Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Nevím, co se týče ostatních her, ale Fifu jsem hrál asi jinou. Napsat, že nejde vzít s Messim balón a projít půl hřiště, je fakt vtip. Právě letos si stačí vybrat PSG a v útoku jsou Messi, Mbappé a Neymar, za které se kličkuje a sprintuje nejlépe. Cca 70% hráčů online jedou právě na tuhle jistotu a online sezóny jsou proto o pořádný kus menší zábava. 

  • Hra je to dobrá, ale s tím kolik má problémů to na sportovní a závodní hru roku za mě nemá,zatím rozhodně ne 

  • x_ander

    To se zase sešlo hejtrů :) Ne, že bych chtěl Forzu bránit (nehrál jsem a obecně závodní hry moc nehraju), ale když se podívám, že obecně to v recenzích bere devítky, dokonce od hráčů na metacriticu to má 8.6, tak volba redakce nebude úplně mimo. A když si člověk vezme, že v téhle kategorii je pusto a prázdno, tak jaká jiná hra by to letos měla vyhrát?

    • Já si klidně taky zahatuju :-). Žádná Forza, co jsem hrál (Motorsport 5,6,7 Horizon 3,4,5) mi nesedla. Nevím proč.  Řemeslně (jo ok, na pc bylo docela dost problémů při uvedení horizon 4) dobře odvedená práce, hezká grafika, spousta obsahu a ... nic. Prostě ty hry nemají srdce. Jsou dělaný pro masy a nemají jasnou cílovku.

      Mnohem příjemnější je si pustit Project cars na závodění nebo Gran turismo na blbnutí na okruhu. Říkám si vždy, že další Forza mě už bude bavit....a ono ne.

    • J.V.Stalin

      Nemůžu si nevšimnout, že se tu poslední dobou dost nadužívá slovo hater a přitom dotyční často ani neví co to vůbec znamená. Nejsi v nějakém příbuzenském stavu s uživatelem Derp_1337? Ten má úplně stejný problém jako ty.

      • Derp_1337

        Já mám takový dojem, že ty sám nevíš, co znamená slovo "hater".

        Dle definice na internetu:

        1.) "a person who greatly dislikes a specified person or thing"

        2.) "a negative or critical person."


        Nevím, co si pod těmi slovíčky představuješ ty, ale včera dopoledne ta definice seděla aspoň na třetinu komentářů (dnes je ten poměr lepší, protože to nějaký redakční cenzor promazal). Navíc se ti kritizující lidé sami přiznali, že novou Forzu vlastně ani nehráli. Hru nehráli a přesto kritizují.

        • J.V.Stalin

          Pokud vím, tak zrovna tady nikdo nic nepromazal...

          • Derp_1337

            Garantuji ti, že zmizeli aspoň 3 vlákna příspěvků (a jejich navazující odpovědi). Ale mohlo jich klidně být víc, nejsem tu pořád, takže netuším.

            Byly to komenty typu "G*m*s je zase vedle s prvním místem... bla bla... Forza je nuda... bla bla... nehrál jsem to a ani nebudu". Řekl bych, že pisatelé takových příspěvků přesně spadají do definice "hater".


            A teď se spíš zamysli nad tím, jak často chodíš do diskuzí. Jestli jednou denně, tak se nediv, že je běžným jevem, že promeškáš nějaké zábavné komenty.

            Chápu, že to musí vypadat divně, když pak někdo (x_ander) reaguje na hatery, když ty žádné takové příspěvky nevidíš. Prostě je potřeba si domyslet, že zaúřadovala cenzura. 😉

            • J.V.Stalin

              Je fakt, že sem nechodím nijak často (určitě ne tak často jako ty), ale zrovna tohle vlánko jsem si celkem hlídal a nevybavuju si, že by tady něco zmizelo (čímž ale netvrdím, že se to nestalo).

      • Souhlasím, přijde mi že dnes musí člověk se vším souhlasit (a hlavně imrvére chválit!) jinak je "hejtr"... 

        Jinak sám za sebe bych Forzu 5 taky asi nevolil nejlepší hrou v této kategorii, ale nehrál jsem, hodnocení jsou ve světě prakticky výhradně kladná... Čili si nemyslím že je to tak mimo... Jako když byla zvolena hrou roku Journey :-D Ale 100lidí, 100 chutí...

  • To je snad vtip. Kopie Forza 4 a ještě zabugovaná jako prase a nefunkční. Takže oni zkopírují minulej díl a ani nejsou schopný se vyvarovat bugů a dokonce tam nasekají i další nový. A u vás první místo. 

  • Maxianimal

    Já vážně nechápu ten praise na Forzu. Je to hezká hra, ale že by nějak zásadně vybočovala? Vůbec, a už jen to, že vypadá úplně stejně jako pár let stará čtyřka o něčem vypovídá. A jízdní model alá plastový hračky od vietnamce? To někoho baví, ta absence hmotnosti, dynamiky, a kolize? Vždyť stačí jen držet plyn. Zkoušel jsme to bez asistentů a stejně je ovládání absolutně mimo. U téhle hry se s většinou neshodnu, za mě to je průměrná závodní hra s absolutně nejvíc cringe postavami a dabingem. To se nedalo poslouchat. 

    • LiarForHire1

      Je to v Gamepassu, takže to fanboyové budou bránit do posledního dechu.

      • Maxianimal

        Já to hrál taky díky gamepassu. Já neříkám, že to je vyloženě špatný. Jen mi to přijde jako šíleně průměrná závodní hra, která nevyniká vůbec ničím. Grafikou, hudbou, ovládáním, tratěmi... ničím.

        • LiarForHire1

          Jasně, na tohle přesně narážím. Všichni blahoslaví gamepass, jak to je super dostávat hry po vydání v rámci něj ... nu a realita ? Nadprůměrné závody, průměrná střílečka (Halo) a průměrná střílečka (Gears 5). Fakt nehraju hry pro to abych si platil pass a dostával fodder hry jako spalovač času. To si raději koupím jednu prémiouvou hru za rok, která bude opravdu zábavná.

          • sugyn

            A taky kompletni serie Age of Empires DE vcetne posledniho dilu. Alien Isolation, Back for Blood, Breathhedge, Control, Cities Skyline. Crusader Kings 3, Hearts of Iron 4, produkce bethesdy, tzn vsechny fallouty, doomy a dishonored, final fantasty vcetne remasteru, microsoft flight simulator, produkce EA atd...

            Ano ja budu blahoslovit gamepass jako sluzbu nebot za 12E muzu hrat hromadu dobrych veci. Poznal jsem taky dost indie her diky tomu. Nicmene ty si uzij svuj premiovej Cyberpunk.

          • Maxianimal

            Hele já gamepass beru jako dobrou příležitost si zahrát hry, který bych si nekoupil, nebo možná koupil. U spousty jsem byl rád, že jsem si je nakonec za full price nepořídil :) Ale jinak je za mě gamepass v pohodě. 

    • J.V.Stalin

      Tak s tím se snad ani nedá nesouhlasit.

    • Jo je to zajimavy. Mam tam nahrano asi 10 hodin a absolutne nemam potrebu se k tomu vratit. Jizdni model a fyzika je naprosto k smichu. A zjistil sem ze nejvic zbytecna vec ve hre je silnice. K cemu tam jsou? Bez problemu vezmu lambo, a jedu smerem k cili skrz lesy, krovi, louky, bez problemu si brazdim polem rychlosti 300 :)

      • Maxianimal

        Přesně, o to víc je komický, že fast travel dostaneš až za koupi dražšího baráku, ale fast travel pointy můžeš sbírat už od začátku.

    • Taky musím souhlasit a myslím, že přesně to vystihl jiný web, kde se zamýšleli nad tím, jestli by si koupili Forzu 5, když hráli Forzu 4 a odehráli v vyšší desítky až stovky hodin. A odpověď zněla, že nákup Forzy 5 nemá v takovém případě absolutně žádné opodstatnění, protože ty hry jsou si velice podobné a jediné co se změnilo je vnější prostředí místo Anglie je tam Mexiko.

    • uher

      Taky musím souhlasit. Ale tak tady na games mají rádi série, které si jedou ten svůj kolovrátek s minimem přidané hodnoty (viz Assassins Creed) takže jsem to, že vyhraje tohle best of věděl už dávno.

    • Musím úplně souhlasit, že to taky nechápu. Vždyť tam člověk prostě akorát drží plyn rovne a auto jede úplně stejně skrz křoví jako po silnici bez jakéhokoliv pokusu o poškození. Nejsem rozhodně na nějaké závodní simulace (jezdím jenom na gamepadu), ale Forza je prostě nuda. Zvlášť ty přesuny mezi zavody úplně prázdnou a nudnou krajinou. Jenom to celkem hezky vypadá, ale je to podle mě i tím, že se téměř vůbec nesnaží mít u těch aut i nějaké poškození a na všechny je pomalu jeden model auta, co zrovna vyjelo z myčky... 

      • Model poskozeni se musi zapnout v nastaveni. Jeden je pouze vzhledovy a nema vliv na jizdni vlastnosti. Pokud zapnete realisticky model staci mala nehoda nebo moc vytacet motor a auto je nepojizdne. Se zbytkem co tu padlo ovsem souhlasim, s tim ze kdo hral uz forzu horizon 3, tak by se 5 dala oznacit klidne spis jako reskin 3 ne az 4. Nejvic me mrzi absence novych aut. Je tam nebo bude par aut z roku 2018 co jsou ve 4, ale temer nic noveho, naopak auta ubiraji. Neni tam skoro nic z nove produkce temer zadne automobilky a to je za me nejvetsi minus. 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit