Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Corvus

    Velmi pěkný článek. Tato ohlédnutí naprosto miluju. Houšť! Jinak si vyloženě vybavuji Levely z té doby. Hlavně články o naprosto futuristickém a efektním řešení cell cpu, které (dle vývojářů) bude snadno možné rozšiřovat jako "buňky" v medových plástvých. Vybavuji si, že naopak tvrdili, jak ohromně intuitivní to bude řešení pro vývojáře. prostě se tam přidají další cells a výkon je tu! :-) Totálně mě to tehdy ohromilo. Stejně jako futuristický ovladač (bumerang) s nímž se hry ovládaly jeho nakláněním :-) No, zůstal jsem i nadále u PCčka a vyplatilo se... ale četlo se to hezky, to zase jo.

  • Derp_1337

    "PlayStation 3 měl do jisté míry problémový i hardware. Sice se mohl
    chlubit pokrokovou blu-ray mechanikou a ... , ale to v praxi nikoho moc nezajímalo
    "


    Autor článku neví o čem mluví. Spousta lidí si koupila PS3 právě kvůli tomu Blu-ray přehrávači.

    Autor úplně zapomněl na tehdejší situaci na trhu. V roce 2006 se cena těch "lepších" Blu-ray přehrávačů pohybovala okolo $1800, takže PS3 za $499 (20GB model) nebo $599 (60GB) bylo obrovské lákadlo. Sice se dali pořídit i levnější verze Blu-ray přehrávačů okolo $800, ale to většinou byly "základní" verze, které neměli všechno. Často chybělo buď HDMI nebo nezvládali FullHD (1080p).

    PS3 jako herní konzole bylo velké zklamání, ale na druhou stranu to po několik let byl nejlevnější Blu-ray přehrávač na trhu.

    Příště by autor mohl přistupovat k problematice trochu objektivněji a nejenom zohlednit své osobní prefence k Blu-ray technologii. Teď už jsou filmy na Blu-ray považovány za přežitek a všichni streamujou, ale 15 let zpátky byla "domácí kina" ještě pořád velmi populární.

    • 0011

      Hele já patřím k lidem co Blu-ray kupujou do dneška a bláznům co mají i v PC optickou BR mechaniku a čtečky všech možných paměťových karet, ale je fakt, že br ani v době, kdy vyšlo PS3 nebylo zdaleka tak úspěšné jako DVD, proto taky existují souběžně dodnes. Jasně že na to vsadili, protože dvdčka jim pomohli k nejprodávanější konzoli všech dob, ale nebyl to skok mezi VHS a lisovanou plackou, která je mnohem levnější na výrobu a zabírá mnohem míň místa. Možná jim to nakonec pomohlo překonat prodeje MS, ale všichni víme, že sedmou generaci vyhrála levná plastová krabička která se ovládala mácháním menších plastových krabiček ve vzduchu.

      • Derp_1337

        Však jsem napsal, že PS3 bylo jako herní zářízení zklamání. Stála o $200 více než Xbox360 a ze začátku na ní nebyly žádné zajímavé exluzivity.

        Ale na druhou stranu to byl bezkonkurečně nejlevnější Blu-ray přehrávač na trhu po několik let. Kdo měl "domácí kino" a uvažoval o Blu-ray, ten si to koupil.

        • 0011

          Lidi co mají pořádné domácí kino (já mezi ně nepatřím) obvykle peníze neřeší, pokud to nejsou současně hráči. Já si kupoval přehrávač mnohem později takže jsem situaci na začátku nesledoval, dneska je to tak, že koupíš 4k br přehrávač s mnohem lepším upscalingem 1080p disků než Xone/Ps5 za menší cenu a dost o něm uvažuju, vzhledem k "dostupnosti" nové generace konzolí - mimochodem je ostuda, že Xbox umí přehrávat 4k od minulé generace narozdíl od Playstationu. Blu-Ray prodeje hnalo hlavně Japonsko, protože anime, na západě je to od začátku spíš dead on arrival, ale jako sběratel doufám, že ještě vydrží.

  • Spiker01

    Moc hezké vzpomínání, tuhle generaci jsem ještě nesledoval, takže pro mě bylo leccos nové. Nevím, na co si Petr stěžuje

  • unicz

    Nevím proč, ale celou dobu čtení jsem si tam nějak podvědomě doplňoval PS5....

  • Prý v loji... Si vyhledejte prodeje PS5 proti Xboxu... Sony vede 2:1. Proto se taky tak blbě shání, je o něj daleko větší zájem.

    • unicz

      Tohle bych vůbec neřešil. Není dostupné ani jedno, prodá se to, co se výrobí. Zájem s tím nemá nic společného, resp. nemá to jsi ovlivnit. Něco relevantního ve vztahu k poptávce bude až tak na konci 2022.

    • Plus cip xboxu je vetsi, takze je narocnejsi na vyrobu. Samozrejme Microsoft si mohl zamluvit vetsi dodavky, ale taky bych lepsi dostupnost bral spis jako ukazatel mensiho zajmu. 

  • dinlon

    Netreba zabudnúť aj na rok 2011 keď im mesiac nešiel PSN lebo im hackli servery :D . Žiadny multiplayer, proste nič, ticho tma.

  • Jarisko84

    Som fanusik sony.. ale je vidiet ze microsoft sa snazi stale daco zlepsovat ci je to seson pass alebo xcloud popripade kupa studia atd.... sony moc nenakupuje skor zatvara svoje interne studia presuva svoje hq do ameriky a nezda sa ze by malo daky plan zainvestovat kopec penazi do buducnosti... 

    Mne sa na sony vzdy pacilo to ze nebolo americke neboli tam hry pre skor mladsiu populaciu a snazilo sa robit hry inak... no uvidime co bude dalej...

    • unicz

      No to máš setsakra krátkou paměť! Prý stále zlepšuje. Vždyť před třemi lety MS v podstatě na gaming kašlal, tvářil se, PC gaming je ukončen atd.

      To co komentuješ je MS poslední dva roky. To má k stále set sakra daleko...😉

  • wxyz

    No a dneska je Sony zase v loji. Playstation 5 je sice papírově čtyři měsíce v prodeji, ale k dostání není (kečup (hry) je, ale nejsou víčka (konzole). Zato jsou ke koupi hromady Switchů a dokonce i Xboxů všemožných tvarů a velikostí (prase aby se v tom vyznalo, ale u markeťáků v pavrpojntu to přeci vypadalo tak úžasně!). Dokonce i doma v Japonsku (Pamatujete? Herní divize Sony ještě před pár lety sídlila v Japonsku...) je po provaru s WiiU zcela převálcovalo Nintendo.

    Za pár let možná bude všechno jinak, ale minimálně letošní rok je na tom Playstation bledě.

    • LiarForHire1

      Líbí se mi jak si vy lidi vytváříte vlastní narativ k pošpiňování firem. Kvůli nedostatku čipů stojí výroba i v automobilkách a to je část průmyslu podstatnější než hry. Sony za nic nemůže a v žádném loji není. Nabízí PS5, která je oproti XBOX series X produktem inženýrství a né jen skládačkou HW.

      Launchnuli konzoli se super line upem exkluzivních her a letos vydají Ratcheta a Clanka o čemž se může MS jen zdát. Sony je naprosto na koni jako firma, která přináši prémiové zážitky za prémiovou cenu a to mi je omnoho milejší než nějaký gamepass, kde mi chybí ti top tier herní zážitky.

    • Derp_1337

      Ty se tváříš jako kdyby ten nedostatek konzolí byla chyba Sony. Ale úplně jsi zapomněl na to, že kvůli "koronavirové krizy" většina lidí sedí doma a nudí se. Proto se taky velmi zvedla poptávka po herních zařízeních. Xbox taky na tom není moc dobře a hned je vyprodaný.


      A ten velký zájem není jenom o konzole, ale i o herní PC. Situace na PC scéně je navíc zkomplikovaná těžaři kryptoměn, takže nabídka herních grafik je v katastrofálním stavu.

    • Thanquol

      Ony de facto jsou, ale kupuji se (od distributorů ) za 14 a prodávají se za 30, tak to mas těžký.

  • Jack1947

    Ono ta zpětná kompatibilita měla být i na PS5 a vida ani tu nejsou ty konzole :D

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit