Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Uprimne - buducnost nema co ponuknut. Szapkowsky-(Tolkien) problem zalozeny na tom, ze vsetko musi vymierat, aby bol citatel spokojny. Zaklinaci, magia a ine rasy su uz skoro mrtve uz dnes. 

    Preto dufam v minulost. Teda doby, ked su lesy stale plne priser, su tu bobolaci, wrani, dostatok elfov, gnomov ci trpaslikov, magia v plienkach a mnoho veci sa este len tvori a vymysla. A ludia bojuju o existenciu. A nebudem musiet cumiet na znicene hradiska a neustale citat, ze aj tak vsetko vymiera.

    Len sa obavam, ze CD-projekt podlahne Szapkowskeho syndromu a pokusi sa o nejaky velkopribeh a nebude vediet, co s nim. Tak, ako to A. Sz. doriadil vo svojich knihach. Popravde, pribehovo mi preto asi najviac vyhovoval Zaklinac 1.

    K tomu zostava dufat, ze CD konecne vyrobi funkcny subojovy system, kde bude mozne sa naozaj kryt, uhybat, zaklinac nebude zakazdym 1/2 hodiny spat, kym sa odhodla k dalsiemu pohybu a budem moct utocit na ciel, na ktory naozaj chcem zautocit a nie na najnevhodnejsi ciel, ktory za mna vyberie hra. Takisto zabudnu na tu prisernu kravinu, ze muz, co cely zivot od detstva cvicil a bol specialne zmutovany, nedokaze zdvihnut 1,5-kilovy pasik ocele, pretoze je na nom vyrazene "Lvl. > Geralt"

    • Ad ten potřebný level: Pravdu díš. K tomu bych byl radši, kdyby to nebyl lootfest, ale víc akční adventura, kde bude lepší meč odměnou v příběhu a ne odměnou za vytrvalé prohledávání pařezů. Jednička v tom byla docela fajn a i s tím příběhem v zásadě souhlasím.

      Na druhou stranu, tohle fungovalo s Geraltem, který měl nalajnovanou historii a tak nějak i budoucnost. Pokud to budou chtít pojmout víc jako sandbox, což by pro dávnou minulost nemuselo být tak úplně špatný subžánr, tak by zaklínačský učeň bez minulosti, vytvořený v editoru, který se musí živit v nepřátelském světě, do toho lootfestu mohl zapadnout. Samozřejmě by znamenalo rezignaci na velký příběh, ale CD Projekt ukázal, že umí i subquesty udělat zajímavé.

      Ad Tolkienův/Sapkowskiho syndrom: Taky se trochu bojím, že to nacpou jako pokračování. Sám Tolkien měl nápad na pokračování Pána Prstenů po nějakých 100 letech, ale zavrhl to v podstatě s tím, že předchozí příběh je uzavřený a pokud by odněkud doloval nějaké nové zlo, proti kterému by bylo třeba bojovat, tak by ho v podstatě znehodnotil. To je krásná výhoda fantazie oproti realitě. Dá se říct, že šťastně žili až do smrti a nemusíš řešit, jestli za pár let nebudeš mít život zpackaný úplně novým způsobem. Sapkowski zase raději napsal další v podstatě povídkovou knihu z dřívějších dob, než aby Geralta oživoval.

  • sugyn

    Vubec nic. U nich moje ocicka menit se na srdicka uz nebudou. To je ted vyhrazene pouze pro Lariany.

    • Derp_1337

      Jenom abys něco podobného netvrdil o Larianech po vydání Divinity 3 , ehm, chtěl jsem říct Baldur's Gate 3.

      • michaelfoucault

        BG 3 je zatím naprostý strop RPG žánru a to i ve svém nedodělaném stavu. 

        • Derp_1337

          Bohužel podobné řeči jsem slyšel už mnohokrát. A pak dané dílo bylo zklamání. Člověk prostě nemůže hodnotit, dokud to nebude hotové.

      • sugyn

        Je to na nich zda se budou chovat ferove ke svym zakznikum a nebude z toho pachnout corporate greed tak potom si ty srdickovy ocicka udrzi pokud ne, tak i pro ne bude prichystana hromadka kde je ea, bethesda, ubisoft a nyni i cd project.

  • Gorobilypes

    Že bude stejně dobrý ,jako ty před ním. Nic víc ,nic míň

  • A já bych si dal klidně trilogii v té samé době jako se odehrával děj Zaklínače 1 - 3 ale za jiného No Name zaklínače ze školy kočky Vlastní příběh, kde by se jen občas zmínilo, co se děje v Temerii, Redanii co vše dokázal Geralt, a pak možnost potkat Geralta na Corvo Bianco (možná nějaký v půlce přerušený cvičný souboj).


    A taky bych se rád podíval na umění Leo Bonharta v podání choreografů, protože ať se podíváte na jakýkoliv šermířský systém středověku a novověku tak Geraltův styl je mimo.

  • Nezní to vůbec špatně, hrát tentokrát za školu Lynxe.

    Doufám, že se dočkáme nových oblastí. 

    Než to však vyjde, budou jiné starosti. Takže na hraní už nezbude toliko času jako předtím. 

    To už nebude 200 hodin jako ve třetím Zaklínači. 

  • untentrauer

    Čekám, že ta hra nebude nedodělaná, jako Cyberpunk.

  • Bez Geralta mě to nezajímá. A hádám, že než to vyjde, tak už mě hry nebudou zajímat vůbec.

    • J.V.Stalin

      Geralt už je vytěženej na maximum. Mně by to nezajímalo s Geraltem...

      • Derp_1337

        Nikdy neexistuje taková věc jako "vytěžené na maximum", co se týče kvalitního příběhu.

        Něco podobného si lidé mohli myslet třeba o knižní předloze Zaklínače. Závěr ságy 7. knihou (Paní Jezera) uzavřel příběh a lidi nic dalšího neočekávali... ale pak přišla vynikající Bouřková Sezóna a hned všichni změnili názor 😉

        Když se na to jde chytře a najde se dobrý nápad, tak to vždycky jde. Třeba nějaké side-story či prequel.


        PS: Samozřejmě se najdou i opačné případy, kdy autoři vaří podprůměrný brak z vody, jenom aby z lidi vytáhli další prachy (zdravím J.K.Rowlingovou).

        • Dolero

          A to je 8. knížka docela dost kritizovaná. Je napsaná jiným stylem než ty předchozí, holt ten rozdíl 15 let jde poznat a objektivně je asi horší, ale já ji mám rád taky. Osobně si ale myslím, že Sapkowski už dalšího Zaklínače nenapíše, nemá proč, kór když mu před pár lety zemřel syn, bez něhož by nikdy žádný Zaklínač nebyl...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit