Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Osobně nejsem nějak zarytý fanda hrál jsem 1, 2 a možná i 3 to už se mi ale mlži po tolika letech. Ale když jsem slyšel o vývoji 7 zahrál jsem si předešli díl který jsem tak nějak i s radostí dohrál i když se to zdráhalo. U poldy 7 jsem si u toho po chvilce hraní pustil film s domenkou že se to nějak časem zlepší ale opak byl pravdou. Přijde mi že studio je nějak zasekle v čase.

    Ale jak říkám. Pro fanoušky to může být asi fajn díky stále stejnému "humoru". Nikomu bych to však doporučit nemohl

  • Carnage666

    Si vzpomínám jak tvůrci Someday You'll Return brečeli že jim hru všichni pirátí a něchtěli si přiznat že třeba neudělali hru kterou by lidi fakt chtěli.  Tady mi to přijde pOdobný, ale u Someday je tvrdá realita smutnější protože to nebylo cíleno jen na ČR.


  • victor

    I zželelo se dítkám Poldy a podpořili hru tak podivnou, že ji nikdo nechtěl kupovat, ale všichni pirátili ...

    Podruhé jim ty virální piráty místo marketingu už nikdo nesežere ....


    • takze na vine jsou vlastne Vortexaci, kteri zavolali tvurcum a chteli udelat rozhovor po launchi... aha, jo jenze to ti nesedi do ty dementni teorie

  • Veskoslav

    No uvažoval jsem o koupi. Ale marketingová kampaň, jak jsou Piráti oškliví zabrala, takže na to kašlu...

    • tak si to bez upiratit, koho zajimaji ty kecy kolem?

  • ravux

    Přitom taková peečovina.

  • Gulivera84

    Doufam ze to bude mit dobry konec, a dockame se nejake te vaznejsi adventurky z ceske historie....bylo by to fajn...a kdyz ne tak se asi taky nic nestane...

  • Takže se marketing zdarma "ukažme na piráty" vyplatil?

    • to vis kdyby to melo Denuvo, a navratnost by byla pri cene Denuva dalsich 5 let?, zas by vsichni mleli pantama ze proc ma takova kravina Denuvo... nezavdecis se

  • Tak hlavně, že jsou články ve všech mediích i těch, které se normálně o hry nezajímají, jak vývojář brečí, jak si to všichni stáhli a on kvůli tomu pomalu zbankrotuje.... celé to bylo jen promyšlené PR. Vydat hru pouze na malý CZ trh a čekat zázraky navíc u hry, která se veze pouze na retro vlně a dnešní hráče už nemá čím oslovit a navíc s nesmyslnou cenovkou. Většina lidí, která o to měla zájem to zafinancovalo dopředu a zbytek to nezajímá. A brát počty stažení na uložto jako čistou ztrátu je dobrý přestřel, jak kdyby se stahoval jen Polda a jiné hry vůbec.

    • x_ander

      Nesmyslná cenovka? 7 stovek za 12-15 hodinovou hru? Ale no tak... 

      • Primitivní point and click adventura mi za tu cenu přijde přestřelená. A když už srovnáméme čas, tak třeba factorio stojí méně a satsifactory stejně, green hell 2/3 a třeba indie simulator Derail Vally je za polovinu.  všechno to jsou produkčně daleko hodnotnější hry a prakticky nekonečn. Prostě v kontextu jiných her mi nacenění poldy nepřijde adekvátní.

        • Otázkou je, jestli by si Poldu koupilo například dvakrát víc lidí, kdyby stál polovinu. Pokud ne, nacenění bylo správné. Vzhledem k tomu, že je to hra primárně pro fanoušky a na nové hráče necílí, tak mi nepřijde od věci říct si o trochu víc.

          Ano, sandboxy mají dlouhodobou hratelnost a propracovanější herní mechaniky. Ale zaprvé, podle toho se cena nestanovuje, ta se stanovuje podle předpokládané poptávky. Tedy kvalitní adventura známé značky jako Journey nebo Monkey Island by mohla být za plnou cenu AAA her a bude to OK. Za druhé, náklady na hry s diametrálně odlišnou hratelností mohou být srovnatelné. Jen u adventury půjdou převážně výtvarníkům a dabérům a u sandboxu návrhářům a testerům.

          • Já to naprosto chápu, ale ze strany vývojáře mi přišlo, že šlo o nerealná očekávání, navíc ani nejde o moc povedený titul co jsem vypozoroval. Navíc mne jako zákazníka toto nezajímá. Vidím v obchodě hry a ceny a podle toho se řídím.

            • Nereálná očekávání to být mohla, o tom žádná (i když autory spíš podezírám z virálního protipirátského marketingu).

              Když si budu myslet, že mi na burger z argentinského hovězího (Poldu s kvalitními českými dabéry) budou chodit davy, i když je cena vysoká, tak je to nereálné očekávání. Pokud mi však stačí omezená klientela (fanoušci), která na to argentinské hovězí slyší a je ochotná platit, i když celkově to není žádná sláva, protože mám mizerného kuchaře, tak je nacenění v pořádku. A v pořádku je i dát si burger u vyzkoušeného stánku za čtvrtinovou cenu, který bude chuťově lepší, i když nebude z Argentiny.

      • Veskoslav

        Počkej, dáváš tedy poměr cena/výkon? Tak takový Zaklínač nebo AC Origins by měly stát kolik?:) A ne, 700 za toto fakt není v pohodě cenovka, když takové Factorio, Someday You'll Return (Xzone Edice), Creaks (Xzone edice) nebo Feudal Alloy (Xzone edice). Nabídly podle mě mnohem více za stejné nebo menší peníze.

      • ravux

        Cena hry je v nejakem funkcnim stavu k jeji delce? Jakoze 12-15h odpovida sedm set, takze treba Elden Ring by podle vas mel stat 20 000,-? Co tetris nebo rogue-like hry? Ty asi vubec nejdou ocenit, ne? Nebo jakou v tom vidite logiku a vztah mezi cenou a poctem hodin?

        • Elden ring jsem zkoušel. Ano, kdyby mi zaplatili 20 000, možná bych s tím ztrácel čas.

      • vonTossis

        Jo no, úplně v pohodě cenovka.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit