Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Poipop

    Nejspíš mne nějaká informace minula. Ale games.cz by mělo patřit pod Tiscali. Tak jak to, že se dnes objevila doslovná recenze na Victorku na hry.seznam.cz? Je to loupež, nebo má games.cz se seznamem nějaké partnerství?

    • Vzhledem k tomu, že na hry.seznam.cz jsou i další recenze převzty z Games tak se asi jedná o spolupráci. Předpokládám, že seznam prostě ty články odkupuje, což je v novinařině celkem běžná věc a když se zaměříš více na články z různých oborů tak zjistíš, že to co v pondělí vyjde na jednom webu jako exkluzivita je za 3-4 dny jinde ve stejném znění a někde se i psalo, že je to běžná praxe, že se takto články přeprodávají.

  • Mým snem je být jednou člověkem, který mozek a trpělivost na to hrát hry jako je Victoria :-).

    • LessPh

      Mám 130h v CK III, pořád kloubně nevím co se tam děje, ikdyž poslední dobou se to zdá být už lepší, než přijde nějaká neočekávaná rána, která se dala zvrátit tak max. 20 let předem, a o které jsem totálně nevěděl.

      Je to první hra od PAradoxu, kde jsem do toho trochu pronikl, občas člověk zažívá naprostou euforii, která pak skončí tak velkým pádem, že si říkám: "mažu a už nikdy", abych i k tomu zase příští týden sedl a zase to zkusil.. pořád nevím co si o té hře myslet...

      Viktorku zkusím až bude v Humble Choice, takže za rok a 3 měsíce.. dejte na má slova ;-)

      • Inquisitor

        A to je CK nejlehčí a nejjednodušší hra od paradoxu. Co se mechanik týče.

        • Jakože snažší než Stellaris? Ten mi tím, jak relativně postupně herní mechaniky odkrývá (takže na prvních pár hodit nepotřebuješ umět skori nic jiného než zkoumat okolí, zabírat si soustavy a sem tam kolonizovat nějakou planetu - zbytek přichází pomalu a postupně), tak mi to přišlo hodně přístupné pro nováčky.

          • Inquisitor

            Stellaris jsem ještě nehrál, tak to nemůžu hodnotit. 


    • Inquisitor

      Na tom nic není. Hry od paradoxu vypadají nepřístupně, ale není problém se je naučit. Jsem toho důkazem, protože i jako naprostá lopata, hraju jejich hry už dlouhá léta:)

      • Derp_1337

        Tak on netvrdil, že se to nedá naučit. Tady jde o to, že to chce věnovat té hře ohromné množství času, aby ses to naučil. Prostě většina lidí to po pár hodinách vzdá, protože na to nemají čas a nervy.

        • Já vidím spíš jiný problém. Jak to vyvíjejí dlouho a lepí updaty a DLC, tak je lepší počkat až s tím přestanou a pak se do toho v klidu pustit. Hraju v pohodě HoI3, VicII, EU3 a CK2. Už jsem jednou proniknul do Stellaris, ale problém byl, že to je stále živá hra na rozdíl od těch předchozích a pak po roce nebo dvou jsem to chtěl znovu rozehrát a vůbec jsem netušil, protože překopali spoustu mechanik od základů a nechce se mi to znovu učit, abych se to zase za pár let učil znovu. Nehledě na to, že pak shánět ucelený aktuální tutoriál bez toho abych se učil něco zastaralého a pak hledal v updatech co už je jinak je taky někdy problém.

        • Inquisitor

          Píše mozek a trpělivost.

          • Derp_1337

            Však jo, s jeho "mozkem" by mu to trvalo až příliš dlouho se to naučit. Proto je to v kontextu s trpělivostí.


            Teda aspoň na mě to tak působí. Je možné, že tam klidně je i úplně jiný (třetí) význam 😀

  • romankubanektisc

    Pěkná recenze, trochu optimistická, historicky mírně nepřesná. John Calhoun se prezidentem nikdy nestal ač se o to moc snažil. Hra na papíře vypadá velmi slibně, když jsem ji začal hrát, narazil jsem na nešvar, který by se dal vyřešit tím, že vás hra bude více vodit za ručičku. Takto jste nuceni k nekompromisnímu mikro managementu. Jsem rád, že je možné hrát za USA a na to se nejvíc těším. A jsem zvědav, jak si hra povede z hlediska historických reálií. Historie USA je v tomto období mimořádně zajímavá, jelikož mapuje přerod z agrární společnosti v průmyslovou velmoc. Těším se, až jako Abraham Lincoln moudře povedu tento jedinečný národ a eradikuji z historie větu "Sic semper tyrannis!". Pokud hře bude věnována dostatečná péče, může se z ní stát klenot. Pokud zůstane v tomto stavu, pak možná zapadne.

  • Victoria 3 je fajn hra, ale myslím, že hodnocení je přestřelené.

    Je to klasický případ releasu nové hry Paradoxu – základ dobrý, ale nedodělaný. Teď vyšel patch 1.1, který dost věcí opravuje / vylepšuje, ale stále to chce ještě hodně práce.

    Každopádně věřím, že Victoria 3 má před sebou zářnou budoucnost. Po sérii patchů a různých DLC to bude výborná hra + modderská komunita, která se činí od prvního dne.

    • Marines

      Je to prostě produkt značky Paradox, takže všichni ví, že se bude několik let dodělávat. Jen si myslím, že autor recenze je spíše fanda akce ve strategiích a na dlouhé přemýšlení a opatrné tahy není každý...

  • Úžasná recenze! Miluji když Vašek píše o historii:)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit