Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • HammersmithR

    Nejlepší hra všech dob, hraju a hraju, skvělý prostředí, příběh, zbraně, prostě všechno. 10/10. Nemá konkurenci v ničem. Masterpiece.

  • matejhanc

    Vždy, když se na Games objeví nový článek o Cyberpunku, nemohu se dočkat té tučné komentářové sekce. Jen málo her či sérií tu má tak velkou čtenářskou odezvu. Člověk si může být jistý tím, že se dočká směsice posměšků, pláče, spílání, vysmívání těm, kteří si myslí, že je to dobrá hra nebo těm, kteří si ji nedej bože koupili dopředu! Ale samozřejmě je tu pár rozumných, kteří se ty emoce snaží krotit. Dokazuje to podle mě, jak silný je to příběh. A teď nemyslím příběh samotného Cyberpunku, přesto že mě tak vtáhnul a pamatuji si ho do teď. Mluvím o gloriole studia, které mě naučilo mít rád Poláky. O neochvěné víře nás hráčů v tvůrce Zaklínače! O nadšení vývojářů a jejich megalomanství! O jejich snaze stvořit poloboha, ze které vyrostl roztěkaný, cynický fracek ne nepodobný Johnny Silverhandovi. O snech, které se bohužel ne zcela nevyplnily. O vzestupu a pádu. O naději na nápravu, o čekání. CD Projekt každý miloval! Jan nám to mohli udělat!! Dodat za rozbitou hru, přitom tolikrát odloženou! Dovolím si zavzpomínat. Vůbec první hru na Steamu, kterou jsem s bráchou koupili byl Skyrim. Hru, ve které jsme utopil 200 hodin a stejně ji nikdy nedohráli. Měl jsme a stále mám tenhle díl Elder Scrolls moc rád. Přesto, že jsem se na jednom místě zasekl a nešlo to dál. S bráchou jsme zjistili, že ten bug znemožňuje pokračovat ve hře! A byli jsme nahraný… Bez záchrany v podobě srdnatých moderů bychom se nehnuli z místa. Pár let poté hraji mnou tolik očekávaný Kingdom Come. A co se nestalo. Hned dva gamebreaking bugy a několik hodin ztraceného hraní. Přesto tu hru miluji a dal bych za ni ruku do ohně. No a pak tu máme ten zpropadený Cyberpunk! Plno glichů, chyb, divný AI, nenaplněných slibů. Až na to, že hra (jel jsem ji na PC a třikrát dokola) frčela od začátku do konce bez jediného brutálního záseku. Věřím, že za pár let jí odpustíme, jako jsme odpustili Skyrimu i Kingdom Come. Já jim totiž všem třem odpustil hned. Jsou to pro mne diamanty, i když nebyly nikdy úplně vybroušené. Umělecká díla. Tím je pro mne Cyberpunk. Silné postavy, na kterých mi záleželo. Proto jsem Jackieho nechal poslat k Viktorovi, co kdyby ho ještě přeci jen mohl zachránit. Proto si občas broukám melodii Keryho Eurodyna, kterou hrál na jachtě při západu slunce. Styl, příběhy, atmosféra, muzika ale i gunplay. Omlouvám se, sám bych nikdy nic tak dlouhého nečetl, ale musel jsem. Je to moje óda na Cyberpunk. A stejně jako ty moje oblíbené hry jsou plné chyb, tak i tento text by jedničku z gramatiky nedostal a nejspíš ani ze slohu. No a takový je život, plný chyb a nedokonalostí... Už fakt končím…Čus!

    • uher

      Doporučuji ti strávit nějaký čas v blízkosti Poláků. Pak tě ta láska hned přejde...

      • matejhanc

        Moc mě baví, že má někdo potřebu reagovat na takový detail mého příspěvku. A taky to, že někdo předpokládá, aniž by mě znal, že jsem žádný čas v blízkosti Poláků nestrávil. Ale je jednoduchý celej národ spláchnout do jednoho kanálu, že jo. :)

        • uher

          Předpokládám na základě: "Mluvím o gloriole studia, které mě naučilo mít rád Poláky". A rozhodně se nejedná o detail, ale naopak je to podstata prvního odstavce tvého komentáře (sám jsi ho psal, takže by jsi to měl vědět).

          No a teď něco k Polákům. Mám s nimi opravdu hodně zkušeností (troufám si říct, že víc jak ty) a oni jsou prostě problémový, neukáznění a velmi, velmi hlasití, protože to mají v náruře. Oni sami se tak nevidí, ale pokud najdeš řekněme civilizovanějšího polského jedince, tak ti to při pohledu na své spoluobčany sám potvrdí. Jestli chceš důkaz, tak si zajeď k hranicím, tam uvidíš o čem mluvím.

          Například takový Robert Kubica (bývalý pilot Formule 1, Polák mimochodem) sám říkal, že polští fanoušci jsou to nejhorší s čím se setkal a často se jim raději i vyhýbal.

          A tak by se dalo pokračovat dál. Kdybych ti tu napsal svoje zážitky z několika pracovních cest, tak by si možná pochopil moji averzi.

          Abych to nějak shrnul. Nic jsem proti nim neměl, dokud jsem je nepoznal. Takže ano, pro mě je jednoduché celej národ spláchnout do kanálu, protože tam taky většina z nich patří...

  • Firingo

    Zrovna jsem si před pár dny hru na Steamu s 50% slevou koupil v naději, že po roce bude v podstatně lepším stavu. Po 10 hodinách jsem narazil jen jednou na bug kvůli kterému jsem musel hru načítat protože se to nedalo hrát. Těch malých čistě kosmetických jsem však viděl za těch 10 hodin už opravdu hodně. Z technického hlediska mi dnes již na průměrném PC hra šlape v pohodě na 60 FPS na vysoké detaily. Největší zklamání je město, které mimo příběhové části jako megacity opravdu nepůsobí. Minimum aut i chodců s neexistujícím AI, spawnujících se pár metrů od vás a jen tam kam se díváte, kolikrát když jsem se ohlídnete dvakrát po sobě na stejné místo, jsou tam jiná auta nebo vůbec nic. Takže bych řekl, že hra je po roce bez problémů hratelná ale k vyladěnosti má ještě hoodně daleko.

  • Před pár dny jsem Cyberpunk znova rozehrál (na pc) a sem dost zklamanej z progresu, který (ne)udělali. Přijde mi, že nároky na hardware jsou stabilnější, ale za cenu většího množství grafických glitchů. A to je tak všechno. Chování minimapy i vozidel při jízdě, reakce policie, itemy zapadlé do textur - žádná změna. Minimapa mi možná přijde horší než byla? Těžko hodnotit, ta byla strašná vždycky.

    No a nula nového obsahu, nebo dlc. Ten svět a hra celkově mě strašně baví, ale horší support by to mělo snad už jen u indů.

  • dworkin

    "Tyjo, tak tenhle rozbitej bazmek nemůže CDP myslet vážně. Zlatej dobrej Cyperpunk."

    Takhle nějak? :)

  • MalyZeli

    Vzpominat se na to mozna bude v dobrem, ale v tom smyslu ze to pomohlo CDPR vratit se do reality, a jejich dalsi hra bude "dalsi" wild hunt. Doufam.

  • Já nevěřím tomu, že hra se někdy dostane do fáze , ve které byla prezentována , to není snad ani technicky možný.

  • KrPa

    a uz neas u cyberpunku nic neceka? vsechno je venku? zadne datace?

    • Velká DLC by měli vyjít příští rok, obdobná jako byly v Zaklínači 3.

  • tuco

    To je pomerne ambiciozni. Ono by stacilo, kdyby se na nej vzpominalo, rekneme za 10 let ci 20 let. 

    • medveddd

      Jo to bych se nebál, že se na CBP zapomene.

  • FansLunacy

    Já zas věřim že zhubnu... Ale asi bych měl začít cvičit že?

    No hate... To je prostě trend a už mě nebaví jak někdo vydá paskvil a pak to všelijak omlouvá, jen aby s tim nemusel nic moc dělat. Dneska je mnohem jednodušší koncového zákazníka uchlácholit... Nic to nestojí. 

    Nemluvim jen o Cyberpunk... 

    • Jak říkáš, to je trend. Proto už hry kupuju nejdříve rok po vydání, odladěné, opachované a za poloviční cenu :)


      Smutný hlavně je, že se šetří převážně na vývoji hry, ale do marketingu pumpují čím díl tím větší množství peněz. Pak to takhle dopadá. Nemělo by na prodejích větší vliv dobré hodnocení v recenzích, ohlas od komunity, že hra je fajn? Namísto šílených reklam, kde do vás hru tlačí téměř ze všech koutů?

      • Ale tohle je problém na straně zákazníků.  Většina lidí má průměrné až podprůměrné IQ a nad 90 % věcí co dělá nepřemýšlí.  Koupí to co jim někdo ukáže, podstrčí, tedy markeťáci.

        Těch lidí které to opravdu zajímá a něco si o tom vyhledají, přečtou recenze budou jednotky procenty, maximálně tak 15 bych odhadnul. Zbytek jede na konzum a na reklamu 

        • A co když se o hru zajímaš, sleduješ vývoj a leaky od vývojářů ,které se ve výsledků ukážou jako lživé a recenze jsou v 9 číslech , plus co když jsou reklamy ještě do toho klamavé a prezentují něco , co ve hře neexistuje.?

          Pořad je člověk konzum  jo a je to jeho chyba ? To asi ne ne ? 🤦‍♂️

          • Sorry, ale pokud to sleduješ a o hru se zajímáš tak jak píšeš, tak se ti to co píšeš nemůže stát. :) 

            • Ahaaaaa tak že když informace které poskytují jsou lež ,tak si za to člověk může sám, jooo to dá rozum, to je logický. 😁

              Btw tvoje logika v praxi, kupuji si telefon , ale HW nesouhlasí s reklamou a místo třeba tele objektivu tam máš klasický objektiv… můžeš si za to sám ?

              • Reakce na příspěvek:

                Ano můžeš si za to sám, protože jsi v tom případě konzum a neumíš si sehnat informace... 


                Stačí si přečíst co telefon doopravdy obsahuje - tedy vyhledat informace. Problém vyřešen. 


                Ale jak jsem psal.. chápu, že pro většinový konzum s IQ průměr nebo < je to problém. :) 

                • Reakce na příspěvek:

                  A jéje chytrolín v akci , ty budeš zřejmě Schreier nebo další podobný novinář ,co má zřejmě přístup do zákulisí vývoje her, které jsou v dnešní době utajovanější než pre produkce filmu, nenech se vysmát prosím tě ,ty IQ


                  Ps, kdyby všichni jako ty ,kupovali hry ve slevě po roce,tak půlka herního průmyslu zkrachuje ,protoze se ty více jak 100 mil náklady na vývoj nezaplatí , ale chapu , že někdo tak s vysokým IQ, to nedokáže pochopit , to musí být úplný mind blown

                  • Reakce na příspěvek:

                    Ne, mám přístup ke svému mozku a na základě faktů které si seženu se rozhodnu co koupím a co ne. :) Kdyby se takto chovali všichni, tak tu máme jen kvalitní hry a ne kopec nedodělaných kravin. :) 

                    To, že se ty necháš napálit protože neumíš hledat informace je jen tvoje hloupost.  A očividně je hodně rozvinutá. Kupuj dál zajíce v pytli a breč. :) 

                    • Reakce na příspěvek:

                      No očividně k němu moc přístup nemáš , když nedokážeš pochopit ani takhle základní premisu….Dal tady nehodlám ztrácet čas.

          • Derp_1337

            Záleží čistě na tom , jestli sis tu hru nakonec koupil navzdory tomu, že to byl v den vydání takový nedodělaný zmetek. Jestli sis to koupil navzdory těm problémům, tak ano, jsi konzument a je to tvoje chyba.

            Jestli sis to nekoupil, tak "good job". 😎

            • Bohužel , žijeme v době , kdy se CE musí kupovat dopředu.

              • Derp_1337

                Reakce na příspěvek:

                Většinou to tak je. Ale zrovna v případě Cyberunku jsou ty CE dostupné i dnes. I když tohle člověk nemohl vědět dopředu...

                • Reakce na příspěvek:

                  Noo a to strašili jak jich bude málo, osobně CE nelituji, i když soška už neni polystone jako v případě Wichtera 3 i tak se jedná o povedený kousek , že se teď dá sehnat nerozbalná za poloviční cenu je trochu mrzuté, ale jak píšeš , kdo to mohl vědět 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit