Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • MalyZeli

    Za otevrenost tleskam, takhle ukazete ze se nebojite konkurence, ne jak na Epicu podplacenim studii.

  • Carnage666

    Zní to hodně dobře, ale hraju na PC a na PSku proto protože to mam doma a baví mě to doma, tahat sebou handheld už není pro mě. Prostě v tom nevidim moc smysl, když jsem mimo domov dělám jiný věci než že hraju videohry, mít tohle jako jako dítě místo PSPčka tak samozřejmě chrochtám blahem o přestávkách ve škole.

    • Obcas jedu na sluzebku a docela casto litam. Tam pro to docela vidim teoreticky vyuziti. Ale zase v letadle rad koukam na serialy. No uvidim. Premyslim ze to i tak zkusim, stoji to par korun, tak proc to nezkusit :)

    • J.V.Stalin

      Já si to možná ze srandy asi i koupím. Vitu si doma často beru na hajzl a je to vlastně celkem dobrý. Nedávno sem měl kolosální sračku a nevím co bych si bez ní počal 😀

      • uher

        To já si na hajzlu radši čtu. Ale proti gustu...

        • Inferius

          Cteni na hajzlu to je na... cloveku akorat zdreveni nohy :-D Je lepsi si tam neco na chvilku zahrat a jit. Ale jak rikas, proti gustu :-D 

          • Derp_1337

            Pro některé lidi (především ti, co mají děti) je záchod jediným místem, kde mají trochu klidu. Proto taky tolik lidí pár minut na záchodě relaxuje čtením.

        • solomon.short

          nejake tipy?
          Ja mam momentalne na hajzlu dve knihy z nakladatelstvi Planeta9.
          Chmurny valecnik a Silikonovy ostrov. Velice doporucuji


          • uher

            Hele já tam čtu hlavně komiksy. Párkrát jsem si tam vzal i normální knížku ale do té já když se zažeru tak potom ztrácím pojem o čase 😀

            • solomon.short

              tak tomu naprosto rozumim :D

    • lito

      mám to úplně stejně. Pořád čekám, až Swich skončí a Nintendo představí pořádnou výkonní konzoli, kde bych si zahrál N hry normálně u televize v kvalitě roku 2021. Vlastně si moc krom letadla neumím představit, kde bych přenosnou konzoli využil. 

      • x_ander

        S ohledem na to, že Switch je pro Nintendo nejúspěšnější konzole za posledních 20 let,  tak pochybuju, že další generace bude jen klasická konzole pod televizi. 

  • Ja nejak nevim, jsem milovnik uzavrenych systemu, takze tahle obrovska otevrenost na me pusobi, ze tam pojede vse a zaroven nic.

    • solomon.short

      Myslim ze spousta lidi si to necha v "defaultu" a bude to mit jako steam konzoli. No a pokud nekdo bude chtit experimentovat, tak muze, a k tomu naprosto bezbolestne, bez umelych omezeni.

    • victor

      Svým způsobem ....ale GPD ukazuje , že to půjde .Navíc Steam je takový polozamčený systém na PC platformě 

    • Veskoslav

      Nebude to blbuvzdorné. Toť vše.

      • LessPh

        A presne to je pro nektere ten problem, pro me ale naprosta vyhoda…

    • Přesně tak, u Switche jsem se zatím nesetkal se hrou, která by blbě fungovala, všecho je parádně optimalizovaný. Pravda, na Switchi hraji primárně Nintendo exkluzivity (na multiplatformní tituly mám herní PC a PSko).

      A zde se s tou velkou otevřeností v kombinaci s Linuxem (a nutností prohánět mnohé hry přes wrapper) lze očekávat, že ne vše bude fungovat optimálně.

      A osobně chci od handheldu jednoduchou použitelnost, naopak grafika na tom malém displeji není až tak důležitá.

      • victor

        Jeden HW ....velká pravděpodobnost že pokud bude mít nálepku certifikováno pro holodesk tak pojede ....,tak nějak žádoucně ;) 

      • LessPh

        Ja teda nevim, ja na Switchi hral jen 2 hry.. Breath of the Wild a Three Houses a obe naprosto nehratelny a ten HW to proste vubec nedaval, vsechno jsem znechucene vratil ve 14 denni lhute… v Datartu mi vzali zpet i rozbaleny hry:D

        • x_ander

          Neberu ti sice názor a zklamání, ale říct o Botw a Three houses, že jsou "naprosto nehratelny", to tě pak opravdu nikdo nemůže brát vážně :-D

          • LessPh

            Mne je jedno jestli me beres vazne, ale BotW jelo v nekterych mistech pod 20 FPS… pro lidi, ktery trpeji motion sickness jako ja je to totalne nehratelny, ale hlavne se divim vyvojarum, ze si dovolili takovyhle paskvil vubec vydat a jeste vic se divim recenzetum, ze tomu dali znamky jaky dali a nejvic hracum, ze to vubec hrali.

            Jako kdyby to vydali optimalizovany na PC v 60FPS, tak bych pochopil 9/10, ale v tomhle tech. stavu max. 5/10. Proste to nechce doporucit..

            A jestli akceptujes takovyhle technicky standard, tak se pak nedivim, ze neberes lidi vazne.. prostenejsi na stejnem levlu jako ja..

            Ja dokazu akceptovat stabilnich 30FPS (coz Zelda fakt nema), ale jen pro tahovky, kde to opravdu nevadi..

            Three Houses je zase na jiny komentar..

            • 0011

              Záleží kdy jsi Zeldu hrál protože spoustu věcí opatchovali, ale už od prvního dne jede 30fps většinu času. Three Houses je tahovka, nevím jak je na tom s fps když pobíháš po škole ale pokles fps jsem nikdy nezaznamenal. Třeba takový Mario Kart 8 nebo Splatoon 2 jedou stabilně 60 fps absolutně bez poklesů. Jestli si myslíš že ti tady na tom pojedou hry nativně ve stabilních 30 fps nebo střílečky, kromě Fortnite 60 fps, tak radši doufej že Valve se bude stavět k vracení zboží jako Datart. Navíc jak chlapi správně upozorňují ve videu hry pojedou nativně a bez škálovatelného UI na strategie a další hry kde na tom záleží budou problém. Btw taky se mě ze spousty her dělá blbě ale fps to neovlivňují, chápu že to je pro někoho problém, ale tím spíš nerozumím investici do decku, na který se nikdo nebude patlat s optimalizací.

              • LessPh

                Reakce na příspěvek:

                Switchi jsem dal sanci a proste to neslo… nesedlo mi to a jediny dve hry co me lakaly, dopadly katastrofalne. Switch jsem kupoval pri launchi 3H, takze Zelda byla uz radne opatchovana, ja si nemyslim, ze 30FPS je pro 3RD person tituly udrzitelne, navic kdyz u Zeldy to dripuje konstatne ke 20 FPS. Steam deck mi ve 30 FPS vadit nebude, proc? Protoze mam spoustu malych her z jednoduchou grafikou co bych chtel hrat, ale na velkym PC to proste nepustim, nema to prioritu.. jmenovite Chimera squad, wildermyth, Stardew Valey, Terraria a treba i starsi veci jako KOTOR.. a more dalsiho, u tehle titulu ti fakt nevadi 30FPS.

                Reci s UI jsou naprosta kravina, tohle je PC, to nejsou konzole… na PC je moderska komunita, ktera to obratem vyresi.. 1,2,3 a je po problemu..

                Mam Ultra-wide monitor a spostu titulu to nativne nepodporuje, ale proste komunita nespi a maka na tom, takze ve finale vsechno hraju UWQHD.

                Proste Steam deck bude pecka a hlavne jak nazev napovida.. je to Steam, na kterem jsem uz 14 let, mam 600 titulu, nahrano 1000ce hodin a dal chci svuj profil rozvijet a netristit svoje knihovny!

              • MalyZeli

                Reakce na příspěvek:

                Ja treba uvazoval o Switchi, mel bych co delat v praci kdyz je nuda nebo cekam, a BoTW bylo vlastne to hlavni co bych si zahral, koukal sem jak to na switchi bezi, a okamzite sem si koupi rozmyslel. O tom jak hry pojedou na Steamdecku se uvidi, ale tohle vypada na solidne vykonou masinku, a v 720p si myslim nebude mit veliky problem rozbehnout hry, ktere nevypadaji uz 20 let stejne jako na switchi.

                • 0011

                  Reakce na příspěvek:

                  A kdy jsi na to koukal? Poslední patche totiž leccos změnily a Zelda v handheldu vypadá skvěle. Navíc Deck není 720p ale 800p tedy 16:10. To že hry na Nintendu vypadají 20 let stejně je samozřejmě nesmysl viz například Monster Hunter Rise, ale i ta Zelda, MK8, SMO, atd. ale já u her hledám především zábavu a ne cutting edge grafiku a obzvlášť ne u handheldu. Gaben to sice nepřiznal na plnou hubu ale z toho co říkal je jasné, že HW narozdíl od Nintenda dotují, alespoň ten základní model a to není dlouhodobě udržitelná strategie, obzvlášť když na to půjdou krást hry day one, stačí nainstalovat Windows. Nepřeju jim další z řady neúspěchů na poli HW, ale třeba po něm pak konečně přestanou dělat kraviny a udělají konečně přehledný Steam nebo HL 3.

                  • LessPh

                    Reakce na příspěvek:

                    Ja taky u her hledam zabavu.. to asi kazdy.. ta se vsak vytraci pokud to proste nejde hrat z technickych duvodu jako BotW…

                    • 0011

                      Reakce na příspěvek:

                      Pleteš si pojmy "technicky nehratelná" s "pro mě nehratelná" a ten patch 1.6.0 na jehož ukázku jsem poslal video vyšel 3 měsíce po FE3H. Ve Valve budou rádi, když se Deck prodá aspoň tolik kusů jako se prodalo Botw, což souvisí s tím, jak dlouho je bude bavit dotovat hw když zjistí, že jim zisky nerostou exponenciálně, protože si to kupují lidi co steam dávno mají. Zařízení jako je Deck je na trhu pár, o tomhle se mluví že je to výrazně levnější, jinými slovy dotované a že to vydává Valve. Sám Gaben po vydání Switche v jednom rozhovoru říkal že Nintendu závidí jak dokážou skloubit svůj vlastní hw a sw, teď se o to pokouší sám, ale narozdíl od Nintendo bez exkluzivního obsahu.

                      • LessPh

                        Reakce na příspěvek:

                        To video co si posilal neni totalne relevantni, malo narocna oblast a navic bez boju, bez specialnich efektu a bez niceho, promin, ale takhle se opravdu vykon nemeri;-)

                        Za me Steam Deck super a skvelej. Navic signal, ktery vyslali fanousci, pri spusteni predobjednavek, jasne ukazuje jaky je o to zajem. Tleskam..

                        Jeste paralela se Switchem, kdyby Switch mel vykonou konzoli na urovni PS / Xbox a k tomu Switch Lite, nerekl bych ani popel… ale bohuzel si myslim, ze switch je pro amiky na Mario a Zelda tituly a hlavne jen jako druha podruzna konzole k hlavnim hernim systemum, takze lezi v sufliku a ceka az zase jednou za rok vyjda ta jedna hra.. pro nas vychodni region  je Switch pro me nepochopitelny a slouzi spis jako lapac prachu.

                        • 0011

                          Reakce na příspěvek:

                          Tak to je mi jasné že ses do téhle oblasti nedostal, protože v kakariko village je hodně objektů i efektů a fps tam opravdu tankovaly, obzvlášť v noci. Jinak plně souhlasím že je to doplňková konzole k ostatním konzolím a případně PC jako to mám já. Asi málokdo to má jako hlavní systém. Taky mám období kdy ho dlouho nezapnu, ale když vyjde nějaká exkluzivní hra tak ho nedám z ruky což bude letos celý podzim.

  • kulhy_parici_spici

    Moment než naskočíte do hype-vlaku — bože ta hmotnost! Chápu že to vypadá děsně lákavě, mít PC powerhouse se vší flexibilitou v handheldu, ale hráčovo pohodlí je tady na posledním místě. 

    • victor

      A budete to držet v předpažení jako tablet ...nezapomeňte ;)

    • Veskoslav

      Mám doma S7 tablet, co má 495 g, když je i s magnetickým pouzdrem, jsem už přes 700 g, takže v tomto fakt nevidím nějaký problém. 

      • lito

        Jo, tak ty jsi ten, co koupil ten tablet od Samsungu, i když by mohl mít ve všem lepší od Applu.

        • Vážně v diskusi o Steam Decku někoho hejtuješ za značku jeho tabletu..?? 😯

          • lito

            ano. 😉. Hlavně když to napíše expert Veskoslav. Miluji, jak rychle vždy naklikne plusy na konci vlákna a ještě se u toho rozčiluje. Slast. 

        • Veskoslav

          A proč bych to proboha dělal, když od Apple nemám nic a vyšel mě v přepočtu na Kč za necelých 12,5 Kč včetně S Penu jako dárek, navíc nebyl určený pro mě...Srovnatelný Apple stojí minimálně 20 s M1 čipem, Air s A14 Chipem kolem 17  s poloviční pamětí než mám teď.

          • lito

            Veskoslave dívám se na tvůj profil na psku i na Steamu:

            https://psnprofiles.com/Veskoslav

            https://steamcommunity.com/id/veskoslav

            To je docela bída. Ten tvůj vkus. Na to že jsi expert v podsatě na každou hru, tak tvůj progres v rámci her je těžce podprůměrný krom Doty. 😂

            • Derp_1337

              Ty profily jsou takový průměr. Není zas až taková hrůza, jak se snažíš naznačit. Očividně patříš do té hráčské skupiny, která dává obrovskou váhu na achievementy. Nikdy jsem moc tuhle mentalitu nepochopil.

              • lito

                Reakce na příspěvek:

                dávám váhu tomu, že když kritizuji nějaký žánr, tak ho mám alespoň nějak odzkoušený. 

                • Derp_1337

                  Reakce na příspěvek:

                  Jo, to máš pravdu a v tom s tebou souhlasím.

                  Ale zase soudit jenom na základě progressu na profilu je trochu přehnané.

  • LessPh

    Rezervuji hned jak to bude mozne, na tohle jsem cekal!!

    Vypada to na super Patek:D

  • SlavicBes

    Valve did what Nintendidnt....

  • Maxianimal

    Nintendo Switch problém samozřejmě nemá, cílí to na úplně jiné publikum. Odpovídá tomu i cena.

    • Veskoslav

      Tak to bych zase tak úplně netvrdil, když "základní" Oled Verze 64 GB stojí jenom o 50 dollarů méně  než toto. 

      • A naopak Switch lite bez problémů pořídíš za 5000 (na  malých e-shopech i za míň). A srovnání se Switch Lite je imho relevantní, jelikož "velký" Switch má v ceně odnímatelné joycony a pohybové ovládání a dock, což Steam Deck nemá (dock se prodává zvlášť, k joyconům alternativa není).

        A ano, Switch je sice oproti tomuto HW slabý, ale jednak je cena méně než poloviční a především na Switch jsou hry výborně optimalizované, takže dovedou z jeho HW vytěžit maximum.

        Oproti tomu optimalizace je velká slabina PC her, tady to navíc bude komplikovat Linux a nutnost hrát některé hry přes wrapper, což nadále zvýší "režie".

        A jako bonus získám možnost si zahrát Nintendo exkluzivity, což je taky přidaná hodnota.

        • victor

          Lité není switch ...nebrat

        • Veskoslav

          Lite má titerný pididisplay 5,5...A taky si zapomněl říct, že exkluzivity na Nintendo jsou naprosto předražené:) A hry tam fakt nejsou skvěle optimalizované. Pouze exkluzivity běží relativně hezky, ale opět pouze 30 fps:) Nintendo je fajn, ale je to už dost zastaral kus hardwaru a po 2 měsících začíná zlobit joycon pravý. O celkovém zpracování tak trochu jak z pouti nemá cenu mluvit.

            • Veskoslav

              Nintendo se zabije samo. Časem lidi prostě přestane bavit Mario po 180. Nintendo mám rád, teď zrovna hraju Asterixe. A cena her není irelevantní, když chtějí za 10 let starý "remaster" 60 €....A hry jsem nikdy neprodával a snažím se kupovat právě "karty":) 

              A osobně se těším na 2. díl "Xcom Maria", ale opět, počkám na slevu, protože 70 € za hru je fakt opruz.

              • 0011

                Reakce na příspěvek:

                Nevím, zrovna Mario kart 8 + deluxe je osmá nejprodávanější hra všech dob, Mario je nejprodávanější videoherní frančíza všech dob, Pokémoni jsou pátá nejprodávanější frančíza všech dob co se týče her, ale pokud do toho započítáš merch anime atd. tak je to nejvýdělečnější mulitmediální frančíza všech dob - 95 miliard USD - a to jsou rok stará data. To dřív zkrachuje Sony a herní divize Microsoftu než lidi přestane bavit Nintendo. Já být markeťákem Sony nebo Microsoftu tak si rvu vlasy, jakto že nemám takového maskota jako je Mario nebo Pokémoni, které jim ač to nikdy nepřiznají strašně závidí a vědí proč. To nepíšu jako fanboy, sám mám mnohem radši jiné jejich IP jako je Xeno a Fire Emblem, ale čísla mluví jasně.

              • lito

                Reakce na příspěvek:

                tvl to je názor hodný Veskoslava. Psát o nějakém zabití v době, když Switch s výkonem kalkulačky prodal skoro 90 milionů konzolí. Valve bude rádo za desetinu. Lidi hrají Maria už 30 let a podobně i Zeldu a vidíš, pořád je to baví. Leť do Japonska a řekni jim, že se zabíjí, že už lidi Mario nebaví ,i když prodali 15 milionu Mario Kart. TVL Veskoslave ty jedeš vlastní, trollí ligu.

                • 0011

                  Reakce na příspěvek:

                  Tak to máš stará data, jenom MK 8 Deluxe se prodalo 35 milionů, základní MK 8 "jenom trapných" 8 milionů a frančíza 156 milionů. Kéž by se aspoň z poloviny tak dobře prodával Crash team racing, protože konkurence je zdravá pro všechny hráče bez ohledu na platformu.

                  • lito

                    Reakce na příspěvek:

                    ty čísla jsou pro jiné firmy jak z jiné planety. Kloubouk dolů. Přesto všechno, bych ale ocenil pokračovaní WiiU s pořádným HW a Switch klidně paralerně. 

          • Ano, 5,5" je titěrný a nepoužitelný pididisplej, zato 7" už je skoro jak 32" 4K monitor, viď:)

            A já nepopírám, že je Swicht-lite je hardwarově slabší (ještě aby nebyl, když nestojí ani polovinu).

            Pointa je, že za 5 litrů dostanu parádní handheld s velkým množstvím multiplatformních her a možností hrát Nintendo hry jako bonus. Jestli jsou předražené či nikoli už je na posouzení každého - já kupuju cartridge, většinu z nich koupím nové za 1100-1300 Kč, přičemž za ně dostanu propracované poctivé hry bez miktotransakcí a podobného plevelu, které vždy dokázaly zabavit na desítky hodin. A teoreticky není problém ty hry prodat na bazaru a náklady tak minimalizovat.

            A jinak řešit 30fps u handheldu už mě připadne ujetý, sorry:) A mimochodem, docela by mě zajímalo, o co se opírá tvá víra, že hry na Steam Decku poběží kdovíjak zázračně, obvzlášť když většina z nich nebude běžět v nativním prostředí.

            Ono je docela dost dobře možné, že u mnoha her budeš víc času trávit řešením, jak je korektně rozběhnout, než jejich hraním:)

            • Veskoslav

              Mě 20 % rozdíl ve velikosti nepřijde zanedbatelný. Lite působí jako pouťová hračka, co se kupovalo u Vietnamců v 90. letech. Měl jsem ho v ruce, právě, že jsem uvažoval místo klasického Switche a působilo to jako levná pouťovka. Mimochodem i hry od Nintenda jsou prolezlé mikrotransakcemi nebo bambilionem DLC:) 

  • Veskoslav

    Je to Switch Pro. Troufám si tvrdit, že emulátor Nintenda tam poběží lépe než samotné Nintendo. A když si vezmu, "rychlost" mého Switche a 32 GB paměti...

    • Emulovat switch na zařízení, co nemá ani 2x takový výkon?!

      Spíš bude člověk rád, že hru spustí s čitelným interfacem a 30fps při nativním rozlišení (předpokládám, že na tom lidé budou chtít hrát AAA hry od velkých studií). 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit