Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jinak, ta ironie celé diskuse hlavně spočívá v tom, že se řeší, jestli ten či onen díl je dobrý/horší nebo symfonie. Teď jsem se doma nudil a pustil si stařičký film Sleepers. Jestli někdo chce vidět jak má vypadat slušný film se zajímavou zápletkou, charaktery, obsazením a řemeslně dokonale zpracovaný, pusťe si ho a hned potom třeba letošního Thora. Jestli mi někdo pak bude tady stále tvrdit, jaký že to klenoty nám Marvel či Netflix servíruje, tak mu říkám předem, že je ztracený případ. (A nemá to dokonce ani tunu CGI efektů :-O)

    • Tak filmy kde lítá týpek v ocelovym obleku, je tam čarodějnice,  supervoják probranej z ledu, doktor co to přehnal se sterojdama a jí hodně špenátu, existuje tam Thor kterej pochází z asteroidu kde je z nějakýho důvodu voda v tekutý podobě která teče do vesmíru aniž by se okamžitě proměnila v ledovec a týpek co se oblíká do kostýmu pavouka a skáče po  mrakodrapech díky síti si fakt nepouštím/nechodím na ně do kina protože bych potřeboval rozjímat o smyslu existence a o tom, co předcházelo velkému třesku

    • Derp_1337

      Tak myslím, že většina lidí se shodne, že filmy od Marvelu nejsou žádné klenoty. Jedná se spíš o oddechovou popcornovou zábavu. Slovy amerického publika: hlavně nic náročného. 😂

      Lidi, co na to chodí, se chcou pobavit a nechcou moc používat mozek. Pokud na to jdete s těmihle požadavky, tak tohle Marvelovky splňují.

      • tuco

        Ani klenoty ani symfonie. 

        Za svou komercni veleuspesnot (ktera sice jedinym meritelnym ukazatalem je, ale podle mne o pomyslne kvalite mnoho nevypovida) vdeci predevsim tomu, ze miri na deti ktery do kina privedou starsi cleny rodiny. Jako ulitbu tem starsim pak Marvel nabizi hrstku vtipnych narazek (napr na sex), ktere deti nepochopi. 

        Podle mne jsou to umne, a draze, zpracovany spektakly ktery za XY let, na rozdil od symfonii, nebudou zajimat nikoho jelikoz uroven CGI bude nekde jinde. 

        Jako rodinna zabava fenomenalni, ale Ingmar Bergman to v zadnem pripade neni. 

        • Věř tomu, že až dospěje tahle generace odkojená CGI tak jejich děti taky žádná symfonie zajmat nebude, stejně jako tebe nezajmá horalský skotský chorál z roku 1476

          • tuco

            Myslel jsem to tak, ze symfonie (tedy hudbu klasickou, a ted si uvedomuji, ze tak to autor clanku nemyslel a ja jsem nemel symfonii v tomto smyslu pouzit),  jsou povazovany za kvalitni hudbu i po mnoha letech od jejich vzniku. 

            To by bylo na delsi debatu, ale podle mne se pomyslna kvalita umeni odviji od rekneme trvanlivosti, na rozdil od zminene komercni uspesnosti. Je sice mozne, ze za sto let Smetanu ci Janacka nikdo poslouchat nebude, i presto si nemyslim, ze Marvelovky skonci v zlatem fondu kinematografie. Dokonce ani to CGI neni prelomove, jen je proste drahe. 

            Muj 14ti lety synovec si mysli, ze Marvelovky jsou vyborne filmy, pricemz snad zadny film ktery vznikl pred rokem 2000 nevidel (a videt nehce), jelikoz podle neho jsou takovy filmy pro boomery atd atd, natoz aby videl nejaky cernobily film, coz podle mne vypovida o generaci na niz jsou Marvelovky predevsim smerovany sve. 

            Autor clanku dobre postrehl, ze uspesnosti filmu hry ani zdaleka nedosahuji. Nicmene bych nedaval rovnitko mezi komercne uspesnou hrou a hrou dobrou ci kvalitni, protoze tak to nefunguje u ostatniho umeni.  

  • red.eagle.792197

    Kedysi existovala online diablovka  Marvel Heroes a bola to skvela hra s krasnou grafikou. Takže aj z Marvel universa sa da urobit dobra hra.

    • OsamaBinBowlin

      Tak třeba Marvel Ultimate Alliance byla výborná. 

  • Komiksovky byly vždycky brak, ale občas zábavný a koukatelný. Jak ale zaznělo níže, nechápu kdo se na to od End game dále může vůbec dívat. Je to už jenom brak. Tedy v herním průmyslu mi to nechybí ani omylem a doufám, že na takové cypoviny ani nikdo úsilí a prostředky vynakládat nebude.

  • iSpirit

    Filmovou symfonii mě evokuje Kubrick a jeho Barry Lyndon napr, rozchodně ne pláštěnky pro děti.


    • ales.smutny

      Možná by si to chtělo přečíst ten text a pochopit to přirovnání... :) 

      • iSpirit

        Symfonie je oxymoron pro cokoliv s názvem Marvel.

        Článek jsem četl, autor se nám snaží říci, že hry nejsou tak dobré jako filmy.

        Já osobně to vidím tak, že filmy jsou braky a hry též a takové expresivní výrazy jako symfonie se k Marvelu nehodí.

        • ales.smutny

          "Článek jsem četl, autor se nám snaží říci, že hry nejsou tak dobré jako filmy." - eeee, ne, pardon :) Ale to je jedno :) 

  • Už ani nezaostává, protože po End Game je to defakto katastrofa kromě Spidermana kterého ani nedělal Marvel ale mělo ho pod taktovkou Sony, místo toho se soustředili na pochybný seriály nevalné kvality na Disney+ který nikoho nezajmaj a zdehonestovali postavy, z Lokiho je ve své vlastní show vedlejší postava jen proto, aby ho ,,nová Loki,, permanentně dehonestovala, z Scarlet Witch je psychopaticky blázen kterej si kvůli lásce k robotu omluvi psychicky trizneni tisíců lidi, o falcon ameica ani nemluvim a i když trailer na Black Panthera bez Black panthera vypadá ok (do toho filmu dali asi z respektu k herci i snahu)tak se tam promenaduje Iron Hearth a už vidím jak se bude film snažit vnutit, že je chytřejší, nadanejsi a vůbec lepší než Tony Stark...což není, stejně jako nebude Falcon nikdy Captain America .

    K tomu vyloženě třapatka jako Dhe Hulk a pravděpodobně friendly neeibrhood Blade, protože si neumím představit, že to pod Disney bude jako s Weslym...pamatujete 1998 film? 

    • Oprava:

      Traparna She Hulk

  • MalyZeli

    Od Endgame je to naprostá tragédie... Ať MCU zůstane pěkně kde je a nerozlézá se jak rakovina nikam jinam.

    • uher

      Od Endgame? Poslední u čeho se dalo i přes tu demenci vydržet byl Winter Soldier. To byl marvelovskej vrchol...

    • Gulivera84

      Tak... tak ..

  • W0R10CK

    Podle mě nezaostávají, naopak ty filmové jsou extrémně přeceňované. Jsou to barevné slátaniny, které se staly kultem. Z hlediska kvality filmové tvorby jde ale pořád o brak.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit