Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Osobně mám nahráno v EA kolem 150hodin a musím říct, že i ten nedodělaný akt 1 je úžasnej. Milovala jsem Dragon age Origins a tohle mi přijde, že má podobnou atmosféru, akorát v moderním kabátu. Ta hra je strašně krásná, companioni působí zajímavě a živě (animace a voice acting jsou naprosto skvělý) a já se nemůžu dočkat, až prozkoumám dál jejich osobní story...prošla jsem EA 3x a stále mě to neomrzelo, navíc pokaždé jsem objevila něco nového...ale je fakt, že na Divinity Original sin 2 mám asi 200 hodin a byla to po dlouhé době hra, co mě opravdu vtáhla...

    Nemůžu se dočkat plného vydání...a těším se i na další Panel from Hell...snad tam oznámí datum vydání. Nepamatuju si, kdy jsem se naposledy takhle moc těšila na vydání nějaké hry :D ...

    • BG: EA jsem se zapřísahal, že si nebudu spoilovat a zahraji si až full verzi. Nu, mám tam asi 50 hodin. :D Očekávám, že následující patch mě zase zlomí a nainstaluji si to znovu. :D Jsem slaboch!


      Divinity 2 je srdcovka, mám tam už skoro 500 hodin a stále se bavím. Doufám, že třetí díl bude mít novou grafiku, něco ve stylu BG3 a pak už nebudu ani vycházet ven, pokud něco takového vyjde. Pokud hraješ multiplayer, rád se přidám.

  • Tohle bude velká tragédie:( to, co jsem dosud viděl na YT je neskutečná žumpa. Miloval jsem BG I i II, s láskou hrál uživatelské módy i například nejnovější Siege of Dragonspear....ale tohle...RIP ságo Baldurs Gate :(

    • danny_the_hound

      Čo konkrétne ti na tej hre príde ako žumpa?

    • bg i bg2 jsou hodne overrated, u vetsiny pro me dobrych rpg jsem mel nutkani to hned po dohrani otocit znova a jinak, to jsem u bg nemel dodnes

  • Ano, už se těším na to Divinity Original Sin 3 s jiným názvem. S původními dvěma Baldury to bohužel nemá mnoho společného.

    • Lol, kdykoliv se objeví článek o BG3, přijde někdo a jedinej příspěvek do diskuze je "Je to jako DOS3! Duch BG2 zemřel!". Nou šajt Sherlock.


      Mám si vybrat mezi stotisícátým retro klonem her na Infinity engine, nebo hratelností "trochu" ala jedno z nejlepších cRPG ever? 


      Nemluvě o tom, že nakonec záleží na sto jiných faktorech než jsou souboje. BG1+2 byl pro mě vždycky hlavně o lore a dialogu. Souboje spíš jako koření. A to z EA nepoznáme zatím nikdo.

      • Nejde mi o technické zpracování, jde mi o to, aby to nebyl stejný blitek jako D OS a D OS 2. Už jen to, že tyto dvě hry hodně lidí považuje za nejlepší RPG v dějinách vesmíru, je strašidelné.

        A co se týká EA, obsahující celou 1/3 hry, poznáš z něj bohužel hodně, těžko předpokládat, že nakonec vyjde úplně jiná hra.

        • "Už jen to, že tyto dvě hry hodně lidí považuje za nejlepší RPG v dějinách vesmíru, je strašidelné."

          Co to je zase za proklamace? Ok, nemáš rád DOS1/2, chápu. Nemám rád ale škatulkování lidí kteří zrovna nesouzní s tvým vkusem. Neexistuje zcela objektivní kritérium toho, co "je dobré" a co není. Ale statistika je řekl bych nejlepším vodítkem - když si drtivá většina lidí myslí, že je to jedno z nejlepších RPG co kdy vzniklo - s největší pravděpodobností to bude jedno z nejlepších RPG co kdy vzniklo... to je prostě fakt.


          • tuco

            S tim, ze jedinym objektivnim kriteriem jsou prodeje se neda nesouhlasit. 

            Nicmene tvrdit, ze kdyz je neco popularni, tak je to i kvalitni, je dle meho zcela mimo misu. 

            Napr. nejpopularnejsi film vsech dob jsou Avengers, ale ze by to byl film (z umeleckeho hlediska) kvalitni, to si myslim zadny seriozni filmovy kritik tvrdit nedovoli.

            Co je to umeni a jak ho hodnotit, je na debatu mimo zaber teto diskuze, ale co je popularni je proste jen popularni. O kvalite to dle meho vypovida velmi malo. 

            • Já nemluvím o prodejích, ale o recenzích (i uživatelských). A DOS2 má prostě Metascore 93 z 72 "odborných" recenzí a 8.8 z 2342 uživatelských hodnocení. Můžu si myslet co chci, ale je asi objektivní tvrdit, že je to minimálně skvělá hra.


              • tuco

                Reakce na příspěvek:

                Objektivni je tvrdit :) Ty hodnoceni objektivni samozrejme nejsou, je to jen soubor subjektivnich usudku. Jiste, Metascore XY o necem svedci, to nepopiram. Zejmena o tom, jak se to libilo. 

                Nicmene trvam na tom, ze toto:

                když si drtivá většina lidí myslí, že je to jedno z nejlepších RPG co kdy vzniklo - s největší pravděpodobností to bude jedno z nejlepších RPG co kdy vzniklo

                neplati z duvodu ktery jsem uvedl. Osobne to za jedno z nejlepsich RPG nepovazuju. Napr Pathfinder: Wrath of the Righteous je podle mne o ligu vys. Jenze PF hralo zlomek lidi co Divinity protoze je to moc slozity ;)

                • Reakce na příspěvek:

                  Pathfinder:Wotr mě třeba bavilo hodně, ale byly tam pasáže při kterých jsem se chtěla vyloženě zabít. Quest Nenio jsem nedodělala...musela bych se podívat na návod, navíc musím někde najít další destičky...a dost mi vadil Crusade systém, kterej mi prakticky zamkl postup hrou a se kterým jsem se trápila strašně dlouho, abych se dostala dál ve story...absolutně mě to nebavilo, musela jsem si nahrát hru několik hodin zpět, protože jsem prohrála dva zápasy a přišla jsem o jednotky a dál už to nešlo, jelikož se mi neobjevovaly další jednotky, které bych mohla rekrutovat...a to jsem třeba nevěděla...a ono založit si postavu, pokud s tím člověk nemá x zkušeností byl taky porod...Woljifa jsem postavila úplně špatně a byl mi potom většinu hry k ničemu...táhla mi to hlavní postava, kterou jsem stavěla podle návodu, Lann a Daeran :D ... věřím, že to může být pro spoustu lidí dost frustrující...byly chvíle, kdy jsem s tím chtěla seknout, ale mám tam nakonec 172hodin a koupě nelituju, příběh i postavy mě fakt bavily...cesta Azaty taky...ale nevím, jestli budu mít energii si to někdy zahrát znovu :D

                  DOS2 jsem neměla problém projít, i když to bylo prakticky první CRPG, které jsem hrála...bylo to pro mě tak akorát těžké, ale nebylo to frustrující, abych to přestala na měsíc hrát, nebo abych se musela podívat na rady, co dál. Teď to hraju po druhé za Lohse a baví mě to pořád stejně. 

                  • tuco

                    Reakce na příspěvek:

                    S temi puzzly to Owlcat prehnal. Neni zabava je resit, ale jak pises je to frustrujici. 

                    Crusades mi osobne nevadi, ale chapu, ze nekdo chce pokracovat v pribehu a ne se zabyvat Lidl soubojakem z Heroes of Might and Magic. 

                    Ze si spatne postavis postavu, coz se snad musi stat kazdemu kdo ten system opravdu dobre nezna, tak bych si zapnul respec a postavu si predelal. Pokud to nechces ze zasady udelat, druha moznost je si snizit obtiznost aby i spatnej build nejak fungoval. Ruznych nastaveni obtiznosti ma hra tolik, ze by "custom" obtiznost mela sednout kazdymu. 

                    172 hodin, presne tak, je to velmi narocna hra, jak casove, tak i na uceni. 

                    Proti DOS v podstate nic nemam, urcite to dobra hra je, ale proste mne neudrzela jak ostatni hry co jsem zminoval.  

                • Reakce na příspěvek:

                  Jasně, že jsou ta hodnocení subjektivní. Všechna hodnocení jsou subjektivní. Možná se trošku vytrácí ta moje hlavní myšlenka, tak to zrekapituluju.

                  Snažil jsem se zdůvodnit, že statistika je mezi všemi subjektivními názory nakonec asi nejobjektivnější kritérium. Zvlášť, když jde o statistiku odborných recenzí - kde se dá předpokládat, že hru (alespoň většinou) recenzuje někdo, kdo RPG hry hraje a baví ho.

                  Mimochodem Pathfinder: WOT zrovna hraju, docela mě to baví - ale příběh ani vedlejší postavy mě zatím teda moc nezaujaly (asi jsem celkem na začátku, právě jsem opustil Kenabres). I questy mi zatím připadají naprosto generický. Jasně, asi nejsem správná cílovka - spíš než RPG mechaniky mě zajímá lore, příběh a zajímavý vedlejší úkoly. 

                  • tuco

                    Reakce na příspěvek:

                    Souhlas, jsem rad, ze jsme si to objasnili. 

    • Derp_1337

      Divinity: Original Sin 2 mělo ohromný úspěch, takže studio si logicky řeklo, že přesně takové RPG lidi chcou a tak jim ho dají. Oldschool hráči BG se můžou cukat, ale bohužel nic s tím neudělají.

      Já už veškeré očekávání na "hardcore" následovníka BG vzdal a smířil jsem se s tím, že to bude Divinity: Original Sin 3.

      • danny_the_hound

        A čo by mal hardcore nasledovník Baldur's Gate obsahovať, čo tejto hre chýba?

        • tuco

          Podle mne by mel mit atmosferu, temnou atmosferu, hadanky, mluvici mec, OP kouzleni, super zaporaka, archetypalni (je to vubec slovo?) spolecniky, krecka vynecham, lore a pribeh kterej mne zaujme, OP predmety, zasity mista, co dal? oh .. you must gather your party before venturing forth.. pri exitu z mapy :) 

  • Jarisko84

    Stale iba PC?

  • tuco

    Ja se toho tak bojim, ze jsem do EA ani nesel. Jsem BG purista ;) takze jestli to bude neco jinyho, tak budu zklamanej. 

    Ted, co by to muselo mit aby to bylo BG? Respektive, co by to nemelo mit?

    • Opravdu záleží, co od toho očekáváš, ale jako BG2 to samozřejmě nebude. Souboje pouze tahové. Základ v pravidlech DnD 5e (cože je oproti ADnD 2. edice obrovský rozdíl). Zase je vidět, že se snaží, aby to nebylo DoS3. Třeba výrazným omezením výbušnosti prostředí. Pokud nepodělají příběh, tak mi to přijde jako velmi slušné RPG postavené na solidních základech DnD5e v prostředí Baldur's Gate a přilehlého okolí. Pro koho to bude nebo nebude to pravé pokračování Baldur's Gate, záleží na osobních preferencích.

      • tuco

        V podstate to rekl malacandra nize. 

        Sedlo mi Pillars of Eternity, Pathfinder a (dokonce) Dragon Age Origins. 

        • Takže chceš spíš paused realtime a komplexní buildy postav. Tedy tak to bylo v PoE a PF, DA:O jsem nehrál. No, to v BG3 nebude už kvůli tomu, že adaptují DnD 5e skoro 1:1. Pokud jde o výbuchy a prostě bordel na bojišti, tak to na základě zpětné vazby z EA hodně omezili. Třeba zrušili možnost zapalovat věci pomocí cantripů. Uvidíme, co s tím provedou silnější kouzla, která mohou opravdu něco podpálit jako fireball. Ale to, že využívání prostředí v boji nezrušili úplně, se mi naopak líbí. Myslím si, že to do moderního RPG ať už počítačového nebo stolního patří. Pauzovaný realtime mi nesedl u žádného RPG od BG přes KotORy po PoE. Krom toho, že se tak dají rychle likvidovat davy slabých potvor. Takže tahové souboje vítám. EA, zvlášť takhle dlouhý, se mi taky nelíbí, ale to je prostě Larianí trademark. Aspoň mohou reagovat na ohlasy hráčů a testovat a nevypadne z toho něco tak rozbitého jako Cyberpunk.

          • tuco

            To je jiste osobni preference, jestli tahovy souboje nebo real time s pauzou. Co mi osobne na tazich nesedi je, ze se veci nedeji soucasne. 

            S tim EA je to jak pises, pro i proti. Uz kvuli pribehu vsak nemohu prispet. 

    • No taky se bojím, mám to podobně. Mě třeba z nějakého důvodu vadil souboják v Divinity2. Přišlo mi to moc barevné, bouchací a přepálené. Strašně mě to štvalo, já se na to tak těšil a pak mi to strašně nesedlo :-( . Tak se bojím, aby BG3 nebylo to samé v bledě modrém. A hlavně, EA u vyprávěcího RPG je pro mě neakceptovatelné. To rozjet a pak 3 roky čekat, než jemnostpáni dodělají zbytek příběhu.

      • Vzhledem k tomu, jaký úspěch mělo Divinity 2, tak pro tebe na 99 % mám špatnou zprávu. A je to dobře, protože to bylo naprosto famózní.

  • skaven

    chcel by som vediet, preco si autor mysli, ze cielovka BG3 a Diablo IV je rovnaka

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit