Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ten narast spotreby zacina byt sialeny. Architektura sa meni, viac tranzistorov na jeden palec je v kazdom marketingovom tahaku, ale pomer spotreby a vykonu je uz dakde v pozadi. Pripomina mi to casy 15 rokov dozadu so seriou 8800 a vtipy, ze dalsia generacia bude vyzadovat 380 V zasuvku.

    RTX 3090 berie co moze aj z PCIe aj z pinov a to treba este update biosu. Takto o 2 roky aby sme mali 1000W zdroje a to je uz v casoch znizovania energetickej narocnosti na facku.

    Situacia je katastrofalna na trhu a nebudem podporovat chamtivost druhych stran so 100% a viac marzou. Aspon Nvidia vie, ze si stale moze pytat viac na dalsi rok.

  • Row

    Kdyby tam aspon dali vic pameti... na 3060 je obskurnich (a pravdepodobne pri tom vykonu zbytecnych) 12GB a na 3070 a 3070 Ti 8GB... na palici proste...

  • gio1

    Trochu mimo,ale jak je to s těžbou na výkonných laptopech? Děje se to,jde to,nejde to? Jen že laptopy s rtx 3060,3070 se ted dají i koupit za celkem normální ceny,tak že bych za včasu zainvestoval než bude pozdě🙂

    • Row

      To vis ze se to deje twitter post ale je otazka jak je to vyhodne.

      • gio1

        Tvl😀

  • jack

    Dle mého jde o snahu dostat na trh karty s ochranou proti těžení (spekuluje se, že původní non-Ti verze přestanou vyrábět). Otázka je, kdy   bude prolomena.


  • Kdyby šly koupit (v den a hodinu prodeje opravdu na Alze ani Czc nebyly, nebo jsem byl moc pomalej), tak by bylo úplně jedno, co se píše v této recenzi. Lidi by za ně utrhali ruce. A zvlášť když czc má v katalogu msrp ceny. Za to je to naprosto bezkonkurenční karta. Ale bohužel nejde koupit nic, nebo předražené jako všechny ostatní modely. 

    • jiri.svak

      Co by na té kartě bylo bezkonkurenčního, když je oproti RTX 3070 výkonnější asi o 5 % a stojí skoro o 2000 Kč víc (+13 % ) a o dost víc taky žere? A lepší výkon, provozní vlastnosti a dvojnásobnou kapacitu VRAM najdeme u konkurenčního Radeonu RX 6800, který má MSRP v Česku vyšší právě o ten výkonnostní rozdíl (cca 4 %, což odpovídá cenovému rozdílu 15800 vs. 16400 Kč). A v tom ani není promítnuta ta vyšší paměť a lepší efektivita. V USA je to pak úplně naopak, tam je Radeon RX 6800 podle MSRP ještě levnější (579 vs. 599). Tak nevím, co by na té kartě bylo tak výhodného, i za normálního stavu.

  • untentrauer

    A co RTX 2060? 

    Obecně jsou zbytečný všechny karty a řady RTX, když se používají na těžbu. 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit