Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jevo83

    zrejme tam hromadne trpia Molynoux syndromom....

    Den pred vydanim: Najlepsia hra vsetkych cias, druhy prichod Jezisa

    Den po vydani: Strasne nas to mrzi, moze za to politicka situacia v Nepale, ascendent Jupitera k Marsu, prazdna chladnicka a pokazena klimatizacia

    Proste p....li projektove riadenie, nie su prvi ani posledni :)

  • jack

    NADPIS: Za rozbitost Cyberpunku 2077 může dle nového dokumentu externí testovací agentura

    V TEXTU: Nikdo pak samozřejmě netvrdí, že je firma Quantic Lab zodpovědná za stav hry při vydání

    Nelíbí se mi "skandálnost" nadpisu, který je v textu následně popřen. 

    V následném videu 

    Cyberpunk 2077 and Quantic Lab - FOLLOWUP

    je to opět vysvětleno, že agentura si sama sobě dala kvóty na počet bugů. Proto následně zahlcovala CD Projekt. V komentáři od LegacyKillaHD pod videem se opět mluví o dle mého názoru o pravém důvodu.

    Tlaku managementu na termín a vědomém vypuštění nedodělané hry, která díky INTERNÍMU testování byla evidentně ve velmi špatném technickém stavu.

  • Externí firma jim neřekla, že je hra zabugovaná a po vydání jim lidé hru vraceli a zřejmě jim také zatajili, že je to kvůli tomu, že je hra zabugovaná, protože místo oprav řešili kosmetické ptákoviny.

  • Jack1947

    Tady to vypadá že se snaží vymyslel viníka a očistit sebe... chápal bych
    to v nějakém jiném odvětví otázka je jestli tomu neublížilo i vydání na
    staré konzole, takže se muselo s kvalitou dolů... no a všichni víme jak
    to dopadlo 🤔🤨

  • triptich

    nerozumiem tomu, prečo všade čítam, že je to vina externých testerov. že zlyhali? áno, z dokumnetov vyplýva, že nesú medvedí diel viny. ale zodpovednosť leží na CDPR a neschopnosti/nefunkčnosti jednotlivých poschodí vývoja. neverím, že "doma" nevedeli, v akom stave je hra. otázka je, prečo to neriešili. či to bolo vedomé zanedbanie, alebo proste tí, ktorí to videli neboli vypočutí/nemali to komu povedať.

    snáď si to CDPR poriadne "vyšetrí" a príjme kroky, aby v budúcnosti takémuto stavu predišli.

  • frank.horigan

    Cyberpunk je od verze 1.3 úplně v cajku.. 

    Už se nebabrejte v minulosti.. :)

    Nechme staré rány zacelit.

    • Verze 1.5, konec s Nomády, vznášedlo-tank zapadlé v zemi, nemožné dohrát. Není to v cajku.

  • I kdyby to tak bylo, pořád je to jejich odpovědnost a měli si držet nějaký core QA tým uvnitř firmy, který na to dohlédne. Navíc, co jsem pochopil z dřívějších článků, vývojáři moc dobře věděli v jakém špatném stavu ten produkt je, ale management je prostě ignoroval a jel si svoje.

    • Jeden testerský tým doma s takovým bordelem nic nezmůže. Pokud firma aspoň trochu dbá na kvalitu a přitom potřebuje externí testery (případně i vývojáře, v tomto ohledu není velký rozdíl), tak si doma drží kvalifikované lidi, z nichž každý má pod sebou řekněme pět externistů. Sami většinou moc netestují, ale zadávají, vysvětlují a kontrolují práci a filtrují, co je marginální a co akutní bug. Tedy spíš nižší management, ale technicky zdatný.

      Situace, kdy se testování celé featury hodí někam ven, jen se odtud sbírají bug reporty a navíc si omezí jejich počet za den, nemůže dopadnout jinak než průšvihem. Dostaneš zpátky tisíc překlepů v textech a seznam postav se špatnou barvou očí, ale že hra kompletně spadne nebo nejde dokončit quest, se nedozvíš, protože je to špatně replikovatelné a limit na bugy je jednodušší naplnit něčím snáze dokumentovatelným.

      To, že to vědomě vydali v mizerném stavu, je věc jiná. Podle mě přestali vidět pokrok v odstraňování bugů a když mrkli na splátkový kalendář u bank, kde na to měli půjčené peníze, tak neměli jinou možnost. Ostatně, kolik toho stihli fixnout za půl roku po vydání? Pokud vím, není to tak, že by to po půl roce bylo plně funkční. Lidi by nadávali úplně stejně, i kdyby tam bugů a nedodělků byla polovina, protože je to pořád moc. Prostě podělaný projekt někdy od poloviny až do konce.

    • Derp_1337

      Přesně tak. Všichni moc dobře věděli, jak je hra na tom špatně, ale management přesto rozhodl, že hra půjde na trh.

      Prostě jim šlo jenom o to, ať se stihne vánoční sezóna 2020 a ať si můžou připsat prachy na účet. Na kvalitu produktu nebo koncové zákazníky se kašlalo.

      • pipuousek

        Moment, ja si pamatuju ze oni 2 krat to posuvali a rikali ze hra neni hotova. A lidi byli tak nastvani ze jim vyhruzovali vrazdama. Tak nevim , me prijde ze dostali co chteli

        • Derp_1337

          Pár exotů, co si stěžujou za každé eventuality, se najde vždycky. Dle takových lidí nemůžeš generalizovat celou hráčskou populaci.

    • unicz

      Podceňovat QA je vcelku běžné a ve svém důsledku i velmi drahé🙂

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit