Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • irwin_blitzr

    za sebe musim říct, že III hraju cca20 let,zatímco IV jsem hrál cca 20 minut s pocitem že zabili celou sérii.

    hráli jste i III verzi Wake of gods?

    • Aktuálně doporučuju Horn of The Abyss!

  • danny_the_hound

    Ináč neoficiálne pokračovanie kampaní z Heroes IV sa dá stiahnuť ako mód pre Heroes V - Legends of the Ancients.  Autorom je  Julien Pirou (v Heroes komunite veľmi dobre známy ako Marzhin), ktorého potom zamestnal aj Ubisoft.

    Pre päťku existuje aj veľmi podarená fanúšikovská úprava Heroes 5.5

    Tá mimoiné prináša hlavne tri veľké vylepšenia:

    1) vylepšuje náhodný generátor máp

    2) masívne optimalizuje AI, takže ťahy počítača sú oproti tým z pôvodnej hry VÝRAZNE rýchlejšie

    3) kompletne prekopáva skilltree (alebo lepšie povedané skillwheel) -- jednak má každá frakcia na výber z troch rôznych povolaní, každé povolanie má svoj vlastný skillwheel a skilly a perky sú oveľa jednoduchšie a prehľadnejšie usporiadané (žiadne divoké krížové závislosti ako v pôvodnej hre).

  • Kissino81

    Tak nadpis měl nahnat lidi do diskuze a splněno. 4ka a její hnusnědivná renderovaná grafika.....no dával jsem ji šanci ale asi po 2 dnech jsem byl z5 u trojky. 

    • PCMR

      Asi tak. Některý věci ve 4 díle vypadaj jak z lega a ten humusoidní interface, to je kapitola sama o sobě.

  • Jako v mém okolí je všeobecně nejoblíbenější třetí díl, na tom jsme začínali, ale aby to nebylo jednoduché, mohli jsme ho hrát jen u známých a naše PC zvládalo jen jedničku a jak jsme později zjistili, při troše snahy i dvojku. Čtyřka pro nás nebyl špatný díl, možná problém byl, že v její době už jsme tolik nehráli s přáteli. S příchodem pětky jsme byly příjemně překvapeni, základní hra měla sice příliš krátké mapy, ale datadisky vše spravili, pamatuji si, že jsme hrály snad každou mapu kterou hra obsahoval. Po letech jsem se vrátil k šestce a užil si její kampaňe, dle mého jedny z nejlepších v sérii. No a sedmička pro mne byla vždy zklamání, je to nejhorší díl série, ale má i své světlé momenty.

    Takže moje pořadí. 3,5,1,6,4,2,7. Vždy hodnoceno s posledním datadiskem. 

    Navíc musím říci, že dnes mám problém sáhnout po trojce, ale když je příležitost, spíš zvolím 6, nebo 5 díl, zkrátka už jsem trochu rozmlsaný.

    To co mne mrzí, že se nikdy plně nepřetvořil můj sen v nějakou verzi kvalitního online zpracování, kde by člověk mohl dlouhodobě hrát jednu hru proti stovkám hráčů. 

    • Uměl byste říct, proč máte tolik vzadu dvojku? 😱

  • drasta

    U necromantu chybi lichove. 3/10 WNP.

  • Andrew99

    Nedávno jsem dohrál kampaň u IV. Taky to je pro mě nejlepší díl, je super že má hra český dabing, vždycky se mi ve hře hrozně líbil příběh a určitě plánuju ještě dohrát DLC kde se mi příběh líbí nejvíc.

    • tomekbobek

      Já jsem úplně ujížděl na dabingu k ukázkám k datadisku Větry války :)

  • Palec nahoru za výběr tématu, tohle spolehlivě nastartovalo spoustu lidí včetně mě:D Alternativně to mohlo být „Proč máme radši Mafii 3 než Mafii 1,“ „Deset důvodů, proč je Transporter T5 lepší než T4“ nebo „V čem má prezident Zeman pravdu a ostatní se mýlí.“

    HoMM4 vs. HoMM3:

    1) ústup od komiksové grafiky, za mě k horšímu

    2) Fog of war - strašně otravná věc

    3) jednotky bez hrdinů - rozdrobení hry, otrava. Zároveň nutnost kvůli 2)

    4) čtverečkový bitevní plán místo hexagonů - nesmysl, který tu hru zkazil. Nechápu, že u toho zůstali. Pozdější kopie HoMM se vrátily k šestihranům, a vědí proč.

    • Ad 4) pozdejsi hry mely misto hexu taky ctverecky, ale podstatne prehlednejsi. 

      • no právě, čtverečky, o tom mluvím. hexy má třeba age of wonders, tam směřuju s poznámkou o kopiích.

  • Tak já mám určitě radši trojku než HOMAM IV. Akorát člověk občas neví do které díry dřív...

  • Jarisko84

    U mna naj3 to co sa vam pacilo na 4 teda grafika mne zas vadilo... nie je nad krasnu kreslenu 3ku...a je aj ovela prehladnejsia...

  • Bumtaratabumbumbum

    Trojka byla famózní, čtyřku jsem vynechal, pětka byla velmi povedená (s oběma datadisky). Nicméně v mém srdci a na mém disku měla vždycky speciální vyhrazené místo dvojka. Stylizací mi přijde ještě mnohem pěknější než trojka, taková víc pohádková. No a ten soundtrack u dvojky je taky naprostá lahoda.

    • Dvojka je určitě nádherná nostalgie. Akorát dnešníma očima mi přijdou strašně prázdné mapy a docela málo možností taktizování. To vše hlavně díky tomu, že později vše vybrousila k dokonalosti 3jka..

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit