Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Marines

    Vývoj hry Vic III sleduji už od jejího počátku, takže si ji jistě pořídím a docela se už na ni těším. Protože rád hraji i jejího stávajícího předchůdce Vic II, tak mne hodně zajímá politika a ekonomika, o které psal Paradox v krátkých zprávách z vývoje, že budou opravdu stěžejní.

    Co se týče kritiky autora tohoto článku na hru Imperátor, tak musím upozornit, že hra dostala několik patchů a dnes je to hra, která stojí zato jí hrát a ostudu už Paradoxu nedělá. Bohužel, špatná pověst z počátku hry po vydání s táhne jak smrad.....

    • pichpe

      Co se týče Imperatora, tak tam vidím problém hlavně v tom, že byl de facto ukončen. Už žádné patche, žádná další DLC, nic. Prostě byl zaříznut, což mě mrzí, protože tento přístup u Paradoxu není úplně obvyklý...

    • Stephano

      Máš pravdu. Je jasné, že vydání Imperatora bylo uspěchané. Patchů vyšlo mnoho, ještě jsem neměl možnost ho zkusit, protože do CK III existuje The Fallen Eagle. Taky jsem podpořil Pavla Kubáta a jeho Ancient Rome. Plus mám rád tvorbu od Slitherinu nebo AgeOD Games.

      Ještě k Paradoxu, nepopírám, že jim ledacos odpustím, když mi dají komplexní strategii na stovky hodin. Taková velká evropská firma, která také vydavatelem v jedné osobě si nemůže dovolit špatnou reklamu. Obecně jsou Skandinávci hodně pracovití a umí přijmout kritikum takže pro mně není překvapením, že to teď látají. Pokud si patamutuji dobře EU IV nebo CK II také nebyly hned bez chyb. CK III je naprosto ukázkovým příkladem toho, jak vydat hru. Byla fukční hned od startu.

      • Marines

        U Paradoxů vidím problém s hrami na tom, že se hodně přiklání k názorům  tzv "odborníků" na jejich hry, kteří nehrají hry, ale jen kafrají na foru Paradoxů. Dokládá to třeba poslední DLC HoI IV - "jen krví", tak dlouho neustále opěvovali editor letadel, až ho do tohoto DLC přidali a přitom nic zásadního neřeší, stejně jako tankový a lodní editory, vydané už na základě stejných požadavků, dříve. Co se týká Imperátora tak vydavatel dělal přesně to, co tito "hráči" požadovali a podle toho to dopadlo.... Jsem vlastně dnes hráčem hlavně her od Paradoxu, ale rád si také zahraji hry od Metrixu a Slitherinu. Ale občas se rád vracím ke starým hrám....

        • Stephano

          Je fakt, že začínají mít návyky "všechno splníme, bude to jen a jen  super."  A dají na to nesmyslnou cenovku. Osobně nemám problém si připlatit, spíš konstatuji obecně. Mám od nich všechno a skoro všechna DLC (dle mého by měly být nové packy s modely do EU IV a podobné věci zdarma, nebo to má být už v základu - takový postřeh). Nejde tak o ty dva nebo pět Eur, ale jelikož je DLC hodně, tak to není levná záležitost. Pokud si dobře pamatuji kompletní edice CK II stála svého času kolem 4500.... Když už hráč dostane patch zdarma, tak chce i logicky mít co nejrychleji i to DLC. Čekání na slevy je samozřejmě možnost. :)

          Neříkám, že to na jednu stranu nejsou machři, ukočírovat vše (teď vyjde nové DLC Friends and Foes pro CK III) tzn. od mapy, přes pathfinding, události, crashe (není nic horšího, když padá v konkrétním datumu), ale skromnější přístup by jim neuškodil. Navíc se mohou spolehnout na komunitu, protože ta poskytuje nekonečné množství vylepšení zdarma ve svém volném čase. Kdyby přidali něco, co nejde jen tak namódovat, fakt progresivního, nebo vzaly některé mechaniky ze dvojky, úplně by mi to stačilo. :)  Jak už jsem psal pod jiný článek, ze Steamu si pravidelně stahuji modifikace a ty fungují bezvadně, možností je vlastně nekonečno. I když to znovu rozehraji za stejného vladaře, což je samo o sobě fakt maras. :)

  • Stephano

     

    NÁDHERNÁ mapa. :) Victoria II je už přeci designově starší, ach jo... Vidím to zase na 100 hodin během prvního týdne... :D Alespoň si k tomu poslechnu nějaké audioknížky o historii. :) Mimochodem, zvuky a hudba jsou moc hezké. Už se těším na DLC nebo módy, přeci jenom, tady by toho šlo udělat dost. Co se týče zaměření, Paradox obvykle dává možnost všechny volby. Financování a obchod zní dobře. Snad půjde udělat samostatné české království, už to vidím. :D Ocel, kostky cukru a sklo. :) A kolonie v Africe. Jinak, docela by se mi líbilo udělat v bitvě rozhodnutí jako v CK III během duelů. Bitvy budou hodně zajímavé se vším tím střelným prachem. Zrovna jsem viděl video, jak 4000 jezdců a několik děl rozmetalo v CK III 50 000 armádu. :D

    Když už jsem nakousl ty kolonie https://cs.wikipedia.org/wiki/%C4%8Ceskoslovensk%C3%A1_kolonie_Togo

    https://www.reddit.com/r/czech/comments/s4utq3/flag_and_coat_of_arms_of_possible_czech_togo/

    Ta vlajka a znak jsou naprosto perfektní. :) Miluji slony. Udělal bych z kolonie Togo nejvyspělejší africkou zemi, bez diktatury, řádně moderní a demokratickou. Tedy do té doby, dokud by se tamní obyvatelé chovali slušně a plnili rozkazy z centrály, Praha, Brno, Ostrava... :D Záleží, která města na našem území budou. A Rakousko bych připojil taky. Přeci jen, s Rakušany máme více společného než s Němci. :) Doufám, že tam takové podobné věci budou. Vynechal jsem zatím poslední ANNO, takže se těším dvojnásob.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit