Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Počkám si 15 let až to vydají znovu v dechberoucím vizuálu. :-) 

    • Derp_1337

      Hahaha

      Pěkný sarkasmus. Jako kdyby EA byla schopna udělat něco jiného než lacinou recyklaci starého obsahu 😂

  • To mrazení tam je i z těch obrázků. :-)

  • Inquisitor

    Já nevim proč se s tim tak nadělá. Já beru remastery spíš jako šanci pro ty co nehráli origo, zahrát si v lepším příjemnějším kabátě bližším dnešním standartům. Asi není větší důvod pro ty co mají původní hru si to za tu cenu pořizovat, ale proti gustu...

    Navíc si zřejmě hodně lidí plete pojmy s dojmy, remake vs remaster.

    • Carnage666

      Jo hodně lidí má problém rozeznat remake od remasteru, jen v diskuzi na YT u gamesplaye spoustu lidí tvrdilo že to vypadá úplně strašně ta jednička že jako čekali předělávku pomalu v enginu Andromedy.

  • Osobně vidím minimum rozdílů, v podstatě jen lepší textury a tochu lepší světlost, nejlépe vypadá na screenech XSX, protože je vidět HDR. Asi teda bude lepší ovládání, ale to měli dodělat do původních her.

    Rozhodně ne důvod, abych si to zahrál. To by museli hodně zamakat, aby to vypadalo jako next-gen. Takhle to vypadá spíš jako že měli vydat znovu hry s co nejmenší námahou/rozpočtem a zkusit na tom znovu něco vydělat a trochu si u původních fanoušků série zlepšít reputaci po Andromedě, ale nepovedlo se.

    Těšil jsem se na remaster, ale je to bída. Měli to dát zadarmo všem, kdo původní hry mají koupené samostatně nebo jako trilogii.

    • Nejde jen o změny, které poznáš z fotek. Jde o "celkovou" úpravu hry, kterou módy neuděláš. Mimochodem LE edice jedničky vypadá a chová se výrazně lépe než namódovaná původní jednička. Změny v jedničce zde

    • MartinStary

      osobně je podezřívám z toho, že vytáhly textury z ME3 v nejvyšší pracovní kvalitě  z archivu upscalovali je AI a nechali je tou AI Mergnout over původní textury a to s původníma jen jako referenční hladinou. A reshaiding a osvícení dělala taky AI. Je vidět přepracování citadely - kolem sochy krogana jsou nové keře nákladové boxy na citadele odpovídají těm z následujících dílů a pak je tu ta předělaná chodba u doků a taková asarijská matriarcha ta doznala nápomocných změn a i ostatní modely hlavních postav mají znatelný up grade. Jen na mně to moc nepůsobí, a trochu je my líto mého dojmu, že nejvíce péče bylo venováno vymyšlení jednoho spouštěče a portu na nejnovější konzole.

      • Carnage666

        Sami se přiznali že si stáhnuli A Lot Texture mod a podle něho se inspirovali, takže bych řekl že nejsi daleko od pravdy.

    • yeniczek

      Ale remaster je pouze vylepšení nasvícení a textur a hladký běh na nových strojích. Vy pořád všichni chcete remake. Ano, klidně bych si taky dal říct, ale to to prostě není. 

      • Anon-ym

        Přesně. Chtít po hře z roku 2006, "aby to vypadalo jako next-gen" je absolutní nesmysl. To pak není remaster, ale remake, protože z UE 3 Unreal Engine 5 vykouzlíš asi stejně jako z nudlovky od vietnamců vykouzlíš dobrý Pho Bo.

      • uaxpk

        Já těch rozdílům vidím taky málo. Vím, že je to "pouze" remaster, ale když se koukneš třeba na Halo 2 remaster vs. originál (mimo filmečků i Halo 1), tak se to nedá s ME srovnat. Dle mě to mohli udělat daleko lépe.

        PS: zatím jsem nehrál ME remaster nehrál, jen srovnávám dle obrázků

        • yeniczek

          To zase prrr, Halo 2 rozhodně neni jen remaster. To i ze screenu je vidět, že toho hodně hodně museli předělávat nebo dodělávat (hlavně výhledy a krajinky). Nové filmečky taky dělají úplně jiný dojem. Hele, během hraní ten rozdíl ME1 vidět je a pak si stačí pustit porovnání v pohybu a přijde mi ten rozdíl fakt citelnej. ME2 a ME3 působí dobře pořád i v základu, takhle je to jen detailnější. Taky holt skok hry 2004 do dneška vs. 2007-2008 do dneška je prostě rozdíl. Bohužel neni jednoduchý jen tak vzít základ a hodit to do o dvě generace modernějšího enginu. Trochu mě ty reakce překvapily, kdo co čekal :)

          • uaxpk

            Jak jsem psal, nehrál jsem a rozhodně koupím (všechny dlc jsou velké lákadlo). V Halo 1 a 2 můžeš kdykoliv během hry přepnout z nové na starou verzi (pouze stiskem tab). Ten engine je stejný, jen použili grafické assety z Halo 4. Nejsem programátor, ale mohli to samé přece udělat i s Unreal enginem. Jestli se pletu, tak mě opravte. No a právě o tom píši, podle mě si mohli dát daleko větší práci. 

            Nechci se opět pouštět do debaty remaster/remake, ale Halo 2 je rozhodně remaster

            • yeniczek

              Hustý, já to Halo hrál a o přepínání jsem nevěděl :D Asi to holt nejde jednoduše předělat na nejnovější Unreal, pochybuju, že by to neudělali, kdyby to šlo.

              • uaxpk

                Reakce na příspěvek:

                No já to hrál hodně dlouho, protože jsem snad v každé scéně (v boji to bylo občas kontraproduktivní) pořád přepínal a kochal se rozdíly :). 

  • Nevím na koho je to cílené, já jsem všechny díly hrál dvakrát a už po druhé to nebylo ono. I kdyby to vypadalo líp (nevypadá), tak už bych neměl potřebu to hrát znova. A mladší generace už nad tím zpracováním ohrnou nos. Strčte si to do Krogana...

    • Třeba pro mě. Znám to nazpamět, ale teď si to můžu dát znovu v pohodlí na PS4

    • GorSilverarm

      Já mám za sebou několik dohrání prvního a druhého dílu. I po třetím nebo čtvrtém hraní druhého dílu jsem pořád nacházel něco co jsem minul nebo díky jiné návaznosti situací nemohl najít. Tahle hra je na znovu procházení jako dělaná. Navíc musím říct, že jsem nikdy neměl všechny hry na jediném účtu. Krabicová jednička nebyla na žádné platformě a až dvojka využívala nějaké základy pro Origin co ještě nebyl Originem. Navíc jsem neměl všechna DLC. Pak přišel třetí díl, na který jsem měl nachystaných asi pět save pozic s různými Shepardy… No dohrál jsem to jednou a má cesta původní trilogií skončila. Teď po x letech hraji znovu, v trochu lepší grafice a s drobnými vylepšeními které celou trilogii spojují a zlepšují. Bavím se naprosto skvěle jasně trojku to úplně nespasí ale co. Nelituji ani koruny. Mám jednu ze svých nejoblíbenějších trilogií pod jednou střechou na Steamu v kompletním a vyladěném stavu. 

      • Nevím no, stejně jako třeba u Witchera, po prvním dohrání už další není taková zábava, bo už chybí moment překvapení....

    • Corvus

      Například na mě. Nehrál jsem ani jeden díl (až na Andromedu). Čili se strč hlavou napřed do Krogana a nepyskuj. Děkujeme.

    • Anon-ym

      pRoČ nEjSoU vŠiCHnI jaKo Já!!!?!!!?

      • Ale prd, jen nechápu tu energii dělat takové remastery, když svoji službu splní pohodlně originál. A sry vizuálně dostačující originál. Kvůli pár ptákovinám navíc si to strčte do chlupatého Corvuse

  • No neviem teda, nechcem nikoho provokovať ale ten original mi v 3/4 screenov pride ovela lepsi. Remaster ma lepsie nasvietenie a kvalitnejsie textury, co z toho ked sa vrtal v celkovom umeleckom vyzneni jednotlivych scen zjavne diletant. Niekto si pri tvorbe originalu podlamna musel hodne lamat hlavu ako vystavat jednotlive sceny, ako to nasvietit a aku atmosferu tym dosiahnut... a tuna akoby to splachli do zachodu. Kompletne pomenene farebne spektra, pridanie a uberanie efektov a ich celkove vyznenie. Dovolim si tvrdit ze remake vypada modernejsie, original zas krajsie. Sterilita vs umelecke dielo. Original mi pride ako par rokov stara hra, remake ako nova hra z telefonov. Asi tak... tak pre mna to teda nebude

    • Například umělecké vyznění Legendary Edition schvaloval celé Derek Watts, neboli umělecký ředitel původní trilogie. Takže ne, nevrtal se v tom žádný diletant a pokud ano, tak mu to původní mozek navrhl (Derek dělal nové koncepty pro novou verzi hry) a poté i schválil. Takže není důvod se do nových tvůrců opírat, když původní hlava to navrhla.

      • Tomu ver... ked to pisali na internete urcite to musi byt pravda. Derek Watts cele dni nespal aby si si uzil excluzivny true to original exosazitok.  Nieje to zle to len my sme slepi :D Mas ale pravdu... kolko ludi tolko chuti. Komu sa to paci ten si to uzije. Mne a ani mojmu okoliu sa tie zrovnavacky velmi nepacia... aj keby to robila vila zubenka a asistoval jej Gandalf.

        • A za mě je to naopak o dost lepší než originál. Takže tak :D

    • tuco

      Setrilita vs umelecke .. no dobre. Nicmene po shlednuti screenu si vskutku stahuju temny original. Kdyz uz se tedy, z ne az tak zrejmych duvodu, k ME vracime. Temnota mela atmosferu. 

    • Taronyu

      Tie tmavé okraje a celková tma takmer všade v origináli určite krajšie neboli. A nebolo to ani logické. Už vtedy ma to štvalo a tu spravili dobre, že to dali preč. Ano, utrpeli tým niektoré veci, ako napríklad tváre, ale na druhú stranu keď som v remasteri zbadal reapera ako odlieta z Eden Prime, tak mi ta hra zase otvorila ústa :)

    • jack

      Souhlas. A víš, jak se poznají screeny z ME LE ? Shepard tam má strašně vytřeštěné oči :-). To je fakt super remaster.

      • Hej všimol som si... vypada tam jak seriovy vrah

    • Derp_1337

      Popsal jsi to přesně.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit