Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ahoj, dotázek k 3 kingdoms. Já to mám s TW hrama tak, že Rome 2 a DEI hraju jak zběsilý dodnes a klidně mi to vydrží dalších x let. Ale třeba odbočky do warhammeru mě prostě nechytili (přitom WH universum mám moc rád). Já nevím dost dobře proč, možná mě nebavily taktické bitvy, ale tak to prostě je (jsem prostě divný, já vím). Po K3 už nějaký čas pokukuji, ale nerad bych utopil peníze a čas v něčem, co půjde mimo mě. Můžete někdo kompetentní poradit? Je to blíž TW Rome 2 nebo k zmíněným WH?

    • tuco

      To je celkem zajimave, ze presne nevis proc te WH nechytl. Kdybys vedel, dalo by se lepe odhadnout jestli se ti 3k bude libit ci ne.

      3k exceluje na mape a v diplomacii. Bitvy jsou podle mne slabsi, zejmena proto, ze hrdinove, alespon v modu "Romance", jsou velmi silni a urcity taktiky az moc efektivni.

      Ze historicke zasazeni mnohym nesedi  ... osobne jsem se do toho dostal tim, ze jsem si zacal (na wiki) cist o te dobe, postavach, souvislostech. 

      Blizeji k Rome 2 nebo WH? Snad blizeji k Shogun 2, coz jak pise kolega nize je vskutku povedeny dil, ale 3k prinasi plno veci co zadnej predchozi dil snad nemel, takze urcite bych doporucoval zkusit. 

    • Derp_1337

      Skus ještě Medieval 2 nebo Shogun 2. Sice jsou starší, ale taky to byly velmi povedené díly.

      A pokud tě tak baví mod Divide Et Impera, tak skus Third Age pro Medieval 2. Je to podobný masivní mod jako DEI, který ale konvertuje Medieval 2 do světa Pána Prstenů.

      • Díky za tip. Už jsem o tom slyšel. 

    • LessPh

      Já ti na to nemůžu moc odpovědět, protože jsem naskočil až s TWWH 1 a 2 a pak 3K, předcházející díly TW jsem nehrál. TWWH 1 a hlavně 2 jsou pro mě srdcovky, dvojku jsem hrával hlavně v coop kampani (spojenou ME mapu), ta atmosféra a lore WH je prostě paráda.

      3K jsou jiný než TWWH - mají mnohem lepší grafiku, líp odladěný a taky nový mechaniky, lepší interface (hlavně diplomacie) a všeobecně super QOL prvky... prostě je to radost hrát, všechno tak nějak pěkně funguje.

      Co mě moc nebavilo jsou "historické" charaktery, prostě než se v tom člověk zorientuje a ví kdo je kdo, tak je polovina hry za tebou. Typický TW nešvár, že naháníš jednu armádu a vždy skončíš kousek od ní a nemůžeš zaútočit, je v 3K hojně.

      Obecně víc mě bavil WH 1&2, ale 3K se líp hraje a je vymakanější interfacem a QOL....

      Sice jsem Rome 2 nehrál, ale myslím, že 3K je spíš blíž k Rome 2 než TWWH, už jen z "historického" zasazení

      Já bych počkal na slevu a pak to 3K zkusil;-) Nebo Steam refund...


  • Marines

    Od doby, kdy se hry "Total War" změnily na další hry ve stylu "Crusader Kings" už mne přestaly lákat a kromě lepších ztvárnění taktických bojů, nabízejí pouze stejný koncept CK. Škoda byly to zajímavé, dnes už staré hry....

    • triptich

      v čom vidíš spoločné prvky medzi CK sériou a TW sériou? pár podobných nitiek by tam bolo, ale žeby TW bola len "ďalšia" hra v štýle CK.

      samo o sebe nerozumiem pojmu "ďalšia", CK je dosť špecifická hra a na svojom poli nemá konkurenciu, aspoň žiadnu nevnímam.

    • LessPh

      Myslím, že nevíš o čem mluvíš a nehrál si to. TW3K je standardní totální válka jako vždycky + nějaká personalizace. A CK je CK jako vždycky.

      V čem je rozdíl, no samozřejmě v hratelnosti.. TW, včetně 3K, žeru a hrál bych to do zemdlení je to pořád ta sladká TW formulka. CK III - odehráno 20h z donucení, pro mě absolutně bez zábavy a naprosto o ničem, muka to hrát... už se k tomu nikdy nevrátím.

      Mluvím ze zkušenosti, neřídím se podle toho co novináři napsali a čemu já jsem uvěřil, namísto osobní zkušenosti..

      • Marines

        Ó drazí odborníci na TW, když jsem pařil první TW šogun a medieval s viking, běhal táta za Vaší mámou. Neberu Vám Váš názor a respektuji ho, ale pro staré harcovníky jako Já, jsou už nové TW od ROME II pouze klony CK a to myslím vážně.... Dnes řešíte v TW to, co lépe řeší CK, jen boje jsou detailní, ale ruku na srdce naprosto stále stejné, takže všichni používají "rozhodnout AI". Já rozumím, že to zaměřili na mladší elektrolát a asijskou hráčskou komunitu, ale vše jen a pouze pro Vaše peníze. Můžete se dohadovat, či se zlobit, ale to je tak vše, co můžete dělat....

        • Derp_1337

          Názor, že série TW je to stejné jako CK, přišel od člověka, který si myslí, že všichni hráči používají u bitev funkci "automaticky rozhodnout bitvu".

          TROLOLOL. Takový blábol už jsem delší dobu neviděl.


          Hele, všichni jsme pochopili, že nejsi cílovka a nebaví tě to, ale hned tady ze sebe nemusíš dělat idi*ta tímhle očividným trollingem. Velení bitev je na sérii TW jedno z největších lákadel.

        • triptich

          takže miesto nejakého vysvetlenia rovno skryté urážky a hra na staromilca?

          s TW som síce začínal až na prvom ríme (shogun ma vtedy minul skrz nezáujem o japonsko - napravené, mám to dobehnuté). takže vekovo si zaručene nemáme čo vyčítať. toľko k prvému bodu. naďalej trvám na tom, že v TW nevidím nič také, ako riešenie vecí rodových línií v CK. áno, TW séria prešla dlhou cestou pomerne zaujímavého vývoja a od čias prvého shoguna a rímu prešla dlhú cestu zmien a vylepšení. za túto som vďačný, nakoľko prvý rím je dnes svojimi mechanikami priam primitívne jednoduchý (čo nič nemení na fakte, že spolu s medieval II tróni na čele celej série).

          ďalej sa už netreba unúvať, nakoľko váš si sa krásne odkopal vyhlásením "zamerali sa na ázijskú".

          P.S.: rozhodnúť boj automaticky v TE sérii? to asi nebudeš nejaký hardcore fanúšik. to sa robí len na konci kampane a v bitkách, kde načítanie boja trvá dlhšie ako boj samotný (pomerom síl je vopred rozhodnuté). a aj tam si 2x rozmyslím, či si tú bitku poctivo neodklikám, ale to je zas moja imerzia s hrou.



          • Zde musím souhlasit s Marinesem. Já začal na prvním Shogunovi, pak absolutně uletěl na prvním ROME. Shogun2 a Rome 2 super. Ale potom to šlo do kopru. Nové díly a odbočky mě prostě nebavily. Taktické souboje mi přišly nezáživné a nudné. Prostě jakoby zmizelo to kouzlo zaklesnutých falang kopiníků, jízda bojující na křídlech, všechny ty testuda a formace. Prostě najednou ty bitvy byly příšerně přeplácané, nepřehledné. Vůbec nerozporuji, že někdo to může mít jinak, ale asi kolegovi naprosto rozumím.

            • triptich

              nie je problém, ak to niekto vidí inak a vie povedať v čom. oháňať sa starým harcovníctvom nestačí. takých je nás tu viac :)

              nebude tvoja nevôľa k novším dielom spôsobená časovým zasadením? aktuálny hlavný diel nehrám práve preto, že jeho zasadenie je úplne mimo mňa a mám z toho podobné pocity ako ty. chýba mi mne známi štýl boja. mechanikami sú TK veľmi podareným posunom a ak na ich základoch postavia medieval 3 - splnený sen. ešte by som pritlačil na manažment generálov a veľmožov (práve smerom k CK sérii), ktorý by sa následne premietol aj na bojisko.

              nové diely a odbočky? po rome II je tu predsa regulérny len tento čínsky diel. atillu beriem ako samostatný datadisk k rome II, odbočky sa naozaj nepodarili a warhammer tak výrazne mení a zasahuje do celkových mechanizmov, že sa dá považovať za samostatnú sériu. ale hral som ho málo, takže to viem posúdil len dosť povrchne.

          • Marines

            A znáte to o té potrefené ovci?....

            • triptich

              jasné. vlezieš do diskusie a keď na teba ľudia reagujú inak ako súhlasne, tak zahrám uhýbačku s potrefenou husou (len tak na okraj, trafená hus gága, nie ovca ;) )

  • Bohuzel pro me nezajimave zasazeni, jinak hra skvela.

  • triptich

    základnú hru som vyskúšal, bavila mechanizmami, ale to zasadenie je u mňa slabšie. takže datadislk si nechám ujsť. ale popísané mechaniky znejú dosť dobre. teším sa na ďalší diel z mne prívetivejších končín sveta.

  • Už se to dá i normálně pořídit nebo se to pořád drží tam, kam se chodí jen pro hry zdarma?

    • To je Troy. Three Kingdoms bylo a je na steamu vždycky.

    • Nepteles si to s jinou hrou? Three Kingdoms byl na Steamu dostupny od pocatku.

      • asi pletu. Vím, že mne to úplně neoslivilo, tak jsem to asi spojil do jedné hry.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit