Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Já jsem fanda Tolkiena, četo jsem hp hned jak u nás v 90 letech vyšel, kdy drtivá většina populace neměla o jeho existenci ani ponětí. A četl jsem ho opakovaně včetně Silmarilionu. Seriál se mi líbí po všech stranách. Moje nejoblíbenější postava je Nori. Líbí se mi i Galadriel. Že si poradí s pár Númenorejci je naprosto pochpitelné, je to jedna z nejmocnějších bytostí ve středozemi a je velmi velmi stará a velmi velmi zkušená. To je prostě kánon tohoto světa. Ve SW se také nedivíme tomu, že Jedi si hravě poradí s jednotkou trooperů nebo bojívých droidů. Stejně tak se nedivímš maci Pai Meie v Kill Bill, což je odkaz na Bak Meie, jednoho z pěti prastarých z šaolinského chrámu. Holt si někdo z tohoto seriálu dělá prostor pro kulturní válku. 

    • Můžeš to rozvést? Nori a vůbec hobiti jsou s přehledem nejvýraznější padouši z celé série. Snad v každém díle kde jsou chtějí někoho zabít (sebrat kola od vozu protože není jídlo, nepomoct s vozem člověku s vymknutým kotníkem a nechat ho vzadu zemřít, ...).


      Dále, jako fanouškovi ti nevadí Galadriel? Otravná Karen, vyloženě nepříjemná a drzá na všechny kolem. Ani nezmiňuji herecké kvality a v podstatě jeden výraz (když nepočítám slow motion na koni). Trapný šerm (to jí opravdu nemohli naučit alespoň základní pohyby?) a hlavně teda to, že se na konci první epizody rozhodla spáchat sebevraždu skokem do oceánu.


      Opravdu mě to zajímá. Co ti jako fanouškovi Tolkiena učarovalo?

  • Magister_Peditum

    No, když srovnám Rod draka a Prsteny moci, tak ten první vítězí snad ve všech ohledech a to s přehledem. 

    Postavy jsou nemastné neslané. Snad jenom Elendil, Elrond a trpajzlíci z Morie to trochu zachraňují, ale jinak je to dost tragédie. Děj zatím nijaký. Zajímavý je snad jen vhled do vzniku Mordoru. Numenor tragický. Výprava je dle očekávání vydařená (i když co ta brnění? To Pán prstenů před lety to měl vymakané teda lépe), ale zase ne o tolik v porovnání s jinými dražšími seriály poslední doby - ty obří sumy peněz tam prostě vidět nejsou, zatím.  

    • Duncan66

      Za me osobne jsou mnohem zajimavejsi Prsteny moci. Rod Draka se resi jen vztahy a lapalie s rodinnymi prislusniky. Nema to zadny hlavni tah na branu, zadny hlavni motiv, neni to monumentalni, neschyluje se k nejakemu zasadnimu konfliktu, nejde o holou existenci atp.

      Prsteny moci se mozna pomaleji rozjizdi a je fakt, ze nektere dejove linky bych si klidne i odpustil, ale od prvni chvile je jasne, ze se hraje o vse, o podobu sveta atd., neboli tam jde radove o vic, nez v rodu draka.

      • Přesně, Rod Draka je fantasy telenovela o bohaté rodině, nemá žádnou hloubku. Pán Prstenů je osudový epos o pohybu národú.

      • Derp_1337

        Víceméně souhlasím s názorem Maxianimala níž.

        Někdy je prostě mnohem lepší, když je příběh víc "komorní". Takový ten všeobecný boj proti zlu za záchranu holé existence působí dost prázdně, když člověk nemá nějakou svou osobní motivaci.

        Je mnohem zajímavější sledovat nějaké postavy a s jejich osobními problémy, a teprve až pak to celé může gradovat v nějaký boj proti nepříteli (nejlépe aby hlavní postavy měly nějakou osobní motivaci zastavit nepřítele).

        Jak už zmínil článek, působí to trochu nezajímavě, když se Galadriel snaží vytvořit nějakou výpravu, aby "zachránili" ty vesničani v Jižním zemích. Jenže komu záleží na těch vesničanech, když většina z nich jsou tajní uctívači Morgotha a nebo totální vesničtí ignorantští křupani?? Člověk má nulový vztah k těm lidem a tak mu na nich nezáleží.


        Proto je mnohem lepší Rok Draka. Tam divák vidí, co jsou hlavní postavy zač a jaká je jejich jednotlivá motivace. A tak jim může fandit.

        U Prstenů Moci jsme se o osobní motivaci dozvěděli akurát to, že Galadriel chce zabít všechny skřety a jejich pány jako pomstu za to, co udělal Morgoth. To je asi tak všechno, co víme o osobní motivaci všech postav.

        • Duncan66

          jasny respektuju vas nazor, jen ten muj je odlisny. Ja to vidim opacne. HoD je pro me taky problem, ze tam neni ani moc komu fandit, protoze vsem jde o moc a nikdo neni jenom zly nebo jenom hodny. Nikdo nestoji na te spravne strane. Vsem jde o to same.

          • Derp_1337

            Jo, ale tak je to víceméně reálnější a lidé se snadněji identifikuji s postavami. Svět není černobílý, ale je plný různých šedých odstínů. Proto postavy, které jednají ze svého vlastního svědomí, popř. kvůli svým ambicí, jsou mnohem uvěřitelnější. Nějaká postava, která dělá neustále "dobré skutky", jenom protože je to tak "správné", nepůsobí moc věrohodně.

        • Zdá se, že Galadriel je lidštější než ty, uvědomuje si cenu života vesnického křupana, kterým ty pohrdáš.

          • Derp_1337

            Hele, tvůj pokus dělat ďáblova advokáta moc dobře nefunguje. Kdyby Galadriel chtěla chránit životy vesničanů, tak by tam hlídkovala a bránila je (stejně jak to dělá třeba Arondir). Jenže to ona nedělá.

            Její motivací je vyhladit skřety a Saurona. Jasně to řekla, že se nechce vrátit do elfích zemí, dokud je všechny nevyhladí. Galadriel pohání její nenávist ke skřetům. Nesnaž se z ní dělat nějakou svatou osobu, to ona fakt není.

      • Maxianimal

        "nejde o holou existenci atp."

        "neboli tam jde radove o vic"


        Mě právě naprosto vyhovuje to, že to není zase jen o tom zachránit svět, ale něco "komornějšího". Navíc překvapivě oproti očekávání je Rod draka na míle vzdálený posledním dvěma sériím GoT, což je fajn. Prsteny moci radši moc rozebírat nebudu, protože kritik toho seriálu je automaticky člověk, co nemá rád jiný barvy a pohlaví a takový debaty mě tuze nudí :)

  • Inquisitor

    Výprava pěkná, ale táhne se to jako smrad.

  • Já se upřímně divím té chvále. To vám opravdu nevadí naprosto debilní dialogy? Jeden vedle druhého, v každé epizodě. Nevadí vám kostýmy, které opravdu nevypadají "dobově" (látky s natištěnými vzory??), mají střih pytle a často se ani nemění mezi scénami vzdálenými měsíce? Nevadí vám, že elfové mají nagelované (napomádované) vlasy a moderní střih? Že postavy co by měly být důstojné působí jako cápci od vedle? ... šlo by pokračovat ještě dlouho :(

    • Derp_1337

      Stěžovat si na nízky rozpočet u seriálů je trochu moc přísné. Seriály se nikdy nemohou vyrovnat filmům, kterým stačí udělat 2-3 hodinovou stopáž a do toho nacpat efekty. Seriál s 8 epizodami bude mít aspoň 8 hodinovou stopáž. Což znamená ohromné množství kulis, ohromné množství speciálních efektů a hromadu herců a kostýmů.

      Stejně tak nic nemám proti "modernímu" vzhledu postav. Je to fantasy, takže nikdo nemůže tvrdit, že v tom věku postavy nemohly nosit "moderní" střih vlasů, atd.


      Jinak souhlasím se špatnými dialogy. Navíc ten příběh je dost rozvláčný, takže dohromady to působí tak, že u toho člověk občas zívá nudou.

      • Nevím jestli ti rozumím, tohle je ten nejdražší seriál všech dob. Vůbec neměl malý rozpočet, právě naopak násobně vyšší než filmy.

        Teda, respektuju tvůj názor, ale ve fantasy moderní prvky a styl opravdu vidět nepotřebuju. Jo kdyby to příběhově ošetřili, třeba přidali postavu elfího barbera, tak bych to asi i zkousl :) 

        • Derp_1337

          Jo, to máš pravdu. Je to prozatím nejdražší seriál v historii, takže by to mělo vypadat lépe.

          Ale někdo to srovnával s filmy LOTR a tak jsem poznamenal, že seriály se v digitálních tricích, kulisách a kostýmech většinou nemůžou srovnávat s filmy.

          • Veskoslav

            A na to si přišel jak? Je krapet jiná doba a rozpočty seriálů jsou úplně někde jinde. Třeba Andor trikově a kulisami vypadá lépe než celá nová trilogie SW, o scénáři se raději ani nezmiňovat. 


            Už dávno neplatí, že seriály musí a jsou něco "podřadnějšího". Právě naopak. Zdá se, že éra filmů krapet strádá a upadá viz Marvel (tam je problém, že i ty nové seriály nestojí za nic).


            • Derp_1337

              Tak Andor je seriál z roku 2022. Dá se dost logicky předpokládat, že bude v digitálních tricích někde dál než třeba SW: Force Awakens z roku 2015.

              S trochou logiky by ti mělo dojít to, že já to srovnání myslel v tom případě, když srovnáš film a seriál ze stejného roku a přibližně se stejným rozpočtem.

      • Ty já ti nevím. Jacksonova trilogie trvala v extended verzích přes 9 hodin, rozpočet 93 mil USD. První serie tohodle 8 hodin (?) a celý rozpočet na 5 sérií 1 miliarda USD -> cca. 250 mil USD na sérii. Jasně, inflace a tak, ale přesto... spíše mě přijde, že to celé utratili za digitální pozlátko a na všem ostatním šetřili.

        • Derp_1337

          Trošku jsi to spletl. Ten rozpočet 93 mil USD platil jen pro první díl Jacksonovy trilogie (Společenstvo Prstenu). Všechny 3 díly dohromady měli rozpočet cca 281 mil USD.

          Teď si k tomu připočti inflaci za posledních 20 let a po přepočtu to pravděpodobně bude víc než rozpočet na seriál.

          • Veskoslav

            Tys chyběl na matice co? Fakt nemáme 400 % inflaci za posledních 20 let. Hodnota 281 milionů v roce 2022 odpovídá částce cca 450 milionů. Takže pořád nejsi ani na polovině částky za tu bezduchou slátatinu ala Galadriel všecičko zvládne a muži jsou idioti:)

            • Derp_1337

              Hele, někde jsi udělal chybu. Těch tvých 400% nedává moc smysl v tomhle kontextu. Já to napsal dobře.


              Nebudu tvoje počty přepočítávat, ale dejme tomu, že těch 281mil USD z roku 2001 dává v roce 2022 těch cca 450mil USD.

              Dle ScreenRant byl rozpočet pro 1. sérii Rings of Power odhadován na 462mil USD. Což je přibližně stejné číslo.


              Já napsal "po přepočtu inflace to pravděpodobně bude víc než rozpočet seriálu". Myslím, že jsem byl dost blízko v mém tipu. Nevidím tedy důvod, proč bych měl chybět na matice. Spíš ty jsi někde udělal chybu.

  • Odpověď na (nevím proč) smazaný komentář ohledně možného review od P. Jacksona:

    Upřímně nevím, proč ho tolik lidí považuje za tak velkého experta na Tolkienovo dílo. Pokud použil předlohu jako scénář, tak mu to fungovalo skvěle, uměl i perfektně vystihnout  atmosféru z Tolkienových popisů, ale jakmile měl doplnit něco vlastního, tak to šlo hodně z kopce. V Pánovi Prstenů měl předlohy spoustu, tak to neměl naštěstí moc zapotřebí, ale v plné nahotě se to projevilo v Hobitovi. No a s trochu podobným problémem (pouze šablonovitou předlohou, zatímco v Hobitovi byla pro změnu krátká na trilogii) se musel vypořádat i Amazon. Jo, pokud se jim tam Jackson opravdu cpal, mohli toho využít a svést na něj část průšvihu, ale chápal bych je, kdyby si to prostě chtěli pokazit svým vlastním osobitým způsobem, než se s ním dohadovat během natáčení a pak i po odvysílání, čí verze je lepší. A uvidíme, hodnotit budu až po zakončení sezóny.

    • Zrovna za Hobbita bych Jacksona úplně nepranýřoval. Mě osobně se taky moc nelíbil, ale bylo by dobrý brát v potaz tohle https://www.youtube.com/watch?v=20vA9U7J2qQ&ab_channel=Horrorcirdan . Nechci dělat z Jacksona nějakýho chudáčka, ale u Lotra bylo celý natáčení a i to jak byl celý tým naladěný (nerad dávám u filmů chválu/hate jenom režisérovi) úplně na jiný úrovni než u Hobbita.

      • To video (plus pár dalších informací) mi přijde spíš jako další argument, proč si PJ nenechat kecat do svého díla. V podstatě v roli producenta vyštval Guillerma Del Tora z role režiséra (protože tam chtěl protlačit svou vizi), aby to pak celé dělal sám od nuly v nerealistických termínech. Na náladě v týmu a kvalitě práce to samozřejmě muselo být znát.

        • Cože? Guillermo Del Toro odešel sám. Za prvé: "next hurdle came when MGM's money issues pushed back the start date of the production" a za druhé "At this point, it had been two years since del Toro signed on to direct, and he had prior obligations with other projects that eventually led to him leaving in 2010". Zase ten argument přetočíš tak, aby to vypadalo, že za náladu v týmu mohl PJ a ne studio. Ty si opravdu mistr slova.

          • Jenže z jiných zdrojů zase vím, že del Toro měl s Jacksonem problémy. Del Toro si to chtěl dělat po svém a Jackson chtěl, aby to vypadalo jako jeho Pán Prstenů. Samozřejmě to nebyl jediný důvod jeho odchodu, ale jedno k druhému... Od takhle velkého projektu režisér neuteče jen proto, že má někde něco jiného. To mu ten odchod jen ulehčí.

    • MalyZeli

      Nejvetsi rozdil je tam ten ze nechtel do toho zanaset sve politicke nazory, a ctil to co chtel Tolkien. Amazon je presny opak. A je to videt, miliarda dolaru, prohravaji boj s HBO a Hrou o Truny prequelem, a to taky neni zadnej zazrak, lidi zacinaji odchazet a jejich sledovanost pada na uroven She-hulk. Jackson proste zachoval to o cem ma byt LOTR, proto ho maji lidi radi, ikdyz to taky neni perfektni, a Hobbita fanousci odsuzuji.

      • Derp_1337

        Jo, House of Dragons není žádný zázrak z nebe, ale je to dost dobrý. Obzvlášť v porovnání s Rings of Power je vidět, že je to o hodně lepší.

        Řekl bych, že HBO opět zabodovalo. Je vidět, že mají dlouholeté zkušenosti s tvorbou dobrých seriálů.


        BTW: momentálně Rod Draka hodnocení na IMDB: 87%, CSFD 80%. Prsteny Moci IMDB 69%, CSFD 66%.

        • Veskoslav

          IMDB a prsteny moci nemají absolutně žádnou vypovídající hodnotu, když se tam masivně mazalo:)

          • Derp_1337

            Bohužel takhle to dopadne, když "nezávislý" portál, jako je IMDB, odkoupí nějaká korporace jako třeba Amazon. Pak začnou mazat negativní recenze na jejich vlastní produkty.

            Takže je potřeba brát s rezervou všechny hodnocení jejich vlatních produktů.

            Je dobré, že to na to upozorňuješ. Některé nevědomé čtenáře by to mohlo zmást.

  • Jsem za autora rád, jak si to jako znalec užívá. Taky jsem třeba netušil, že hlavní nevraživost mezi Elfy a Númenorejci způsobil... pozor... strach o práci! Taky mé oko polahodila nejlepší akční scéna všech dob, kdy Guyladriel během mžiku oka odrovnala několik stráží ve fullplate armoru a zavřela je do cely. Vůbec, celkově nerozumím, proč se drží zpátky, zjevně má skill na to vymlátit celý Númenor sama. A taky prej nemusí spát, neunaví se a musí realizovat ďábelský plán otevřít si elfský workshop a sebrat lidem práci. Protože Elfové jsou známí tím, že rádi makají ve městech v manufakturách... Ale jinak je to hezký, sice Númenor podle mě vykradli z The Rome série, vč. kostýmů a barevné palety, ale je to plné digitálních obrázků => nej zábava za poslední dekádu. Na to jsme všichni čekali.

    • Derp_1337

      Hmm, nejsem si jistý, zda to byl sarkasmus a nebo jste napsal váš upřímný názor. Protože tech strach Numenorských dělníků o práci byl dost přitažený za hlavu.


      Jinak díky za přirovnání Numenoru se seriálem Rome. Ten Numenor se mi zdál nějak povědomý, ale pořád jsem si nemohl vybavit, kde jsem něco podobného viděl. 🙂

      • Sarkasmus... dle mě je to extra s..t série.  Kde by mě napadlo že budu se slzou v oku vzpomínat na Hobita. Tohle je prostě dno a Zelí to vystihuje výše celkem přesně. 

  • Já jsem zatím nadmíru spokojen. Vypadá to krásně, herci jsou ve svých rolích perfektní a padnou jak prd*l na hrnec a jsem rád, že příběh si dává na čas. 

    Ale zatím absolutně nejlepší scéna pro mě byl skřet v domě ve druhém díle. Takovou skvěle natočenou, v podstatě hororovou scénu bych v v téhle sérii nečekal. Poprvé mi to syrově ukázalo, jak vlastně jsou skřeti pro obyčejného člověka děsivý.

    A to, že z té série xenofobním rasistům praskají cévky, to je už jen příjemný bonus. 

    • "A to, že z té série xenofobním rasistům praskají cévky, to je už jen příjemný bonus. " Tohle sice není pravda. Ale i přes tvůj sáhodlouhý komentář mi přijde, že to bude ten hlavní důvod proč se ti to tak líbí 🙂

      • Ne, je to bonus. Lidi, kteří řeší něco tak malicherného, jsou pro smích. 

        • Jestli je něco malicherného je úhel pohledu. Pro spoustu lidí může být fantasy seriál malichernost, pro někoho jakýkoliv seriál. Někdo se ti může smát, že se koukáš na přiblblýho pána prstenů. To není úplně tak ukazatel čehokoliv, ale spíš tvoje přesvědčení.

          • Ty jsi to nepochopil. Měl jsem na mysli lidi, kteří řeší něco tak malicherného, jako barva pleti. 

            • Pokud jde o film, vzhled postavy je důležitý. Sice jsem tvorbu filmu nestudoval, ale řekl bych že barva pleti ke vzhledu logicky patří. Co bys třeba řekl na H*tlera černocha nebo kdyby v seriálu Vikingové byla celá vesnice plná černochů, ženy by byly bělošky a jejich Jarl byl mexičan? Mě by to třeba přišlo dost divný a určitě to ze mě nedělá rasistu.

            • Derp_1337

              Proč by to mělo být malicherné?? Někteří lidé tu předlohu doslova milují a přečetli ji klidně i víc než desekrát. Za tu dobu to znají všechno skoro nazpamět. A tak jsou logicky naštvaní, když obsazení postav nereflektuje to, jak jsou postavy popsány v knižní předloze.


              Pokud to nechápeš, tak ti uvedu příklad:

              Jak by se třeba líbilo fanouškům knižního Harryho Pottera, kdyby rodinu Weasleyovou (všichni zrzci) producenti filmů z jedné poloviny obsadili různými herci s blond vlasy a tu druhou polovinu obsadili černochy s černými kudrnatými vlasy??? Co myslíš? Zaručuji ti, že fanoušci by v tom případě spustili peklo.

              • Reakce na příspěvek:

                Říká se tomu tvůrčí svoboda. Je to fajn věc. Komunismus, který očividně tak miluješ, už tu byl. Strana říkala tvůrcům, co a jak mají dělat. Díky, nechci. Můžeš s tím jít do RuSSka, tam budeš mít zemi zaslíbenou. 

                • Derp_1337

                  Reakce na příspěvek:

                  Trololol

                  Nemáš žádný argument a tak to házíš do autu nějakými všeobecnými bláboly o komunismu. Díky, že jsi nám všem ukázal, že jsi pouze troll.

                  • Reakce na příspěvek:

                    To je argument. To, že ty žádný nemáš a hned to svádíš na trollení, z tebe dělá trolla. Sám sis podřezal větev. 

                • Veskoslav

                  Reakce na příspěvek:

                  Tvůrčí svoboda, když máš jasně daný popis? To je debilita a s komunismem má asi tolik společného, co ty s inteligencí evidentně...

                  • Reakce na příspěvek:

                    Jasně daný popis? Ty o tom víš asi tolik, co o všem ostatním. Vůbec nic. 

                • Reakce na příspěvek:

                  Tvůrčí svoboda je supr, ale taky je supr svoboda vyjádření vlastního názoru aniž by tě někdo okamžitě onálepkoval "rasista, kterýmu praská cévka".  

                  • Reakce na příspěvek:

                    To nedává smysl. Žiješ ve světe, kde existují zákony, jestli sis nevšiml. Když řekneš černochovi, že je hnusnej n**r a měl by skončit na šibenici, tak to je taky vyjádření vlastního názoru, ale mohl bys být za něj trestně stíhaný. A kdybys byl, tak je to naprosto v pořádku. 

                • Jevo83

                  Reakce na příspěvek:

                  Mne sa zda, ze jediny kto tu v celej diskusii vnucuje druhym svoj nazor si ty. 

                  K "tvurci svobode" - Amazonu nic nebranilo vyrobit vlastny brand. Pokial sa rozhodli licencovat knihu, tak tvurci svoboda je limitovana mantinelmi literarneho diela, ktore vzniklo v urcitom case a realite.

                  Isteze, mozes natocit film o starom Rime a mozu v nom hrat vylucne Aziati, ale asi sa nad tym dost ludi pozastavi. A problemom nebudu ti herci z Azie, ale ty ako reziser a tvoja ignorancia.

                  Zaujimave je, ze v celej diskusii si bol ty prvy, ktory zalozil nove vlakno a zacal sa bezdovodne ohanat rasizmom... skoro to vyzera, ze hladas prilezitost na trollenie.

                  • Reakce na příspěvek:

                    Umění nemá být ničím limitované. A filmy a seriály do umění spadají. Takže ne, samozřejmě nemáš pravdu. 

                    • Reakce na příspěvek:

                      Nejdřív napíšeš "Žiješ ve světe, kde existují zákony, jestli sis nevšiml." a pak že "umění nemá být ničím limitované". Tak si vyber.

                      • Reakce na příspěvek:

                        Jestli nevidíš ten rozdíl, tak jsi akorát potvrdil, že jsi hlupák. Což bylo tak nějak jasné od začátku. 

                        • Reakce na příspěvek:

                          "Což bylo tak nějak jasné od začátku." Takže já jsem hlupák od začátku proto, že jsem napsal, že se ti seroš líbí hlavně z důvodu ideologického šlápnutí do kuřího oka "xenofobním rasistům"? Je vidět, že jsem se trefil 😀.

                    • Jevo83

                      Reakce na příspěvek:

                      Tak ty si prave zrusil cely licencny business, zabudol si na zakonne obmedzenia (zobrazenie nasilia, sexu, plnoletost atd) a vyzdvihol si emociu nad rozmyslanie, gratulujem... 

                      A este k tomu si zabudol aj na fyzikalne limitacie ako je velkost platna, tvar stetca, velkost orchestra, kapacita vinylu...



                      • Reakce na příspěvek:

                        Asi nebudu už ztrácet čas vysvětlovaním někomu, kdo by to stejně nepochopil, promiň. 

    • Tak to ti stačí kámo málo když se tam za půlku jedný  série naděláš do gatí z jedný scénky, jakej brilantní seriál...a s rasismem to nemá nic společnýho, stejně jako se světem Lotra protože zatim je to zaměnitelný s jakýmkoliv fantasy seriálem, to že tam tisíc let nehraje roli a v jeden čas tam pobíhá Elendil s Galadriel a Númenor je banda vypláchlejch rybářů a zbabělců (viz poslední scéna)radši ani nemluvit

    • Inferius

      Na to, ze mi nekde vadi na silu tlacen cernoch nemusim byt rasista, protoze nikdo mi jinak nevysvetli proc by nekdo soudny dosadil do roli temnych elfu v Thorovy cernocha, kdyz sou to elfove, kteri sou bily jak smrt a ziji v temnote a nebo proc ma Rod Draka ve Velaryonskym rodu cernochy. At si hraji cernosi v cem chteji, ale ma to aspon trochu hlavu a patu.

      Ale tady mi zadni cernosi nevadi, hodi se tam. Jediny kdo mi tady v celym serialu vadi je naprosto arogantni krava Galadriel bez sebereflexe, kterou ac je ji 1000 let tam v base koučuje nejaky typek jak ma mluvit s "kralovnou" a celkove jeji chovani je na ranu.

      • twicer

        Stále nějak nemůžu prokouknout co je tak nepřípustné na tom, když mořský národ má černochy.

      • michaelfoucault

        Kámo, právě jsi napsal definici rasismu a důvod, proč jim jsi. 

        Ale jinak je ten seriál průměrná nuda na úrovni Hvězdné brány. 

        • Inferius

          Definice rasismu? Myslim, ze byste si to meli trochu prebrat a ubrat ve sve ideologii. Cerna kuze ma svuj biologicky ucel, skutecne je to tak, cerna kuze ma ciste bilogicky ucel nikoli ideologicky. A ten kdo ideologii neprijma neni rasista.

          Nikdo netvrdi, ze morsky narod nemuze mit cernochy, at si jich ma celou armadu a nikomu to nebude vadit, ale pokud udelaji z jednim z hlavnich rysu daneho naroda svetlou kuzi, vlasy a fialove oci, tak ano tak cernosi vadi z podstaty toho, ze tam proste nepatri, protoze proste svetlou kuzi nemaji a to nema s rasismem nic spolecnyho, jen proste nesplnuje hlavni rys daneho rodu. Cernoch tam muze hrat 40 dalsich hlavnich roli v ostatnich narodech a postavach a nikomu to nebude vadit, ale proc se musi dosazovat na mista, kde maji byt z podstaty scenare a lore lide svetli spis skoro albinsti a je to prave poznavaci znak daneho rodu.

  • Čekal jsem že to bude pěkná srajda. Spíš než že herci jednou nějaké
    woke kecy pro mě byl hlavní red flag že prý Jackson nabídnul screenplay
    review, ale nikdo se mu ani neobtěžoval odpovědět. Možná to mezitím bylo
    vyvráceno? To je jedno.

    Každopádně nakonec příjemné překvapení, dal bych tomu možná i takovou slabou osmičku.

    Nejlepší moment:

    Druhá epizoda, vodní příšera.

    Nejdebilnější moment:

    První epizoda, dialog o tom proč plave loď a kámen ne. Asi největší cringe za posledních 5 let.

  • Derp_1337

    No taky si myslím, že původní 4 epizody Prstenů Moci byly dost rozvláčné, ale ještě je brzy vynášet nějakou soudy. K lámání chleba dojde až po zhlédnutí 8. epizody. Doufám, že nás producenti pozitivně překvapí.

    I začátek 1. série Hry o Trůny byl dost rozvleklý. Diváci se tam seznamovali se 100 různých menších postav a celé se to vlastně rozjelo až v poslední epizodě 😎

    • 1. série skončí otevřena jak vrata do stodoly který vylomí vichřice, to je jasný podle toho jak končej epizody 

      • Derp_1337

        Jo, něco na tom může být. Spoustu lidí má obavy z toho, že plány Amazonu z toho udělat alespoň 5 řad může znamenat, že ten scénář naředí ohromným množstvím nudné výplně, aby to natáhli.

    • Veskoslav

      To sice možná ano, ale charisma postav nebylo na úrovni leklé ryby.

      • Derp_1337

        Jo, kromě pár vyjímek jsou ty postavy v Rings of Power nevýrazné. Ale to by dalo říct i o většině postav v GoT, akurát tam ty vedlejší postavy divák vlastně ani moc nevnímal (protože jich bylo hodně), takže to nebylo tak do oči bíjící.

        • Většina postav v GoT byla necharismatická? To je vtip ne?

          • Derp_1337

            Zaprvé) já neřekl "většina postav", ale mluvil jsem o těch "vedlejších postavách". To je zásadní rozdíl. Klidně se s tebou vsadím, že si lidí ani nepamatuje jména většiny těch vedlejších postav.

            Zadruhé) Neřekl jsem "necharismatické", ale "nevýrazné".  To je taky dost velký rozdíl.

            • Hele nechci se s tebou hádat, ale přečti si to po sobě. Vzhledem k tomu, že veskoslav psal o "charismatu leklé ryby" u všech postav a ty si reagoval, že s ním souhlasíš, že jsou v ROP nevýrazné postavy, tak je to dost synonymum. Ale hlavně si napsal: "to by se dalo říct o většině postav v GoT, akurát tam ty vedlejší postavy divák vlastně ani moc nevnímal. Z čehož vyplývá, že většina všech postav byla nevýrazná a ty vedlejší divák nevnímal. Asi ti v první větě souvětí vypadlo "vedlejší". Jako postav v GoT bylo dost, ale ten seriál se hlavně v prvních sériích vyznačoval právě výbornými a charizmatickými postavami (schválně nepíšu hlavní/vedlejší, protože tím jak to bylo promakaný se ty vedlejší role zdáli často jako hlavní i kvůli vysokému množství dějových linek). A fakt si nemusím pamatovat jméno každýho kámoše Johna Sněha nebo společníka Tyriona, aby to znamenalo, že šlo o nevýrazný nebo necharizmatický postavy...

              • Derp_1337

                Reakce na příspěvek:

                Hele, nebudeme se o tom přít. Já ten příspěvek myslel jedním způsobem, zatímco na tebe to působilo, že jsem to myslel trochu jinak.

                Nezáleží na tom, jak moc ten příspěvěk působil zavádějícím dojmem: něco jsem nedopsal do vět, protože jsem to bral jako samozřejmost. Zatímco ty jsi to tak nebral a pak ti ten význam vět přišel úplně jiný. Prostě nedorozumění o kterém je zbytečné se dohadovat.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit