Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Na to se těším. Poslední Total war, kde jsem opravdu mohl strategicky řídit jednotky. "Cataphracts vpřed a zadupejte ty hajzly do země." V těch nových člověk strategicky zadá úkoly a vzápětí zjistí, že jízda místo dupání po střelcích se rozbíjí o falangu, střelci střílí pánubohu do oken, těžká pěchota místo likvidace falangy trapně honí lehkou pěchotu a vůbec všichni dělají úplně něco jiného než jsem chtěl a dokonce přímo útočí ze strategického hlediska úplně nejblběji jak mohou. Total war: Warhammer jsem vydržel 2 hodiny. Potom šel do kytek.

  • Marines

    Nebudu lhát, na tenhle remaster se těším, ale nebudu ho kupovat hned po vydání, počkám, co řeknou hlavně hráči a recenzenti. Kupovat podle videjka už nehodlám, jsem věkem vyléčen...

  • Koukám, že tu trávu, která na sněhu jen zbělá, tam mají pořád.

  • PreidaQ

    Hra to je sice slušná, ale bohužel nevím jestli si ji chci zahrát znova, protože jsou v ní některé strašně nevyvážené věci jako naprosto všemohoucí jezdectvo nebo snad nejhorší diplomacie z celé série (spojenec je horší než nepřítel) a pokaždé když jsem měl chuť se k ní někdy vrátit, tak jsem radši přešel na Medieval II, který ty nejhorší problémy obrousil.

    • Dolero

      Na všemocné jezdectvo si pamatuju u Sasánovců a částečně východních Římanů v Barbarech, kde nebyly de facto jednotky vhodné na boj proti nim, většina kopiníků nestála za moc. 

      Ale jak v Rome, tak v Alexandrovi, měla většina frakcí falangy, které dokázaly veškerou jízdu rozdrtit (Sparťané/Obrnění za Řeky, Stříbrné/Bronzové štíty za Makedonce, Faraonova garda za Egypt a Punská/Svatí za Kartágo) a nebo dostatečné kopiníky na boj proti nim (Triarii/Auxilie za Řím, jednotky s kopím za některé barbary), vyloženě frakce neschopná čelit jízdě byli polobarbarští Španělé a paradoxně frakce, které byly sice přímo jízdní, ale postrádaly právě kopiníky - Skytové, Parthové.

      Co se týče diplomacie, tak smysl mělo jen obchod pro chvíle, kdy je hráč v míru, což bylo vlastně do momentu, kdy sousední frakce měla nastaveno jako další v pořadí město, co vlastnil hráč. 

      Za mě ta hra měla spíše problém ve výpočtu sil AI proti AI, kdy byly nastaveny frakce, které vždy porážely jiné, jako Seleukovci prohrají proti všem, Egypťané vyhrají proti všem kromě Řecka a Říma, Řekové porazí vše kromě Říma, Britové porazí Galy a Germány atd.

      Pak právě v systému římských frakcí, které byly přehnaně OP, po Mariánských reformách až extrémně (navíc ta byla fluidní dle postavení nejlepších kasáren a ne podle reálného data roku 107 před Kristem) a v tom, že byly tři a tak dokázaly během 100 tahů dobýt svět a jít proti sobě, což bylo velice hloupé a bylo by lepší, kdyby ji spojili v remasteru, když už dělají změny i u frakcí, v jednu (samozřejmě by to bylo na výběr s klasikou) a trošku změnili systém senátu. Já osobně klasický Rome hrávám doteď a používám právě modifikaci Unified Rome, ve které má člověk od začátku jen jednu římskou frakci (červenou), která ovládá Řím a okolní města a je to tak větší zábava, když se člověk od začátku musí starat nejen o jednu část světa, jako v klasické kampaně, ale o všechny směry, a místy je to trošku větší výzva, když musí hráč odrážet Galy, Kartágo i Řeky. :) 

      • uher

        Hele prosím tě z čeho je ten tvůj avatar? Máš link na plnou velikost?

        • Dolero

          Mikasa Ackerman z Šingeki no kjodžin :) 

          https://www.deviantart.com/chaosringen/art/Mikasa-394595852

          • uher

            Díky.

    • tuco

      Ve videu je k videni moznost v kampani pouzit "ruleset" bud "classic" nebo "remastered". Sice neni zrejme co remasterovana verze meni, ale je videt, ze zmeny se tykaji i bojovych jednotek. 

  • QueenBee

    Na tohle se těším jak malá. První zahrání demoverze Rome: TW zpátky v 2004 patří mezi moje nejlepší herní zážitky. Battle of River Trebia jsem hrála asi padesátkrát, a když jsem dostala konečně do hnát plnou verzi, byl to jako splněný sen. A teď to budu moci hrát v moderní době a nenadávat na přiblblou zastaralou battle camera.

    • Derp_1337

      V té době byl Rome fakt pecka. Ale za tu dobu spousta herních mechanik dost zastarala a bude těžké překousnout některé prvky. Jako příklad uvedu třeba úplně nepoužitelnou diplomacii.

      V tomhle ohledu je rozhodně lepší si zahrát nějaký novější díl ze série TW. Osobně preferuji třeba Total War: Rome 2 a k tomu mod Divide et Impera.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit