Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Kravicka

    Ja jsem bohuzel spolknul bait na vylepsene predstaveni pred zapasem, lepsi atmosferu a dalsi vylepsenou prezentaci.

    No, za 40h jsem videl 2x svetelnou show ktera je na obrazovce celych 5sec a ten maly zbytek co byl v 22, tak ten v 23 smazali. Takze atmosfera zapasu NU LO VA. (Hraju BAP)

  • Kabutops

    nejsem sice cílovka, a asi to bude v průběhu let opakováno vícekrát, ale ve chvíli, kdy ostatní sporty od stejné stáje jdou vydat na všech platformách a NHL jako druhý nejpopulárnější (subjektivní) na PC nejde, tak to je na defenestraci předsednictva EA.

    • ales.smutny

      NHL právě ani zdaleka není druhý nejpopulárnější sport, proto na to tak kašlou. V USA bylo NHL/hokej loni v oblibě až za americkým fotbalem, basketbalem, baseballem, klasickým fotbalem (!!!) a pravděpodobně MMA. A globálně na tom bude ještě hůř.

      • Stephano

        Je to tak. Americký fotbal, Baseball a Basketball se nedají překonat. Plus jak říká Aleš, hodně populární je MMA a golf. Díky univerzitám a vyšší popularitě MLS je zájem o ženský i mužský fotbal. O popularitě hokeje svědčí fakt, že narodní tým v podstatě z Lake Placid. Jsou jde kolize s Play-off. Mnohem populárnější jsou zase juniorské a vysokoškolské ligy (Boston, Minnesota, Dallas, Chicago NY). O zlaté medaili z MS ani nemluvě. Kanada je v tomto úplně jiný svět, jenže celá severní Amerika používá ke hraní hlavně konzole.

        Je legrační, že existuje přes 70 hokejových asociací. Hokej je náročný na ledovou plochu. Ale třeba takový Island má super podmínky. Přesto se zatím neprosadil. Nikde ale není dáno, že tomu tak nemůže být za dvacet let. Britové nebo Belgičané byli ve dvacátých letech úžasní. Dnes jsou to třeba Švýcaři a Němci. Ti mají obrovské návštěvy. Finsko a Švédsko je jasné. Potom naše dvě krajiny. Rusko sice má hokej jako národní sport, ale politická eskalace, zavření Ivana Fedotova, že KHL řídí Putinův kamarád, Jaroslavl, úprk neruských týmů, to vše dělá KHL špatnou reklamu. Co si budeme povídat, NHL nikdy nedožene. Sice nemohu hrát závodně, ale nikdy bych do Ruska nešel. To radší extraligu nebo druhou ligu v Čechách. Mým snem by bylo určitě Finsko nebo Švédsko. S obrovským štěstím NHL. Ideálně  Ottawa, které fandím celý život. V Rusku se hodně na PC pirátí.

        Nícméně souhlasím částečně EA se koupe v penězích z FUT, že by jeden ročník za deset let klidně vydat mohli. Taky mně to mrzí. Naštěstí existuje pár fajn her na Steamu, Tape To Tape tady chválím pravidelně, když se píše o hokeji. Už se moc těším, až si to dáme s kamarádem u jednoho monitoru. :) Asi opravdu zkusím NHL 04 s modifikacemi a soupiskami. Je to ale složité  - možná si jen tak zahraji 04 z nostalgie. Moje srdcovka je 98. Dávám autorům Tape To Tape nápady. Např. Bullet Time, co byl v jednom ročníku NHL, když jste jeli sami na branku. :) Vybralo se 50 000 kanadských dolarů a budou na to mít ješte rok. A ta kombinace bonůsu s Hádem je skvělá. Hodně mně zklamali jiné hokeje, které zůstali jen tak napůl. Doporučuji rozhodně Eastside Hockey Manager 2015 (psal jsem recenzi na konkurenčním webu) a Franchise Hockey Manager se taky zlepšuje, je ale mnohem složitější. u EHM krásně ubýhá čas. Volně ke stažení je český LHM. Chci ho taky vyzkoušet. K EHM doporučuji Steam nebo The Blue Line, kde jsou i retro soupisky. :)

      • Derp_1337

        Tak v USA jsou velké tržby Madden, NBA, MBL (Baseball), protože se jedná o velmi populární sport v Americe. Ale tržby ve zbytku světa jsou podstatně nižší.

        Prodeje sportovních her postupně seřazené: FIFA, Madden, NBA, MLB, WWE (wrestling) a NHL.


        Nemyslím si, že 6. místo celosvětově je nějak špatné. Problém je v tom, že NHL nemá žádnou konkurenci a tak na to EA kašle. FIFA má konkurenci v ProEvo, NBA Live konkuruje NBA 2k, Madden konkuruje Maximal Football... atd.

    • red.eagle.792197

      Pro nás hráče na PC je tady údajně ještě NHL 2004 Rebuilt mod kterého instalace trvá více než hodinu je maximálné komplikovaná (protože inteligenti z důvodu mne neznámého neudělají instalační program z již nainstalovanou hrou + módem) namísto toho člověk musí ručne instalovat hodinu 50 souborů. No a nakonec ti ten mód pravděpodobně stejně jako mně a mnoha jiným stejně nepůjde spustit protože mu v PC vadí naprosto vše od antivirů až po různé všemožné součásti Windows.

  • cNNk

    kdyz bych si rad zahral jen singl, staci koupit lonsky rocnik z bazaru? NHL jsem nehral tak 20 let.  Budovani teamu z karet me nezajima, kdyz to stejne za rok skonci dalsim rocnikem.

    • Derp_1337

      Jestli chceš hrát jen singl, tak si kup o několik let starší bazarovku. NHL 22 nebylo moc dobré. Spíš NHL 21.

      A pokud si chceš zahrát singleplayer "Be a Pro", tak si kup NHL20. Be a Pro je kampaň, kde hraješ za jednoho hráče, začínáš jako nula a chceš se vypracovat na NHL hvězdu. V NHL 21, 22, 23 je to strašně zabugované a hraní toho modu je ztráta času.

      • Derp_1337

        Poznámka: experti na redditu tvrdí, že nejlepší si koupit z bazaru NHL 19.

  • Podle screenshotů to vypadá jako hra z roku 2010

  • Stephano


    Mohli by zkusit vydat jeden ročník na PC, jasně dá se namódovat 2004, ale je to dost práce. :)

    Jinak kdo miluje hokej jako já zkuste TAPE TO TAPE. Podílím se na testování a Aleš dostal klíč na recenzi, tak jsem zvědavý, kdo si obuje brusle. Je to mix hokeje a Hádea. :) Perfektní hra proti PC i spoluhráč hned vedle nebo přes net. Sice jsem utratil hodně tísíců za skoro největší edici, ale na takový hokej jsem čekal léta. Více infa na Discordu, jsme tam tři Češi. :) Demo je ke stažení na Steamu. Kampaň byla za 10 000 kanadských dollarů, vybralo se přes padesát. Dělají na tom tři programátoři a obsah bude určitě větší a větší.

    https://store.steampowered.com/app/1566200/Tape_to_Tape/

    • Derp_1337

      Datum vydání až v roce 2023. Teď je dostupné jenom demo. 😐

      • Stephano

        Ano, ale vývojáři jsou jen tři. A práce hodně. :) Taky jsem alpha tester. Pokud by měl někdo nějaké přání, nebo nápad, co by chtěl do hry přidat, napište mi tady do diskuze. :)  hraje se to jedná báseň, zatím je ale kampaň hodně zabugovaná, nicméně zápasy 1vs.1 jsou super. :) A můžete si nastavit např. i výhru na počet střel.

  • To hodnoceni je opravdu vysmech. A kvuli takovym to NHL bude porad stejne marny.

  • Derp_1337

    Dotaz: Neví někdo, jak je na tom "opakovaný záběr" v novém ročníku? (tj. "replay", který ukazuje góly a nebo fauly)

    V posledních 2 ročnících NHL byl prakticky nepoužitelný replay, který ukazoval góly většinou ze špatných úhlů, kde skoro nic nebylo vidět.

    A fauly replay už ani vůbec neukazoval a místo toho člověk viděl jenom zbytečnou animaci, jak hráč usedá na trestnou lavici. Prostě nuda a zbytečnost.

    • Derp_1337

      Hmm, tak replay v NHL 23 prakticky žádný není.

      EA ho odstranila, aby "hráči mohli strávit více času hraním hry a méně času koukáním na replay".

      Tohle celé zavání změnou kvůli Ultimate Team (online módu s kartičkami). Chápu, že při online hraní chcou lidé mít zápasy za sebou co nejrychleji. Čím více hrajou, tím více kartiček. Ale to není důvod udělat změnu pro celou hru a odstranit replay i ze singleplayer režimů, kde lidé chcou mít plnohodnotný zážitek ze hry.

      Takže zase další ročník NHL, kde jsou změny jenom v režimu Ultimate Team a na zbytek se vývojáři totálně vykašlali. Ta recenze si nezaslouží tak vysoké hodnocení!

  • Rozdíl v ženském a mužském hokeji téměř není patrný? Pokud vím, tak u žen je mimo jiné zakázáno narážení na hrazení, čehož si musí všimnout i úplný neznalec.

  • trunk

    Nechápu jak recenzent mohl dát 8/10. Hrál loňskej ročník??? Tohle je výsměch a odrazuji všechny. Kdo by chtěli udělat stejnou chybu jako já. Letos to Rammer fakt už přestřelil.

    Nezaslouží si nic než opovržení. EA absolutně kašle na fanoušky. Zmizela možnost zapnout si Full Presentation. Chcete vidět startujici golmany a jejich statistiky, ne EA vám ukáže prostrednicek, chcete vidět gol soupeře, ne EA vám ukáže prostredníček, chcete záběry na hráče, které by vás mohli ještě vtáhnout do hry v přerušené hře, ne EA vam opět ukáže prostredníček. Další věc jejich prokazovaná nová možnost si určit jaký hráč půjde na vhazování nečekaně nefunguje. ANI MĚSÍC PO VYDÁNÍ TO NENI FIXNUTO.

    Proklamovaný tahák s novou laser show na led se tykal, ano držte si klobouky 6 týmů z 32.

    Další bug při vhazování se nezobrazuje vaše lajna.

    A asi nemá ani smysl mluvit o tom, že už 10 let se díváme na stejný masky golmanů. Bravo ART studio dělá skvělou práci.

    O chybach ve Franchise mode se asi nema smysl ani zminovat ostatně staci kouknout na fora EA.

    Rammer by to měl zabalit a předat někomu, kdo fakt bude mít hokej rád. 

    Bydlet v Kanadě, tak si ho najdu. Fakt dlouho mě EA, tak nevytočila.

    • Inquisitor

      Tak to dopadá, když není konkurence.

    • bohuzial toto musim podpisat.

      EA šidí nas hracov uplne vsade, nova NHL je pre tych, co kazdy rok dufaju trpke sklamanie. Ojoj, velmi trpke.

       Chapem, ze gameplay asi v tomto pripade velmi sadol a ocarilo „Last Chance Puck Movement“ ( mimochodom, ja som si tejto novinky pocas skusobnej doby games pass skoro nevsimol ) ale hodnotenie 8/10 by som cakal ze podporia hlavne tie fakty namiesto pocitov.

      NHL 23 palčok dolu.

    • Corvus

      "Bydlet v Kanadě, tak si ho najdu." - LOL, kolik ti je? A jen pro zajímavost. Až bys ho našel, tak co potom dál? 😂Rozšlápl bys mu bábovičku?

      • trunk

        Ne, chtěl bych si s nim popovídat o směřování série. Samozřejmě nemůžeš to brát tak vážně. 

        Jinak za vším co jsem napsal si stojím. Recenzent totálně přestřelil. 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit