Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ten druhý chladič na Kingston Fury je úplně zbytečný, ten tenoučký grafitový chladič bohatě stačí - sám ho tak v PS5 používám už delší dobu.

    • Fireman666

      Ahoj. Už týždeň riešim  dilemu ci kúpiť tento disk bez chladiča, alebo ten istý už s chladičom je tam 30eur rozdiel.. Hovoríš, ze ho používaš a žiadny problém..?čítal som, ze vysoké teploty skracujú životnosť disku. Ssd. Máš nasadený aj ten ochranný plech na ssd? Videl som recenzie, meranie teplôt s chladičom, bez, s nasadeným krytom a bez.. A napríklad teploty disk bez chladiča a otvoreným krytom sa rovnali eplote ssd s chladícom a zatvorený krytom:) 

    • Derp_1337

      Jo, tak to je logické, že stačí integrovaný chladič. Výrobce většinou nejlépe ví, jak moc se bude přehřívat/zahřívat disk a jak moc výkonné chlazení bude potřeba.

      Autor článku to tam nejspíš jenom dal, aby otestoval, jestli je tam dost místa navíc pro větší chladič.

  • MalyZeli

    Určitě si plánuju koupit větší disk do PSka, ale moc na to nespíchám, hraju primárně na PC a na PS mám jen exkluzivity, a tam zatím nemám problém nacpat co potřebuju. Ovšem co sem si tehdál koupil nového Ryzena, používám na sčotu gen 4 nvme, a neměnil bych. Např CP2077 mi naběhne z menu do hry za 4 vteřiny. Ne každá hra to využije tak dobře, což je škoda, ale pamatuju si třeba nahrávací časy HZD na PS4 pro, a to bych si pomalu stačil uvařit jídlo, to samé RDR2,  tam je to prostě cejtit. Když sem na nové ps5 pustil Miles Morales poprvé, "čuměl" sem na neexistující loading screeny, a pomalu tomu nevěřil. 

  • Rozdíl v rychlosti nahrávání uložených pozic nemůžete poznat, protože tato data se na všech konzolích PS (minimálně od PS3) vždy ukládají výhradně na primární disk a není ani možné je ručně přesunout na sekundární disk.

    Musíte se tedy zaměřit na rychlost nahrávání herních dat (lokací, cutscén apod.) - a tam mohu z vlastní zkušenosti potvrdit, že u některých her je rozdíl očividný (např. Cyberpunku M.2 disk vysloveně svědčí). U starších her naopak vyniknou například problémy enginu se zpožděným nahráváním textur nebo celých objektů (Kingdom Come: Deliverance), které se jinak ztrácely v celkové pomalosti.

  • Thanquol

    děkuji za článek. asi jsem se rozhoupal ke koupi. (:

    • Derp_1337

      Rozhodl ke koupi NVMe SSD nebo PS5?

      V obou případech můžu jen doporučit. PS5 kvůli "exluzivním" hrám. NVMe SSD, protože je to super.

      Na PC taky jedu NVMe v M.2 slotu. Navíc mám na to už speciálně připravenou základní desku, která má chladič pro M.2 slot.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit