Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • RAMIUS89

    Ja mám problém keď ma hra strašne krátky príbeh ktorý zbúchaš za 2 hodiny ale questy robíš mesiac.

    • S tím souhlasím navíc u takové hry je extrémní pravděpodobnost, že questy budou generické a bude to nuda.

      • RAMIUS89

        CP 2077 je toho dobrý príklad. Ak by tam nebola hromada questov a a niekoľo možností za koho hrať tak by tá hra mala asi 4 hodiny herného času.

        • Derp_1337

          4h? To fakt přeháníš.

          A tady jde poznat, že někdo vůbec nečetl článek. V článku je jasně napsáno, že server HowLongToBeat udává 20hodin pro čistý průchod hlavní příběhové linky (ignorování vedlejších questů) v CP2077.

          • RAMIUS89

            S tými 4 hodinami som to samozrejme prehnal, myslel som to ironicky ale ja mám čisto len príbeh ani nie 8 hodín a to na prvý krát.

            • Veskoslav

              A já zkoušel Skyrim podle návodu a dohráno za 2 hodiny a to jsem udělal spoustu chyb. 


              Navíc u CP2077 8 hodin hlavní příběh? No to si musel všechno skip a nevím, jak ses pohyboval, protože odemknout lokace obzvlášť u příběhu chvíli trvá. A předpokládám, že i nejsnazší úroveň.

            • Derp_1337

              Tak někdo dokázal speedrun u DOOM (2016) na nejtěžší obtížnost Ultra Nightmare za 2hodiny a 20minut. Jenže takový speedrun není zrovna typickým příkladem hráčské populace 😂

        • Veskoslav

          Tak to bych zase nepřeháněl, že by měla 4 hodiny....

  • často sa pristihnem, že sa hľadám na nete, koľko mi ešte ostáva dohrať do konca.. problém je asi, že mám hier kopec a nové pribúdajú.


    • Tak podle mě zrovna poslední 3 měsíce poskytly velký prostor hrát a dohrát spoustu starších her. V podstatě od vydání CP77  nebylo třeba z méh pohledu vydáno téměř nic co by stálo za řeč. 

  • On je spíš problém v tom, že ty zmíněný hry skoro nic nenabízej a po pár hodinách jsou neuvěřitelně repetivní a prázdný (CP a AC jsou dokonalou ukázkou) + se spousta lidí rozhoduje kupovat na základě marketingový kampaně a pak zjistí , že to není pro ně. Takže tohle neni nutně daný dýlkou her , ale spíš jejich (ne)kvalitou a tím, že  se stále  podstatná část lidí nechá nalákat na dobrý PR a placený/nepravdivý recenze.

  • Tady jsou zase názory, se pak nedivte že ty hry vypadají jak vypadají :(

    Radši si dám 6 hodin zábavy, než 100 hodin nudy, kde je všechno generické, na efekt a nudný grind.....To stejné u RPG, radši malý a pořádně zaplněný svět, než obrovský svět zaplněný kravinama........Ale jo, pojďme si ukazovat na kvalitu her, jen a pouze podle čísel/grafiky :)

    • RAMIUS89

      Problém je príliš veľa questov a príliš krátke príbehy.

    • Přesně. Čas je drahá komodita na to, abych to trávil v nějaké roztahané generické hře...

      • RAMIUS89

        No práve. Chcel by som viac hier ako Mafia kde je dostatok gamingu a zároveň nezabúda na prýbeh.

  • Já bych zde uvedl příklad na posledních dvou spidermanech.

    První 2018 byl fajn hra mě vcelku bavila ,ale měla hrozně generický obsah ( vyfot támhle to,seber tamto,věže) naštěstí to vyvážil supr příběh ,dobrý vedlejšáky, combat systém + spidyho udělátka ,ale hra byla dost uměle natahovaná .

    Pak přišel Miles ,což je takový spidy na steroidech a zmizela většina grind obsahu, přidali nové zajímavé funkce ( venom)a hlavně apku + sociální síť kde “lidi”reagovali na vaše činy , tak že měl člověk pocit, že to v té hře má nějaký význam.Příběh byl o dost kratší, ale byl parádní a klidně bych v něm strávil daleko víc času.

    Co se tím snažím říct je to, že méně je někdy více , ale pokud se to více udělá pořádně , nemám problém v té hře utopit svůj čas.

  • SlavicBes

    Nie su dlhe. Praveze su kratke. RPG musi mat minimalne 100 hodin, akcna adventura cca 30 hodin ...fps 15-20 hodin...toto su hodnoty s ktorymi som ja spokojny

  • spoock

    Mi nevadí dlouhé hry, pokud dokáži upoutat mou pozornost dostatečně dlouho. Třeba TLOU2 je výborná hra, klidně bych si dal nášup, ale místy bylo cítit, že některé pasáže autoři zbytečně protahovali. Především za Abby mohly být některé pasáže seškrtány a na výsledný zážitek by to nemělo moc vliv.

    Assassiny už prakticky nehraju, protože hrát přepálenou hru s prakticky totožnými mechanikami a tuctovým příběhem, na to fakt nemám čas.

    Dost mi vyhovuje Zelda BOTW, kdy v každém novém prostředí nacházím nový přístup ke hře, stejně i to nechvalné ničení zbraní má své kouzlo a hráč si nenavykne na jeden zavedený styl boje. Je to zábava i po stech hodinách.

  • sofonjas.chlubil

    Podle me neni problem samotna delka hry, ale to, ze v zakladu neni hratelnostne dostatecne dobra, aby svoji delku ospravedlnila. Hry jsou preplnene generickym obsahem a predevsim "morem moderni doby", a sice open world. Open world je nejvetsi kravovina, kterou kdo kdy ve videohrach vymyslel. Tam kde drive pracovali sikovni level designeri, kteri s omezenymi assety museli vytvorit zajimave urovne, tam dnes AI pomoci jendoduchych algoritmu vygeneruje obrovske svety, ktere ovsem hrac pak bud musi probihat, nebo ani to ne, pouzije fast travel a svet v podstate  neobjevuje. Open world zabiji hry v pravem slova smyslu, protoze se ve skutecnosti nehraji, neobjevuje se v nich, nebojuje o kazde policko v dungeonu, jen se tam chodi a ztraci na obri mape, kde se hledaji otaznicky a vykricniky... Jsou hry, ktere open world nemaji, treba Prey a hned je to pecka. 

    • Houdini

      No nie je open world ako open world. U väčšiny je to naozaj ako píšeš, ale nájdu sa aj skutočne vydarené kúsky. RDR2, Witcher3...

    • unicz

      Není pravda. Min. žánr RPG po open worldu volal v podstatě od začátku.

      Pro jistou skupinu automobilových her (Forza Horizon např.) je to také vcelku zajímavá alternativa (jasně, závodní hra potřebuje omezenou sadu koridorů, kterou si závodníci nadrilují do svalové paměťi).

  • KIMCID

    S dobrým příběhem nevadí délka

  • Michal88

    Tohle je ve své podstatě dost ustřelený názor. Protože většina lidí si hry kupuje impulzivně a jen je vyzkouší a pak odhodí snad ještě není důvod pro to, aby se hry zkracovaly? Ať si každý hraje co jemu vyhovuje. A upřímně uvádět jako příklad hry ze série Assasin's Creed, nebo vlastně obecně od Ubisoftu, které jsou příkladem naprosto bezduchých, sterilních her s miliardou tun repetitivního obsahu, tak to zrovna dobré jméno hrám v otevřeném světě nedělá. Kouzlo jiných - kvalitních (rozuměno ne ubisoftích rychlokvašek) - her v otevřeném světě je ten, že kdo chce, dohraje základní příběh relativně rychle. A na druhou stranu kdo si chce ten svět užít naplno, má taky možnost. Mně hry, který dohraju za 5 hodin a smažu je, přijdou jako ztráta času a navíc člověku nic nedají. Ale chápu, že někoho to baví, konec konců leckdy si takovou taky zahraju jen na odreagování. 

    Ale brojit tu proti dlouhejm hrám, to je dost ujetý...

    • tuco

      Titulek je ustreleny to jo :) Vzhledem k pomerne siroke diskusi bych rekl, ze to autor trefil.

      Jak pises, umeni muze byt spotrebni a oddechovy, ale i narocny a slozity.  Mozna takto hodnotit hry nez pomyslnou stupnici. 

    • unicz

      5h hra je naprosto v pořádku. Např. arkáda nebo adventura.

      Nebo jiného je např. RPG, kde investuješ čas do vývoje avatarů a chceš nějakou satisfakci snahy:)

      Ale i zde je problém úplně stejný, polovinu hry nedá ani třetina hráčů. Ale zde je většinou skutečně vina na straně hráče, prostě nevolil správně žánr. RPG dlouhé desítky hodin je prostě to, proč hrát RPG:)

      Ale dnešní doba nepřeje... soustředění se na nějakou aktivitu, jede se v jiném rytmu a množství vjemů.

      • Michal88

        No však ano, proto mi ta autorova úvaha přijde nesmyslná. Když hru 70% hráčů nedohraje až do konce, tak přece kvůli tomu nehodím přes palubu i těch zbylejch 30%, který si to užili naplno. 

        V dnešní době vychází spousta her s různým zaměřením i různou herní dobou, takže si každý může najít a hrát to svoje. Tak tu přece nebudeme dělat vlny s tím, že když někomu přijdou hry moc dlouhý, začne tlačit názor, že se mají dělat jen krátký hry. 

        Mně se třeba taky nelíbí auta BMW, ale nedělám scény s tím, že se mají kvůli tomu přestat vyrábět 😀.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit