Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • verapohlova

    Proč jsou na fotce ty potkani? Nechápu souvislost s článkem. 

    • Werewius

      To jsou oblíbení mazlíčci pana autora. A potkani to opravdu nejsou. Tuším, že jsou na fotce kvůli zpestření, ale vy asi ráčíte být jedna z těch, která zpestření nerada… Přesto nechápu, proč musíte tato krásná zvířata urážet.

      • Máš něco proti potkanům? :-D

    • ravux

      To nejsou potkani.

      • Derp_1337

        To o potkanech byl očividný trolling. Nejlepší je takové lidi ignorovat 😉

  • Já se taky trošku bojím, že ty velký singleplayerový tituly pro Microsoft nejsou úplně prioritní. Přeci jen pro ně je nejdůležitější gamepass a tam dává větší smysl poslat třeba 3-4 AA hry než jednu pořádnou exkluzivitu ve stylu God of War nebo Last of Us. Vlastně v podobným duchu se vyjadřuje i Sony, že kdyby dávali svoje exkluzivity v day one do předplatného, nikdy by se to nezaplatilo/kvalita těch titulů by musela jít dolů.

    • Pavel Makal

      Jasně, jiná strategie je úplně ok a sázku na Game Pass chápu a vůbec nijak nerozporuju. Jenže MS ty velké exkluzivity zjevně sám chce, protože jich docela dost oznámil a navíc si kupuje firmy, které prostě nedělají menší AA hry. A kdyby chtěli sázet jen na multiplayer, tak přece nebudou lít peníze do rebootu Fable, Perfect Dark nebo třeba do Starfieldu.

  • vonTossis

    Myslím, že to je prostě jinou strategií. My se tady bavíme o nějakých našich očekávaních o vydávání velkých her nebo exkluzivit, a podle mě už MS vnímá Xbox prostě jen jako jedno zařízení, kde hrát. Zaměřují se na Game Pass, a na to, jak do toho natáhnout další studia, a kde navázat další významná partnerství.  Až se jim trochu více povede absorbovat "nově zakoupená" studia, polezou z toho i nové, velké tituly. Ale stejně si nemyslím, že to něco na strategii změní, a budou to multiplatformní tituly všeho druhu. Žádné specificky hýčkané značky a série. 

  • JohnyTheZik

    Spíš mi přijde, že na Xboxu těm velkejm SP zážitkům trochu odzvonilo a jestli to tam chceš, budeš imo i v budoucnu zklamanej. V coop hrách ale nemá xbox v ps tu nejmenší konkurenci a je za mě trochu překvapivý, jak moc je to v tomhle článku opomíjený.

    Grounded, W40k darktide, Halo Infinite, Forza Horizon, Sea of Thieves.. to všechno jsou hry, v kterejch jsem s kamarádama spálil mnohem víc hodin než v jinak výborným Spider Manovi nebo v remaku Demon Souls. 

    Samozřejmě ano, tyhle hry vyšly i na PC, ale to samý se dá říct už i o hodně ps5 exkluzivitách. Zároveň je to strategie, kterou teď MS razí (a díky bohu za to), takže z toho vyhodit xbox by nedávalo smysl. 

    • Myslim si, ze u tohoto velmi zalezi, ci mas vobec kamosov, s ktorymi si vies najst ten spolocny cas si na to nieco kooperativne zahrat. Ja to tak napr. nemam, takze prahnem po vyslovene SP hrach, a tam ma Pavel bohuzial uplnu pravdu.

      • JohnyTheZik

        Jakoby v tom s tebou vicemene souhlasim, ale rozhodne bych si nekoupil PS5 a nebrecel, ze mi chybej dobry coop hry. Podle me je na case si tuhle rozdilnou strategii priznat.

        Navic porad je to tak, ze na xbox silny sp tituly vychazej. Jen jich neni tolik a nejsou to primarne akcni adventury (v cem je treba PS fakt silna).

        • Problem ale je, ze MS este pred predstavenim noveho Xboxu ponakupoval kopec hernych studii, po oznameni a vydani v tom pokracuje, ale tie slubovane SP hry stale nikde. Rozumiem tomu, ze v dnesnej dobe sa hra nespravi za 2 roky, ale problem s exklusivnymi SP hrami ma uz MS dlhe roky a svetlejsia buducnost stale nikde.

          • JohnyTheZik

            Tak souhlasim s tim, ze by toho ciste SP na xbox/pc mohlo bejt klidne i vic, nicmene treba kdyz se kouknes na ty studia (ninja theory, undead labs, compulsion games, playground games, obsidian, bethesda), tak je jich dost hodne v obdobi pred vydanim hry, ktery sedi v kontextu jejich beznejch vyvojovejch cyklu (napr. State of Decay 2013-2018-TBD).

            Tak asi uvidime jak tenhle a pristi rok no. Pro me to zadna priorita sice moc neni, ale chapu, ze to takhle rozhodne vsichni nemaj.

  • J.V.Stalin

    Já už to vzdal a X-Box jsem prodal. Naprostá zbytečnost...

  • Hidden

    Microsoft ma ted spise problem s tim, ze nema z chystanych velkych her co ukazovat pro jejich rozdelanost a z tech her, co by ukazovat asi uz mohl si to drzi u tela a nechavaji si zasadni veci pro vlastni show, nez aby to odbyli treba na GameAwards. Nemam zatim dojem, ze by to uplne byl nejaky "systemovy" problem, ale proste se to tak seslo. Tipuju, ze vic ukazi prave v nadchazejici showcase co by udajne mela byt tento mesic, protoze minimalne zminovany Starfield, Redfall i Forza by mely vyjit tento pulrok. Teda pokud zase neco neodlozi.

  • Jevo83

    Myslim si, ze si to, Pavle, drbol tomu hrebicku pekne do stredu hlavicky :) vidim to rovnako... naviac, Xbox X je dokonca oproti PS5 aj malicko vykonnejsi. Lenze.... na strategie a indie mam nabuchane PC a AAA produkciu hram na PS5, ktory je moj prvy PS v zivote (pred nim len PC a Xboxy). Kombinacia exkluzivit, lepsie prepracovaneho systemu trophies, ovladaca s pestrejsou haptickou odozvou (a zabudovanym repracikom:) sposobila, ze som od cervna 2021 Xbox series X nezapol.

    MS stale len oznamuje, oznamuje, oznamuje....a dostavame multiplatformne hry (ktore su atraktivnejsie na ovladaci PS5) alebo Bckovu produkciu.

    Nova generacia konzoli tu je uz 2 roky a ak to takto pojde dalej, tak MS sa rozbehne az na X box series X 2, cim preskoci celu jednu generaciu a poskodi si trhovy podiel...

    • Neverim tomu, ze by tu bola nova generacia konzol za 2 roky. Tento rok s trochou stastia pride klasicky medzikrok so Slim konzolami, a cakam, ze po nom sa tu sucasna generacia konzol udrzi este aspon 3-4 roky.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit