Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • victor

    To je PR článek ? .....Pak potřebuju takového tátu 😂

  • triptich

    ak mal tento článok slúžiť ako varovanie pred vábivými osídlami 3D tlače... tak ďakujem pekne, u mňa mal presne opačný dopad :D

    našťastie to nemám kam dať a už tak mám tak široký záber hobby zábavy, že ďalšiu nedokážem živiť časovo ani finančne (a čo si budeme, priateľka by ma s ďalšou vyrazila z bytu). ale tíško v dobrom závidím.

  • nesupor

    Nojo, to znám. Naštěstí jsem do toho nespadl sám, ale s dalšími kamarády se kterými jsme si založili TAKT Hackerspace v Praze. Složité to je ve chvíli, kdy člověk zjistí že dokáže koupit třeba i tiskárnu co dokáže tisknout nekonečnou délku v jednom směru :D Doporučuju návštěvu, pokud chcete odradit od koupě tiskárny, nebo si jen i něco dát vytisknout - řekl bych že zkušeností na odrazení od tisku (ale i nalákání) máme dost :D

  • Hm, celkem pěkně napsáno - myslím formu. Ale obsah? Jakože autor si na jedné z nejlevnějších lowend tiskáren tiskne kupované modely a je z toho celý pryč? Aha. 

    Celou dobu jsem čekal na rozuzlení... vlastní modely, předvedení svých výtvorů atd. Tohle je normální rutina, něco jako ohřát kupované hotovky v mikrovlnce. Invence nula, sorry, ale takhle to vnímám. Co je na tom tak úžasného? Tohle je už už roky běžná součást moderní dílny, stejně jako vrtačka nebo CNC frézka a bez problémů si s tím poradí i můj patnáctiletý syn (a i ten si ty modely a součástky modeluje sám) 

    Sorry jako, tohle není vyšší dívčí a žrout času, to co autor popsal je nutná otrava na pár minut kterou musím absolvovat k výsledku ... koupím model a nechám tisknout. Za pár hodin přijdu a mám hotovo. 

    BTW 200USD za tiskárnu se autorovi jeví jako investice o kterou se musí podělit a tesit5kam to postaví? 

    • Maxianimal

      Na co si tu hraješ? Sis kvůli tomuhle sranci udělal profil na Games? Tomu říkám slušná ubohost :)

  • Heh, k vánocům jsme si s bráchou dali deskovku Pan Prstenů Putování po Středozemi. Tak sem se rozhodl nabarvit figurky, aby to trošku vypadalo. Jenom za barvy, štětce a tak už sem dal tak 2x víc než za hru samotnou, plus tolik času u YouTube tutoriálů.... A YouTube samozřejmě poznal příležitost a začal mi nadhzovat videa s figurkami, 3D tiskárny, Warhammer... Najednou taky začínám přemýšlet, která tiskárna je lepší, kolik stojí resin atd. Naštěstí na to nemám místo... Ale i na to už mě napadlo řešení - u rodičů je místa dost a dost... Kruci, kdo máte ten telefon na léčebnu? I když Warhammer mě pořád ještě nijak moc neláká, tak to snad bude dobrý.

    • Maxianimal

      Been there. Ve mě to nastartovala deskovka Doom. Mezitím jsem stačil vlítnout do W40k Kill Team - taková levnější a menší verze velkýho Hammeru. Naštěstí jsem ho opustil. Ale v deskovkách, barvách, štětcích a já nevim v čem ještě mám majlant. 3D tiskárnu jsem taky s bratrem zvažoval, ale zatím jsme úspěšně odolali.

  • unicz

    @redakce Jen technické, Průša není dealer, ale výrobce. 

    • victor

      Dealer radosti dle článku 😂

    • vaclav.pechacek

      Díky, upraveno!

  • 😞 jsou to cca dva mesice, co mi kamaradi v rámci hrani TTRPG Borderlands ukazali par figurek a draka, ktery si vytiskli na sve retinove tiskarne 😞 od te doby tak nejak samovolne sklouzavam na netu k cteni clanku o 3D tisku a vcera vecer jsem stravil dve hodiny ctenim o figurkach ve Warhammeru 40K. Takhle to zacina? Pohliti mne Nekroni? Co mam delat, abych se tomu vyhnul? Uz jsem se i dokonce koukal na modely na webech ke stahnuti pro 3D tisk. Mam ted zachvat paniky 😞😓

  • Žádnou takovou úchylku nemám, přesto jsem článek zhltnul na posezení, velmi pěkně a vtipně napsáno a děkuji za varování :)

    • unicz

      Každý má nějakou neřest.l😉 3D tisk určitě není úchylka.

  • honcka

    Naštěstí vzhledem k tomu, že jedu rc, tak zůstávám u fdm, takhle kdyby klesly sls, to by byla jiná. Jinak pro rc maniaky doporučuju modely na 3dlabprint.com kdo by si nechtěl vytisknout 2m Corsaira? ;)

  • Na tu poslední větu už je trochu pozdě 😬

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit