Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Sainten

    Já si to sakra po tomhle počteníčku zahraju. A ani ne proto, že bych ujížděl na zetkách, nebo motorkách (no trošku jo), ale prostě proto, že na toxický vztahy jsem fakt expert. lulw

  • twicer

    Dobrá hra, zombíků jsem čekal že bude víc, nemuselo to mít na konci takový cliffhanger, ale jinak to byl celkově dobrý zážitek. Riki byla fajn.

    Když se někdo bude chtít mrknout, tvořil jsem panoramatické 4K screenshoty z průběhu hraní.


    • ALHAZRED

      Krasny sou Diky a z Dying Light by nebyli ? :D

      • twicer

        Dík! Jasná věc, ale jen z druhého dílu. 😇 Najdeš ho tu.

        Vté době jsem procvičoval portréty, takže jich je tam o něco více, než by bylo u zombie hry záhodno :D

        • ALHAZRED

          Nadehra Diky jen vic :D

    • medveddd

      Ty kráso, to jsou parádní snímky!

      • twicer

        Díky! Jsem na to docela ujetej poslední roky, zrovna pracuju na kolekci z Doomu. 🙂

        • medveddd

          Super koníček, i ty z reálu jsou moc najs! Ty děláš dronem?

          • twicer

            Jojo, dostal jsem před rokem od kamaráda, vyrazilo mi to dech, lepší dar jsem nemohl dostat. Jsem ještě furt lamička, ale dost mě to baví, člověka to dokope občas vyjet někam ven. 😀

  • Mejte uz rozum, vzdyt tohle jsou ty hry spis pro starsi lidi, fotrove od rodin. Pokud jste mlady, zazit vlastni pribehy na cestach nekde venku, je daleko lepsi. Od jizdi na motorkach kdesi v Africe, offroudech, Jizni Americe se samany, vystup kdesi v Nepalu s hrozivou lavinou, chyceni od policie... to jsou proste lepsi pribehy. Mlady proste cestujou! :D 

    • Inquisitor

      Pěkný. Ale kolik lidí tak reálně žije? Řekl bych že minimum. To jsou spíš sny. 

      • Tak ja to nedelam ze bych byl sice zavalen lavinou a nebo lezl v Nepalu nekde a hned. Presto treba samany v te Americe, jizdu na motorkach v Africe, jsem normalne zazil. Zadrzeni policii taky. Takze 80% pisu z vlastni zkusenosti, zbytek je urcita nadsazka, kterou treba zaziju pozdeji. 

      • 0011

        Spolužákův otec po revoluci a po ukončení vysoké projel na motorce celou Eurasii, ale jak říkáš, jsou to spíš sny a málokdo je v postavení že si něco podobného může dovolit.

        • Dnes znatelne vic lidi, hodne cestuji a klidne na rok. 

  • Začátek bych rozhodně nevystřihoval, ten mě zaháčkoval na výbornou. Přece v tom svýho kámoše Boozera nenechám. A hodně mě bavilo objevovat detaily o jednotlivých usedlostech, Deaconovi a kultistech. Druhá půlka pak působí skoro jako jiná hra, možná to měli rozseknout na dvě menší hry.

    Největší problém sem měl s výdrží motorky. Hloupej fetch quest by ani nevadil, ježdění mě hodně bavilo. Ale když se u toho musim 3x po cestě zastavit, doplnit benzín a opravit motorku, tak už je to opruz.

    edit: Eště dodám hráno na PC, 0 bugů.

    • medveddd

      Pro mě ta příšerná výdrž motorky naopak byla:

      1) Skvělým motivátorem sbírat penízky a reputaci, abych si mohl nechat nádrž zvětšit..

      2) Do určité míry i něčím, co tomu světu dodávalo "pocit velikosti" a toho, že jsem třeba i při fast-travelu skutečně někam cestoval. Že jsem jenom nekliknul na mapu, neměl loading a pak se nenaspawnoval na vybraném místě. Přestože to je přesně to, co se stalo, těch zbývajících 24 % benzínu v nádrži mě tak nějak dokázal přesvědčovat o opaku.


      • Tak fast travel se snažim omezovat všeobecně ve hrách, pro lepší zážitek. Záleží na tom, kolik na mě hra sype zbytečného pobíhání a jak moc fajn je pohyb po světě. Ten benzín tady byl silnej motivátor sám o sobě - přece to zvládnu líp :). Ale na začátku to bylo prostě utrpení, tankovat po každejch dvou kopcích. O součástkách ani nemluvě, z toho by si člověk pomalu postavil tank.

        • twicer

          Zas tak hrozný to nebylo :)

  • PS4 jsem nikdy neměl a tak jsem Days Gone hrál až na PC. Byla to po dlouhé době hra která mě bavila a kterou jsem dohrál. Na hordy jsem se vykašlal bo jsem hrál ještě na starém PC a řekl jsem si, že si dám NG+ na novém v plnej parádě:-)  Mám zrovna na disku dost místa, tak to jdu nainstalovat.

    Btw, optimalizace na PC supr. I na i5-2500k s R9 290x to jelo na vysoký bez problému a vypadalo to parádně:-)

  • Lukass

    Ja to dohral za nejaky 72 hodin. 

    Vymlatil vsechny hordy,  a dokonce sem tam plnil i ty nepoviny veci,  coz obvykle nedelam. 

    Me to bavilo a sedlo,  malokdy uz dneska dohraju open world,  ale Days Gone sem dal s radosti uplne v pohode. 

    A treba zminovany Last of Us 2 sem uz od pulky dohraval vylozene z povinosti,  a uplne me to otravovalo. 

    • Treba bys dohral napr hra Ghost of Tsushima PS5 :) 

  • Veskoslav

    Ta hra mi leží na poličce vedle TLOU II. Nejspíš ani jednu z nich v životě nedohraju. Po 5 hodinách v Days Gone jsem to prostě zabalil. Nebavilo mě to, hrdina sympatický jak syfilis a celkově to prostředí mě nebavilo. A ty hordy...No na prezentačních videích to vypadalo skvěle, ale tady mi to přišlo meh.

  • Často nejsem mimo hlavní proud ale tohle je přesně ten případ kdy ano. Já se u hry dost bavil. Sedlo mi prostředí, mechanika hry a vlastně i příběh. Právě zmíněné ubisoftí hry mám problém dohrát. Zkoušel a nedohrál jsem ani jeden díl AC (valhalla, odyssey atd...) ani far Cry (6,5,4,3,...prostě poslední 4 ...už si ani nejsem jist cislovanim). Nedohrál jsem zatím ani dokonce ghost of tsushima, který mě náramně bavil. A proč tedy days gone? Fakt nevím. Prostě mi to sedlo jak pr.el na hrnec. Pocitově bych tomu dal 9/10.

    Je mi líto, že nebude pokračování. Ale chápu, že když to nevydelalo balík, nemá to právo u Sony na život.

  • Maxianimal

    Ta hra se dá vystihnout jedním slovem - meh. Tak šíleně průměrnou, v ničem nevynikající hru jsem snad nikdy nehrál. Tahle hra přesně odpovídá hodnocení 6/10. Ani míň, ani víc. 

    • twicer

      Propojenost s motorkou je tam docela silná, takže minimálně používání mounta jako významného herníku prvku vtéto hře dobře vyniká nad ostatními hrami s otevřenými světy.

      Jestli tě to jinak nechytlo, chápu, že jsi tento aspekt neměl jak docenit.

      • Maxianimal

        Jakože víc než v RDR2 (který vyšel o rok dříve) a ve kterém musíš koně trénovat, zlepšovat tím staty (nebo vylepšováním výbavy) a získáváš tím další ability, co ten kůň může udělat? Že ho můžeš používat jako detektor jiné zvěře? A celkově si k němu buduješ vztah a v příběhu je tam i docela silný moment, v němž hraje hlavní roli tvůj kůň? Ale no tak... :)

        • twicer

          Jj srovnávat projekt typu RDR2 s DG, už asi chápu kam tohle povede.

          RDR2 je jednoduše další hra, kde tvůj povoz hraje důležitou roli a povedlo se jim ho pěkně implementovat, nějak vtom nevidím ten argument který by tím zdiskreditoval stav v days gone. Navíc motorka ti neuteče, kdyz ji chceš zapojit do probíhajícího boje :)

          • Maxianimal

            Nechápeš nic. Píšeš, že DG vyniká nad ostatními open worldy. Já ti to vyvrátil. Nevyniká. Nevyniká vůbec v ničem. 

            • twicer

              Jj vedlo to tam, kam jsem předpokládal. Jsem úplnej prorok. Nechápu nic, ty chápeš všechno. 

              Že vyniká, neznamená automaticky že je nejlepší. Znamená to pouze to, že zmíněný aspekt je lépe zpracován než v množství jiných otevřených světů. Je to silná stránka hry.

              Mám celkově dopravní prostředky v otevřených světech rád, takže to pro mě hraje důležitou roli, které si všímám. Nic víc nic míň.

              Reagoval jsem pouze proto aby další prohlížející měl názor do kontrastu stím tvým, že ono to nebude úplně černo bílé. Teď už ti klídně odkývu že je to průměrná hra úplně o ničem.

  • Johny666

    tyvole žiju na stejnej planetě ?  zahrál jsem si to na pc a bylo to skvělý.. dlouhej příběh?? no když za hru platim pomalu litr, tak ano, chci dlouhej příběh... dlouhý cutscény :: uu buuu huuuuu ... je žiš marja. za mě kvalitně investovaný peníze... v době lockdownu a na pc pecka. a jeslti brečíš kvůli hordám a ovldači.. no tak to nerhaj.

    • ALHAZRED

      Hele, že tys to hral na PS4 :D

      Njn, tak to skus Dying Light, pak uvidiš jakej je tohle nemastnej odvar, že dlouhej přibjeh ? Podavanej po kouskach, mezi zbytečnym, dlouhym a nudnym grindem...nuda a ješte k tomu hoodne oškliva...

      Ale jako celkově, zase tak špatny to neni, jenom se to neda dohrat, chtelo by to škrtat škrtat škrtat, zažil sem par fakt dobrejch zažitku...škoda, už se k tomu nepřinutim😬

      • twicer

        A dying light má příběh kterej stočí za řeč? 

        Srovnávání těchto dvou her je jako jabka a hrušky, ale zrovna příběh by bylo asi poslední co bych o dying light zmiňoval. :)

        • ALHAZRED

          No vono je pravda že jako hlavni dejova linka se v DL moc nevyvedla, nebo me to připada, že to puvodne mělo bejt jinak, a voni to na posledni chvili změnili, ale celkově proste koncentrovana zabava z hustou atmosferou, včetne vedlejšaku, ktery sem prošel všechny. Kdežto v DG je to natahovany a ředeny a straaašne stereotypny. Ja du 10x dat kytky na hrob svoji žene, 10 musim vymlatit ty sami zombiky, proste všechno delam 10x a je to pořad to sami, možna by stačilo jenom 3x :D Jak sem přešel ten severni prusmik a objevil novou mapu, moje tam nebyla, a teď všeeechno znova, celej grind, a obsazovani zakladen, a vypalovani hnizd, a 10 stupidnich vedlajšaku, najdi člověka, taaak si řikam už NE. Fandim lidem, kterym se libi obě hry, možna sem měl hrat nejdřiv DG, ale po tom cvakani zadkem, ktery sem měl při DL mi tohle přijde, jako slabej čajiček...

          Jenou na cintru, byla bouřka jak ďas, všude zombiii, ja se pližil a hledal to posledni hnizdo, pak vypalil...běžel sem spět k motorce, a než sem spravne natočil panačka abych nased, tak mě horda v posledni sekunde sežrala...tak to bylo husty, jinak NIC... jo a ty trolove, co se furt nečim sjiždi a při tom řežou, sou proste mimo misu :D

          • twicer

            Těžko říct no, nemám to takle rozdělený. Když to vezmu jak to popisuješ, tak je hloupoučkej grind i dying light, zabíjet stovky zombíků zbraněmi o několika jednoduchých animacích, plnit questy dokolečka dojdi, vezmi, dones. Obě hry fungují jako hřiště, kde ti ty úkoly jen dodávají směr. Pokud tě ta základní formule hratelnosti nebaví nebo baví méně, tak tomu nepomůže ani svědcená voda.

            • Dying Light má skvělý parkour, je to skutečnej masakr v boji na blízko a z počátku obou dílu se otáčí tvá role když nastane noc, to je super.
            • Days Gone ti dá zase skutečný pocit paniky přečíslení nepřítelem a vyžaduje nějaké základní využivání prostoru, hra má dobře implementovaného mounta v podobě motorky, můžeš ji tunit, můžeš sní pracovat v boji, je esenciální pro cestování po světě. Souhlasím že by ta hra mohla být poloviční co se týče výplně. V průběhu vývoje docházelo k hodně škrtání, což znamenalo vyřazení 2 lokací a následné recyklace tohoto obsahu do již vytvořeného světa.

            Dle mého obě hry dokáží královsky pobavit a nejsou ještě pokřivené hromadou DLC přídávků s oblečky a podobných blbostí. Dying light 2 mně bohužel nakouslo v přesvědčení, že první díl byl možná spíše dílem náhody, než mistrovstvím studia.

      • Dying Light 2 jsem nehrál, ale jednička byl odpad. Nahrál jsem tam asi 10 hodin a z toho 8 hodin jsem strávil na střeše dodávky a bil zombíky po hlavě. NUDA!

      • mr.clayman

        Hrál a dohrál jsem oboje a bavilo mě oboje (ok, The Following mě nakonec pustilo, protože lítat s buginou po polích byla v porovnání s parkourem z původní hry nuda na kvadrát). Na každý z těch her ale oceňuju něco jiného.

    • RAMIUS89

      Presne. A hlavne že hráči dokonca požadovali po vývojároch dvojku. Zombie žáner nemusím ale toto ma bavilo.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit