Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • victor

    Předražená blbost , na dnešní hry už slabá natož na budoucí ( ne streaming neberu jako řešení nedostatku výkonu ) .. Asi nejblíż reálnému stavu . Osobně mne neláká tablet s gripy . Pochyboval jsem o smyslu Switche , ale vidím , že tam nad použitím  alespoň přemýšleli 

    Nějak se netrefují s handheldem mezi profi mini PC formátu notebooku , které dělá GPD ani mezi linuxové a androidí samohrajky na kterých pohodově běží retro ( SNES PSX ,GB, SEGA ,DREAMCAST ,Wii ....)  a které peněženka většinou nepocítí ...

    Vidím Steamdesk a vidím Atari VCS  ....a oboje zabíjí vysoká cena v poměru k porci zábavy ...

  • Wishkah

    Mě by to celkem lákalo. Cena je sice vysoká, ale osobně bych na tom stejně nehrál AAA hry. Bral bych to jako handheld na retro hry. 

  • Naprosto k ničemu, už jen velikost úložiště. Že lze hrát přes cloud? Na to nepotřebuji takovou předraženou blbost. Na verzi s 512GB už se pár her sice vejde, ale stejně si myslím, že i kdyby prodávali hоvna s logem Valve a podpisem Nevella, tak bude spousta Steam fanatiků nadšeně kupovat.

    • Tak ono ne každý to bude kupovat na AAA hry co zabírají 150GB jedna. Ono existuje fůra kvalitních indie her a nebo i větších her, které tolik místa nepotřebují (třeba různé strategie). Pokud někoho baví hry jako Cities Skylines, Kerbal Space program, Baba is you, Civilizace 6, No mans Sky apod, tak vystačí s přehledem.

      • 0011

        Na indie hry je to trochu drahá hračka a na strategie je uživatelsky pohodlnější notebook. Navíc kromě MMS a KSP zbytek her co jsi vyjmenoval běží i na Switchi, ale i když ho mám tak bych tam Cities Skylines nehrál a nehrál bych to ani na Decku, jasně můžu si k němu připojit klávesnici a myš ale zrovna tak můžu tahat notebook s lepší výdrží baterky a větším displejem s větším rozlišením. Je dobře že je i v nejlevnějším modelu M2 slot takže si uživatel může dokoupit vlastní ssdčko, ale tohle zařízení vidím spíš jako vhodnou investici - koupit, nerozbalit a za několik let prodat. Rád se budu mýlit, ale Gaben bude rád, když prodá desetinu toho co se prodalo Wii U. Mít s sebou celou svojí herní knihovnu je hezký, ale bez exkluzivit u mě pořád vítězí notebook. Switch mám klasiku první verzi a i ten je na mě skoro moc těžký, když hraju v posteli se zapřenými lokty tak mě po hodině hodně bolí ruce a to nejsem žádná sušinka, ale u Switche aspoň můžu odpojit joycony a hrát stylem alá Adam.

  • Jako příznivce si to určitě najde. Ale moc velký úspěch bych tomu nevěštil. (prostě to dopadne jak Steam machines). Kdo chce hrát PC hry na cestách, tak spoustu potřeb lze pokrýt herním notebookem. A pokud potřebuji hrát někde v autobuse a potřebuji něco "víc do ruky a ne na klín", tak už zase spíš prvně koupít nějakou tu alternativní platformu a rozšířím si tím porfolio her, které si můžu zahrát. (pokud mám doma herní pc na kterém si zahraji toho Dooma a Control, tak jako další HW mi bude cenější něco na čem zahraji novou Zeldu, než další platforma na které mi pojede zase ten Doom a Control.)

  • TheRKD

    Předobjednáno, opatrně vyčkávám.Upřímně — potopit nebo vytáhnout to můžou úplný drobnosti, který se do doby, než budeme mít Deck v ruce nedozvíme. Switchi jsem dopředu taky nevěřil a jak jsem z něj teď nadšenej. Když jsem Deck viděl prvně, blesklo mi hlavou UI, jak píše Aleš. Váha a výdrž ě netrápí. Plus ještě se bojím kvality "dílenskýho" zpracování. 

    Switch pro mě byl obrovský překvapení. Začal jsem díky němu znovu hrát. Člobvěk středního věku už prostě po celém dnu nemá chuť se znovu posadit před obrazovku nebo televizi, je večer jak zpráskanej pes.


    Ale dát si na zahradě, gauči, záchodě, prostě kdekoliv a kdykoliv, když děti nebo práce dovolí desetiminutovou herní chvilku je prostě skvělý. A z možnosti dohrát v ruce konečně Sekiro a ne popátý Dark Souls 1 jsem úplně nadšenej. Prostě na Steamu mi leží ladem velká knihovna. Na Switchi není všechno, co by chtěl člověk hrát. 

  • Stadia vyzkouseno a je to hruza. To fakt tohle jestli nekdo chce :D

  • Ja souhlasim s Ales Smutny, vidim toto poprve a pro prostudovani a za cenu cca 17 000czk (mensi ani nema smysl) fakt nechapu kdo to koupi :D  Za to maj lidi Playstation 5 kde je to fakt jinde :) Jak nemuzou na gauc? do postele? Ano to je casty argument. To ty lidi fakt nechapou, nerozumi? Prece i u PC muzes dnes lezet v posteli! Koupim 55 monitor + gamepad a lezim a hraju i u toho PC! :D To je co? To asi nikdo nezna :D Ok do vlaku, na chatu. Tak tam snad vytahnu dnesni vykonnej mobil. Na mobilu lze i emulovat nektere konzole a na tu dobu fakt to hrani zdarma staci :)


    • uher

      Hraní na mobilu?! Uf...

  • sarin

    Ako stredne silný herný notebook s gamepadom namiesto klávesnice, navyše za velmi rozumnú cenu... Prečo nie. Dobré pre ludí, ktorý využijú stredne silný herný notebook a hrajú na gamepade :D 

  • bodmrazu

    Za me dobry. Mam herni PC i Xbox Series X. Ale taky deti, ktere vyzaduji neustaly dozor a okupuji televizi. Plus praci kde clovek casto cestuje a  prespava v hotelu.

    Doma casto hraju na gauci, ale na tabletu kde si to streamuju ze steamu nebo xboxu a hlidam deti. Az vsichni usnou tak teprve velka televize nebo PC. Bohuzel jsem jeste nenasel setup ktery by mi idealne vyhovoval mobil pripevneny na controller je moc maly a tablet se na controller pripevnit neda, takze musi stat nekde bokem.

    Na letisti, ve vlaku nebo na hotelu stoji internet za prd, takze zadne streamovani nehrozi. Instalovat hry na pracovni laptop taky neni ono.

    Takze jsem zarezervoval a doufam ze na vanoce i objednam. Podobna zarizeni uz existuji a uvazoval jsem o nich, takze jsem happy ze jsem jeste nekoupil z indiegogo. Ale jo, je to spise luxusni zbytecnost nez must have zarizeni, tak uvidime, snad do neskonci ne skrini jako psp nebo switch.

    • Dekuji za vysvetleni proc toto nekdo koupi :) Dejme tomu nu... stejne mi to prijde ale jen jako vabnicka, protoze dnes na notasu 2v1 se daji hrat hry uplne v poho, stejne tak i na tom mobilu. Ok je to mensi ale do toho vlaku to dle meho postacuje. Gamepad je argument, ale do vlaku mi to prijde fakt moc a na chate u rodicu to clovek nekde klidne postavi a hraje :)

    • LessPh

      Mám to podobně nastavený jako ty.. jak doma, tak s děckama, tak s prací. Takže očekávám, že se s příchodem Decku můj život o dost zjednoduší.

      Nehledě na totálně zabitý víkendy u (pra)rodiču, to už fakt musíš mít něco sebou, aby tě z toho nešlehlo ;-)

  • LessPh

    Patrik: naprosto souhlasim a mam to stejne jako ty…

    AS: precteno jen z pulky, nedavalo mi to moc smysl.. Tohle neni konzole, to je PC, takze UI pro vetsinu her bude vyreseno velice rychle moderskou komunitou. To je jako s Ultrawide, oficialne to nebyvalo moc podporovano, ale za vyvojare to vyresila komunita a fixy jsou dosupne vetsinou do druheho dne.. viz. naposledy ME:LE, kde jaksi zapomneli udelat cutsceny v 21:9

    Adam: a co takhle Stadie a nalesteny novy pecky na Decku;-)

    • Jasně, zařízení za 17 tisíc a budu čekat, že UI vyřeší moderská komunita, no comment.

      • LessPh

        To si teda pis, a priste muzes rovnou “no comment”… misto toho abys o tom psal😂😂

        Ja teda nevim, ale 17T to je uplne zadarmo za ty moznosti, ktery to poskytuje… uz se nemuzu dockat;-) Dal bych jim i mnohem vic😀😀

        • No nevím. Za 17K si koupím herní notebook na kterém si zahraju lépe. Jako čistý handheld je zajímavější switch lite prorože je relativně malý a lehký. Škoda jen, že není v plánu nějaká jeho oled revize. Steam Deck je už docela těžká věcička a držet ji v ruce nebude nic příjemného. 

          • LessPh

            Notebook nejni handheld, neni tak skladnej a navic 17T si myslim, ze herni NTB nesezenes… do postele ho nedas, na gauc se s tim pohodlne neposadis, kdyz cekas v aute… handheld je proste totalne neco jinyhonez NTB. Switch je pro me zabitej, mam svoji knihovnu na steamu a tam chci taky exkluzivne hrat;-)

    • Stadia vyzkouseno a je to hruza. To fakt tohle jestli nekdo chce :D

      • LessPh

        Ja stadii nezkousel, ale Adam o tom mluvil, takze jsem jen dal do placu kombinaci, ktera by pro nej mohla byt zajimava..

        Zkousel jsem ten streaming od nVidie a fungovalo to super, akorat tam nebylo co hrat:D to bylo pred vice nez rokem..

        Minuly tyden jsem zkousel tu streamingovou sluzbu od microsoftu, na tabletu to proste neslo, lagy jako prase, na PC to sice slo, ale kvalita spatna:(


        • Bumtaratabumbumbum

          Jo, říká se, že ta nVidia to má zmáknutý dobře. Navíc obrovská výhoda oproti Stadii je ta, že nemusíš zvlášť kupovat hry na další platformu. Až jednou dostanu chuť na Cyberpunk, tak tu GeForce Now vyzkouším.

          • LessPh

            Bylo to fakt super, já na tom zkoušel Total War: Three Kingdoms a ještě synovci jsem tam pustil fortnite. A i ten fortnite šel naprosto v pohodě (samozřejmě na profi hraní to nebylo, ale ten causual byl úplně v pohoděl, bez lagů nebo větších input lagů..).

            Takže za mě GeForce Now technicky fajn, ale nejsem cílovka na streaming a nebyly tam prostě moje hry...

            • pichpe

              Total War na GeforceNow? Vždyť tam žádný TW není 😮

              • LessPh

                Reakce na příspěvek:

                Ted uz ne, ale jak jsem psal, ja tozkousel pred rokem a to tam byl… najdi si to kdyztak na googlu…😉

                • pichpe

                  Reakce na příspěvek:

                  Jo já přehlédl to o tom "před rokem". To pak jo, to se pak nedivím, že jsem byl zmaten.

                • victor

                  Reakce na příspěvek:

                  Před rokem bylo GeForce Now ve zkušebním režimu a umožňovalo spouštět skoro veškerý obsah Steam knihovny ...pak přišel ostrý start , cukající se vydavatelé a okleštění platformy do stavu nepoužitelnosti . Já nad ním zlomil hůl , do stavu v jakém bylo dřív se kvůli právům už jen tak nedostane ....

                  • pichpe

                    Reakce na příspěvek:

                    Pravda, spousta her tam není. Ale vzhledem k tomu, jak mám obsáhlou knihovnu tam mám pořád co hrát. Služba funguje velmi dobře a jsem docela spokojen. Panzer Corps 2 a Fantasy General 2 tam jedou skvěle a všechny Assassin's Creed taky 😂

                  • LessPh

                    Reakce na příspěvek:

                    Ja uz jel v ostrem rezimu a tituly od CA tam chvili byly i po ostrem startu a fungovalo to naprosto skvele, navic jsem to zkousel na ne zrovna dobrem vesnickem internetu…

                    Jak je to ted nevim, ale moje zkusenost byla naprosto excelentni😉😉

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit