Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Nesouhlasim s ním ani s tím zákonem, ale je to naprosto legitimní názor. Co si to vůbec dovolujou mu kvůli tomu ničit kariéru? Nechutný.

    • Duncan66

      Ale oni mu nezakazuji mit takovy nazor. Stejne tak mu nikdo nebrani v tom, aby si zalozil svoje vlastni studio, nebo se nechal zamestnat u nekoho, komu jeho nazory nevadi. Jen se nekteri rozhodli, ze s nekym takovym nebudou delat byznys. Tot vse. To je prece taky zcela legitimni nazor. Nebo snad chcete prikazovat soukromym firmam, s kym musi uzavirat smlouvy a dohody?

      • Přikazovat ne. Jen říkám že je to morální dno ho vyhodit z práce kvůli jeho názoru kterej s jeho prací nesouvisí.

        • Duncan66

          Fajn, ale potom to napiste priste presneji. To ze vas majitel vyhodi z prace jeste prece neznamena, ze vam znicil karieru. Kdyz jste skutecne dobry, muzete se prosadit jinde. 

  • Nadpis clanku by nemel byt, ze si znicil karieru, ale ze mu ji znicili ostatni, co nedokazou zkousnout, ze ma nekdo na veci jiny nazor. Vazne hnus, clovek aby se zase zacinal bat neco napsat nebo rict.

  • Podle mě ten názor není tak extrémní aby za to musel chytat takovej hate. A to myslím právě proto, že není z oboru (potraťák?) a očividně se tomu nějak do hloubky nevěnuje, podle mě na ten názor právo má, i když s tím třeba nesouhlasím.

    • Duncan66

      Ale vzdyt mu to pravo na ten nazor nikdo nebere clovece. 

      • mousekrup

        No, mě přijde že bere. To je tak trochu podstata sporů s cenzurou příspěvků na sociálních sítích. To samé tady, nikdo mu nezakazuje něco takového říct, ale reakce společnosti mu prakticky znemožňuje vykonávat svoji práci. Takže (v podstatě nám všem) "společnost" dává na výběr: když řekneš svůj názor, který nebude prohlášen za správný, tak nesmíš pokračovat ve svojí práci a nebo si svoje "závadné" názory nech jenom pro sebe. Nevím jestli tohle je definice svobodné společnosti ;).

        • Duncan66

          A kde se jako v ustave USA pise, ze ten clovek ma garantovane misto v dane firme? Vy byste jako zamestnavatatel a majitel firmy zamestnaval lidi, kteri by vam svymi prohlasenimi odhaneli klienty a zakazky? 

          Snad jeste zijeme v dobe, kdy si majitel firmy muze rozhodovat o tom, koho ve sve firme zamestna a jako byznysovy partner muze rozhodovat o tom, s kym byznys delat bude a s kym nikoli....

          A jinak opravdu neplati to, ze je kazdy nazor stejne relevantni.

          Vase reakce je typicky projev dvojiho metru. Podle vas maji vsichni respektovat nazor toho pokryteckeho chlapika, ktery je radoby "pro life", ale uz nemusime respektovat nazory ostatnich, tedy napr. nazor, ze s nekym takovym nechci mit nic spolecneho...

          • mousekrup

            Špatné pochopení příspěvku. Podstata textu nebyla v tom, že ho vyhodili z firmy, ale že "internetový dav" opět ničí lidem životy.


            • Duncan66

              ok, tak to potom jo, ale to tak bylo vzdy, jen v dobe internetu je to niceni zivotu mnohem snadnejsi, nez v dobe pred internetem a socialnimi sitemi.

    • Pokud se tomu nevěnuje a není odborník tak jak se může takhle vyjádřit? Nic proti Vám. Já tomu i rozumím, co tím myslíte. Ale on to veřejně podpořil ze své pozice prezidenta (i kdyby to bylo ze soukromého účtu, lidé v těhle pozicích s tím musí počítat. Zvlášť v téhle době. Právo na názor je fajn, ale chce to myslet. A mimochodem je to názor, který fakticky odebírá ženám do určité míry právo rozhodovat o svém těle a životě. A to není v pořádku. A pokud to vychází z uměle vytvořené ideologie, která má v důsledcích na svědomí nejvíce zvěrstev v novodobé historii, tak je to bizár.... Texas, almost as phuked up as Poland... In God we trust. Command uteros we must.....

      • mousekrup

        Ad Polsko: https://echo24.cz/a/SVsmu/kdo-je-tady-homofob ;)

      • Já myslím že je to už takovej náš generační zlozvyk vyjadřovat se ke všemu, viz tenhle bizár kdy se na games řeší potraty a jejich uzákonění. Ale ten člověk má prostě jen smůlu že ho je vidět. Mě to přijde trochu pokrytecký ho za to takhle moc paušalizovat. A opakuju já s ním nesouhlasím, vlastně nevím co si o tom mám myslet, myslím že hranice mezi potratem a vlastně zabitím může být tenká a stanovit ji právně není vůbec jednoduchý. tím myslím teda to stadium těhotenství.

  • Dobre mu tak. 

  • Toto zase někdo zbytečně schytal za to, že má názor a to ani ne až tak kontroverzní (zvlášť když vezmeme v potaz, že se jedná o zákon shválený zákonodárci Texasu). Jen dodám, že napomáhání k potratu je i u nás trestné v případě, že potrat nesplňuje zákonné podmínky.

    • Za mě to tedy kontroverzní je. Pokud je ten zákon z části podobný tomu polskému, tak je to hnus. 

      • Jiná země jiné právo. Tím nemyslím, že by to nebylo z našeho současného pohledu špatné, ale svět nemá nastavené všude stejné hodnoty, a to v tom dobrém i v tom špatném.

        A je špatné být perzekuován společností za to, že mám legitimní názor, s kterým i dokonce souhlasí velká skupina lidí, protože zrovna teď to není na sociálních sitích košér (míněno v jakémkoliv kontextu) To je něco co sluší spíše totalitním politickým systémům než té naší rádoby demokratické době.

        • Veskoslav

          Velká skupina lidí? Odmyslete ty, co věří na mrtvolu, co slezla z kříže a moc Vám jich nezbude...

          • Ale jen například těch není zrovna málo. A nejsou to také lidé? Mají právo na pravdu jen lidé jiní než katolící nebo v tomto duchu stejně uvažujíí lidé? To mě zní jako trochu úzkoprsý výrok, ale vyhazovat z práce vás za něj nebudu.

          • BookerDeWitt

            LMAO, a jak je pohlíženo na Texas, prosím pěkně? Myslíš ten Texas, kam se stěhují z té "pokrokové" Kalifornie nadnárodní korporace jako Tesla kvůli nulové státní dani? Ten Texas, kam se začínají už přesouvat i běžní lidé, kteří si nemůžou dovolit vlastní bydlení ve státech ovládaných Demokraty?

            Texas zažívá populační explozi a k dnešnímu dni tam žije o 4 miliony více obyvatel, jak před 10 lety. Nevíš o tom nic, ale budeš tady házet moudra, jak kdybys v té Americe žil, OMG.

          • Jak jsem implicitně psal, v textu můj osobní názor je vzásadě stejný, ženy mají právo na interupci, ale o tom to není.

            Jde o svobodu lidí vyjadřovat se v rámci určitých mezí, které by měli být i podle vašeho jak se zdá liberálního uvažování, co nejširší. Člověk by se ve státě který se hlásí k demokracii a zákldním lidským právům neměl bát vyjádřit svůj názor na veřejnosti ať už se jedná o twitter či firemní večírek.

            Ve chvíli kdy se bojíte říct svůj názor, a není to zrovna ten krajní typ výkřiku ve stylu všichni židé by měli být zkapalněni, a můžete se bát svých výroků i retroaktivně, jak se to v mnohých případech stává dnes, tak je něco zcela zjevně špatně. Ono je to tak a můžeme uvažovat ad absurdum, že dnes zapáleně tvrdíte, že potrat je samozřejmě  možný, ale jen do 12 týdne těhotenství, ve vyjímečných případech i později. Jste porodník, máte o vývoji plodu nějaké mínění a jako člověk to za těchto podmínek považujete za etické. Ale za 5 let se přijde nová móda uvažování, kdy si velice aktivní, mediálně prosazovaná sociální skupina vymyslí, že potrat je možný uskutečnit kdykoliv až do samotného porodu nehledě na podmínky.

            Vám to může jako porodníkovi vadit, máte pro to své důvody. Někde mezi kolegy utrousite, že je to podle vás kravina a ejhle za týden jste místo na porodním sále na pracáku, protože si nemocnice nemůže dovolit spolupracovat s tahovým malomyslným amorálním kašparem. Příklad vymyšlený, míněný ad absurdm, přesto vlastně dosti realistický. Ředitel firmy mohl (a nemusel) být schopný, dobrý, oblíbený člověk, ale protože má své hodnoty za které se nestydí tak je za monstrum bez práce a bůh ví kde si nějakou práci sežene, teď když je na black listu.

            Tedy si představte člověka, například přesvědčeného katolíka a je jedno zdali se jedná o muže či ženu a zvažte jejich pohled na interrupci. Pro ně je to jejich životní pravda - lidský život má cenu od početí a to jim těžko vezmete zvlášť když zvládli být katolíky v 21. století. Oni mají svou pravdu a my zase svoji. Co je ta Pravda s velkým P? Empatií musíte zkusit aplikovat pro obě strany jinak nejde o empatii ale prostě o jakési fandovství pro věc.



            • Duncan66

              Ale vzdyt mu nikdo to pravo se vyjadrovat nebere clovece.

              Jen se soukrome firmy rozhodly, ze s nekym takovym nechteji delat byznys. To je naprosto legitimni postoj. Nebo chcete snad ostatnim narizovat s kym musi delat byznys, uzavirat dohody atp. i pres jejich nevoli?

              • Reakce na příspěvek:

                Zákonem v současné chvíli ne, ale společensky a řekněme v takovém tom hmotném praktickém světě, kde člověk o právu uvažuje  jen tak zběžně v mezích morálky či mravu ano.

                Tedy nikdo vám ho nebere, ale vy víte, že vás za váš výrok, názor etc. někdo dnes, zítra, jednoho dne může pořádně kopnout mezi nohy a připravit vás o značnou část toho co máte.  Tedy logickým výsledkem je, raději vlastní názor nikdy nikde vyjadřovat nebudu a pokud ano tak jen ten schválený twitterem či jinou pravdou nesoucí platformou. Protože nehledě na to jestli jsem ďábel či svatý přijdu o své místo ve společnosti minimálně třeba na pár let.

                Právo vás zatím ještě za odlišný  neextrémní názor nepotrestá (aspoň tedy Evropa a US +/-)ale ani vás  před společenskou spravedlností neochrání.


                • Duncan66

                  Reakce na příspěvek:

                  Pokud jste srab, ktery se boji projevit svuj nazor, protoze se bojite treba i opravnene nejakych dusledku a nejste ochoten se za svoje nazory postavit, tak si je nechte pro sebe. Je to velice jednoduche. Jako problem takoveho jednani vidim ve statnich institucich. Ale v soukromem sektoru at si prece kazdy dela byznys s kym chce a zamestnava koho chce. I kdyby tim hlediskem mel byt nazor na nejakou pro vas zasadni problematiku.

            • Já Váš názor na věc pochopil. A souhlasím s tím, co píšete i dál. Uznávám, že problém je ve mně. Bude mi 30 a zdaleka netvrdím, že jsem nějaký erudovaný odborník na cokoliv. Bohužel po zkušenostech s demokracií (nejen tohoto státu) za posledních 10 let jsem posmutněl. Můj názor je, že demokracie je utopie. S čím nesouhlasím je, že názor může a ženy, i když třeba katolíka bude stejný. A co lidé, kteří nejsou věřící a žijí v Texasu? Ti se můžou odstěhovat, já vím... Nechci se s Vámi vůbec hádat. Já s Vámi souhlasím. A ani si nemyslím, že příklad s porodníkem je ad absurdum (to jsou moji 12tileti Texasané ;)). Pravda s velkým P je ovšem tak krásný argument, kterým se dá reagovat na vše, že to snad s dovolením přebírám :). Ve finále tedy uznávám, že můj názor nebyl objektivní, ale velmi subjektivní. 

          • mcblady

            Ta věc je složitější. Jedna otázka je z podstaty práva - Vy to vidíte jako nařízení mužů. Ale také nezapomínáte při tom, že ti muži byli zvoleni také hlasy žen? Tedy žena jako volič smí volit jen ty, co vidí svět tak jako liberálové (jsem také liberál, ale právě proto musím nechat ženám právo volit jak chtějí)? Další otázka je ta kontrola těhotenství po každém sexu. Pravda je, že pokud při sexu nepřijímám možnost, že dojde k otěhotnění, tak mi zbývá jen abstinence. Jistě odmítání potratu za všech okolností je extrémní, nicméně představa, že potrat řeší každý problém je hloupost, prostě zabití plodu je zabití a měli bychom na to hledět jako na krajní nouzi, ne řešení sklouznutého kondomu. Oni to pak jako řešení budou totiž vidět spíš muži, i když se budou všichni zaštiťovat právem žen dělat si s tělem co chtějí.

            Vždycky mne štve, když ze složitého problému, kde bychom měli řešit spíš příčiny, extremisté obou stran udělají bojiště. Žádné ženě, která se musí rozhodnout o takto zásadním kroku, tím opravdu nepomáhají.

            • Ano, to, že by to měla být poslední možnost je jasné. A naprosto se ztotožnuji s názorem 'bojiste'. Nechci být útočný ani jeden nak negativní vliv či Vám. K zamyšlení jen tohle? V jakém okamžiku se že 2 buněk stává plod? Proč spermie poslané do zadecku není ta nejodpornější genocida? Kde je hranice? .... Já nepotřebuji odpověď, nic nevyřeší.... mějte se krásně

            • JiriR

              No, tam jde i to že ten zákon v podstatě zakazuje potrat i v případě znásilnění nebo incestu. Nemluvě o tom že Texas navíc zavedl odměny za to když někdo udá někoho kdo měl potrat.

              The bill bans abortions after whenever an ultrasound can detect what lawmakers defined as a fetal “heartbeat,” which can be as early as six weeks into pregnancy. Medical and legal experts say the term is misleading because embryos don’t possess a heart at that developmental stage.

              It includes cases where the woman was impregnated as a result of rape or incest. There is an exception for medical emergencies.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit