Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Po 6 epizodách prostě nemám náladu pouštět další. Vysvětlí mi někdo, proč jsou tvůrci 2 neznámí týpci, herci jsou vesměs neznámí nebo béčkoví, když to je nejdražší seriál na světě? Proč ty peníze nezaplatí někomu, kdo se v tom řemesle orientuje a hercům co alespoň trochu umí (tím jako nechci říct, že jsou tam úplně všichni marní, ale není to žádná sláva). No úplně tomu nerozumim. Ani toho Howarda Shora nejsou schopný najmout na celej soundtrack, ale jenom na úvodní intro. Škoda no.

    • Inquisitor

      Já bych řekl, že ty herci byli záměr, nedávat známé tváře. Protože k vůli penězům to určitě nebylo.

      • skaven

        nie je problem s neznamymi hercami, gro LOTRa boli viac menej neznami herci, dokonca aj herecke dreva (Orlando) ...ide o ich vedenie (reziu) a tam serial zlyhal

        • Gro lotra byli neznámí herci? To nemyslíš vážně ne? 😀 Hugo Weaving (matrix), Ian McKellen (x-men), Cate Blanchett, John Rhys-Davies (Indiana Jones), Viggo Mortensen (třeba G. I. Jane),  Christopher Lee, Ian Holm (Vetřelec, Pátý element), Sean Astin, Sean Bean (GoldenEye), Liv Tyler (Armageddon) atd.. Všechno herci co byli dost známí už pred LOTR (ty příklady co jsem vybral jsou blockbustery, ale měli i dost dalších rolí).

          Už jenom to, že tohle napíšeš u filmu, ve kterym hrál Ian McKellen SPOLEČNĚ s Christopherem Lee, no radši nic. Jako třeba Orlando byl nováček, stejně jako pár hobbitů, vzhledem k velikosti ansáblu se to dá čekat. Ale že by LOTR byl plnej v tý době neznámejch herců, to fakt ne.

          • skaven


            aha, takze ked John Rhys-Davies hral v Indym c.1 Egyptskeho pomocnika s cca 15minutami na scene, z neho robi znameho herca (20 rokov z pred Lotra)...

            atd atd, ked pozries na Ian McKellena, tak z pred Lotra ma jeden cca dobry film (nadany ziak) a hral Magneta z Xmen, ...to z neho v tom case robi svetoznamu hviezdu,

            ti trosku znamejsi tam fakt boli na 5 minut, co je ok (Lee, Holm, Weaving, Blanchett - v podstate ona mala najlepsiu karieru v tom case)

            teraz mudrujes ale pol roka pred Lotrom by si dokazal vymenovat mozno 3 mena a priradit k nim tvare


            • Ty píšeš "více méně neznámí herci". Což fakt v LOTR nebyli. I ti co nehráli přimo hlavní role v blockbusterech jako dejme tomu v tý době Johny Depp třeba, tak byli známí. Nemusí to být A+ hollywood herci,  kvůli kterým se vyprodá kino, aby se dali považovat za známé. Oproti tomu v Rings of power jsem kromě černýho elfa (kterýho znám jenom proto, že jsem viděl Ray Donovana kde hrál asi ve 4 epizodách) nikoho absolutně neznal. 

              To s tim Ianem McKellenem ani nekomentuju. Lee jako druhej hlavní záporák tam byl 5 minut, Weawing tam byl 5 minut... Fakt v tomhle prostě objektivně nemáš pravdu.

              Ale zase chápu, že tohle je seriál a nemůžeš tam nacpat 20 známejch herců, ale aspoň pár... Třeba Stranger Things, je tam Winona RyderDavid Harbour a zbytek neznámý děcka a funguje to. Obecně mi nevadí neznámí herci, ale když mají charisma a zahrajou to. Scénář a režie tady samozřejmě hraje taky velkou roli, asi ještě větší než jenom výběr herců - s tím s tebou souhlasím.

              Jako třešnička na dortu je tohle: "The cast of Amazon's Lord of the Rings show, The Rings of Power, didn't even know which characters they would be playing when they were hired." Všechno prej kvůli tomu, aby se něco nevyspojlovalo.

  • michaelfoucault

    SPOILERY!

    Naprosto všichni se tam chovají totálně dementně. 

    Můj Top 4 je: 

    Galadriel, toho času na útěku z Gil-Galadova gulagu pro politicky nespolehlivé (Valinoru), se zachová jako pětiletá a existenci největší hrozby Středozemě zatluče, jako kdyby šlo o rozbitý talíř po babičce.

    Sauron zkouší kariéru nejmocnějšího Morgothova služebníka, Pána vlkodlaků etc. etc. vyměnit za lákavější pozice žrádla pro ryby a kovářského pomocníka na Númenoru. Když má vysvětlit, k čemu ta šaráda byla dobrá, působí to dojmem, že se přefrkal Dolanského listí.

    Gandalf je pro jistotu dementní ve vlastním slova smyslu, valinorský gulag přece musí zanechat následky. Ale i tak aspoň jeden happy end: dostane protohobitku za ženu.

    Durin věří tomu, že mithril elfům pomůže, ale jako správný trpaslík se rozhodne poslechnout krále a Elronda poslat domu s prázdnou. Když vidí, že mithril elfům pomůže, zavolá ho zpátky a příkazy svého tatíka krále poruší. (Ee, co?).


    • michaelfoucault

      Dialogy jsou destilovaný patos, který je ale ve skutečnosti je naprostá nabubřelá prázdnota. "Věříš, že se vrátí?" "Nevěřím. Já to vím." To jako vážně? Podobně je na tom režie a kamera, kde vlastně není snad jediný originální nápad. A celé to působí totálně low cost - prázdné lokace, prázdný svět, kde jsou podle všeho jen čtyři vesnice: rybářská vesnice Númenor, hornická vesnice Khazad-dûm, vytrashovaná vesnice Tirharad, a fancy vesnice Eregion. Pokračovat by se dalo do nekonečna.

      Jestli jsem měl RoP ze začátku pocit, že to je legrační fan fiction, kterou sehrává parta snaživých larpistů, u šestého dílu jsem si už říkal, že by snad bylo lepší, aby výbuch Hory osudu všechny postavy milosrdně zahubil, u osmého jsem měl pocit, že seriál by dokázalo ospravedlnit jenom to, že by se ukázalo, že jde o sofistikovanou sabotáž Bezosova impéria.

      • michaelfoucault

        Tolkien to není, ani fan-fiction, když ale uchopíme Mordor jako Louisianu a Galadriel jako Hillary (Halbrand je Trump a Gandalf Biden...), tak to začne dávat smysl?

  • Gasik

    Tak pro mě teda závěrečný díl nejspíš definitivně znamenal konec. Možná se ze zajímavosti podívám na pár dílů z nové série, ale toť asi vše.

    A sure, asi byl lepší, než ty předchozí díly. Ale. Jedná se o díl, kde dojde k odhalení Sauronovi totožnosti, kde se ukovou tři elfské prsteny moci. Climax celé série. Ale výsledek takový tedy vůbec nebyl. Spíš dost antiklimaktický. Možná by bylo bývalo lepší, kdyby se díl věnoval jen tomu.

    Jediný, co jsem si užíval, byli trpaslíci - to už tady někdo zmiňoval. Trpaslíci byli vyobrazeni přesně tak, jak si je představoval. Žoviální, ale quick to anger. Chamtiví, pokud myslí jen na bohatství. Trapslicí manželka (what's-her-name) taky dobře zahraná, i když ten design se mi moc nelíbil (nemyslím barvu pleti nebo absenci vousů. Ale třeba mě strašně sraly ty dlouhý vlasy).

  • "Neúprosné tempo, výborné herecké výkony, nezapomenutelné scény, bez výjimky skvělé dialogy, šokující odhalení, emoce."

    Asi takhle....pan Pecháček má na tohle hodnocení samozřejmě právo. Asi jako člověk, který sedne někam do nádražní hospody, dá si guláš ze sáčku a tři dny starý řízek a výborně si pochutná. Jenže takový člověk by asi neměl psát recenze restaurací do velkého časopisu.

    Pokud je pan Pecháček opravdu přesvědčen, že osmý díl obnáší výborné herecké výkony, skvělé dialogy a emoce, přestože sedm předchozích na tom bylo přesně opačně a všechny epizody mají na starosti stejní scénáristé a herci, pak by mu závidím, že se mu to líbilo, ale asi by neměl psát filmové recenze pro Games.cz.

    • KronosDeret

      Stejně tak můžeš říct že ti nechutnalo exkluzivní menu 5 chodů v noblesní restauraci, protože na to prostě nemáš paletu spálenou každodenním konzumováním octovejch chipsů.

    • TheRKD

      V klidu, seriál má svoje světlý momenty. Není dokonalej, zdaleka ne, ale může potěšit. Vašek je velký znalec Tolkienova světa. Má Silmarillion a reálie světa v malíku, všechno sype z hlavy. A rozhodně si nazaslouží, aby jste se do něj trefovali. 

      Zkrátka dokáže udělat tlustou čáru mezi předlohou a seriálem. A osmý díl má objektivně výborné herecké výkony, bez debat. Robert Aramayo a Charlie Vickers nejsou žádní ochotníci a hrají jako víno. 

      • Může mít Tolkiena v malíku, ale pokud píše něco o skvělých dialozích a emocích, tak prostě nepozná kvalitní scénáristické řemeslo od špatné fanfikce a plně si zaslouží všechnu kritiku, která se na něho snese.

        • TheRKD

          Děkujeme za Váš názor, posíláme klíčenku. 

    • Asi tak. Taky jsem svého času čuměl na Spartaka a Vikingy a bavilo mě to, přišlo mi to super. Ale nikdy, nikdy bych neměl tu odvahu tvrdit, že jde objektivně o nějaké veledílo nebo v tom hledal něco navíc. Prostě je to nesmysl s vikingama co se oblíkají do kůže jak kdyby byli na cestě do Modré ústřice a Spartakus je prostě o partě namakanců ve slipech co se mlátí jak na nějakém Larpu. Přesto mě to z nějakého důvodu bavilo. Ale obhajovat to by mě ani nenapadlo. A tyhle prsteny jsou to samé. Lotra a Silmarillion jsem četl snad před 25 lety, takže rozhodně nejsem jeden těch maníků co by se točil na detailech, ale objektivně je to fail. Po stránce logiky, plynutí času a nekonzistence. Chce po mě fakt někdo, abych se díval s vážnou tváří, jak Arondir odpálí jedním šípem celou mini pevnost nebo jak skřetí pakáž čeká na rezavý meč, aby pustili vodu (proč tu přehradu prostě neprokopli, nebo tam nebylo stavidlo, nebo já nevím co). Jak se jízda Númenoru teleportuje přes půl Středozemě přesně do okamžiku, kdy vrcholí bitva o 4 stodoly? Co tam dělali? Jak věděli, kam mají jet? Kde se vlezlo tolik lidí na 3 lodě i s koňmi? Já tohle prostě nedávám, stejně jako jsem nedával poslední sezonu Game of  Thrones. Tam taky vymlátili nemrtví Dothraky do posledního a pak blik, teleport, ressurect a Dothrakové zaplní celé náměstí poté, co drak srovná celé město se zemí... ano, ten drak, kterého předtím zahnali na útěk střelou z balisty na moři, tak asi dostal buff a rozsekal celou městskou obranu na hadry. Tohle fakt ne.

  • KronosDeret

    Mě bežně fantasy nudí, pokud to není satyra ala Pratchett, nebo zapomenutá budoucnost/skrytá scifi, ale tenhle seriál jsem si užíval. Rád bych poradil rozzlobeným nerdům, že jde o moderní reimaginaci biblické mytologie a tudíž věci jako vnitřní logika nebo zvláštní chování postav nejsou pointa příběhu. Musíte koukat za herce (a jejich barvu kůže) a za děj. Hlavní jsou symboly a významy, osobní morálka, strach, statečnost, odhodlání, přátelství, láska, zrada... To ten seriál dělá naprosto famózně, když "Gandalfovi" vypadne to jablko od jediného přítele jako symbol jeho svědomí/nevinosti, to bylo na jedničku s hvězdičkou. Nebo jak nakonec ti tři Elfové sáhnou po moci prstenů i když ví (hlavně Galadriel) že je k tomu dovedl Sauron, skvělé.

    Celkově to byl famózní estetický zážitek, občas se příběh lehce zaseknul nebo někdo udělal trochu nelogické rozhodnutí, ale vláda příběhu byla neúprosná a vlekla mě sebou jako voda do sopky. Hrozně se mi líbilo ztvárnění Elfů jako andělských nadbytostí, dočasně přikovaných do fyzična. Galadriel jako anděl války, kterou staletí boje zatvrdili a hon za pomstou oddálil od jejího neviného stvoření. Kočující Hobiti a jejich kultura skrývání a komunitní rodiny. Dvoujakkost lidí, napůl zlo a napůl dobro. Ctižádostivá trpasličí královna a žena, kterou by chtěl za zády každý chlap. A pro mě top postava Elrond, syn dvojí krve, oddaný Elfům i Středozemi, schopný mluvit se všemi a pouhým zvednutým obočím vyjádřit tři stránky monologu. 9.5/10.

    A na závěr, je to umění, na každého působí jinak, když Vám nevyhovuje, nekoukejte na to. Obsahu ke konzumaci je dneska doslova záplava.

    • Derp_1337

      Máš částečně pravdu, že to spousta lidí přehání s tou kritikou (srčí "hate" jen z principu). Ale zase nejde omluvit spoustu kiksů výmluvou "vždyť je to přece moderní reimaginaci mytologie. Fantasy! Tam o logiku a rozumné chování nejde." Přece je to seriál dělaný pro moderní publikum a není to pokus o něco, co může ocenit jenom nějaká minorita diváků.

      Za mě je to takový průměrný seriál. Něco tam bylo dobré, něco špatné, ve výsledku je někde okolo průměru.

    • To byla ironie?

      • KronosDeret

        Myslím to naprosto upřímně. A se vším nespokojení nerdi vyžadující dokonalost od zábavního průmyslu dotýkající se jejich obsesí jsou nejnižší forma intelektuálnío života.

        • Veskoslav

          Takže každý kdo kritizuje je nerd? Jinak v hlavě v pořádku? 

          • KronosDeret

            Ne, každý, kdo obsesivně studuje jedno téma do detailu, má nutkání o tom neustále mluvit a kritizovat popkulturní odkazy na své téma je nerd.

      • tuco

        Vahal jsem, ale jen po vodu do sopky.

    • Veskoslav

      Takže ti naprosto nevadí absence logiky? Naprosto debilne napsané dialogy, co se mnohdy navzájem popiraji?:)

      • KronosDeret

        Opravdu ne, o tom tohle vyprávění nebylo a kdo ho tam hledá, tak to nepochopí. Je to jako hádat se o detaily bitev v Bibli. Mimo mísu.

        Je to pohádka, mythos, báje. Základ vyprávění je podobenství, známé obrazy v neznámém magickém prostředí, které má odpoutat tvoji pozornost, zatím co tě učí životní pravdy. A to ten seriál dělá perfektně. Jestli se chceš babrat v jeho pozemské podobě a to že ho stvořili nedokonalí lidé, uniká ti hned několik poselství toho seriálu.

        • Veskoslav

          No evidentně ti stačí naprosto debilní dialogy, které se mnohdy navzájem poté popírají. Měl si rovnou napsat, ze u sledování seriálu sis dal mozek na políčku....


          A ten zbytek? Poslední věta mi spíše řekla, že patříš do nějaké podivné sekty, nejspíš Svědci Jahodovi a rozdavas Strážní věž v podchodu. Takový blábol o poselství...

          • KronosDeret

            :D protože lidé nikdy neříkají to, co potom sami popřou... Víš, existují slova, která neodpovídají pravdě ani skutečnosti a přesto je lidi neustále říkají.

            Hele pokud ti pointy přeletěly nad hlavou, chytat je za tebe nemůžu ani nebudu. To chce prostě trochu dospět, mno.

        • Jevo83

          Ja teda neviem co si ty pozeral, ked pises o neznamom magickom prostredi, ale Stredozem je asi najznamejsi fantasy svet, chronicky a detailne znamy. 

          A ake zivotne pravdy si sa naucil? Ze ked si niekto zlomi nohu, mas ho nechat umriet v lese? 

          Tie podobenstva o ktorych tu pises su tak priblizne na urovni predskolskeho veku, plochejsie a jednoduchsie sa to uz nedalo. 

          Kazda minuta toho serialu stala priblizne milion dolarov, to je cca 16 tisic dolarov za sekundu... a dostali sme za to co? Genericke, infantilne, predvidatelne dialogy plne vsetkych existujucich hollywoodskych klise. 

          A to nejdem hlbsie rozoberat chutovky typu Sauron na pltke pol kilometra od Valinoru, Orkov co sice vykopali 50km podzemnych tunelov od priehrady po sopku, ale na otvorenie priehrady potrebovali len konkretne jeden zlomeny mec zakopany v miestnej dedine pod podlahou, inac to neslo... mithrilove nalezisko za sadrokartonovou stenou, ktoru bolo treba prepichnut jednym dlatkom... Gandalf, ktory sa zazracne naucil rozpravat z drzania palice... vskutku hodnotne umelecke dielo... pre popcornovych 9r americanov

          • KronosDeret

            Opakuju, je to jako kdybys hledal chyby v podrobnostech děje Červený karkulky nebo Exodusu. Přes stromy nevidíš les.

            Hej a co třeba takové lekce jako jeden akt laskavosti může zvrátit chod světa, nebo hranice mezi dobrem a zlem jdou skrz srdce každého člověka, nebo dnes aktuální že postavit se tyranovi znamená smířit se se smrtí a přesto stát na straně dobra protože následovat ho znamená daleko horší osud...

            A nakonec, i 9vítiletý Američan potřebuje rozumět vyprávění. Sorry jestli je na tebe příliš jednoduché, ale i Galaktický mozek potřebuje bčas připomenout základy :)

            • Jevo83

              Ja chapem co hovoris, lenze zaroven si myslim, ze za tie peniaze co to stalo, sa to dalo urobit aj umelecky hodnotne. Problemom toho serialu totiz je to, ze nedokazal vybudovat v divakovi emocny vztah k postavam. Preto sa akakolvek message straca v apatii a nezaujme. Dobre serialy a filmy dokazu podat postavy tak, ze ich ciny vyplyvaju z ich osobnosti, ich reality, ich ocakavani. V Rings of Power su jednotlive postavy len "zombie", jednorozmerni nositelia predstav scenaristov. To je podla mna hlavne lenivost a neschopnost pisat narocnejsie a komplexne dejove linky. Proste si to cele nalinkujem takto....lebo. Preto je potom uplne jedno co sa kto snazi odkomunikovat, lebo to nedava zmysel, emocnu autenticitu a vsetko sa deje len tak lebo preto..

        • 😂

        • 😂😂😂

  • Inquisitor

    Nevím jestli se donutím dojít až na konec.

    • Mám pro tebe skvělou zprávu.... nemusíš. ;-)

      • Inquisitor

        Uf to se mi ulevilo:)

  • Jevo83

    Ja si Vaska velmi vazim, ale tento clanok bohuzial neviem akceptovat. Ake sokujuce odhalenia? Ake strhujuce tempo? Suhlasim jedine s tym, ze ta epizoda bola najmenej zla zo vsetkych. Ale nijak nevyriesila primitivne zjednodusovanie, lore gapy, tupe dialogy a zapletku, ktoru by predpovedal aj podpriemerny ork. Aj tie 3 Rhunske tragedky ukazali, ako snaha o formu DALEKO predcila obsah. Hroza. Ja byt Amazonom tak tych dvoch blbcov co to manazuju vyhodim a zazalujem za poskodenie mena. 

    • Tanatonaut

      Tak Vašek je fandou i TV Zaklínače. Někdo takhle inteligentní................nevím no 

      • yeniczek

        Ty jo, nechci ti nejak kazit den, ale posuzovat inteligenci podle toho, co se komu libi za film nebo serial, je takove... No vypovidajici vice o tobe, nez o Vaskovi. Sorry.

        • Tanatonaut

          To není o líbí-nelíbí. Ale o faktu, že Vašek považuje scénář a dialogy za chytré. Což už vypovídající je.

          Ale já soudím lidi i na základě hudebního vkusu nebo jestli jedí vařený květák.🤮

          Moc kamarádů nemám, no.

  • Veskoslav

    Takže jedním dílem spraví to,ze je to karastrofa? Že casova linka neexistuje? Že Gabča je macoamazonka a většina mužského osazenstva působí jak idioti? Ze elfové jsou jak z Wishe? Že linka hobitu je naprosto zbytečná? Že Numeronci vypadaji jako nedomrla rasa, která neumí postavit víc jak 3 lodě. Jestli tohle autorovi stačí smazat posledním dílem, tak gratuluji....doporučuji ještě She-hulk. Bude se líbit...

    • yeniczek

      Woke tam neni ani naznak, to jste si do toho nejak dosadili sami. V horsim pripade spise papouskujete nejexplozivnejsi komenty z internetu. Takova tragedie to rozhodne neni a nebyla ani v jednom dile. Ano, nemusi se mi to libit, nerikam, ze je to dokonale Tolkienovske dilo... Ale to, co se z toho snazi delat hlasita cast internetu je skoro na hranici parodie na kritiku. Gratulace, asi. Jeste tu neprobehlo, ze triky jsou horsi nez v Got, coz proste neni pravda. Kdyz uz nic jineho, tak je zrovna RoP absolutni top ve vizualnu.

    • iSpirit

      "Že Gabča je macoamazonka a většina mužského osazenstva působí jak idioti?"

      To je jen anti-woke hate, který předvedl Musk. Nic na tom pak není pravda.

      Ve finále tam mužské postavy jsou vyrovnané s těmi ženskými. Neviděl jsem tam ani náznak woke. Elendil skvělý, skvělý je i Sauron, který s Galadriel dobře vytřel podlahu. Durin pak vyrovnaný s jeho ženou. Královna Numeronu dělá chyby jako kdokoliv jiný. Galadriel je i podle kánonu jedna z nejsilnějších bytostí Středozemě, tak kde je problém?

      • Veskoslav

        Neni pravda? Elendil fakt není skvělý. Mizerny scénář, mizerně zahrany elf. Královna Numeronu je vyloženě trapná, obzvlášť se zbrojí ala tričko a mizerne napsanou postavou. Hlavně že je "barevná". To bylo asi to nejpodstatnější. Co na tom, že z národa, čl tehdy teoreticky neměl konkurenci udělali vyklestence. Černá trpasličí královna je ten samý problém. Z logiky věci nedává smysl. Navíc ani neodpovídá popisu trpaslic...


        A kde je problém u Galadriel? Absolutně ji nikdo nemůže verit, že je elfka. Tuctova a nezajímavá herečka. Působí prostě jako vyloženě lidská postava. Nepůsobí ani nijak majestatne, spise nevyrovnane decko. K tomu debilní chování, debilní scénář.

        • yeniczek

          Mizerne, mizerny, mizerno.. dup dup dup. Tohle je fakt uz smesny :D Vsecko spatne, vsecicko! Fakt jses asi predstavitel snad ty nejjednodussi casti internetu.

        • iSpirit

          Promiň, tohle je jen výblítek typického uživatele internetu, nebudu vůbec reagovat už. 

          • Veskoslav

            Aha. Internetu. No nechám tě při tom...A ano, viděl jsem to i když pro tvoji pokrivenou duši to stejné nemá vyznam:)

      • Derp_1337

        Ti trpaslici jsou snad jediné, co se mi na Rings of Power skutečně líbilo. Zbytek je takový šedý průměr. Za zmínku stojí ještě dobrý výkon Elendila. A ta příběhová linka s hobity byla jedna z nejnudnějších věcí, které jsem v poslední době viděl. Určitě nejsem jediný, kdo ty pasáže s hobity z nudy přeskakoval.


        Seriál není žádná katastrofa, ale "zajímavý" děj a dialogy si představuji jinak. Ačkoliv poslední epizoda už byla "lepší", tak ale na zachránění celého vlažného seriálu to nestačí. Dávám tomu 6/10. Prostě průměr. Trh je plný lepších seriálů.

        • honcka

          Hlavně celá ta linka s Hobitama a Istari jde úplně proti kánonu. Víceméně, kdyby se úplně vymazala, tak by se nic v týhle serii nestalo, nic na ní nenavazuje.

        • iSpirit

          píši o tom dole podrobně.


          Já osobně 7/10. Čekal jsem to mnohem horší, čekal jsem to absolutně bez respektu k předloze něco jako Zaklínač na Netflixu či Kolo času na Amazonu.

          Ano, existuje x lepších seriálů, na druhou stranu není moc lepších fantasy hraných seriálů. 

          • Kravicka

            Rings of Power maji respekt k predloze a Zaklnac ne ?


            eksdy

            • iSpirit

              Ano, napsal jsem to zcela jasně, ne? Neumíš číst? 

              Ač tam byly určité nesmysly a spousty věcí se mi tam nelíbilo k lore, tak tam byl pořád určitý respekt. 

              V Zaklínači ho fakt nevidím, jen člověk bez respektu udělá z Kaer Morhen bordel se prostitutkami.

              • Reakce na příspěvek:

                Zaklínač si s Rings Of Power nemá co vyčítat. Oba na předlohu kálí a závodit v tom, kdo víc, hmm.

  • A potom vznikajú články, že sa už netešíme na nové hry a filmy, pretože už nemajú čím prekvapiť. Pretože recenzenti hýkajú nad objektívnymi srajdami, preto. Ako tu niekto už spomínal, RoP si môže podať s netflixovým Zaklínačom ruku, a odísť do zabudnutia.

  • Magister_Peditum

    Tohle si spolu s druhou sérií Zaklínače může podat ruce a odejít někam do háje. Fakt promarněný potenciál. Postavy protivný, tvůrci neumí budovat napětí, děj předvídatelný (identitu Halbranda a toho bezdomovce diváci správně uhádli ještě z traileru před vydáním), dialogy často úplně bez nápadu. Elfové jsou tu vyloženě na facku, takže asi začnu fandit Sauronovi, až je vyrazí kosit. A nedivím se Numenorejcům, že s nimi nechtěli mít nic společného. 

    Jediné pozitivum je, že na trikách se nešetřilo, ale nikde jinde ten obří rozpočet vidět není. Když to srovnám s hereckým představením v Rodu draka, nebo s Andorem, tak tohle je fakt bída. 

    • iSpirit

      To není úplně pravda. Spousty lidí např. na Redditu ze začátku diskutovalo o tom, že Sauron je ten Istari. Takže opravdu bych negeneralizoval. Po válce je každý generál. Myslím si, že si se Sauronem pohráli moc pěkně a celé to dávalo i v rámci kánonu dost smysl.

      Elfové se obecně nepovedli, ať už vzhled, tak casting, tak scénář okolo. Za mě asi největší fail ten casting. Máme tam Elfa skřeta(Elrond), máme i Elfa Hobbita( Celebrimbor). Elfsky vypadá jen Galadriel, kterou bohužel zabil scénář.

      Naopak musíme pochválit trpaslíky, kteří jsou velice povedení a to včetně castingu. Tam nevidím ve finále žádný problém. Král, Durin i manželka naprosto super a kamarádství s Elrondem prostě šlape bez nějakých hluchých míst. 

      Adar a skřeti super, temní, působí a děsiví. Adar zahrán skvělé a tu černobílost mu věříte.

      Numeron tak so so. Něco se povedlo a něco ne. Hlavní pochvala míří za Elendilem. Skvělá postava, skvělý casting a věříš mu, že založí Andor a Gondor. 

      Chluponozi pak naprosto zbyteční a celá linka zbytečná. Na to se s hejtri můžu shodnout. 

      Lokace pak nádherné. Až na výjimky to vypadá filmově. Dolby Vision i Dolby Atmos pak potěšili.

      Rozhodně se jedná úplně o jinou ligu než Zaklínač, to je jenom čistý hate od tebe, který není postaven na faktech.

      • honcka

        Já taky tipoval, že to nebude nikdo z čarodějů, že ty měli přijet až o 3000 let později ve 3. věku. Chápu to smrštění 2. věku, to dává trochu smysl, ale ten Istari jde totálně proti kánonu, stačí se podívat na timeline. Prsteny se začly kovat kolem roku 1500 druhého věku, Elendil se narodil 3119. V roce 3441 uťal Isildur Sauronovi prst s Prstenem a skončil 2. věk. Okolo roku 1000 3. věku přijeli Istari lodí ze západu.

        • Tady pozor. Podle jedné verze modří přijeli už SA 1600. Ne že by to měnilo něco na tom, že roky vůbec nesedí, stejnak už z něho udělali Gandalfa, takže je to jedno.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit