Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Dneska je sexismus a rasismus dobrá výmluva na cokoliv.

    • michaelfoucault

      Ano, například sexismus a rasismus.

  • Jevo83

    Sexizmus komentovat nebudem, ale problem je ze u niektorych zamestnancov mladej generacie je sikanou uz len ocakavanie kvalitneho pracovneho vykonu :)

    Zaroven ale treba podotknut, ze su to paradoxne v americkych firmach prave americania, ktori maju najvacsie sklony k sikane a sexizmu. Europski zamestnanci su v tomto smere k sebe ohladuplnejsi a preto sa niekedy cuduju nad mnozstvom inclusion and diverzity komunikacie a mnohe veci im pridu samozrejme. 

    Mna osobne to dost prekvapilo, lebo som cakal ze prave americania budu v tomto daleko... ale mnohi skolitelia, ktori sa venuju problematike mi povedali, ze najviac vyhrotenych situacii a placu zazivaju prave v americkych centralach korporacii.

    • michaelfoucault

      Je to mnohem triviálnější, než si myslíš. Celé je to postavené na politice ochrany práv zaměstnanců, která je ve většině států Evropy na poměrně vysoké úrovni, narozdíl od Spojených států, kde je tristní. Proto se tamní management chová jako neo-feudálové.

      • TheGGG

        pořád nic oproti tomu co zažívají lidé ve většině světa, o takové číně nebo japonsku a absolutní firemní šikaně nemluvě...

        a u amíků je trend žalova u soudu a skuhrat u psychologa s každou volovinou.

        Ale jen ať si na tyto woke korporace došlápnou, čím víc je někdo woke na venek, tím víc je to pod šlupkou prohnilé.... ani by mě nepřekvapilo, kdyby tam nějaký kravaťák dělal kázání o boji proti sexismu a pak obtěžoval stážistky...

    • Na tom není nic zvláštního. V Evropě už po staletí žijí různé národy a je tu migrace jak interní tak z Afriky i Asie. Občas si tu sice dáváme pěkně přes hubu, ale většinu času tu musíme umět žít společně v míru. Když se tu začátkem 19. století objevil černoch, tak ho minimálně v přímořských částech Evropy brali celkem normálně, ve vnitrozemí byl sice za exota, ale ne za otroka jako za oceánem. Tohle všechno se nedá naučit za nějakých 70 let, co mají v USA černoši stejná práva. A to to tam ještě museli vynucovat zákonem, což spousta lidí neskousla. No a pak to dostalo brutální překmit na druhou stranu.

      Ale zase dělám pro americkou firmu a lidi jsou tam v pohodě, v podstatě skoro jako u nás. Akorát někteří manažeři původem z Indie mají sklony nadržovat svým soukmenovcům. Což neznamená, že by se nedaly kritizovat jiné věci, ale zrovna vztahy mezi kolegy nejsou vyhrocené ani na jednu stranu.

      • Derp_1337

        Tak ono to generalizování neplatí na 100%. Někdy najdeš firmu, kde je přátelská atmosféra, a jindy zase firmu, kde je nepříjemná atmosféra. Vždycky záleží na lidech.


        Pracuji pro jednu velkou firmu, která má v ČR několik poboček. Nejvyšší management se "snaží bojovat" s problémem, kde v některých pobočkách je to bájo a lidi jsou spokojení (tudíž pracují dlouhodobě), zatímco v jiných nováčci v 90% případů skončí do pár měsíců, protože neunesou ten tlak. Ukázalo se, že problém nebyl v místním managementu, ale v samotných zaměstnancích. Ono to není jednoduché obměnit zaměstnance, kteří pro vás pracují celé roky a podávají dobrý výkon, ale za cenu toho, že se občas chovají jak kr*téni k nováčkům.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit