Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • dworkin

    Podobnost mezi Texasem a Polskem není náhodná. Křesťanská totalita je svinstvo.

  • zx_spektrum

    Pro-life = anti-life.

    Pro-life jsou jedni z největších pokrytců na světě, buší se do hrudi jak je pro ně život svatý, ale v momentě, kdy matka porodí, tak je jim život toho dítěte naprosto ukradený. Je jim naprosto jedno v jaké socioekonomické situaci se matka nachází, za jakých podmínek došlo k otěhotnění, zda-li se bude mít o to dítě kdo starat a bude mít na to ho živit. To že single matka pak bude muset mít tři práce jen proto aby je všechny uživila nikoho nezajímá. Že se pak dítě vychová na ulici taky nikoho nezajímá.

    Nejlepší je pak argument tak si nemá dělat dítě, když na to nemá.

    Samozřejmě, pracující žena která jde do druhé práce jen proto, aby mohla zaplatit nájem a cestou ji zatáhne do křoví a znásilní ouchyl určitě měla celou dobu v plánu mít dítě. Nezkušená teenagerka která je zrovna sama se svým nadrženým boyfriendem který trpí těžkým chvilkovým odkrvením mozku a ona nezvládne odolat jeho nátlaku taky měla celou dobu v plánu odejít ze školy a zničit si život... "Pro-life" pokrytci.

    Pro-life = pro-porod = anti-life.

    A to ani nezmiňuju všechny další šílenosti které v tom zákoně jsou nebo vyplývají z jeho důsledků. Porušování osobní svobody a soukromí, presumpce viny.

    Pán má názor, stojí si za ním, fajn. Každý názor má nějaké důsledky, tento těžce středověký fanatický názor měl velmi adekvátní důsledky.

    Kájinka bych jako šéfa taky nechtěl. Proč bych měl chtít spolupracovat s někým, kdo se hrdě hlásí k narušování svobodného života jiných lidí?

    • danny_the_hound

      Skúsme sa pozrieť na niektoré implikácie tvojho názoru. Majme modelový príklad: ona - mladá študentka, on - úspešný podnikateľ. Odrazu sa prihodí, že ona s ním otehotnie. Keďže on veľmi dobre zarába, financie sú zabezpečené a vyzerá to na šťastnú rodinku. Lenže hopla, on je v skutočnosti hňup aujde s jej najlepšou kamoškou. Čo teraz -- tehotná, bez peňazí, bez perspektívy. Ty by si napísal "život v kely" a použil by si to ako argument pre legálnosť potratov. Ale je tu háčik, on ju opustil v šiestom mesiaci. Potrat je už aj u nás zakázaný. Čo teraz? Dal by si jej aj teraz možnosť ísť na potrat? Situácia, ktorú som popísal je vo svojom jadre predsa rovnaká, ako tá z tvojich príkladov a teda by logicky mala spĺňať tvoje kritéria. A môj fiktívny príbeh naisto nie je nejaký "edge case", ale čosi, čo sa žiaľ naozaj deje.

    • RAMIUS89

      Znásilnenie je iná vec. To by mala byť vínimka a v prípade že to môže ohroziť jej život pri pôrode. Ale keď si nejaká hlupaňa nedá pri sexe pozor a otehotnie aj keď nechce, je to len jej problém a nie toho nenarodeného dieťaťa.

    • Ve svobodné společnosti se správnost nebo nesprávnost názoru osvědčuje v diskusi, ne tím, že lidi s jiným názorem budu cíleně odsouvat na okraj společnosti, šikanovat je a zařizovat jim vyhazov z práce! A v tomto případě bych ještě podotknul, že pán vyjádřil souhlas s rozhodnutím nejvyššího soudu. Můžeme si o tom zákoně myslet co chceme, ale přijde mi absurdní aby někdo za toto byl doslova a do písmene vyobcován. 

      • zx_spektrum

        Ironií budiž, že přesně to samé se dá aplikovat na obě strany. Žena která chce podstoupit potrat v nějakém Texasském maloměstě postiženém tímto fanatismem bude, a teď přebírám tvůj příspěvek:

        "bude cílěně odsunuta na okraj společnosti, šikanována a bude ji zařízen vyhazov v práce!", navíc ji bude hrozit vězení a zcela ztrácí kontrolu nad vlastním tělem a osudem, a to co by se dalo nazvat jako medical invasion taky není správné.

        Pokud chceš mávat tím, že jde o rozhodnutí nejvyššího soudu, tak bys taky měl vědět, že za Trumpova vládnutí a Republikánské majority došlo v podstatě k sabotáži tohoto soudu tím, že si tam nastrčili tři názorově silně nakloněné soudce. Amy Coney Barrett tam přišoupli velmi sprostě pár dní před volbami a má dlouhou historii rozhodnutí která opravdu nejsou nestranná a je fanaticky proti potratům. U Bretta Kavanaugha se před dosazením řešilo několik obvinění ze sexuálního obtěžování. Protlačen tam byl pouze tím, že republikáni měli většinu. Tomu jsou očividně práva žen taky u zadnice.

        Proč máš potřebu obhajovat lidi, kteří otevřeně souhlasí se zásahem do práv a svobod jiných lidí? Demokratická diskuze, samozřejmě, ale pokud bys měl větší povědomí o politické situaci v USA, tak bys dobře věděl, že tam kde to odsouhlasili mají repulikáni většinu a jakákoliv demokratická diskuze je nezajímá. Politici v USA jsou tak polarizováni, že i kdybys s nimi bod po bodu prošel všechny části toho zákona a snažil se dosáhnout nějakého konsenzu, tak stejně nakonec budou hlasovat tak jak hlasovali.

        • Já ten zákon ale neobhajuji, obhajuji svobodu projevit svůj názor aniž by mi hrozily existenční problémy. A ano, obhajuji toto právo i pro lidi, kteří mě pijou krev a považuji je za riziko. Každý máme nějaký názor a pokud se budeme s každým nesouhlasným vypořádávat takto brutálně, máme tu komunismus zpět. A já tu ten bordel už nechci. Zažil jsem ho 10 let a i tak mi to stačilo. Vidím tady nyní stejné trendy, prostě je tu někdo kdo nám leží v žaludku, tak ho společensky a existenčně znemožníme. Osobně souhlasím s tím, ať si každý rozhoduje o svém těle jak chce, ale to není podstata mého příspěvku. Chceš žít ve společnosti, kde si Tvůj šéf přečte diskusi na games/twit/face a vylije tě, protože to zrovna vidí jinak? Nechápeš, jaké to může vzít konce, pokud na tuto hru přistoupíme? Bude tady uniformní společnost lidí předstírajících, že drží oficiální linii a budou si myslet opak. Prostě totalitní stát.

          • zx_spektrum

            Takže pokud někdo na twitter napíše, že je pyšný na úspěchy němců v Osvětimi za druhé světové války, tak jen aplikuje svobodu projevit svůj názor a my všichni ostatní kterým se nám z toho zvedne kufr máme plně respektovat jeho právo? Asi ne. Pokud někdo na twitteru bude pyšný na úspěchy Anderse Breivika, asi to taky není správně

            A teď mi řekni kde je ta hranice?

            Protože pro spoustu lidí je ten Texasský zákon, a tedy i jeho obhajoba, za hranicí. A i když bude mít v konečném důsledku méně obětí, než Osvětim, určitě to zničí více životů, než kolik zničil Breivik.

            • danny_the_hound

              A uvedomuješ si, že ak by si niekto prečítal iba prvý odstavec tohto tvojho komentára, vôbec by z neho nevedel určiť, či si "pro-life" alebo "pro-choice"? Presne rovnaký argument totiž môže použiť aj druhá strana.

              To, či je nejaký názor lepší ako druhý sa nemôže posudzovať len na základe toho, kto má na Twitteri viac followerov. Veď koľko "followerov" mali Hitler alebo Lenin? Na to, aby sme nejaký názor posúdili, musíme o ňom diskutovať. Pre mnohých (a rovno poviem, že na oboch stranách) je ale cieľom diskusie presadiť svoju pravdu. Lenže cieľom diskusie by malo byť nájsť pravdu a každý, ak ju chce naozaj hľadať, musí vstupovať do diskusie s vedomým, že možno pravdu nemá. Úprimne povedz, vstupoval si do tejto diskusie s tým, že sa možno mýliš? Pripustil si si možnosť, že ťa argumenty druhých presvedčia, že nemáš pravdu? A vzhľadom k téme článku, koľko z tých, ktorí chlapíka odsúdili, vôbec zauvažovalo nad tým, či nemá pravdu? Koľko ho vyzvalo, aby si svoj názor pred nimi skúsil obhájiť?

            • takurcite

              A seš jako psychicky v pořádku? Diskutovat o tom jestli potrat do 6 týdnů nebo do 12 a souhlasit nebo nesouhlasti. Dáváš do roviny s propagací terorismu a schvalováním genocid? A jinak nejseš třeba tahanej z matky kleštěma za hlavu? Jedna jedno je diskuze druhé je jasně zákonem údávané jako trestné. Hranice je tam kde jsme ji určili. Jenže soudruzi začali vyhazovat za názor z kterého je bolí srdíčko. Jinak s tím zákonem nesouhlasím jen nadělá víc potíží. Stejně tak ale nesouhlasím s tím aby se někdo vyhazoval za názor kterej navíc v souladu s platným zákonem.

              • Reakce na příspěvek:

                zxspektrum tady jede promyšlený a chytrý argumenty a pak dojde takurcite a hodí takovej blitek tvl. Takovej kontrast úplně xD

                • Reakce na příspěvek:

                  A taky plné argumentacnich faulů 😀.  Z debaty o zákonu nám tady podsouva trestný čin schvalování genocidy. Moc pěkný argument jen co je pravda. 

                  • takurcite

                    Reakce na příspěvek:

                    No tak se naučit číst. Argumentačních faulů se dopustil zx_spektrum na což právě poukazuju. Někdo tu řekne že svoboda slova musí být a frajer řekne že to teda ne protože by lidi mohli schvalovat genocidu. Ehm to je ale proti zákonu takže nemohli. Takže ne. Zazněla tu jen kopa hnoje ne argumenty na což jsem taky reagoval kopou hnoje..

  • Proc ma tento clanek o soudobe kause jeden z tagu "stredovek"?

  • Každá totalitní společnost se vyznačuje tím, že lidi s nekonformními názory ostrakizuje a odsunuje na okraj společnosti. Za komunistů takoví lidé byli odsunuti na místa topičů a uklízeček, normální práci nemohli sehnat. "Cože, ty nechceš rovnou společnost a aby se měli všichni stejně dobře? Ty tady chceš kapitalismus? Tak to ne chlapečku". Jak se to liší od uvedeného v článku? Z mého pohledu nijak. Nejsem z toho šťastný, mladá generace tady dobrovolně otevírá pandořinu skříňku totalitních manýrů typu cancel culture. Projevuje se to nejen na západě a žádná společnost vůči tomu není imunní. 

  • risa2000

    Aneb, kdo nejde s námi, jde proti nám. Jen mne překvapuje, že už i Games se k tomuto trendu titulkem hlásí.

  • Zničil si kariéru tím, že vyslovil souhlas s rozhodnutím nejvyššího soudu? 😂

  • RAMIUS89

    Človek už nesmie mať názor.

      • danny_the_hound

        Toto je ale potenciálne problematická myšlienka. Čo keď sa firma rozhodne, že nebude zamestnávať černochov, lebo im odháňajú rasistických klientov? Čo keď sa rozhodne, že nebude zamestnávať ženy, lebo CEO je len na chlapov? Alebo že povyhadzuje všetkých moslimov, lebo to môžu byť teroristi? Aj to všetko je predsa na tej firme. Malo by to byť ok? A mám ešte lepšiu otázku -- čo keď si ľudia v štáte zvolia stranu, ktorá im sľubuje životný priestor, vidí vo svojich voličoch nadľudí, ostatní sú len otroci alebo škodná na vyhubenie a kto má iný názor, je hrozbou pre národnú bezpečnosť. Je to tiež v poriadku? Mali by ostatné národy len pokývať hlavou s tým, že predsa sami voliči rozhodli a komu sa to nepáči, môže sa odtiaľ odsťahovať.

        • Duncan66

          Kdyby to bylo na me, tak bych s tim nemel zadny problem. Je prece potom na zakaznikovi, zda si od firmy s takovym pristupem koupi jejich produkty. A vsem soukromem vlastnictvi, tedy o chodu firmy by mel mit kazdy pravo rozhodovat se podle vlastniho usudku. Stejne jako by melo byt na usudku potencialnich klientu, zda si od takove firmy neco koupi, ci nikoli.

          Stejne tak jsem hluboce presvedcen o tom, ze kdyz ma nekdo opakovanou spatnou zkusenost napr. s cikany coby najemci, tak muze odmitnout noveho najemce na zaklade toho, ze je to taky cikan a stat by mu nemel narizovat ze svuj byt musi pronajmout kazdemu kdo si o to rekne.

      • RAMIUS89

        Podľa toho aký máš názor, ja viem. To sú blbosti.

  • Odchází z vedení hlavně kvůli tomu, že jeho názory způsobily poprask uvnitř firmy. Kdyby neodešel tak je možný, že se zaměstnanci vzbouří.


    Kdyby můj šéf byl otevřeně např. nácek (vím, že být nácek není zdaleka to samé jako podporovat zákaz potratů, ale jen tak pro příklad) tak bych taky velice zvažoval výpověď. 


  • A když už tady bleju dlouhý komentáře asi bych měl upřesnit, že ten názor není tak extrémní, aby mu ničili kariéru, s tím souhlasím. Čekat to ale v gaming a obecně online dnešním světě měl. Mně šlo o ten zákon v rasistickým Texasu, kterej se tak ohání Boží milostí a posvátností života zatímco stojí na kostech a potu otroků (a opravdu nejsem aktivista BLM a pozitivní rasismus nesnáším úplně stejně jako ten 'klasik rasismus'). Ale to není jen Texas... 


    • Duncan66

      Ale v desateru Buh otroky schvaluje. Aneb nechutne pokrytectvi v krestanstvi:

      "Nebudeš dychtit po ženě svého bližního ani po jeho otroku nebo po jeho otrokyni ani po jeho býku ani po jeho oslu, vůbec po ničem, co patří tvému bližnímu."

      • To je přesně ono, díky.

  • tyhle americke kulturni valky jsou toxicke. s jeho nazorem nesouhlasim, ale s tim aby za nej byl nejak trestan jeste min. cancel culture je bohuzel realna a nekterym tematum je v USA lepe se vyhnout.

    • Thyrmael

      Som rovnakého názoru. Bol to jeho súkromný názor, či sa niekomu páči alebo nie. Nehovoriac o tom, že dokonca v súlade s aktuálnym zákonom.

      Je ale fascinujúce, ako sa sociálne siete stali miestom potláčania slobody slova a slobody názoru. Každá podpora dôleźitej témy alebo len kritika vyvolá nevóľu pár horlivých jedincov alebo malých skupín a firmy, politici sa tým riadia, ako keby to schválili občania v celoštátnom referende.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit