Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • rudysakal

    Best of Manga. Doporučuji. Přečetl jsem to jedním dechem.

    Doporučuji i mangu Claymore (serial i comics), je to taková Gutsova sestřenice ;)

  • berserk je jedna z nej mang na světe , Kentaro Miura je za mě nejtalentovanější mangaka  když pominu první svazek kde ještě trochu tápal tak ty jeho panely sou nejdál ze všech to co dokaže nakreslit černobile mi vyraží dech pokaždý . Bohužel  proces serializace tendle masterpiece obsahově trochu zničíl a anime adaptace to pohřbily ješte víc . Jeho full page arty časem skončí v art muzeiich https://www.reddit.com/r/Berserk/comments/48r4ut/i_think_this_is_one_of_the_coolest_panels_out_of/

  • Carnage666

    Berserk je srdcovka, sbírám anglicky v deluxe verzi a ty bichle v koženkových přebalech vypadají v knihovně luxusně. Jen mě mrzí že anime adaptace kromě té z roku 97 stojí kvůli otřesné animaci za vyliž...

    • ales.smutny

      2012 vyšla trojdílná Gold Age Arc série, vřele doporučuju (aneb jako původní seriál, ale není to složené ze statických obrázků :))

      Jinak to CGI se v druhé půli seriálu trochu zlepšilo, ale...pořád je to celkem meh...

  • Morraw

    Berserk je skvělý. “Dočetl” jsem teprve loni. Ještě teď si pamatuju jak jsem tuhl na konci Golden Arcu při Eclipse scéně. Hodně silný zážitek.

    Milénium Falcon Arc je taky nářez a nechtěl jsem, aby to skončilo.

    Kresba krásná, příběh temný a depresivní a do toho Puk. První mě se mi nelíbil a působil v depresivním příběhu dost divně, ale časem jsem si ho oblíbil (stejně jako ostatní postavy) a u jeho kresby a vtípků jsem se vždy řezal smíchy.

    Četl jsem i první tři kapitoly, které dokončuje jeho kamarád, ale kresba je chaotická a obávám se, že to nedopadne dobře. Miurova životní práce tak končí obrovským cliffhangerem a my se už nikdy nedozvíme, jak by ji sám Miura býval dokončil.

    Celkově teď mám štěstí na nedokončené série (Über, Requiem) aspoň, že Titáni jsou hotovi, kde se mi nechtělo čekat na anime, tak jsem dočetl mangu a byla skvělá.

    • Carnage666

      Za mě Titáni skončili naprosto hloupě 😬

  • Zrovna u te kresby bych se tak moc nebal, protoze cast prace uz na ni odvadeli jeho spolupracovnici a vytvarny styl je preci jen neco, co se da emulovat snadneji nez psani pribehu. 

    • Morlang

      Utrpi nadseni pro detail a zejmena rozvrzeni panwlu a prechod mezi nimi, v tom Miura mistr

  • TheRKD

    Berserk je považován za jeden z hlavních inspiračních zdrojů Dark Souls. 

    Legendary video game creator Hidetaka Miyazaki drew from a number of sources when he created his Dark Souls games, including the “Choose Your Own Adventure” books he enjoyed as a child. However, 
    he was also heavily inspired by the story, art, and mood of Berserk, making it essential for any FromSoftware fan.

  • mousekrup

    Berserk je bohužel další příklad skvělého díla, které nevím jestli někdy dočtu celé, protože když jsem s ním před nějakými 12 lety začínal, úplně mě pohltil a přečetl jsem všechny dostupné díly na posezení. Bohužel frekvence vydávání dalších byla tak pomalá, že jsem už před časem v podstatě ztratil zájem (jednak proto, že si vlastně už nepamatuju jaký byl děj a jednak proto, že se prostě člověk mění a už mě to tolik nebere). Dvacet stránek komixu jednou za půl roku fakt není moc velké tempo a já si rozhodně po takové době nepamatuju co se tam odehrálo před x měsíci.

    ... trochu se bojím, že podobný osud potká Píseň ledu a ohně, tam jsou odmlky mezi díly taky čím dál tím delší...

    • Derp_1337

      Píseň ledu a ohně

      - Ehm, tak není problém, že by ty pauzy mezi díly byly "čím dál tím větší". Tam už většina lidí rovnou přestala doufat, že to někdy bude napsané do konce.

    • Morlang

      Reread :) stoji to za to

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit