Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • mousekrup

    Nevím no, počítačových profesí je obecně nedostatek, na co teda podporovat vytváření dalších míst nějakými dotacemi, když se stejně budou přetahovat o ty samé lidi, kteří místo seženou bez problému tak jako tak. Tohle mi přijde trochu zbytečné.

    • Tady přece nejde o to zaměstnat, co nejvíce lidí, ale o to podpořit umění

      • Předpokládám že je to překlep a místo podpořit umění mělo být: Naslibovat co nejvíc kravin před volbama. :D

  • Podtitulek článku by mohl být: "Konec dobrých her v Čechách." Nyní budou podporované nesmysly dle výběru byrokratů.  Místo toho aby se nejzbytečnější ministerstvo zrušilo a daně se vrátili lidem a vydavatelům, tak raději budou fušovat se svými tabulkami a požadavky do fungujícího....

    • Moc toho fungujícího nemáme, lepší něco, co musí splnovat nějaké požadavky než nic ne?

    • Ministerstvo kultury v žádném případě zrušit nelze. Kdo by pak jako financoval nákup kokainu a prostitutek na festival ve Varech?

  • Miichaell

    Chápu to i nechápu, stejně jako u filmů. Chceme-li být konkurenceschopní, měli bychom dané prostředí podpořit.

    Na druhou stranu, nevím jak je to doopravdy u filmů, ale vždy mám pocit, že ty dotované příliš nepřekračují hranice a nejsou ani příliš návratové. Třeba je to jinak, ale kde jsem dosud viděl "za přispění státního...", tak to za moc nestálo a moc dlouho o tom nikdo nemluvil. Z toho můj úsudek.

    Běžný podnikatel si taky bere úvěry a shání sponzory. Ano, Warhorse a Amanita to měli těžký a všichni jsou rádi, že se podařilo. I když třeba zmíněné Machinarium mě jako hráče ničím neobohatilo, přestože jsem jej na mobilu dohrál, šlo o obyčejnou point and click adventuru s vždy ne úplně logickými postupy hádanek nebo díky absenci jakéhokoli GUI či nápovědy (nemyslím tu totální nápovědu, co se zpřístupnila po odehrání té stupidní minihry, ale nějaké postrčení v prostředí například) jsem věděl, co udělat, ale netušil, jak, proč to nejde a co dělám špatně. Jo, hezky vypadalo. Ale nemyslím si, že tu chodí tolik géniů, co by měli v hlavě promyšlené hry od A do Z a jen na ně neměli peníze. A rozhodně si nemyslím, že jsme na tom finančně tak dobře jako třeba skandinávské země, abychom jako stát mohli dotovat něco, co pro fungování státu v základní rovině nepotřebujeme (chápu, že bychom se dostali do diskuze, co vlastně potřebujeme).

    Určitě nemám problém s tím, že bych neměl co hrát nebo na co se dívat. Naopak je toho až moc, ale kvalitního už je podstatně méně. A v žánrech, co bych rád hrál, toho poslední roky vychází naprosté minimum. S tím pochybuji, že zrovna tento krok pohne. Protože kreativní jedinci s vizí si většinou cestu najdou, toto spíše otevře cestu kopírovačům nápadů, aniž by zkrachovali. Asi jediný přínos momentálně vidím v tom, že by se možná v recenzích začaly konečně znovu používat číslovky 0-5/10.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit