Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Boha jeho. Od prvních vteřin jen další WTF moment. Jestli na tom bude něco epického, tak jen další zklamání.  Jak jen to bylo? Opravte mě jestli se pletu:  dvanáctiletá Ciri přijíždí s Geraltem na Kaer Morhen. Geralt v osud nevěří a ještě ani pořádně netuší co se v okolním světě děje... hmm.

    Čarodějky znovu komentovat nemá smysl. A to že Geralt ve své první větě  osloví Ciri Cirila, což v knihách nikdy neudělal, je jen pomyslná  třešnička na dortu,  který bude jen málokomu, kdo ovládá schopnost čtení, chutnat.


    • A není to hloupé, tohle lpění aby to bylo přesně podle knih? Nechme filmařům trochu volnosti. Je to jejich vize, jejich adaptace díla. Nedívej se na to jako, že to má být pouze 1 ku 1 převyprávěný obsah knih. V knihách už jsi tento příběh zažil, nech filmařům trochu volnosti v tvorbě a ber to jako jiný další pohled a možná budeš šťastnější.

      A že v knize Geralt nikdy nepoužil oslovení Cirila? A vadí to? V seriálu nedošlo ke sblížení Ciri a Geralta v Brokilonu, tak se prostě může chovat a oslovovat Ciri jinak. 

      Stejně jako kdyby filmaři upravili, že Ciri bude více let, vadí to něčemu, pokud tento věk samozřejmě pak budou brát v potaz. Já to prostě neberu, že to má být převyprávění knih, ale, že je to nějaká jejich vize a jsem jen zvědavý, jak to dopadne. A že bych cejtil nějaké zklamání říci nemohu.

      • Nikdy jsem netvrdil, že něco musí být 1:1. To není ani možné, ani žádané. Umělecká licence a filmařská volnost je jedna věc a Boha pustá "svatokrádež" věc druhá.

        Další pohled na svět zaklínače nabídly třeba hry. A s těmi já nemám sebemenší problém, naopak. 

        Děj se dá upravit, změnit posloupnost událostí, přidat či ubrat postavy podle potřeb scénáře a možností rozpočtu. Možná i lehce změnit charakter postav. Ale to co předvedli tvůrci seriálu je prostě tragické.

        Bez respektu k předloze a původnímu zasazení předvedli nelogickou, překroucenou a prvoplánově násilnou "americkou show", která má se Sapkowského Zaklínačem  společné sotva jméno. Knih neznalý divák se v chaotickém vyprávění ztrácí a ti co knihy někdy četli jen nevěřícně kroutí hlavou.

        Brokilon, Sodden, Aretuza,  magie obecně, Cahir, Vilgefortz, to je jen malý výčet toho co se hodně nepovedlo. V seriálu to nemá logiku a knihám se to blíží stejně asi jako Kim Čong Un k Nobelově ceně míru.

        Věk Ciri hraje roli právě v tom kdy a jak se mohla a utvářela její osobnost. Co jí strašilo a ovlivnilo, když byla ještě dítě. A vysvětluje to proč a jak jednala, když skončila sama po událostech na Thanedu.  Jako náctiletá měla jít studovat magii. Na konci ságy jí je 16 let.

        Oslovení "Cirilla" je jen drobnost, ale krásně to ukazuje jak moc filmaři sekli s vyobrazením vztahu Geralta a Ciri. Ciri, která nebyla dospělá, silná žena, ale malé vyděšené dítě.  Ale abych jen nehanil, uzavřené epizody podle povídek byly docela koukatelné a úvodní šermířský souboj nezklamal vůbec. 

    • hlavne bije do oci, ze Ciri ma byt pri prijezdu na KM opravdu dite, cca 13 let, ale v te ukazce vypada tak na 18

      • Inquisitor

        Taky herečce je něco přes dvacet, ale typoval bych jí tak na patnáct.

  • ja na tom nic epickeho nevidel, cca 10 postav a jedna zricenina 

  • malachi

    😎..velmi epicky...mnam😎

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit