Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Takový nápad na příště - kategorie, která mi většinou nejvíc chybí "nejlepší, snadno přehlédnutelná, pecka".

    Protože tyhle kategorie jsou fajn na bilancování. Ale to, že byl dobrý Elden Ring, GoW a Horizon... to mi vlastně žádné nové informace nepřinese. Buď jsem je dávno stejně hrál. A nebo o nich píší prostě všude.

    Ale seznam her, které byly super, ale neměly třeba takový marketing, celkově se o nich nepsalo, bylo snadné je minout, ale pořád byly něčím hodně zajímavé a stojí za zahrání - to je seznam her, který může mít pro čtenáře i nějaký užitek.

  • Opravte si v seznamu vítěze nejlepšího soundtracku. Dík a hezkej novej rok :)

  • Trochu mě mrzí, že Nintendo evidentně úplně ostrouhá. Čekal jsem, že zrovna tady by se mohlo vecpat i někam mezi v Česku populárnější platformy. Xenoblade, Splatoon nebo Bayonetta by si v některých kategoriích umístění zasloužily.

  • proc tady nemate kategorii nejlepsi horor?

  • ja jsem letos projel pouze jedinou hru, a to Visage z roku 2019. Kazdopadne tento prehled nej her bude uzitecny, abych si nasel 2-3 hry co hrat. Zatim mam na seznamu jen 3 - Elden Ring, IXION, Pathfinder wotr. Hry jsem moc nesledoval, ale mam pocit ze to byl slaby rok, nebo ne?

    • 0011

      Na PC možná, na Nintendu to byl velice silný rok a příští rok to bude ještě lepší. Jediná pořádná nová hra co jsem letos na kompu zapnul bylo Stray.

    • Stephano

      Neexistují slabé roky :) Já taky hrají některé hry později, ale stojí to pak za to. A když se mi nic nezamlouvá, tak dohrávám hry z předchozích let nebo retro.


      Pořád existují modifikace, výprodeje, porty na PC, nově oznámené hry, nezávislé klenoty atd. Osobně se velmi těším na Pentiment, LEGO Star Wars, Spidermany, Uncharted, Last of Us, Hogwarts Legacy, Little Big Planet.... chystám se na bety Diabla IV, Tape to Tape, pořád mám nainstalované Crusader Kings III, sportovní manažery, musím konečně dohrát Mass Effect trilogii, Bioshocky, Dead Cells, Forzu 5. atd. Naopak nestíhám seriály. :)

      • LessPh

        Je pravda, ze od te doby co mam nainstalovano CK3, tak muj backlog celkem narusta😂

        • Stephano

          Ano, CK III hraji, když si chci zahrát, ale není síla zapojit mozek. :D Dám si třeba podcast nebo hudbu a jde se na to. Obvykle stihnu jednu hru za 2-3 dny. Dávám pak většinou rychlost na 4x nebo 5x. Naposledy jsem to zkoušel za Dánsko. Můj rod se dostal do  Německa, Francie, Čech a Anglie. Jinak ale sleduji dost totální konverze. The Witcher Realm je skvělý, stejně tak Elder Scrolls. Taky The Fallen Eagle je bezva. Už jen ty náhodné události a traity stačí k tomu, že to jde hrát pořád znovu a znovu. :) Musím někdy zase věnovat čas dalším hrám od Paradoxu, ale CK III je nejvíc.

          Jednou jsem si stáhl asi 80 módů vylepšující základní hru ze Steamu. Úplně jiná hra. :) Asi nejvíc bylo, když jsem měl bitvu 300 tisíc vs. 300 tisíc na druhé straně. Zapojila se celá Evropa. :D Byzanc je pořád moloch. Snad ji jednou rozložím na atomy. Jednou se mi povedlo takto zničit celé Uhersko. Vzniklo asi dvacet regionů, které už nikdo nesjednotil. :D Už se blížím k tisícovce hodin, ale proti sportovním manažerům je to jen kapka v moři. :)

          • LessPh

            Hele mně jedna kampaň trvá 3 - 4 měsíce, nehraju to jako strategii, ale jako RPGéčko s dynasty simulátorem :D A jako těším se až teď dojedu mojí kampaň za Bohemii.. ještě tak 3 měsíce :D Protože bych chtěl hrát taky něco jiného než CK3... právě si jdu dát 3 hodinovou sérku ;-)

            Jinak já jedu bez módu, mně to prostě neba, když nemůžu dostávat achievementy.. přijde mi to takový bez štávy..

            • twicer

              A to máš na mysli steam achievementy? :)

              • LessPh

                Reakce na příspěvek:

                Jasně, co jiného?

                • twicer

                  Reakce na příspěvek:

                  Jj, co jiného :)

                  • LessPh

                    Reakce na příspěvek:

                    Ti strasi ve vezi ne?😂

                    • twicer

                      Reakce na příspěvek:

                      Jj hrát na imaginární úspěchy na steamu a poukazovat na druhé že jim šplouchá na maják, no mě už to ani vlastně nepřekvapuje.

                      • LessPh

                        Reakce na příspěvek:

                        Boze ty ses jak ten z Novy.. borec nakonec😅😅 Hele divaci Novy stejne nemaji mozkovou uroven na to pochopit achievementy.. nesnaz se😂😂

                      • Vojtzech

                        Reakce na příspěvek:

                        Hraní her je celý o imaginárních úspěších, tak nevím co řešíš.

                        • twicer

                          Reakce na příspěvek:

                          Já se pouze ptal, abych se ujistil že mi nic neuniká. Klidně se točte dokolečka na místě a tapetujte profil splněnýmy bobříky, já vám to jen přeju.

                          • Vojtzech

                            Reakce na příspěvek:

                            Jasný, kdyby z tvých komentářů nečišilo opovržení, člověk by ti i věřil, že nám to přeješ. Ale jestli žádnou hru nehraješ abys ji vyhrál/pokořil a dosáhl tak "imaginárního úspěchu", klidně se dál povyšuj.

                            • twicer

                              Reakce na příspěvek:

                              Hele kdybych napsal že jste tady všichni vylízaný sasanky co se honí za trofejema, tak bych tyto agresivní reakce chápal, ale na začátku stojí pouze "A to máš na mysli steam achievementy?" Jestli tohle stačí, aby si někdo začal vyhodnocovat že se tím chci jakkoliv povyšovat, tak je fakt sněhová vločka i totální magor.

                              • Vojtzech

                                Reakce na příspěvek:

                                Tak to promiň, tvoje reakce s "točením dokolečka a bobříky" na můj první neútočný komentář vlastně vůbec nezněla povýšeně, asi jsem to blbě vyhodnotil... To vločky a totální magoři, jako jsem já, občas dělají, tak mi odpusť.

                                • twicer

                                  Reakce na příspěvek:

                                  Jo, když mi po normálně míněné otázce řekne někdo že mi šplouchá na maják, to je vlastně úplně v pohodě. Jen ale ať se opovážím reagovat na podobné úrovni zpátky a jsem povýšený lotr. 

                                  S točením dokolečka a lovením bobříků jsem asi uhodil hřebíček na hlavičku, viď? Hele záměrně jsem to celé bagatelizoval, sám mám u her naprosto absurdní koníček, diskuzi jsem začal slušně, když jsem viděl kam se to stáčí a přidává se ktomu další pochlebovač, rezignoval jsem na rozumnou domluvu.

                                  • Vojtzech

                                    Reakce na příspěvek:

                                    Když se někoho zeptáš na všeobecně známou věc a pak na odpověď zareaguješ, jak jsi zareagoval. Můžeš působit dojmem, že si z něj utahuješ. V kontextu s tvým následným rýpnutím to tak alespoň na mě působilo. 

      • Jevo83

        Sucitim s tebou :) ja ked sa pozriem na hry, ktore este musim prejst, zhruba od r.1995, tak ak by uz ziadna nevysla, nozno to za 20r stihnem😁 a do toho serialy.... a ked pozeram serialy a hram, tak nestiham malovat warhammer (1 figurka mi trva dobrych 8 hodin).... a to ani nehovorim ze knihy...

        Skratka, zaluby moderneho nerda = full pracovny cas, takze tazko to stihat popri praci 😂

        • Mám to podobně. Jen místo knih, seriálů a Warhammeru je to práce na zahradě, pohyb venku a stolní RPG. Na videoherní backlog jsem si naordinoval Steam Deck a trochu to pomohlo. Do práce je to busem daleko, tak aspoň něco odehraju.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit