Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • RAMIUS89

    Uplne zbytočné. Akurát budem zase všetko hľadať.

  • upřímně, kdybych nehrál hry, tak už jsem dávno na linuxu. Na Mrkvosoftu mi vadí spousta věcí, jako třeba to jejich špiclování uživatelů a posílání dat a vůbec to že se k uživatelům chovají jako by jim jejich počítač patřil

    • Thyrmael

      Osobne doma používam výhradne Linux a Windows som spúšťal len na hranie. Posledný rok ale používam v Steam-e Proton emuláciu, ktorá umožnuje spúšťanie aj čisto Windows hier a na prekvapenie to funguje dobre. Proton je priamo súčasťou Steam Play, postavená napríklad nad Wine, a tým že to integrovali priamo do Steamu,  hrač už nemusí  laborovať ako to všetko nastaviť, Steam to nastaví za neho.

      Samozrejme, nie je to ani náhodou  že všetko ide, ale množstvo hier funguje naozaj bez problémov.

      Zoznam hier hier a zhodnotenie ako dobre resp. zle pod Protonom bežia je možné pozrieť na webe https://www.protondb.com .


    • TheRKD

      Spousta lidí pracuje na Linuxu a hraje na konzolích. Začínám o tom taky přemejšlet. 

      • iSpirit

        MacOS, IOS,+PS5. Linuxy bych už vynechal. Tohle je spíše pro nerdy, co nebaví Windows. Taky jsem měl kdysi to období. 

        • MacOS mi nevadi, v poho system (s desktopovymi systemy obecne jsem nikdy vetsi problemy nemel), rozhodne pohlednejsi nez Win10, ale co no, zvykl jsem si, ze dlazdice vypadaji nudne. iPhona bych ale nechtel ani zadarmo (to bych ho pouzival opravdu jen na volani/sms), strasny system, velmi slaba customizace, za absenci systemoveho tlacitka zpet bych trhal hlavy. Design verze 12 se mi libi, ale dost to kazi ten stale obrovky notch, ktery ani nejde systemove schovat.

          • lito

            Mám 12 Pro, notch mi vadí též. Ale customizace? Telefon potřebuješ customizovat proč? IOS je takový neutrální systém. Nenadchne, neurazi, ale funguje spolehlivě.

            • Nepotrebuji, jak pises, ale chci, chci si hrat s tematy, barvickami, ikonkami a vsechno si vzhledove prizpusobit, jak se mi zamane. Telefon beru jako takovou osobni hracku a i kdyz na nej uz moc casu nemam, rad si volnost Androidu zachovam.  V podstate cokoliv jsem si kdy na Androidu chtel upravit, tak to slo. Me kratke setkani s iOS ale bylo opacne a co jsem chtel upravit, tak to v naproste vetsine pripadu neslo. 

              Ale to neni ani ta hlavni vada, nejvic me fakt nebavila ta absence sys. tlacitka zpet, jsem na nej opravdu navykly a hledat misto nej urcite tlacitko pro kazdou aplikaci mi prislo otravne, proto ja osobne dam radeji ruce od iPhonu a pokud mi se mi nekdy dostane pod ruku napr. pracovne, zustunu u naprosto zakl. funkci.

            • Derp_1337

              Tak záleží k čemu ho používáš. Jestli ho máš jenom k tomu, aby jsi občas někomu zavolal nebo napsal, tak vskutku iOS neurazí. Ale to by se dalo říct o skoro každém systému.

              Problém je ale, když mobil musíš využívat k něčemu v práci. To pak začneš narážet na problémy. Třeba náš šéf vymyslel super nápad, že si hlavní bránu a dveře budeme otevírat přes mobily. Uživatelé Androidu vpohodě, ale lidi s iOS si s tím zažili neskutečné problémy, než ty appky v mobilech sprovoznili.

              • unicz

                Reakce na příspěvek:

                iPhone užívám na práci. Komunikace hlasem, textem, obrazem, distribuce beta verzí aplikace, ovládání wireframe, VPN, řízení projektu a týmu....

                V čem má být problém?

                Jinak plně soukromý život, komunikace, ovládání domácnosti, přehrávání multimédií web/NAS/lokál, placení NFC/QR atd. Co ta panika?

                • Derp_1337

                  Reakce na příspěvek:

                  Tak jasně, jestli k tomu používáte globálně rozšířené appky, tak to určitě není problém. Velcí softwaroví developeři by si nemohli dovolit vydávat software, který by nefungoval.

                  Problém je spíš u těch menších appek "na míru" dělané přímo pro potřeby dané firmy. Jasně, určitě ty appky mohli u programátorů projít mnohem větším beta testem, takže pravděpodobněchyba bude spíš asi na jejich straně. Ale zase iOS nemusí ty appky blokovat kvůli kdejaké blbosti (stáhnul jste novou aktualizaci? tak zablokujeme všechny autorizace! Všechna povolení musíte nastavit znovu, nebo to nebude fungovat!)

              • lito

                Reakce na příspěvek:

                99% lidi používá telefon na volání, telefonování, foceni, hraní her, poslouchani hudby. V iPhonech mas bez konkurence nejvýkonnější procesor, takže pro 99%, je to ideální telefon. Vskutku neumím si představit platit přes android, ani bych nechtěl mít svoje bitcony v androidu. 


                Co je to za aplikace? Povez…

                • Derp_1337

                  Reakce na příspěvek:

                  Tak jasně, větší obnosy peněz (třeba Bitcoiny) bych androidu nesvěřoval 😂

                  O tom není pochyb, že iOS je o trochu "bezpečnější".

                  A jinak appky od velkých softwarových developerů fungují většinou skvěle, však by si to ani nemohli dovolit vydávat SW, který by nefungoval. Ale problém je s těmi menšími appkami dělanými "na míru" pro potřeby různých firem. Kolikrát se to zablokuje kvůli kdejaké blbosti. Sice zvýšená "bezpečnost" je fajn, ale když se jedná pouze o pracovní mobil, kde akurát voláš, skenuješ QR a přes síť otevíráš/zavíráš přijezdová vrata, tak ta zvýšená bezpečnost není dobrou výměnou na úkor toho, že často něco nefunguje.

                  • lito

                    Reakce na příspěvek:

                    Krom obvyklých věci mám iPhone na Revolut, dále peněženku na kryptoměnu + nějaké základní věci chytré domácnosti.  Tyhle věci chci mít co nejvíce bezpečné, nechci aby telefon byl jakoliv customizován. Myslím si, že dospělý člověk to bude mít dost podobně jako já, když využívá telefon v rámci financí a domácnosti.

                    • Derp_1337

                      Reakce na příspěvek:

                      Jo, však jsem nikdy netvrdil opak. Pro určité věci je iOS fajn (především bezpečnost), ale v jiných situacích jsou jeho omezení nežádoucí.

                      • lito

                        Reakce na příspěvek:

                        a v jakých přesně? Protože v podstatě se aplikace dělají prvně na IOS a pak to portují na Android. Možná že není Siri v češtině. Jinak mě žádné omezení fakt nenapadá v rámci IOS.

  • iSpirit

    Windows a Android fakt nechceš ani samostatně. V kombu😂. Jinak W11 docela pěkná kopírka MacOS. 

    • Lol, ja bych ani zadara nechtěl nic s iosem 😂

      • lito

        To já bych zařízení zadarmo za 30 litru bral hne a bylo by mi jedno, co je tam za systém. Asi jsi ještě nejake dítě.

        • Tak určitě 😂

        • mousekrup

          Zadarmo bych to bral taky... obratem bych to prodal :D.

  • desetdeka

    Vyhodíš Android dveřmi, vleze ti Woknem... 

  • Tak vzhledem k tradici windows, kdy po povedené verzi přichází totálně domrvená, si na nějaký posun počkáme až s Windows 12.

  • Hidden

    Ono to vypada, ze pro release verzi bude minimum TPM 1.2 a 2.0 jen pro soucasny release/insider build. Starsi stroje s tim asi skutecne budou mit problem, treba pokud nemaji na desce konektor pro samostatny TPM module. Ale rada uzivatelu to dost klidne ma od AMD jako fTPM nebo od Intelu jako jejich trusted platform uz spoustu let a jen nevi, ze si to mohou zapnout v BIOS. Ono to s malou rozsirenosti asi nebude tak strasne. :)

  • Derp_1337

    Ten "Trusted Platform Module 2.0" bude dost velký oříšek u desktopů. Spousta základních desek to má, ale v BIOSu je to většinou defaultně vypnuté. Ale stejně jsou s tím problémy, protože někteří lidi hlásí, že i když to v BIOSu zapnuli, tak Win 11 to stejně hlásil jako chybu.

    • unicz

      No BIOS = dost starý MB.  Přeci jen se už několik let jede v UEFI, takže asi ano, MB s BIOS != W11. Vývoj.

      • Derp_1337

        Tak spousta desek má možnost zvolit si. Já třeba v boot menu vidím "UEFI/BIOS boot".

        Ale je pravda, že od roku 2020 se už desky pro procesory Intel nevyrábí s BIOSem. Nevím, jak je na tom AMD, ale asi to bude podobné.

    • Ono to neni tak, ze by byl na deskach dedikovanej dTPM cip, ale minimalne intel uz nejakou dobu pres firmware (management engine?), amd asi taky nejak, a je to fTPM... U intelu je to platform trust technology, PTT. Kdyz jsem to zaktivoval, tak mi tan nastroj hlasil pohoda pro upgrade, ale porad mi rikal, ze moje windows jsou v2009, co teda... nejsou ani omylem. Tak nevim, co si o tom nastroji myslel.

      Ale bud intel bude zkouset tlacit silnejsi kryptografii, nebo bude tlacit bitlocker (to je horsi varianta).

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit