Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jak už psal geduran, má to nějaké problémy ohledně povolení k užití zabudovaných modů. Doporučil bych spíš Nainstalovat Daggerfall Unity z oficiálních stránek (kde je i verze pro Linux a Mac) a mody tam dotahat třeba z nexusmods. Jinak moc nevím, jak ta kompilovaná verze z GoGu bude fungovat s minimálními požadavky. Já hodil variantu z oficiálních stránek na počítač s 2 GB VRAM a má to tendenci padat při přechodu mezi lokacemi. Ale možná je to jen mým výběrem modů.

    Daggerfall Unity je v každém případě až na pár drobností úžasný projekt. Jen pro nové hráče bych napsal varování, že jde o hru hodně obtížnou a nepřístupnou. Například když odmítnete důležitý quest (což je možné a poznat důležitý od generického nemusí být snadné), tak hra nejde dokončit. A o obřích, procedurálně generovaných dungeonech už v souvislosti s Daggerfallem snad slyšel každý, jen v Unity verzi už není tak snadné propadnout texturou mimo tu nekonečnou spleť chodeb.

  • Pod recenzí na GOG se ozivá jeden člověk, že nedal svolení k použití svého modu. A dle jeho názoru je takových situací víc.

    Jinak za mě to je super kompilát a jdu si zahrát.

    • Miichaell

      Toto je taková blbost. Když dávám něco na net, tak asi chci, aby to lidi používali. Místo toho, aby autoři módů byli rádi, že z xamtylionu výtvorů vybral dotyčný ten jejich, tak začnou pindat. Kdyby z toho dotyčný/dotyční něco měli, pak to samozřejmě chápu, ale takto fakt ne...

      • Když něco dáváš na internet, tak většinou s nějakými podmínkami pro případné užití. U modů to je obvykle nutnost svolení autora pro další modifikace či využití assetů, zákaz reuploadu někam jinam a podmínka nekomerčního využití. Modovaný DFU je sice na GoGu zdarma, ale fakt, že to používají k propagaci obchodu na titulní stránce nebo v reklamních mailech, už mi úplně nekomerční nepřipadá (i když se můžu plést).

        Nemůžeš jen tak posbírat veřejně vystavené kusy kódu a assetů, uplácat z toho vlastní produkt a prodávat či rozdávat.

      • dworkin

        Mně úplně stačí, že autor modu jednoduše nechce, aby byl použit právě tímto způsobem. Tím pro mě diskuse končí. Je to jeho mod. Když se mi to nelíbí, můžu si napsat vlastní.

        • Corvus

          Mně úplně stačí, že autor používá nástroje a hru Bethesdy = Bethesda si může zcela právoplatně takový mód sosnout a zahrnout. Navíc autor je blbec, když nestojí o takovou publicitu a čest, že jeho snaha se objevila na GOGu v oficiálním produktu. Spíš mi to smrdí tím, že brečí nad tím, že mu z toho do kapsy nic neplyne. Nebýt Bethesdy, která hru stvořila, není módu. Tečka.

          • Mně úplně stačí, že autor (řekněme Bethesda) používá nástroje a operační systém Microsoftu = Microsoft si může zcela právoplatně takový software sosnout a zahrnout do OS. (Tedy, on už to částečně udělal, ale mohl ušetřit pár miliard.)

            To asi ne, že. Záleží na licenčních podmínkách, jestli je modifikace povolená. Ale i když není, tak je možné ji akorát zakázat a případně hnát autory před soud (Nintendo v tom má praxi). Není možné ji prostě sebrat. Mod může obsahovat assety použité pro modifikace různých her (skybox je klasický případ). Nebo pro to můžu složit nový soundtrack, se kterým budu objíždět koncerty. A Bethesda by mi k tomu řekla, že když jsem se opovážil to hodit do modu k Daggerfallu, tak si to může bezplatně přidat k Starfieldu? Tedy nemusí platit, ani to, že když není hra, není ani žádná část modu.

            P.S.: Kdyby autor hry mohl legálně a bezplatně využívat mody, nemusel by Valve platit těžké prachy, aby si svého času koupil Counter Strike.

            • ravux

              Pan Burda je stara komunisticka skola. Anglictinu, ten jazyk imperialistu, se nikdy nenaucil, ale zato zna dobre povinnosti ostatnich. Napriklad ma pravo, aby mu nekdo vydaval hry v cestine, jinak si to bere jako osobni urazku a stejne tak vi, co je dobre pro autora tohoto modu a za co by mel byt vdecny. Ono je to vubec potiz s temi lidmi, kteri si neuvedomuji, za co by meli byt vdecni a je treba jim to vtlouci do palice. Budme radi, ze pan Burda venuje svuj cas lesu a houbam a nikoliv napriklad politice. 

        • Jevo83

          Otazka mozno stoji aj tak, ci autor vlastni autorske prava na mod, kedze modifikoval produkt Bethesdy. 

          • victor

            Ale "ta textura nakřivo" je jeho práce a jako každý autor má právo chtít finanční revanž ,protože nesvolil k veřejnému užití díla a sám svůj mód v několika cenových balíčcích prodává těm ,kdo si chtějí vylepšit pravěký produkt Bethesdy o nové lepší a skvostnějsí  aktuální grafické orgie .

            Naprosto irelevantní aby se produkt bez svolení instaloval milionům spokojených zákazníků zdarma. Vývojáři grafiky pak nemají na čem hodovat  😂

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit