Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Gulivera84

    Omlouvam se za oftopic, ale jak dlouho sem cestuje Steam deck po zaplaceni....najde se dobra duse co poradi...

    • redicius

      Na facebooku skupina Steam deck, jinak čekej třeba týden až dva. Po zaplacení mi přišlo za dva dny že odesílají. Přijde ti zřejmě pak i tracking kód.

  • Jevo83

    Taky Apple ma len cca 10-15% mobilneho trhu a nevyzera, ze by ich to financne polozilo😁 asi sa financny uspech znacky nemeria len cez predany HW...

    • redicius

      Podle tohohle má apple 30%, což s ohledem k cenám telefonů a základně uživatelů platících navíc k tomu služby měsíčně bych byl radši majitelem akcií apple :D

      https://www.statista.com/statistics/272698/global-market-share-held-by-mobile-operating-systems-since-2009/


      • Derp_1337

        LOL

        Sorry, ale Statista není uznávaný jako hodnověrný zdroj informací. Často ty čísla "odhadují" a jejich odhady nemají moc společného s realitou.

  • vonTossis

    Pořád dokola ty články, které dělají nějakou soutěž z prostého prodeje konzolí. Jak kdyby neexistovalo nic okolo. Navíc Microsoft má viditelně úplně jinou strategii a vizi než "my jsme prodali více krabic než vy, hehehe". 

    • iSpirit

      Jakou strategii? Prvně dotovali krabici, potom dotovali Gamepass. Z čeho udělali obrat? Tohle generace byla pro MS černá díra, na druhou stranu pro takový kolos není velký problém.

      • JohnyTheZik

        1) nemyslim si, že víš, co znamená “obrat”.. 

        2) konzole dotujou (minimálně v prvních letech) de facto všichni výrobci - na tom se primárně nevydělává

        3) game pass je pro MS nezanedbatelnej revenue stream (zhruba 4-5 % ) a celej segment vydělává ročně něco kolem 20 mld dolarů. To, že na začátku streamovací službu musí dotovat, není zas tak překvapivý. Nic o “výhře” nebo “prohře” to ale neříká. Tím spíš, že přesný čísla rev/exp neznáš.

        Příště pls nepoužívej cizí termity.

        • iSpirit

          Fakta: nejméně prodaných her, nejméně prodaných konzolí, dotace krabice na začátku cyklu i v průběhu Xbox One X, dotace Gamepassu. 

          Takže si troufnu říci, k přihlédnutím ostatním streamovacím platformám a minulosti viz PS3, tak je Xbox One generace naprosté fiasko pro MS.

          • JohnyTheZik

            Mimo prodané kusy, jsou tvoje zbylý fakta asi tak stejně krátkozraký, jako kdyby Valve hodnotilo úspěch Steamu po prvotních nadávkách při nutnosti instalace k HL2.

            Ten základ pro úspěch si vybudovali právě na XOne, což je pro ně v tuhle chvíli určitě mnohem důležitější než souboj konzolí. Obzvlášť v kontextu jejich nedávných a plánovaných akvizic.

            • iSpirit

              ty jsi tiskový mluvčí MS?

              Jinak tahle debata je o Xbox One generaci a ne o tom, co bude v budoucnu! Takže snad už to tady nebudu muset psát znova. Xbox One generace je fiasko, jestli tohle fiasko do budoucna pomůže herní divizi MS nastartovat, se teprve uvidí.


              • JohnyTheZik

                Reakce na příspěvek:

                Moje chyba, myslel jsem, že se bavim s člověkem, co zná základy logickýho uvažování a umí alespoň trochu pracovat s datama. Nepochopení obratu firmy mi mělo naznačit, že ztrácím čas. Hezký zbytek dne.

          • medveddd

            Já bych možná neházel celou generaci do jedné kupy.

            První půlka, kdy měl MS podobnou strategii jako Sony, tedy zkrátka prodávat konzole a na ně hry, by se možná neúspěchem či prohrou nazvat dala.

            Druhou půlu, kdy MS začal šlapat do Gamepassu, mi připadá brzo hodnotit. Že bude na začátku ztrátová je jasný, ale pokud jim to celý vyjde, můžou z toho nakonec vyjít jako vítězové.

            Nástup Gamepassu mi připadá důležitější než přechod mezi generacemi, takže bych xboxovou generaci jako celek ani nehodnotil.

            • iSpirit

              Ale já neříkám, že z toho v budoucnu nemůžou  těžit, já jen tvrdím, že tahle generace One není úspěšná, těch indicií je docela hodně.

              • medveddd

                Reakce na příspěvek:

                Tak to je ale jako říct o člověku, co nakoupil akcie nějaký společnosti, že je neúspěšnej, protože je v červenejch číslech...

                Prostě se posledních pár let investovalo, to neznamená neúspěch.

  • MalyZeli

    Dokud nebudou mít pořádné hry které by lidi nalákali na Xbox místo PSka, budou vždycky druzí. 

  • Paulika

    SteamDeck a Switch vládnou světu. Na SD čekací lhůty. Pokud ne už teď, tak do roka to tak bude. 

    • redicius

      Nesmysl, SD je těžký, diplej malý a systém pomalý. Víc než polovina věcí ze steamu mi na něm nejede. Mám dva měsíce a hrál jsem 2x a asi jen hodinu.

      A switch je dnes 5 let stará konzole, která už tehdy neměla konkurenceschoný výkon. Jediný štěstí, že Nintendo si samo dělá svoje hry. Na switchi jsem se nahrál stovky hodin, ale dnes už taky jen čekám, kdy bude nová verze ;)

      Navíc čína chrlí konkurenční stroje už dnes, pokud teda sleduješ aktuální stav windows handheldů. Řada z nich už teď dává smysl a SD bude rychle ohrožovat. Zvlášť třeba tím, že přichází s windows, na rozdíl od SD, kde to běžnej uživatel sám instalovat nebude.

  • zx_spektrum

    60 miliónů prodaných kusů, prohra, aha 😂

  • 50-60 milionů není žádná prohra. Prostě jen byli druzí.

    • dds72czech

      Nebo spis treti za Switchem ;)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit