacitku mysi. To co dela klavesa Q mohlo v klidu delat prave tlacitko mysi. Stejne tak to co dela klavesa R muze delat delsi stisk leveho ci praveho tlacitka, kolecko ci nejaka dalsi kombinace. A tak by se dalo pokracovat. Jak rikam, vetsina jinych her to ma vse vyreseno pomoci mysi, takze nebylo treba vymyslet nic noveho.

                    • Reakce na příspěvek:

                      Tak to mi mnohem více vyhovují klávesy. Je to rychlejší a přesnější. Navíco jsou hned vedle WSAD.

                      • Duncan66

                        Reakce na příspěvek:

                        Ale vsak v tom neni problem. Jde o to, ze bez klavesnice je to velice nepohodlne, coz jine hry nemaji a da se to hrat bez problemu bez klavesnice.

                    • Spades

                      Reakce na příspěvek:

                      Moving the goalpost, napred o pixel art, pak ze je rozmazana, ted ze maji spatne mys.

                      Jak presne to souvisi s tim, ze nemas pravdu v tom, ze ta grafika ma nizke rozliseni? Pri defaultnim zoomu vidis jednotlive pixely az na 4k.

                      A jak presne by hra co by mela 3D grafiku mela lepe resene UI?

                      A zrovna ze by 3D bylo prehlednejsi neni uplne pravda, prave treba DSP je ve 3D a sice vypada dobre, ale nekdy je problem se v tom vyznat, protoze si zakryvas veci a musis porad rotovat kamerou abys mohl stavet.

                      • Duncan66

                        Reakce na příspěvek:

                        Bohuzel neni moje vina, ze zdejsi diskuze ma omezene moznosti vetveni vlaken a ne vsechny moje reakce se tykaji tvych prispevku.

        • Veskoslav

          Nedělej ze sebe Jacka a hoď si ručník na hlavu.

        • twicer

          Oje, další z kultu grafika nad hratelnost. Začíná se to šířit jak spalničky.

          • Duncan66

            Ten kult je vymysl obhajcu hnusne grafiky tveho typu.

            Grafika je soucasti hry a logicky ma vliv na hratelnost. Stejne jako hudba. Tak to vzdycky bylo a vzdycky bude a to, ze par lidem nevadi hnusna grafika neznamena, ze to neni dulezity element hry samotne. Kdyby byla grafika tak nedulezita, tak by nebyl duvod se v grafice posouvat dal a dal. 😉

            • twicer

              Řekl pochlebovač kultu grafika nad hratelnost.

              Grafika je součástí hry a logicky nemá vliv na hratelnost. Narozdíl od zvuku. Doby kdy grafika ovlivňovala/omezovala možnosti hry už jsou dávno pryč. Když se podívám na současných 300 000 lidí na Valheimu a další stovky tisíc lidí hrající graficky zastaralé hry které se drží v top10 na steamu, jednoznačně podporuje tvůj názor o pár lidech kterým to nevadí.

              Grafika se musí posouvat dál, aby pozlátko poždímalo kapsy i případů jako jsi ty. ;)

              • Duncan66

                Reakce na příspěvek:

                Zadny takovy kult neexistuje, je to stejny blabol, jako udajna prazska kavarna...

                Hry na svete hrajou stovky milionu lidi, takze operovat stovkami tisic neboli necelym promile celku jako dukaz, ze to nevadi skoro nikomu je usmevne a jen to dokazuje tvoji vlastni omezenost, ktery dokumentuje tvuj pocit nadrazenosti, ze ti nevadi hnusna grafika...

                A jelikoz nemas argumenty, tak mi podsouvas nesmysly a zarazaujes me do nejake udajne skupiny lidi. 


                Az ti jednou bude 20 a vic, tak mozna taky zmoudris a pochopis, ze nemas jediny patent na rozum a ze to co se libi tobe je to jedine spravne...., zlvast v oblasti zabavy, kde co clovek to jiny vkus, potreby a pohled na vec...

                • twicer

                  Reakce na příspěvek:

                  Ty brďo ty seš fakt prozíravej, že si sám přišel na to, že to je blábol. :)

                  Je parádá jak snadno dokážeš usoudit že to dokumentuje můj pocit nadřazenosti, ale aspoň jsem nabídl hmatatelný údaj z uznávané platformy, že těch lidí není úplné mimimum. Možná by nebylo od věci předložit i něco co podporuje tvůj názor že grafika má logicky vliv na hratelnost ( doufám že nevyrukuješ s 8bitovou grafikou, u které je tak trochu logické že byla omezující ).

                  Až ti jednou bude 30 a víc, tak možná taky zmoudříš a pochopíš, že nemáš patent na rozum a že to co ty považuješ za důležité, může být pro někoho dalšího naprosto minoritní element pro udělení či neudělení absolutního hodnocení. Miluji když někdo aplikuje podobné fráze na druhého, přitom on sám se stejné věci dopouští též a ještě při své prostotě označuje ostatní za omezené.

                  • Duncan66

                    Reakce na příspěvek:

                    Hmatatelny udaj to vubec zadny neni. Jednak tvoje uvadena cisla znamenaji kapku v mori vsech hracu a jednak to ze nekdo neco hraje vubec neznamena, ze mu nektere veci nevadi a ze by neuvital ve hre kterou hraje zlepseni v ruznych oblastech.

                    Je smutne, ze cela tvoje argumentace je podsouvani tvych nazoru a fabulaci o nejake neexistujici skupine lidi, do ktere me zarazujes, ikdyz jsem nikde ani naznakem netvrdil, ze grafika je nadevse.

                    Cele jsi to podtrhnul totalni kravinou, ze tim ze grafika je narozdil od hudby (dalsi blabol) soucasti hry, tak nemuze ovlivnovat hratelnost :DDD

                    • twicer

                      Reakce na příspěvek:

                      He, takže sám už nic nepředložíš a budeš dál blábolit rozebírat to co sem napsal já, pro odvedení pozornosti od toho že tvůj názor je vlastně naprosto nicotný a opírá se ještě o větší nic než ten můj. O hudbě jsem nic nepsal, ale chápu že ty mezi zvukem a hudbou moc rozdíl vidět asi nebudeš. No a stímto způsobem uvažování a vedení diskuze ještě budeš vytahovat že seš starší 20ti let, úlet. 

                      No ať si každý návštěvník této diskuze sám rozsoudí kdo se tady ukázal jako mimoň. Pa.

                      • Duncan66

                        Reakce na příspěvek:

                        Predlozil jsem toho dost, to ze ty si porad vymyslis a cucas si z prstu lzi je bohuzel tvoje bezna praxe od prvniho prispevku, kdy sis vymyslel neexistujici kult grafiky a do ktereho jsi me zaradil, ikdyz je to cele nesmysl, jak s tim kultem, tak s tim, ze bych si neco takoveho myslel, natoz tvrdil....

                        Jinak hudba je soucasti zvukoveho doprovodu a nevim jak ty, ale prakticky kazdy kdo muze, tak ji vnima pomoci zvukoveho ustroji, neboli i hudba je zvuk ;-)

                        Ale od cloveka, ktery tvrdi, ze grafika hry nemuze ovlivnit jeji hratelnost uz muzeme cekat asi jakykoli nesmysl :D

                        • twicer

                          Reakce na příspěvek:

                          Cele jsi to podtrhnul totalni kravinou, ze tim ze grafika je narozdil od hudby (dalsi blabol) soucasti hry, tak nemuze ovlivnovat hratelnost 😃

                          Jinak hudba je soucasti zvukoveho doprovodu a nevim jak ty, ale prakticky kazdy kdo muze, tak ji vnima pomoci zvukoveho ustroji, neboli i hudba je zvuk 😉

                          Mohl by sis udržet stejnou myšlenku aspoň mezi dvoumi posledními příspěvky, to zvládnou i makakové.

    • Třeba Zelda BOTW je taky jasná desítková hra (nejen pro mě) a grafiku leckdo hejtuje, že je infantilní.. Prostě sto lidí, sto chutí.. 

      Nebo Baba is You - jedna z top logických her dekády a grafika..?  😉 

      Jde o hratelnost a zážitek.. Grafika je pouze jedna z kvalit, co (video)hra může mít.

      Porsche taky nebudeš hejtovat, že nevyjde sjezdovku.. A je lepší rolba, nebo Porsche? 🤔

      • Duncan66

        Vase prirovnani s Porsche je totalni nesmysl. To by odpovidalo, kdyz by nekdo kritizoval simulator, ze to neni dobre adventura a je tam malo RPG a neni tam prostor pro detailni tvorbu postavy a jeji rozvoj.

        Ale tady se resi uplne neco jineho. A sice to, ze vase Porsche z roku 2020 ma extreni i interni design z roku 1990, je moznost pouze klasicke manualni prevodovky, nema airbagy atp.

      • Thanquol

        Co to plácáš? https://youtu.be/p_STV__bE4A 

        • heh 😀 dobré video. 👍

          Každopádně já měl na mysli nějakou pěknou alpskou červenou občas proloženou černou.. 🤗

          V Porsche mám něco málo naježděno a na sjezdovku bych se s ním opravdu nepouštěl 😀

          • Pro jistotu dodám zjevné - to Porsche ve videu je 100% upravené pro takové frajeření (minimálně zakrytováním podvozku.. Ale respetk samozřejmě 😀

            • Thanquol

              No zklamu tě, ale to Porsche bylo stock, když nepočítám specialní zimní pneu. Porsche je modifikovaný už z rýsovacího prkna. Logicky by to jinak postrádalo jakejkoliv smysl to video. 

              • Reakce na příspěvek:

                A že to byla čistá sériovka máš odkud? Ve videu ani v popisu to nevylučují. 

                Z mé zkušenosti jízdy na sněhu je největší problém právě drhnutí spodku. Takže ta sjezdovka byla buď zmrzlá a urolbovaná na beton, nebo to auto mělo spodní kryt. Když si v autě sedneš na spodek, tak ti nepomůže ani náhon na všechny kola světa. 

        • 😱😱

    • podle mě ta hra vypadá  skvěle a hlavně je přehledná i když má člověk mega továrnu

      • Duncan66

        Mi osobne prave to nizke rozliseni, neboli ten "pixelart" tu prehlednost vyrazne snizuje. Ale chapu, ze nekomu to nevadi, ci to pusobi naopak. Jen skoda, ze clovek nema na vyber. Uplne by stacilo, kdyby to vypadalo aspon jako TTD v upravene grafice.

        • Spades

          Uz sem sice reagoval, ale budu reagovat znova :D

          Co to placas? Jaky pixelart? Ze to nevypada jako OpenTTD v upravene grafice?

          Ale vzdyt presne tak to vypada, je to udelane stejnou metodou, ve stejnem stylu, dokonce pri vetsim rozliseni.

          Nehral si nahodou moc starou verzi, nebo nehrajes s lowres spritama?

    • solomon.short

      jak bych ti to... no asi takto. Klidne si hrej Anno 1800, protoze Factorio neni hra pro tebe. Staci to vysvetlit takto?


  • Český klenot! Hra chytne i ty, kteří normálně takové hry nehrají!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit