Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Kakabundala

    Ačkoliv s komentářem souhlasím a nevadí mi bojkot neeticky financovaných projektů, chtěl bych jen připomenout, že pokud jste uvnitř Ruska, nevyplácí se veřejně odsuzovat Putina. Obzvlášť, pokud máte na sobě hodně pozornosti, což Atomic Heart rozhodně má.

    • Row

      Tihle ale sedí na Kypru... a jestli ne, upřímně, pokud by byly prozápadního smýšlení, už jsou s nevětší pravděpodobností po skoro roce z ruska venku a vesele se distancujou, alespoň mně by ze sebe teda bylo na blití kdyby se z mé vlasti stala nacistická bašta a já tam vesele seděl dál a dělal že se nic neděje🤷‍♂️

      • MishKonn

        Cetl jsi vubec ten clanek? 

      • Kakabundala

        Za a) Vývojáři jsou, pokud to správně chápu v Moskvě a na Kypru se jen vedou prachy jako to dělá spousta firem.

        Za b) Ani kdyby byli v jiné zemi a měli silný hlas... https://en.m.wikipedia.org/wiki/2022_Russian_businessmen_suspicious_deaths

        Nic nikomu očividně nebrání v tom, aby byly vypadeni z okna.

    • ALHAZRED

      Njn, je to ako se Sauronem, jeden vudce, kopa bezmozku, bez pataře, ale ne žeby namisto ustupovani a drženi tlami, toho Saurona sundali ...

  • houmrhoumr

    no mozna se i dockas ze to bude blbost. na rps v preview nadavali na mraky nelogicnosti v level designu, nedopecenost hernich mechanik a velmi otravneho hlavniho protagonistu...

  • Děkuji za tento článek/názor/komentář, je to smutné, ale absolutní souhlas.

  • ALHAZRED

    Absolutni souhlas s člankem, vona politika je to, když je to někde daleko ode mne, mě to nezajimaaa...až když mi na hlavu padaj pumi a ňakej vojaček, mi strči bajonet pod řebro, pak to už poltika nebude...pak to bude co ?? Jestli stratime souciteni s jinymi tvormi, sme horši než zviřata a mužete dal, s klidem, strkat hlavu do pisku...

    • J.V.Stalin

      Nazdar. V notifikacích mám, že jsi na mě tady reagoval, ale tvůj komentář tam nevidím. Co se stalo?

      • ALHAZRED

        Napsal sem tohle:

         No, ale kto si necha mazat med kolem hu..by a nezajede se podivat, jak to
        vlastne s tou hrou vypada ?? Investor ? No, ale to by musel zvednout
        p... že...😬😍

        nevim proč to ukryli asi pro tu p...

        • J.V.Stalin

          Bože ta cenzura je tady někdy až komická... 😐

  • Tohle je totalne mimo. Proc by se vubec melo herni studio vyjadrovat k politice? Navic to jejich vyjadreni je zcela legitimni ve smyslu ze sami obhajuji ze herni studio je proste apoliticke. Bezte uz s tou politikou nekam.

    • Ako apolitickych sa oznacuje tak 3/4 Rusov. K comu toto spravanie budovane Kremlom poslednych 20 rokov viedlo mozeme krasne vidiet trocha vychodne od nas...

      • MishKonn

        Takze za tu valku muzou lidi? 
        Jak dlouho presne trvalo Cechum povstat proti komunismu? 

        Jako, snazim se nestavet ani na jednu stranu tady v teto diskuzi, ale rict od klavesnice ze nekdo mel povstat proti utlacujicimu rezimu je hodne easy. :) 

        Kdyz budes protestovat v demokraticke zemi, aspon si budes moct myslet, ze te nikdo nezastreli nebo neposle na Sibir. 

        A vyjadruju se timto ciste k tematu clanku, to co dela Rusko jako stat na Ukrajine je humus. 

    • ALHAZRED

      To znáš, že národ, který zapomene na svoji historii, si zaslouží, aby se zopakovala ? Když přišl Hitler k moci, bylo to to sami: To je politika, mne to nezajiiiimaaa a voni všichni desně přehaaanějiii, to by si Hitler nedovolil...pak přišel Wermacht, byl protektorat, vypalili Lidice a Majove povstani...par dni před osvobozením. Takové české...Nepřijde Hitler tentokrát z východu ??😛

      • Tohle mi prijde trochu zfanatizovany.  Tady se jedna o hate herniho studia, ktere prohlasilo, ze je politicke nestrane. Za prve vubec nechapu jaky pokrytci chteji znat politicky nazory herniho vyvojare a proc? A co jako od nich chteli slyset? Ze studio odsuzuje valku? To by asi rychle cele studio skoncilo.  Tohle rikat je tam nelegalni. Potom byste si tu hru uz vubec nezahrali. Promysleli jste to vubec? 

        • ALHAZRED

          Tohle rikat je tam nelegalni. Potom byste si tu hru uz vubec nezahrali. Promysleli jste to vubec?

          Tohle jako mysliš važne ?? A to, je podle tebe v pořadku ?

          Tak bych ti přal, abys to zažil, neee koukat se s dalky, a co všechno tam bude ješte NELEGALNI ?? Dokdy si rusove nachaji šlapat po hlavach ?

          Diky, ja tuhle hru fakt NENEVIDIM  nezahraju si ji, a přeju ji, aby ji nenavidelo co nejvic lidi...

          Na steame se hejti pro menši duvody...vitej v 21. stoleti...

  • Francis

    Skvelý článok, ktorý bol veľmi potrebný. Mám podobné pocity. Hra ma svojím vizuálom neuveriteľne láka a zvádzam so sebou vnútoný boj, ale financovať čokoľvek čo má väzby na ruských agresorov/okupantov/vrahov nemienim. V tomto prípade sa tak pravdepodobne po rokoch vrátim do pirátskych vôd. A bez výčitiek svedomia.

    • MartinStary

      Nejlepší přístup je právě využít příkladu nového Běloruského zákonu. No a reparace autorům se snad bude dát zaplatit až po odstranění ze seznamů nepřátel.

  • Stephano

    Díky za komentář, mám to stejně. Zlo sice nejde úplně porazit, ale musí se to stále zkoušet všemi dostupnými prostředky. Koupit si hru by bylo  velmi pokrytecké.  Aspoň z mého hlediska. Na hru jsem se těšil, ale také si ji nekoupím ani nezahraji.  U nás je to navíc dáno nedávnou historii a bohužel někdy i součastností. Pravda není jen bílá a černá, ale když to jde, vybrat si menší zlo nebo se zastat slabšího je jasná volba. Koneckonců, hráči obecně hrají neradí za ty špatné ve hře.  I když je to jenom hra. Hřeje mně to na srdci a to jsem docela velký cynik. :)

  • schumicrast

    Vlastně je to docela škoda. Ideologie vítězí i v mozcích hráčů (hráček). Já rád vývojáře podpořím i přes to, jestli fandí červenému nebo modrému týmu. Je mi to upřímně jedno. Mě hra už nepřevychová a pro děti to, podle toho jak vypadá, zřejmě taky nebude.  COD je propaganda americké armády, ale to očividně dneska nevadí. Ale pozor, jednou by třeba mohlo!

    • RodneYCZ

      Ale tady nejde primarne o to, co bude v te hre, ale o to, kam ty penize potecou. S CoD mas pravdu, ze je to reklama na americkou (britskou) armadu, stejne tak GTA je simulator gangstera a Tropico simulator diktatora (ac se treba nebere uplne vazne). Kdyby hru delali ukrajinci, tak nikdo nerekne ani ň.

      Problem je to, ze nakupem hry podporujes valecny, agresivni rezim. To je jako kdyby sis za protektoratu sel na nemecky film, rekl si "cerveni nebo modri, je to jedno", ale hlavne, ze uvidis novy blockbuster.

    • Anon-ym

      Pokud je pro tebe např. hraniční genocida, ethnic cleansing a ostřelování obytných komplexů - "fandění červenému nebo modrému týmu" - pak tak nějak rozumím, že ti je to jedno. Užívej!

    • KronosDeret

      Nácek nebo žid, všechno jedna lidská pakáž, hlavně že je co hrát :) (/s)

  • Komentář celkově komentovat nechci, protože s ním víceméně souhlasím, tak jenom malá vsuvka - výroky Rowlingové rozhodně nebyly transfobní, to z nich udělala jenom malá skupinka křiklounů na Twitteru.

    • MartinStary

      Je jen biologickou puristkou, a zas psychologické problémy menšiny jí moc nezajímají a jako takové podléhají léčbě, třeba tím, že se jejich situace zlepší pro transformaci jejich těla pro jejich psychologické zdraví. Prostě na to týrat ostatní probléme který není světově nejzásadnější je podle mně ze strany některých aktivistů definicí pokryteckého populismu. (např. závažnější problémy : persekuce náboženských a národnostních menšin až k společenské segregaci a absenci jakých koly lidských práv v určitých oblastech světa i hladomory a nemoci jenž v civilizovaném světě jsou za téměř vyhubené ...)

    • Carnage666

      Taky si myslim že nebyli ale ona ještě přilévá olej do pomyslného ohně když píše věci jako Happy Terfsmass během Vánoc 😂

  • Tomas_Beno

    Pěkné, ale pro mě to je stále jen hra. Podporuji Ukrajinu jak nejvíce to jde, ale to že jsi koupíte "Ruskou" hru neznamená, že se svět najednou zboří a UA prohraje. Tímhle článkem se jen utvrzuje jak moc je Games.cz aktivistické a nečitelné (vyjma recenzí)

    • KronosDeret

      A co krvavý diamanty? Produkty otrocké práce? Potraviny kvůli kterým se kácí deštný prales?

      Spotřebitelská odpovědnost existuje.

      • Psychotic

        O co že tohle píšeš ve spoďárech ušitých mongolskými dětmi na přístroji vyrobeném v továrnách totalitní genocidní komunistické diktatury?

    • Ano, taky jsem na vážkách, zda tady ty články patří. Pokud ano, bylo by fajn z toho udělat diskusní platformu, kde se nebude banovat a skrývat každý tzv. nevhodný příspěvek. Zatím to ale jede v kolejích "pereme tady svou agendu a vy si trhněte". Což samozřejmě je právo majitele, ale je to o ničem.

      • KronosDeret

        Neregulovaná diskuze se v 100% případů změní v nazi pedo skládku. Pokud se ti nelíbí názory v subjektivní novinařině, založ si vlastní stránku.

        • dworkin

          Regulovaná diskuse tady vypadá tak, že pod většinou článků tady není jediný (!!!) komentář.

          Games.cz mělo svoji mnohaletou, stálou komunitu. Bylo v ní i pár problémových jedinců, ale naprostá většina komentářů v diskusích byla slušná a diskuse tady byly mnohdy velmi zajímavé.

          Pak se to tady zregulovalo tak, že komunitu to úplně zlikvidovalo. Je mi líto, že většina lidí, co to tady čte, nezažila staré Games. Bylo to moc fajn.

          Subjektivní dojmy se musí oddělovat od zpravodajství. Důvod, proč se konečně začaly některé články označovat jako Komentář, byly moje opakované stížnosti na to, že se to nedělá.

          • Tanatonaut

            Asi tak. Ono už jen stačí napsat slovo cenz.ra a člověk má okamžitě ban. Podle mě na to už mají i script.

            a propos: Ono staré Games sice mělo lepší a daleko větší komunitu, ale ta benevolentnost tady v diskuzích zase byla trochu přehnaná.  Jestli si vzpomínáš, tak někdy i 5 z 10 stránek byl akorát flame war mezi 2 lidmi. To taky nebylo dobře. 

            Prostě z nuly na sto.

        • mimochodem, Nazi Pedo skládka je co? Asi chodíš na divné stránky, měl by ses nad sebou zamyslet.

          • KronosDeret

            4chan, 8chan, Parler, Gab, Truth, Gettr, Telegram... furt to samý.

            • Neznám... ale myslím, že entita KronosDeret, která je schopná napsat "Nácek nebo žid, všechno jedna lidská pakáž", mě fakt nemusí mistrovat skrze extremismus. 

              • KronosDeret

                Reakce na příspěvek:

                Všim sis toho /s že jo?

                • Reakce na příspěvek:

                  Ano, je to moje práce v IT, všímat si bugů. Čímž ani v nejmenším nenaznačuji souvislost mezi tebou a šváby, brouky a vůbec jinou nežádoucí havětí.

        • "Což samozřejmě je právo majitele". Ještě něco, regulátore?

      • Kverulant

        Patří a jsem za názory redaktorů games.cz a udržování kvality diskuzí mazáním podivných haterů rád. Díky za článek, Šárko.

        • Veskoslav

          Akorát že diskuze jsou mrtvé a to doslova. K tomu zrušení zaporného hodnocení, protože dnešní děcka pomalu brečí...

        • Problém je v tom, že udržování kvality diskusí = mazání toho co se mi nelíbí. Tohle ale pak není diskuse, šmudlo ;-)

          • Kverulant

            Diskuze není ani čtení cizího myšlenkového průjmu, na to jsou terapeuti.

            • Na to stačí implementovat funkci ignore, nemusi se hned mazat. Definice průjmu je dost subjektivní. Možnost hodit si někoho do ignore je řešení 

      • Je pravda, že článek by měl být označen jako komentář.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit