Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Je to dobrá hra pro člověka který nezná lore ? Žánrově je to turn based strategie, ne ? Gameplaye vypadají dobře, ale nechci hrát něco když nebudu mít tušení o čem je příběh/postavy, etc..

    • Derp_1337

      K hraní vůbec nepotřebuješ znát lore. Všechno se dá zjistit během hraní.

      A ani nepotřebuješ znát příběh či postavy. Každý díl je víceméně samostatný a řeší jiný problém.

    • Trochu jsem YouTuboval a našel sám sobě odpověď. Pro ostatní kteří nemají tucha o co jde, tady je alespoň celkem OK vysvětlení:  https://www.youtube.com/watch?v=XKIxTplTAzA&ab_channel=TabletopTitans

      • Veskoslav

        Ale to je úplně jiný svět....

        Warhammer 40 000 je sci-fi budoucnost v naší realitě.

        Warhammer je fantasy alternativní přizpůsobená realita našemu světu v "minulosti".

      • Derp_1337

        ^ Sorry, ale to video na Youtube je dost mimo. Zaprvé to je o stolní hře a ne videohře.

        Zadruhé tenhle článek je o hře z univerza Warhammer Fantasy. Zatímco to video je o univerzu Warhammer 40k (sci-fi). Ačkoliv to jsou 2 příběhové linie od jedněch tvůrců, tak každé jsou jiné.

        Ve Fantasy najdeš elfy, co střílí luky, zatímco ve 40k najdeš vesmírné mariňáky, co střílí kulomety.

  • skaven

    ja dufam, ze v 3. prekopu Gotreka, prisiel mi ako najslabsi hero v hre, na urovni magov, vobec nic nevydrzal.

  • Zdravím všechny s trochou OT: 


    Po Total War: Warhammer už delší dobu pokukuju, ale rád bych si expandoval zážitek a rovnou do toho naskočil i s knihami (ideálně warhammer fantasy klasiky, následně klidně asi i age of sigmar?)

    Trochu jsem už hledal a researchoval, tak se zeptám takhle:

    Je ideální začít třeba sérií Malus Darkblade? Nebo jsou jiné lepší body pro nováčky v sérii? Dík moc 

    • Na začátek si pročti Ulrikova kladiva a Jízdu mrtvých. Navaž Gotrekem.

    • Thanquol

      Úplně jedno u čeho začneš.  

      Já bych za sebe mohl doporučit třeba Drachenfels od Kim Newman a The Blades of Chaos od Gav Thorpe 

      • Veskoslav

        Zrovna Drachenfels patří k tomu slabšímu, co vyšlo ve Warhammeru. Celkově ta série má celkem nahoru a dolů kvalitu. Navíc doporučuji spíše psát jeho pseudonum Jack Yeovil, lépe se pod tím hledá.

        A asi hloupý dotaz, ale proč mu prvně nedoporučíš Spáry Chaosu, která je prvním dílem v sérii Otroci temnoty a rovnou mu píše díl druhý? 

        • Thanquol

          Drachenfels - Četl jsi to vůbec? Hádám že ne. V každém případě mě příjde slabší serie Gotrek. Pro takový jednoduší lidi, co mají rádi jednoduchý věci. Ale ani ty osobní preference nemá cenu řešit s někým, kdo Drachenfels ani nečetl. Když už máš potřebu se semnou bavit, tak zkus alespon uvést nějaké argumenty, proč si to či ono myslíš. Ale narovinu - je mi jedno, co si ty o čem myslíš. Stokrát víc mě zajímá i názor Makala.  

          Hodně hloupý dotaz. Správně. Čepele, spáry,. whatever. Jestli má lespoň sedm neuronů, tak si dokáže rozhodnout, zda začít od jedničky. Jestli ne, tak well move along... Že je něco pokračování, bývá většinou napsané už na vazbě... další dotaz, nebo postřeh, co by jsi potřeboval zkonzultovat Veskoslave? Já se totiž obávám, že jsem vypotřeboval již celý časový tarif. Tak naschle za rok, nebo v příštím životě. 

          • Veskoslav

            Proč hned tak agresivně proboha? A pro jednodussi lidi? To musis zase vsechny urazet? Takze chces říct, ze King pise pro jednoduché lidi?Ano, mám doma celou sérii o drahé upirce a mnohem více mě bavila  Bestie v sametu. Problém 1. dílu série je ten, že hned na začátku máš miliardu postav, které nejsou pro dej ani podstatné a moc ho ani nerozviji. Takový , dej jako takový má celkem zajímavý, místy až detektivní děj, přesto lineární až běda.


            A k tomu druhému. Opět děláš pouze cest skavenimu narodu. Agresivní a arogantní, tak snad nedopadnes jako mily Kostilam. Předpokládas, že automaticky si někdo bude hledat,že se jedná o 2. díl. Ono je asi těžké napsat rovnou ten první.

    • Veskoslav

      U Maluse je problém, že pokud čteš papírové knihy, tak celá série teď není k dispozici a čeká se na dotisk.

      Začni sérií o Gotrekovi (Zabíječ čehokoliv). Tam lépe pochopíš svět Warhammeru jako takový a napříč knihami se defacto dotkneš všech známých koutů světa a ras. K tomu si připočti dvě další série knih, co rozvětvují některou z postav z této série.

      Pak tu máš sérii  Černá srdce, Thunder and Steel (druhá kniha nestojí za řeč, nejspíš nejslabší kniha Abnetta - jeden z nejlepších a osobně ho mám raději ve světě 40k). Pak něco málo o tom, jaké je to peklo být pozřen Chaosem v sérii Otroci temnoty. O upírech kromě již jedné zmíněné série, která rozvíjí svět Gotreka (doporučuji si nezjišťovat která, pokazíš si tím děj k jedné z postav v sérii Zabíječ), tak je tu Upírka Genevieve (spousta lidí to nemusí, ale není to vyloženě špatná četba). Pokud si na "elfy", tak série Elfové, ale za mě celkově slabší. Sága o Konradovi je taktéž dobrým průvodcem pro začátek (člověk se tam nemusí moc orientovat, kde co a s kým). A pokud už budeš mít Zabíječe přečteného (14 knih+dvě knihy příběhů), tak se může vrhnout na sérii Mathias Thulmann. Loni v listopadu vyšla 1. kniha, letos jsou plánované další dvě knihy (nakladatelství Polaris).

      Pak se ale můžeš vrhnout ještě do doby před Císařstvím a to v sérii Legenda o Sigmarovi.



      • Dík!

        • No nejlépe začni zabíejč Trollů a pokračuj zabíječem skavenů. To jsou první dvě knihy a z mého pohledu ještě takové "uvěřitelné", pak se to dost zvrhává :)

          • Veskoslav

            Uvěřitelné? Cože?😂

            • Tak je to v úvozovkách :)

              Spíš jde o to, že Felix je furt dost opatrný a Gotrek není ještě totální kreatura - ostatně přijde o oko v nějaké relativně easy boji :)

    • Malus je fajn, ale to budeš muset rovnou naskočit do serie o pěti knihách zakončených komiksem.  Na start by možná bylo jednodušší si dát Zabíječe od WIlliama Kinga, těch je sice eště víc, ale navazují na sebe většinou dost volně. Nebo mám eště oblíbenou trilogii Otroci Chaosu od Gav Thorpe.

      • Veskoslav

        Rozhodně bych netvrdil, že Zabíječ na sebe navazuje dost volně. Pokud člověk vynechá díl, tak mu nebude následující kniha dávat smysl. To neplatí pro 13. a 14. a 15. díl. Tam klidně může 13. i 14. díl vynechat a nic se nestane. Navíc 14. díl je taková sra*ka, že je to jediná kniha v češtině z Warhammeru, co u nás vyšla, kterou jsem nedočetl.

        • Ale když začne postupně, tak může víceméně kdykoliv přestat. Nejsou tam tak brutální cliffhangery jako v Malusovi. A jiný zabíječi než od Kinga prostě neexistujou :D.

          • Veskoslav

            To taky není pravda, kdysi jsem to taky měl taky, ale potom jsem to dohnal a dočetl všechno (14. díl neexistuje i když jej samozřejmě mám). A navíc Long ukázal, že umí psát v sérii o Ulrice nebo v sérii Černá srdce. Záleží, co od toho očekáváš. Třeba takový Zabíječ lidí se celkem dost přiblížil k původní sérii. Osobně považuji do 12. dílu, protože jsou tam místa, lokace a postavy, které mám z toho univerza rád. A pak poslední, 15. díl. Kdo má rád Země mrtvých, tak moc románů z těch krajů nevyšlo:)

        • Díky moc oběma za skvělý rady! Začnu tedy Gotrekem a budu pokračovat dál. Čtu naštěstí anglicky a v e-booku, takže tam snad dostupností tak limitovaný nebudu.


          Ještě jednou díky!

        • skaven

          mne 14. kniha na prve precitanie nedavala zmysel, ale po pol roku som to dal 2x a uz to bolo celkom OK. Ta myslienka spustenia End of Time Gotrekom nie je zla (vlastne spustil by sa aj tak, ale skor)

          • Veskoslav

            Dočetl jsem myslím do 2/3 a vzdal jsem to. MOnžá tomu dám šanci, ale teď čtu odznova Gauntovy duchy, protože za chvíli vychází další díly a já nemám dočtené ještě 11. a 12. díl:-X K tomu Horus Heresy jsem někde u 3. knížky a v dubnu by měl vyjít 9. díl a sbírka povídek.

  • Kolik33

    Zdravím, mám takovou otázečku. Odehrál jsem skoro všechny TW, ale WH díly mě zatím minuly. Když si tak čtu diskuze, tak se vesměs všichni vyznáte ve všech rasách/frakcích. Rád bych WH III zkusil, ale nevím jak mi sedne zasazení a abych nebyl ztracenej. Je potřeba nějak znát lore světa? Je to moc odlišný od jiných historických TW? Dík za reakci

    • Derp_1337

      Ne. Vůbec nepotřebuješ předchozí znalosti lore.

      Pro spoustu lidí byl TW:Warhammer jejich úplně první setkání s univerzem Warhammer Fantasy. Většinu lidí pak ale ten svět uchvátil a ponořili se do něj hloubějí (knihy, další hry, atd.). Dá se to považovat za dost slušné a chytlavé uvedení do univerza.


      A klidně můžeš začít s TW: Warhammer 2. První díl není potřeba hrát.

      • tuco

        Nedavno jsem po dlouhe dobe hral jednicku a musim rict, ze dvojka ma tolik vylepseni, ze jednicku bych vubec nedoporucil. Pokud chce nekdo TWWH zkusit, tak zkusit dvojku. 

    • Přijde mi, ze spis než fanda warhammeru musíš být fanda fantasy aby sis tu hru užil. Znalost asi není nutná, jen je výhodná v tom, že víš co od jaký rasy cca. očekávat. Možná někde za par korun sežeň první díl abys to osahal a věděl o co go. Navíc se ti pak základní rasy případně preklopí do mega kampaně WIII až se jí uraci vydat.


      Co se týká odlišnosti od ostatních TW, je to o dost jinej zážitek. Hrdinové jsou brutální bijci, co si jsou sami (po vylevelovani a s vybavou) schopný poradit s celejma armádama, magie je ve spravnejch rukou opravdu výrazná síla a jsou tam monster jednotky, létající jednotky... Největší rozdil je ale asymetrie samotnejch ras. Je opravdu velkej rozdíl jestli hraješ třeba za wood elfy anebo trpaslíky.

      • Kolik33

        Díky moc za odpověď. Fantasy můžu, třeba LOTR bo Wichera. Zkusím starší díl a uvidím jak mě to chytne.

  • tuco

    Par lidi co spolupracuji s CA uz WH3 na Twitchi hraji a pokud jsem tomu dobre rozumel, maji vsak omezeni na streamu hrat do tahu 50. Napr tento kluk:

     https://www.twitch.tv/arkcard

    je fajn. Hraje na Legendary, fakt hre rozumi a je v pohode.

  • No já se těším jak malej kluk. Beru si týden dovolené a doma se budu tvářit, že mám děsně důležitý home office. 

  • Gulivera84

    Bych ty Vaskovy popisy nejradeji cetl po vecerch jako knihu😉😀

    • ales.smutny

      Tak dík.... :D 

  • Thanquol

    Takže Chaos Dwarfové nakonec fakt nic?! 

    Sakra mě to furt bez nich přijde nějaký chudý a divný to vydání.. :/ 

    • Veskoslav

      Však jsou to žoldáci, kteří propůjčují své umění trpaslíků těm, co prostě nejvíce zaplatí. Nejsou samotnou frakcí Chaosu nebo jednou ze 4 stran Ó mocných bohů.  A jak psal Aleš, sice prastará frakce, ale já bych spíše uvítal Fimir.

      • Thanquol

        Žoldáci bych neřekl. Řekl bych spíš weapon dealeři (a vášniví otrokáři). Třeba takovej nechvalně proslulej Hellcannon, kterej používá frakce Chaosu a dokonce je už od TWW1 skutečně Chaos Dwarfama obsluhovanej, je jedna z nich.

        Fimir mě teda moc nevzrušujou. Z celého východu jsem se těšil nejvíc na Chaos Dwarfy a ta část mapy bude bez nich prostě divná. Ale Warhammer byl vždy hodně o osobních preferencích.  

        • Veskoslav

          No tak samotné frakce Chaosu tak nějak neumí nebo spíše nechtějí se zaobírat technikou, na tu mají právě trpajzlíky. A otrokáři sice jo, ale myslím, že plovoucí archy Temných elfů, to je teprve vášeň!:)

    • ales.smutny

      Třeba budou v DLC. A jako, je to hodně prastará frakce :)) Ale jako nechsl bych si říct babylonský trpaslíky... :)

      • Thanquol

        To si piš, že by jsi si nechal říct. :) Asi jako já si nechám říct s démonama :D Ale asi úplně nechápu ten zamýšlený kontext zmíněné "prastaré frakce".

      • Co všechno je za frakce ještě reálné v DLCs? S každým dílem přišli dvě ne? Moc se ve Warhammeru nevyznám (ale jsem total warista)... dík!

        • Thanquol

          No některé DLC přidalo celou novou rasu. Třeba Wood Elfové, Vampire Piráty (což je úplně-úplně nová rasa a jdu si ji teď zahrát, protože Arrr!), Norsca, Beastmani i s více než 2 frakcema a některý jak říkáš 2 frakce, tedy 2 nový Legendární Lordy s vlastní frakcí již obsažené rasy. A pak jsou nepodstatný, ale potěšující free mini DLC typu rekrutovatelnej Gotrek a Felix, nebo Ogří žoldácké kempy - kde můžeš zrekrutovat do armády Ogří žoldáky. 

        • Království Ind (Indická frakce)

          Nippon (něco jako Feudální Japonsko)

          Chaos trpaslíci (ty bych tipnul mezi první dlc)

          možná Dogs of War (to je čistě žoldácká frakce tvořená kombinovanejma jednotkama)

          Z takovejch těch minor fakcí by možná ještě dokázali vytáhnout Albion, Araby, Estalii, Tyleu a jako brutální meme i Halflingy. Teoreticky tyhle minor frakce můžou být zařazený u Dogs of War. Cool by taky byla tigří a hadí frakce Beastmenů někde u Indu, ale to už bych asi chtěl moc. 😀

          A PAK UŽ ROVNOU TOTAL WAR: 40K PROSÍM!

          • Hmm a je tam něco co by připomínalo renezanční Itálii? Není to ta Tylea? Tu bych docela bral... 

            • No ta tam je už teď, jen jako nehratelna frakce. 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit