Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jako casting je ta nejmensi vec co mi vadi na teto serii. At si tam obsadi koho chteji jen at se drzi predlohy a nevymsleji nejake hovadiny jako minule...

    • Obsazovat koho se jim zlíbí, nehledě na to jak byly postavy napsaný, spadá  přece taky pod nedržení se předlohy a vymejšlení hovadin.

  • Jack1947

    Je možné že Zaklínač nebude nekonečný seriál, ale třeba skončí už 3-4 řadou. Vždyt logicky, mohli by jsme být za polovinou knihy 😗🙂

    TO je jen takové tušení, nic víc.

  • Nejpřijde vám ten casting mužských protagonistů poněkud jednotvárný? Všechno to vypadá jak borci z BRAVa a nebo B/C hororů 🤮

  • Rovnou se přiznám, že jsem druhou sérii vydržel jen do půlky (cca). Ale i z toho co sem viděl - jaký má smysl se u podobných rozborů ohlížet na knižní předlohu? Vždyť si s ní už dávno vytřeli shora, sdola, očistili a spláchli.

  • Predstaviteľka Milwy vadí paradoxne asi najmenej, hoci ktovie ako nakoniec bude v seriáli pôsobiť. Veľkým otáznikom bude Regis a z opačného súdka Bonhart, na tých som veľmi zvedavý.

    Osobne som dúfal, že Bonharta stvárni Graham MacTavish, ale ten už hraje Dijkstru - nevidel som 2. sériu, vedel by niekto zhodnotiť jeho výkon/postavu?

    • Jack1947

      Za mě WITCHER S02 v hodně nastavil latku která se bude hůře překračovat😊

      Už jenom ten konec naznačil, že trojka nejspíše bude dost revoluční! 😎

    • Hidden

      Graham MacTavish to zvladl dobre a docela na Dijkstru sedel, jen postava samotna nemela uplne prehrsel prostoru, takze to byly spise takove druhe housle.

    • Maxianimal

      Kdepak, Bonhart musí bejt vysokej, hubenej, atletický postavy, ne moc osvalenej. A hodně creepy. V knížce je popsán, že vypadá jako ghůl. Jenže v seriálu z něj neudělají ani čtvrtinovou kreaturu, jakou byl v knížkách.

  • Néé. Tvůrci tohodle seriálu jsou neskutečný barbaři. To neni možný. Proč se nemůžou sakra držet toho jak byly postavy popsaný autorem?

  • J.V.Stalin

    Může mi prosím nějaký čtenář podrobněji vysvětlit ten knižní vztah mezi Ciri a Mistle. Pecháček sice varoval spoilerem, ale paradoxně do něj vůbec nic nenapsal.


    Díky.

    • Inu, Ciri zajali Nilfgaarďané (respektive gang lovců lidí v jejich službách) a odvlekli do hostince, kde se setkali s podrobnou bandou. Ta druhá skupina chytila člena lupičského gangu Potkanů, Kayleigha.

      Po záchranné akci ji potkani spolu s Kayleighem odvedli a večer se jí Kayleigh pokusil zneužít. Nakrátko ostříhaná blondýnka Mistle ho nakopala a sama si šla lehnout za Ciri. Nakonec ji začala ohmatávat taky... U toho Ciri "zamrzla" a ráno se zhroutila.

      Jejich další vztah osciloval někde mezi zneužíváním,  vztahem za ochranu, Stockholmským syndromem a mladickým experimentováním.

      Potkany nakonec ulovil další lovec lidí a docela je zmasakroval. Vlastně Ciri k Mistle moc emocí neprojevovala, spíš se k ní schovávala před chlapama a sem tam to brala trochu jako zábavu. Celkově ten vztah byl dost abusivní - Ciri bylo cca 14 a potkanům ke dvaceti.

      Mimo jiné takhle vznikla myšlenka, že je Ciri na slečny, přestože v následujícím díle vyhledávala v podstatě jen mužskou společnost.

      • Maxianimal

        Tak ona to není myšlenka, ale je tam několikrát napsáno, že ji kluci/muži nezajímají - takovej Jarre by mohl vyprávět :D

        • BorchTriKavky

          Naopak, Zarghul má pravdu - chtěla poznat, jaké je to být s mužem, měla k tomu blízko s Hotspornem i Auberonem, ale nakonec k tomu ani jednou nedošlo. 

          • Maxianimal

            No, Auberon... To bylo spíš z lítosti, než že by jí zajímal jako muž. Hotspurn - to si, pravda, nepamatuju.  Ale celkově to vyznělo, že je skutečně když ne gay, tak minimálně bi. Vztah s Mistle byl intenzivní. Ukončení ještě intenzivnější. Je škoda, že je ten seriál tak impotentní. Doufat můžu, ale rozhodně to nebude tak, jak to bylo v knize, tudíž to ani tak nevyzní. 

            • BorchTriKavky

              Souhlasila, že se s ním vyspí a když mělo dojít na akt, tak umřel... Dostal šípem do zad. Ciri si pak od něj vzala Kelpii. 

              Já už na nějakou adaptaci rezignoval. První sezóna se mi nelíbila, ale jelikož je pro mě Zaklínač srdcovka, tak jsem se rozhodl, že tomu dám ještě druhou šanci a zkouknu druhou sérii, ale ta byla ještě větší odpad než první a to už je co říct. 

              Já to vnímám jako seriál na úrovni Xeny nebo Herkula, který jsem jako malej sledoval po škole na Nově, ale od Zaklínače očekávám scénář na úplně jiné úrovni.

              • Reakce na příspěvek:

                Druhou sérii jsem asi po 3 dílech vzdal. Ano, je to výrazně horší než série první a nebýt Cavila, tak by to byl ještě větší propadák.

                Fandové knih z toho nemůžou být nadšeni.

              • Maxianimal

                Reakce na příspěvek:

                S tou Xenou nebo Herkulem je to naprosto přesný, říkám to taky :)

      • J.V.Stalin

        Díky. Skoro mám chuť si to přečíst 😀

        • Určitě to stojí za to. :) Hlavně kvůli tomu, že Gerald ani Ciri nejsou tak kladně vyobrazeni jak tomu například bylo ve hrách.

          • J.V.Stalin

            Akorát moc nechápu, že jsou vydané a jakési povídky nebo co. Jak spolu co souvisí? Co číst první?

            • Dolero

              Číst postupně tak, jak jsou knihy, dvě povídkové jako první, pak 5 románů s Ciri a poslední je román mimo hlavní linii. Takže od Posledního přání po Bouřkovou sezónu.

              Jinak povídky souvisí tak, že se některé postavy z nich objeví i v románech. Některé z povídek navíc fungují jako přímý prequel pro linii s Ciri, že by klidně mohly být přidány jako kapitola 1-3 do první série románů...

        • Tak není to žádné zásadní dílo světové literatury, ale Sapkowski umí psát. 

          • Souhlas. Po shlédnutí seriálu jsem, ale naopak docenil kvality knižní předlohy. :D 

  • IMHO nás čeká nás stejná ubohost jako třeba Star trek: Discovery. Se skřípěním zubů relativně sjízdná první sezona následovaná pádem na nejhlubší dno, protože není možné tvořit seriály bez toho, aby tam tvůrci nemontovali politiku. Takže pass, stejně jako druhá sezona, ztrácet čas tím nehodlám.

    • Druhá sezóna Discovery mě teda bavila podstatně více, než ta první, u které jsem dost skřípal zuby :) Deset lidí, deset chutí...

    • michaelfoucault

      Star Trek je celej o politice. Respektive o výhodách vesmírného plně  automatizovaného gay komunismu. 

      • tuco

        Star Trek je o budoucnosti. Ze v takove budoucnosti je diky technologickemu pokroku a schopnosti menit energii na hmotu kladen mensi az zadny duraz na statky hmotne, potazmo system ktery je tvori a spravuje, je pak logicke. Kdyz tedy neni treba se zabyvat statky, tak co jineho delat, ze? Treba prozkoumavat vesmir, to boldly go where no man has gone before. 

        Mne ani nevadi to na co by se v Discovery dalo nahlizet jako na politiku, at gendrovou ci "rasovou". S tim by mozna Gene Roddenberry problem nemel, jelikoz byl vizionar a humanista, pricemz ST vzdy spolecenske deni nejak reflektoval. Nicmene, duraz na interpersonalni vztahy se v Star Treku objevuje az v Star Trek Deep Space 9, jelikoz Roddenberry jejich priznivcem nebyl. 

        Discovery vsak jde jeste dal, Discovery je podelany emo. Zachranuje vesmir a pritom ma v klicovem momentu cas na 5 minutovej emocionalni vylev. Snad je to dnes mezi mladymi modni, byt prehnane a trapne melodramaticky. To nevim, mezi ne nechodim. 

        • Jo, popsal jsi to skvěle.  Tak protivné charaktery aby člověk pohledal. Ubreceni  hysterici bez špetky nadhledu a vyspělosti... peklo. 

          • To platí tak možná pro hlavní postavu, ke které jsem si vztah nenašel, a možná ještě pro tu rusovlásku. Ale pak tam byla spousta excelentních postav, od Sarua až po Philipu.

            • No vidíš, teď jsi popsal můj další problém. Nevýrazné vedlejší postavy. Dokážu z hlavy vyjmenovat a vybavit si skoro celý můstek Enterprise, Voyageru atd. vč. jejich vlastností, předností a slabostí, a to po desítkách let co jsem to viděl. Ale tady si vybavím jen toho emzáka a kdybys mi nepřipomněl jeho jméno, tak si na něj nevzpomenu. Přijde mi to děsně plytké, postavy jak kdyby je psalo desetileté dítě, dialogy to samé. Já rozumím tomu, že se to může někomu líbit a chraň Bůh abych se povyšoval. Ale přijde mě to děsná bída v porovnání s tím, jak byly koncipovány původní Treky a jak hluboký dojem ve mě zanechaly. A taky původní Treky se vyznačovaly tím, že se právě málokdy něco řešilo silou nebo zabíjením. To tak k tomu patřilo, že se šlo na vše s rozvahou a vyzrálostí a hledalo se rozumné řešení. Tyhle novotiny, kde se furt jen válčí a střílí podle mě moc Trekovského odkazu nepobraly.

              • Reakce na příspěvek:

                Hele, nevím. Vyrůstal jsem na TNG, Voyageru a DS9, kterou jsem si celou dal dva roky zpátky - ale řada postav z Discovery na mě působí daleko sympatičtěji, než většina třeba z DS9 (kromě Ody, samozřejmě :) ). Občas se člověku prostě něco netrefí do vkusu, ale na mě třeba ty postavy (kromě titulní) působí prostě dobře, vrstevnatě, sympaticky, rozhodně bych se na to rád podíval znovu. Kromě první série teda :) Ta mě nesedla i díky tomu důrazu na válku. Ta druhá mi ale přišla. že dobře vystihla technooptimismus a vědecké řešení problémů typických pro starší série (DS 9 byl třeba hodně válečný a té vědeckosti tam moc nezůstalo).

              • Reakce na příspěvek:

                Next Generation a Voyager byly o posádce a ne o osobním příběhu jedné postavy (navíc ne moc dobrém). V podstatě jde o to, že tam byla celá sestava hlavních postav, ale v Discovery máš v podstatě jen jednu a zbytek jsou vedlejší. To je umocněno tím, že potkají jen minimum dalších epizodních postav v průběhu.

                S mizernými dialogy a dětinským emocionálním chováním postav musím souhlasit. Nemá to duši původních Star Treků, kde se posádka většinou chovala jako profesionálové. Ale bohužel je to trend. Podobně dopadne srovnání prvního Aliena a Promethea.

                Tedy, viděl jsem jen první sérii Discovery, třeba je to v druhé v tomto ohledu lepší, ale moc se mi do ní nechce.

                • Reakce na příspěvek:

                  Burnhamová byla fakt strašná, až do konce, na to jsme si s ženou dost zanadávali. Ale řada dalších postav byla hodně fajn, včetně některých ze starších materiálů. Docela bych i doporučil tomu někdy dát šanci, mě druhá série přišla výrazně lepší. Ale je fakt, že mám trochu nestandardní vkus, no.

  • BorchTriKavky

    Kdyby jenom jednu. 😀 Co se týká Vaškovo komentáře u Mistle, tak druhá možnost je stoprocentní jistota, u Netflixu nemůžeš očekávat nic jiného.

  • A starý polský seriál najednou nevypadá tak špatně :D

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit