Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Hra zaměřená na "stealth", by měla být vymazlená. Nutnost střílet minimálně půl metru vedle nebo nad překážkou, neprůstřelné průhledné textury, kulka ze snajperky určené  k likvidaci lehké obrněné techniky zastavená listem. Jak je možné, že trefím snajperkou výbušné barely metr vlevo ode mě a metr za vyústěním hlavně nepochopím. A naopak střelba nepřátel skrz překážky, procházení zdí. A  90% hlavních a vedlejších úkolů zabugovaných až hrůza. (Dobře, ve verzi 1.2 70%.) To si raději zahraji staré šílené Saints Row 3 nebo 4.

    • twicer

      Problém s nepřesnýmy hitboxy má každá druhá hra na trhu, ale rozhodně to zamrzí hlavně u drobných zábradlí a plotů. Zbytek sem nedokázal přeložit.

      Těch 90% zabugovaných úkolů zní přinejmenším zvláštně, já (ještě před patchem 1.2) dohrál všechny hlavní i vedlejší úkoly bez zapamatovatelného bugu díky kterému bych musel znovu nahrávat pozici. Což je docela dost velký rozpor s tvým tvrzením.

      • Že má nepřesné "hitboxy" každá druhá hra na trhu není omluva. Je to důvod, proč si přinejmenším každou druhou hru nekoupím.

        Poslední mise s nomády, tank byl v zemi, nešlo nastoupit jak  v optional "talk to Mitch", tak k zahájení útoku na jiném místě, 3 uložené hry zpět, aby se to načetlo správně a  po správném načtení zmizela "Overwatch" z inventáře a to i ve starých uloženích.

        Mise s Takemurou- pozorování nepřátelské základny ze střechy. Jsem opravdu jediný, koho napadlo, když už na té střeše jsem, trochu tu základnu odtamtud vystřílet? Potom co jsem sjel výtahem, nepřátelé se pohybovali v jiné dimenzi než já.

        Sleduj kabely, ale běda, jestli je budeš sledovat v jiném směru než zamýšleli tvůrci. Misi nebylo možné dohrát, pokud člověk vystřílel nepřátele bez odhalení, neměl kdo zavolat posily.

        • twicer

          Máš pravdu že to není omluva, ale přirovnávám to jako když si koupíš levnější auto kterému precizně nedoléhají plechy ve spárách. Ne každý engine tuhle proměnou bere jako zásadní prvek. Všechny tyto nedokonalosti se ještě více prohlubují stím jak se tlačí na brzké vydání her.

          Uvedené příklady jsou mrzuté a jsou všechny (řekl bych) spojeny se špatným spuštěním skriptu který provede naspawnění jednotek, stímhle má hra obecně problém, ale ani 70% misí to postihovat nebude, ne? :)

  • *180 tisíc zákazníků (hrubým odhadem)

  • medveddd

    V samotném článku se píše: "o vrácení peněz přímo u CD Projektu zažádalo zhruba 30 tisíc lidí – za hru, která za první měsíc prodala 13,7 milionů kopií. Množství ovšem nezahrnuje vratky z jiných obchodů, pouze ty, kdy hráči firmu oslovili přímo."

    Psal teda článek stejný člověk jako titulek, ve kterém stojí: "Cyberpunk vrátily dvě promile hráčů."?

    Nebo má autor titulku nějaké tajné informace o tom, kolik lidí vrátilo hru v jiných obchodech? Nebo o tom, že že se v roce 2021 žádné kusy neprodaly, když ta dvě promile patrně počítá z tohoto čísla 13,7m, které je ke konci roku 2020?

  • TheRKD

    Cyberpunk je skvělá hra. Já i kamarádi okolo jsme si ji strašně užili (kombinace PC a PS4 Pro). Trochu mě mrzí, jaký shitstorm se na něj nalepil. 

    Pokud hrajete na PC nebo novější konzoli, nemáte důvod si ji neužít. Technicky nebudete mít žádné problémy (tvrzení po 150 hodinách na PC) nad obvyklé open-world věci. Gameplay je zábavný. I ten nejposlednější vedlejší úkol má uvěřitelný a zajímavý střípek příběhu, pozadí implementované do živoucího světa. Který stojí pevně (podobně jako Witcher) na destíkami let prověřeném lore. Postavy jsou uvěřitelné, chovají se logicky, úplný balzám oproti produkci jiných firem. Ta hra je drahokam. Podobné tituly nevycházejí každý rok. 

  • surlys

    Recenze hráčů mluví za vše. Na Steamu se to poslední dobou pohybuje kolem 60% a to si myslím, že je adekvátní hodnocení pro tuhle záležitost. Nabubřelá věc, která plní minoritu toho, co bylo naslibováno. Ve finále je to mírně nadprůměrná adventura, po které už teď nikdo neštěkne. Smutné.

  • Thanquol

    Takže se myslí lidi, co oslovili přímo CD-Projekt, ne distributory na které CD-Projekt odkazal? Např PS Store. Tak to ty promile jsou hodně relevantní. Já hry kupuji např jedině přes distributory. Totéž i s Elektronikou a u distributora připadně refunduji. 

    Pakliže si pak třeba Steam bere např 20 procent marži za prodej  a častku co vybral, zase vrátil - pokud se tak domluví nad rámec podmínek CDP se Steam, tak se Steam zaplatí nejspíš jen ten ušlý zisk, ne cena produktu. To jest nejspíš na co byl ten fond "help me refund me".

  • Lukass

    Tak nato ze tam neni polovina veci,  a jeste to neni ani rpg,  docela dobry

    • Thanquol

      Polovina to jsi hodně podstřelil. 

    • Derp_1337

      ^ tvůj komentář vypovídá o tvém názoru: "Očekávál jsem třetí sestoupení Ježíše Krista a on nesestoupil. Jsem zklamán."


      Co ti na tom mám říct? Vesmír je takový jaký je a ne takový jaký by jsi ho chtěl mít ty. Je potřeba ten fakt akceptovat a brát věci takové jaké jsou.

      • "Očekával jsem, že dodají, co slíbili" Slíbili možno nahradit taky slovem ukázali - viz vylhaný demo.

      • Lukass

        No moc nevim o cem pises. 

        Muj postoj je ten,  ze stejne jako Last of Us 2(jednicku sem dojel 2krat)  si to nikdy nezahraju,  zbytku bych poradil,  mejte svuj nazor. 

        • Derp_1337

          "Není to RPG"

          To je jako špatně, že to nakonec je jakýsi mix akční adventury a akčního RPG?


          A jinak nevím, co ti vadí na TLOU2? Neměl by jsi dávat tolik na názor haterů, kteří hru nehráli. I ultra troll jako TheGGG uznal, že ačkoliv na hru všude psal negativní komentáře, tak ji vůbec nikdy nehrál.

          Z lidí, co si TLOU2 skutečně zahráli, neznám nikoho, kdo by si na ni stěžoval. Každý byl spokojený.

          • Lukass

            Ja nevim co natom furt nechapes,  proste cely hype kolem Cyberpunku byl marketing a lez. 

            A co se tyka Last of Us tak Abby je pro me tak nechutna postava,  ze hru nikdy hrat nebudu

            • Derp_1337

              Aha, takže tobě Cyberpunk vadí kvůli tomu, že jsi měl přehnané očekávání kvůli neskutečnému Hype?? LOL

              Rada do budoucnosti: nenastupuj do Hypetrain, ušetříš tak svůj čas a vyvaruješ se zklamání.

              Hodnoť věci (hry/filmy/seriály) takové jaké jsou a nesnaž se je srovnávat s nereálnou představou ideální hry/filmu.


              "Last of Us 2 ... nikdy hrát nebudu"

              A nejde tady jenom o prostý fakt, že si nemůžeš dovolit koupit konzoli (a ani nemáš prachy na hry, protože tam to nejde upirátit) a tak raději hatuješ hru, kterou si stejně nezahraješ?? 😎

              • Inquisitor

                Reakce na příspěvek:

                Tady se to musí rozdělit na dvě věci. Na obyčejný hype, který tradičně vytvářejí fanoušci a bájí o věcech co nikdy tvůrci neslibovali a hype který vytváří sami tvůrci několik let a nepokrytě lžou ještě pár dní před vydáním.

                To samo nepopírá, že to nakonec není špatná hra. Ale co je nereálného na očekávání toho co sami tvůrci slibovali, že bude součástí hry?

                • Derp_1337

                  Reakce na příspěvek:

                  Jasně, je blbé, že ve hře nejsou věci, které vývojáři zmínili a místo toho hra prošla značnou změnou. Ale je ta změna sama o sobě špatná??

                  Pokud je finální produkt dobrý, tak nevidím důvod, proč by měli někteří lidé plakat "Lhali mi! od teď CDP nenávidím!"


                  ------------------------------------------------------

                  Tady jde o to, že spousta her prošla ve vývoji drastickými změnami a jak to dopadlo? U nich nikdo neplakal, že se cítí podvedený.

                  Např. původní Diablo měla být tahovka a během vývoje to vývojáři překopali do akčního RPG. Nebo třeba Borderlands původně nemělo vůbec mít grafický styl jako nějaká komixovka a trailery připomínali spíš něco jako Elder Scrolls. Nebo slavná FPS série HALO měla původně být real-time strategií! Nebo třeba Jedi Knight 2: Jedi Outcast : ta hra měla následovat původní trend z Jedi Knight série a být FPS hrou, ale po pár hodinách hraní přejde na 3rd person akci. A nebo ještě téměř zatracovaný vývoj Resident Evil 4 : ta hra si prošla 4 různýma verzema, které byly zrušené a začalo se pracovat vždy od začátku. Vtipné na tom je, že jednu z těch zrušených verzí dodělali a dali tomu název Devil May Cry!! LOL. Ano, slavné story s Dantem bylo jednu dobu označováno za RE4.


                  V porovnání s výše zmíněnýma hrami, jsou změny u Cyberpunku 2077 opravdu minimální. JE fakt komické, jak někteří šašci pláčou "mělo to být RPG, ale místo toho je z toho mix akčního RPG a akční adventury! Cítím se podvedený! BUHUHU" 😂

              • Lukass

                Reakce na příspěvek:

                Divej ja ma rodinu 2 decka a hry co budu hrat a kupovat si sakra vybiram. 

                Pokud nekdo vedome lze o stavu hry,  tak mu penize v zivote nedam.  Ja sem ceksl hlavne rpg,  a jako rpg Cyberpunk proste nefunguje,  na netu je nato tema tisic videii. 

                A konzoli mam od roku 2018 a odehral sem vetsinu exluzivit. 

                Chybi me jenom Thsusima a prave Last of Us 2, ale to si nikdy nekoupim. 

                • twicer

                  Reakce na příspěvek:

                  Nevím jak dlouho se vtomhle odvětví pohybuješ, ale dostali jsme se dostavu, kdy jsou ty projekty tak obří a roztříštěné, že ještě rok před vydáním nevíš zda budou všechny mechaniky fungovat v celku tak jak sis naplánoval, takže si ani nemyslím že by ti lidé vyloženě lhali se záměrem tě okrást. 

                  Největší problém vidím vtom mediálním tlaku oté hře říkat příliš mnoho informací i roky před vydáním, to celé pak vede k nereálným představám a očekáváním. Ale myslím že těch plácnutí přes prsty bylo v poslední době tolik, že si budou studia dávat větší pozor cokoliv pouštět ven. Na jednu stranu je to dobře, na druhou jsme si tím dle mého, uzavřeli šanci jako komunita více mluvit do vývoje her.

  • Grifus

    Vrátit peníze musel chtít snad jen někdo z konzole. I když i na PC nebyl ze startu Cyberpunk bezchybný a ani teď zdaleka není (nikdy nebude), neuvažoval jsem o vracení. Mě ta hra prostě bavila téměř 50 hodin i přes všechny bugy, nedodělky i chybějící slibované věci. Rád si zahraju i DLC, ale dávat jim za ně peníze nejspíš nebudu.

    • Asi tak. Na PS4 dohráno dvakrát a bez problémů. Jediný důvod proč jsem to hned nehrál potřetí je příslib next gen verze do které si to nechci komplet ohrát.

      Na tuhle hru se šlo prostě s dvojím metrem. Takové Disco Elysium Full Cut vyšlo v mnohem horší podobě a bylo kolem toho nějaké haló? Nad padáním, mazáním savů, chybějící hromadou dialogů, nedohratelnými questy, dlouhými loading, sekajícím se zvukem, ovládáním neregistrujícím povely, apod se prostě mávlo rukou. :-D

      • twicer

        Když jede vláček nenávisti, tak na skutečnosti přece nezáleží :)

  • Phillios191

    30 tisíc lidí? Tak to je nic :D

  • To je prostě stará nerezavějící pravda, že kritici jsou slyšet vždy ze všeho nejvíc, ale vůbec o ničem to nevypovídá. Naopak bych řekl, že čím silnější kritika, tím větší úspěch. Tady to je Cyberpunk, předtím to bylo TLOU 2, či nové Bávo s jejich ledvinkama, které přes horentní kritiku mají nejvíce předobjednávek. 

    • Derp_1337

      Tak třeba u TLOU2 bylo všem hned jasné, že to je vynikající hra.

      Ti "kritici" byli jenom afektovaní internetoví aktivisté, kteří nedokázali snést myšlenku, že by se 2 dívky mohli líbat a nebo mít sex. Obyčejný hate war. (tímto posílám pozdrav pro TheGGG)

      • Právě mi došlo, že jsem tady zmíněnou hvězdu už několik týdnů neviděl ;)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit