Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Duptcheck

    Hezky napsáno

  • Dik Sarko, super clanek. 

  • ChyrenCZ

    Naprostý souhlas.

  • JanS

    Napojeni firmy na lidi z ruské vlády je očividne a ty mají fakticky ruce od krve. Koupit si tu hru, je srovnatelné s posláním peněz ruské armádě, aby mohla nakoupit nove rakety a vybombardovat dalsi obytný dům plný nevinných lidi. Bohužel je to takto jednoduche.  

    • twicer

      Tudíž i každé jednotlivé zakoupení game passu od microsoftu, ve chvíli, kdy bude mít tuhle hru v nabídce, je též posláním peněz ruské armádě, že?

      • JanS

        V menší míře než samotným zakoupením hry, ale v podstatě ano. Jen ne všechno můžeme jako hrači ovlivnit, třeba zařazeni te hry do game passu. Je rozdíl dostat v nějaké službě pasivně hru, oproti tomu když ji aktivně zakoupim. 

        Microsoft se bohužel v tomto chová nejednoznačne, protože jeho služby jsou v Rusku vyple, včetně X boxu a game passu, ale pak přidá tuhle hru do našeho trhu. 

        Tipnul bych si, ze tohle dilema v Microsoftu resili, ale potebuji krmit svůj game pass. Pokud bude někdo poukazovat na napojeni na Rusko, reknou, ze jsou mezinárodní studio a dle práva je všechno v pořádku. Čistý to ale rozhodne není. 


  • Je zajimave sledovat z pohledu historie reakce dnesnich lidi. Asi nejenom me vzdy zajimalo, jestli bylo mozne predejit tragediim a udalostem jako mnichovska dohoda, 2.sv.valka, rok 48 u nas a podobne.

    Takove to nepochopeni, jak to tenkrat lide mohli nechat zajit tak daleko, dava pri pohledu na nase ,,dnesni,, chovani, navic podporene prave temi realnymi pripady z ne tak davne historie, smysl.

    Takze i dneska tady mame skupiny lidi ,,moudre,, vazici provineni jedne ci druhe strany, ve snaze zachovat objektivitu a pochybnou neutralitu v jasne danem konfliktu. Stejne jako pred 80 lety takovi moudri lide nechali rozebrat nasi republiku tim vlastne ne tak zlym panem z Nemecka, aby pak prekvapene sledovali, jak se to same stava i jim samotnym. Stejne jako v USA demonstrovaly pruvody lidi proti valce, ktera neni jejich valkou, aby pak vydesene sledovali zabery z Pearl Harboru.

    Je fajn, ze to vypada, ze aspon cast soucasne generace se mozna poucila z minulosti.

    • ALHAZRED

      Viš co, ja zažil Brežněva, Husaka, pak Gorbačova, odzbrojovani, pad železny opony, demokracii a řikam si, jak je možny, že rusove udelali takovy krok spět, nebo skok ??

      Je mi z toho blbě a nemužu to pochopit, a pak se dneska stratavam s nazorma, že demokracie je vlastne špatnaaa, nevim kam se chcete lidi vracet, nebo se za par let budeme žraaat navzajem ?

      Vratit občanku a naspět do jeskyňe ...😬😱

      • Nemyslím si, že rusové udělali takový "skok zpět".

        Problém je, že oni neuělali nikdy ten krok vpřed. Ze dne na den nezměníš myšlení lidí, školství atp. Jsou učeni nadraženosti, hrdosti, Rusko je nejvíc. A vždy je potřeba silný vůdce, který zem dovede k zářným zítřkům proti zlým americkým vrahům.

        Vždycky jsem tvrdil, že Putin je nový diktátor, že rozjede něco velkého... války v Gruzii, Krym a východ Ukrajiny mi dal za pravdu, ale stejně jem pořád naivně věřil, že to byl vrchol.

        Já osobně si také myslím, že demokracie je špatná. Je to nejlepší, co zatím lidstvo mělo, ale stále je to vzdáleno mému přesvědčení o svobodě.

        • ALHAZRED

          Ještě dodám: Jak to řekl pan Werich v ty pohácce "Vláda je pro jednoho
          člověka příliš velké sousto" Ale není to myslené tak, že by to jeden
          člověk nedával...když má tolik rádcú a poradcú, jenomže jeden člověk to
          nezvládne osobnostne. Pár let to jde, ale přijde chvíle, kdy si položí
          tu ZÁSADNÍ otázku: Všichni se mi klaní, jsem BůH ?? A pak se začnou zavírat a popravoat lidi jenom proto, že mají jiný názor !!

        • ALHAZRED

          Jo, Vono taková absolutistická monarchije taky naní špatná že, když má lid dobrého krále, tak se má dobře, ale to je bohužel jenom v pohádkách...Putin teda není dobrý král...tvl a víš že ani žádnýho reálnýho neznám ?? Snad Václav,...ale ten svatej...😂

  • uher

    A co v Microsoftu? Mají koule (a páteř) aby to nezařadili do Gamepassu? Když jednotlivci podniknou takové kroky, tak je to sice ušlechtilé, ale k ničemu zásadnímu to stejně nepovede. Ale kdyby MS (i přesto, že už za hru sám zaplatil) ukázal, že jde v první řadě o princip a vydal prohlášení, že se odmítají podílet na propagaci práce studia, které se odmítá negativně vyjádřit k těm prasečinám co jejich země dělá na Ukrajině, tak to jistě vzbudí mediální pozornost a na studio bude vyvíjen tlak aby se k tomu nějak vyjádřilo.

    • krom toho Steam si s klidem z tech 60e veme "jenom" 20e. Nothing personal just business.

      dalsich 20e treba Focus, MS a jini za dosavantni naklady na vyvoj

      ...a z tech 20e si toho dnes moc nekoupis, jedine kdyby ti EU posilala bianco sek nebo rovnou ocelove hracicky

  • Morraw

    Hm. Chápu, že je teď trendy se vůči něčemu vymezovat. Teď vůči všemu co je ruské. Hlavně v Evropě.

    Paradoxně se to většinou takovým “uvědomělým” lidem vrátí jako bumerang. Třeba, že zapomněli někde pokleknout nebo nepodporovali něčí práva dost hlasitě. Z větší části je to pokrytectví, ptže většina z nás co něco konzumuje (jidlo, oblečení, zabavu, elektroniku, služby…), moc dobře ví, že přímo či nepřímo podporuje něco špatného (režim, praktiky, devastaci planety, týrání zvířat atd)

    Osobně jsem silně proti násilí a to, že se stále mezi sebou zabíjíme ve velkém (nejen ve válkách), je prostě znakem necivilizované společnosti. Ale akceptoval jsem to jako jeden z morálních nedostatků lidstva.

    • Plně souhlasím. Dnešní éra je prostě průmyslem pro uvědomělé jedince, kteří se přes noc stávají odborníky téměř na jakoukoli oblast. A tito lidé si pak o sobě myslí, jakou mají duševní hloubku. Ale opak je pravdou – je to povrchní názorovost, která vznikla přes noc.

    • nerozumím, co je trendy na tom, se vymezovat proti státu, který 100 let po světě roznáší jen bídu. Stát uctívající si Stalina a SSSR zaslouží vymezení.

    • Veskoslav

      Další utopista, co věří na elfy a dobré lidičky, co budou žít spolu v míru.  Jo, možná proto do 50 let defacto západní společnost zanikne dělohami té méně vyspělé civilizace a bez zbraní. A defacto toto je i ruský scénář. Ale tam je to z pohledu alkoholismu, porodnosti, kombinací nemocí jako AIDS nebo nejrychleji rostoucí muslimské populaci v Evropě.

      • Morraw

        Joj, klid Vesko. Jen jsem se tu chtěl vyjádřit jako ostatní a třeba diskutovat. Nemám žádné utopistické myšlení. Jen mi vadí, že se to děje. A je jedno jestli s Ruskem, v Africe, Asii atd.  Ale tomu se prostě nedá vyhnout, vzhledem k rozdílům a mentalitě států a národů.

        • Veskoslav

          Ale to není nadavka. Já mám obdiv lidech, co pořád naivně vidí, že se lidstvo časem nevyhubi navzájem:) Že chtějí vidět to dobro, co v nás je:)

          • Morraw

            Jo to bude asi tím, že žiju v centru civilizace (takový Hobitín), kde max řešíme, jaký bývalý komunista bude na hradě a kolik stojí máslo a ozbrojený konflikt je nám vlastně cizí.

      • KronosDeret

        Populační matematika sice říká že je to absolutní nesmysl, ale pocity rasisty jsou důležitější než fakta. Vy ste se fakt sešli.

        • Veskoslav

          Co to meleš? Jaký rasista ty troubo? To, že ve Francii má průměrný přistěhovalec více dětí než Francouz je naprostý fakt, který prostě nemůžeš okecat i kdybys chtěl ty "rasisto". To, že někdo používá statistiku z něj nedělá rasistu. Loni jsem byl v Marseille pracovně. Víš, že jsme dostali i seznam čtvrtí kam nechodit? Zvláštní bylo, že všechny měli více než 50 % podíl imigrantů. Ta statistika je takový odporný rasista. 


          Jinak doporučuji si najít na Google (vymyšleno a vytvořeno zlými, bílými rasisty a nejspíš z 90 % muži) o studii, co by se stalo, kdyby z USA odešli všichni černoši a jaký by to mělo důsledek například na zastoupení věznic, zaměstnanost nebo snížení HDP. Kvůli mamlasům jako ty, co všude strkají slovo rasismus, tak budou první, kdo bude kolaborovat a "lovit" vlastní kamarády, rodinu atd. Mimochodem rasismus v USA proti bílým je taktéž lahůdka. Černoši defacto zavádějí to, co se kritizovalo celou dobu a v JAR bylo až do 90. let. Segregace:)

          • KronosDeret

            jak jsem předpokládal, pouze osobní pocity, žádná populační data ani trendy. Strašidelní černoši mě udělali těžké spaní na výletě do Francie, civilizace se blíží konci!!!

            • Veskoslav

              Jsi hlupák. A přesně kvůli hlupákum jako ty si  můžou Muslimove vyrvavat z té jejich věže už i v Německu. Je jenom otázkou času než si přidají další své legrace. Škoda že ty tisíce mrtvých, co tomu bránili u Vídně musí zůstat v zemi.


              Jo a jak mi osvětlit počet útoku gangů, zlociností, znásilnění nebo vraždy ve Švédsku, které záhadně koresponduje s migrační vlnou ze středověkých zemí. 

              • Kverulant

                Reakce na příspěvek:

                Žádní muslimové v Německu z věží nevyřvávají. Držte se prosím tématu v článku a nerozpoutávejte zase tady tyhle nekonečné fantazie, jak je západní svět smaží v pekle. Je to už po těch letech fakt trapné číst tyhle kolovrátky pitomostí pomalu už i pod recepty na cheesecake.

                • Veskoslav

                  Reakce na příspěvek:

                  Proc lzes? Jo, to by Vam levicackym sluníčkům šlo...

                  https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/kolin-nad-rynem-nemecko-muslimove-islam-mesita.A221014_192051_zahranicni_jhr

                  • Kverulant

                    Reakce na příspěvek:

                    Aha, takže hledáš v komentářích pod článkem o hře z Ruska boj s imaginárními nepřáteli, které chceš porazit argumenty a zvítězit tak ve válce bílé rasy za obnovení zdecimované Evropy? Fakt, terapeut ti pomůže. "Levicový sluníčkář", to už jsem nečetl pár let, myslel jsem, že teď se hraje jinej druh slovního fotbalu.

                    Protože nechápeš psaný text, tak opakuju, v "Německu" žádní "muezzini z věží neřvou", ale dopřeju ti moudrost a vzdělání zdarma. Pustit v jednom městě v pátek z repráku lokálního kostela oznámení o modlitbě v místní čtvrti je asi tak drtivý vítězství pro islám, jako když přijede Family Frost. Nemusíš se z toho hroutit. Hezké odpoledne.

                    • Veskoslav

                      Reakce na příspěvek:

                      Nádherný slovník. Zvláštní, že přesně podobná slova řvou lidé z Antify atd. Že je to jenom svolávání, že se nic neděje. A podobné sra*ky. Připadáš mi jako jeden miloučký človíček z iDnes, kterého už vyrazili:) Nic jako no-go zóny nejsou, kriminalita u migrantů je stejná jako u původních obyvatel, právo šária v Evropě není atd.:) 


                      A jestli ti nedošlo, tak Rusko má nejrychleji rostoucí muslimskou populaci v Evropě. A doporučuji také přečíst, co píšou a řvou Tiktok vojáci z Čečny:) To se také Ruska netýká, já vím. To je ochránce Slovanů, co šel denacifikovat Rusko:)

                      • Kverulant

                        Reakce na příspěvek:

                        Marná snaha, tvůj blábol o muezzínech, co řvou v Německu z věží tímhle balastem fakt nezakecáš, plácej si, co chceš, máš to marný. :)

              • KronosDeret

                Reakce na příspěvek:

                Zakopáváš se hloub Veskoslave. Ještě kousek a stěny tohohle myšlenkovýho hrobu co pro sebe kopeš tě zasypou. Uteč dokud můžeš. Jinak skončíš jako náš příšer goyim.

                • Veskoslav

                  Reakce na příspěvek:

                  Bože, ty seš blábolista. Nemáš se někde jít přilepit k cestě a protestovat proti fosilním palivum nebo vytvářet nějaký poutavý billboard na vítáni těch přínosných lidiček?

                  • KronosDeret

                    Reakce na příspěvek:

                    Ne daleko efektivnější je vytipovávát vhodné lidi na fórech, správně je zaháčkovat neodolatelnou emocí a pak jim postupně rozebrat jejich víru a nasadit jim do podvědomí několik logických bomb, které po několika nocích způsobí dostatečnou kognitivní disonanci. je to překvapivě efektivní a lepší než okázalí gesta aktivistů.

                    Ostatně to by stoupenec Tzeenche měl dobře vědět.

                    • Veskoslav

                      Reakce na příspěvek:

                      Vždycky Khorn:) velký premenovac je na mě až moc labilní. A to je přesně důvod proč nikdy nerozebirat politiku. Stejně to nakonec vždycky dopadne blbě:)

                      • KronosDeret

                        Reakce na příspěvek:

                        Stejně, kdyby ses někdy chtěl zbavit svojí kognitivní chyby a iracionálního strachu z nahrazení bílé rasy, koukni se na demografická data a zkus si započítat. Demografické změny kterých se děsíš v nočních můrách by trvaly stovky let. A to už to bude opravdu jedno. Kulturní změny budou daleko daleko větší než pomalé "hnědnutí" populace. To bude to nejmenší co nás bude zajímat. I za 50 let.

    • Jsem rád žes nám dal své dobrozdání a to dokonce písemně. Hluboce si vás, filozofů píšících na herní servy, vážím. 

      • Inquisitor

        A ten článek je co?

        • Práce odvedená za mzdu ? :)
          Upřímně, mám velmi jasno kdo je ta špatná strana rusko-ukrajinském konfliktu a myslím si, že Šárka Tmějová celkem uhodila hřebík na hlavičku, když označila Mundfish za zastydlé ruské imperialisty, kteří alibisticky kalí vodu, protože účty jim platí západ.
          Ta jediná relevantní otázka, která by se tu měla řešit je ta, jestli oddělovat dílo od autora. Já jsem spíš pro oddělení. Jenže tu pořád zůstává problém se samotnou hrou, která se zasekla někde mezi Mein Kampf a Stalinovým proslovem. 
          Blábol o vymezování proti všemu ruskému nemohu brát vážně. Na to jsem přečetl až moc ruských klasiků a pracuju v mezinárodním korporátu kde, světe div se, rusové, ukrajinci, bělorusové, češi slováci, bulhaři, rumuni, poláci, amíci, britové, indové a pakistánci a asi ještě bambilión jiných národností makají vedle sebe na tom, aby se naši akcionáři měli dobře.
          Takže mi promiň trolení lidí, kteří do jednoho příspěvku nacpou svůj odpor k násilí, pokrytectví a relativizaci ruských válečných zločinů - protože právě proti těm se Tmějová vyhrazuje. Ne vůči ruskému národu, ne vůči ruskému státu, ale konkrétně vůči ruskému imperialismu.

          • tuco

            Ta jediná relevantní otázka, která by se tu měla řešit je ta, jestli oddělovat dílo od autora. 

          • Morraw

            Tak třeba moje mezinárodní společnost (ikdyž primárně nordická) okamžitě zastavila veškerý business v Rusku a lidi propustila. A máme tady pravidelnou “masírku” z Ukrajiny. Trochu mě to zamrzelo vůči těm zaměstancům.

            • Veskoslav

              Proč? Většina stejně nejspíš volila Putlera. Někdy doporučuji si přečíst diskuze "obyčejných" Rusů na Telegramu atd. Není to vesele čtení. 

  • Stephano

    Edit k mému příspěvku na začátku diskuze. Mého pradědečka věznili v gulagu v roce 1917. Naštěstí se mu podařilo zdrhnout doslova přes celý svět. Už nikdy nemohl vidět rýži, to bylo jediné co jedl. :)

    Nikdy o tom nemluvil, jsem na něj hrdý, škoda, že jsem ho nepoznal.
  • johnnycashcz

    @kronosderet > prosimtě, ty jsi čí? ty jsi dostal nějakou funkci veřejnýho obhájce nebo o co jde, že hned máš u každýho komentáře jasno, o co jde????? Jinak já se článkem v zásadě souhlasím nicméně neodpustím si menší rýpnutí - řešil tohle někdo, když USA napadli Irák údajně kvůli chemickým zbraním a tím až doteď destabilizovali celý tamější region? Řešil tohle někdo, když opět USA ve spolupráci s Francií a dalšíma bombardovali a zdestabilizovali Lybii, odkud do Evropy nyní proudí nejvíce uprchlíků a kde jede ve velkým otrokářství???? Přijde mi, že ne....

    • KronosDeret

      Sem svůj, a občas dělám imunitzní systém na diskuzích. Detekuju blbosti, obalím je protilátkama  a pohltím fagocytem.


      • Derp_1337

        Haha

        Takže jinými slovy rád trolluješ a necháváš některým diskutérům rupnout cévky? 😂

    • Je tam pár zásadních rozdílů. Ty konflikty USA nerozpoutaly s cílem obsadit území cizího státu a připojit jej ke svému území. Taky nevyhrožovaly každou chvíli jaderným holokaustem celému světu a nekradli tisíce dětí někam do tramtárie (tohle osobně považuji za nejhorší zločin ze všech, horší než vražda nebo znásilnění). K těm údajným destabilizacím v regionech bych podotknul, že ty už zpravidla destabilizované byly (Jugoslávie, Lybie). Co se týká Iráku, bylo tam zcela reálné riziko, že ZHM zaútočí na Izrael (což už udělal v r. 1991) a zcela záměrně znemožňoval mezinárodnímu týmu OSN kontrolu zařízení v rozporu s rezolucemi OSN. Můžu tady pokračovat dlouho, cílem je však poukázat, že dobyvačná válka Rusáků je zcela jiné kafe.

      • goyim

        USA nikomu atomovkama nevyhrožovaly, USA "jen" atomovky použily včetně nejvyššího počtu testů. USA taky "jen" pomohly získat atomovky Pakistánu, což je zločinný nestabilní režim, díky kterému nás od jaderné války minimálně na SV dělí jeden džihádistický infiltrátor v jejich armádě. USA tam proto musí neustále pumpovat prachy a hlídat je. O tomhle jejich "úspěchu" nikdo nemluví. Samozřejmě, že vše dělají pro svoje zájmy, protože Pakistán potřebují k "demokratickým" voj. operacím na SV. Pak je tu nukleární doktrína - Rusko má jen defensivní (použití jen v případě existenčního ohrožení). USA nemá. USA má doktrínu pre-emptivního prvního útoku, což je v případě umístění raketových systémů blízko Ruska samozřejmě problém. Co se týče okupace a připojování území, tak USA dodnes ilegálně okupuje např. Kubu, kde provozuje mučírny v Guantanamu. Dále 1/3 Sýrie (agro a ropnou oblast), kde vesele staví základny (samozřejmě ilegálně, porušuje mezinárodní právo), brání tak zemi před poválečnou obnovou (prakticky válečný zločin). USA ukradlo např. Puerto Rico nebo Hawai. Nastudovat historii prosím. U Lýbie a Jugoslávie nechutně lžeš a vyběluješ zločiny. Lýbie měla nejvyšší životní standard ze zemí Afriky, po "demokratickém" zásahu USA tam ISIS obchodoval s lidma a dodnes tam válčí gangy mezi sebou. Takhle bych mohl pokračovat do aleluja. Z Kosova (kde NATO přepsalo hranice, když už je řeč o přepisování hranic Evropy) je drogová základna kde trénují bojovníky ISIS. S Irákem opět komplet lži a vybělování historie. Irák žádné riziko nebyl a ZHN neměl. Vše byly lži vyfabrikované USA, včetně napojení na Al-Kajdu. I kdyby to byla pravda, tak důvod napadení neměl nic společné s Izraelem. Navíc Izrael sám porušuje rezoluce OSN, lidská práva a staví ilegální osady, tzn. tvůj argument je hloupst. Vyběluješ ilegální válku agrese, která způsobila 1 milion mrtvých, gratuluji. USA je největší terorista planety. To nejsou moje slova, ale slova světové kapacity Noama Chomskyho a má proto kvalitní argumenty:

        https://www.youtube.com/watch?v=vRbnPA3fd5U

        Btw, označit Ruskou válku za "dobyvačnou", po tom, co tam USA "demokraticky" pomohla rozpoutat krvavý převrat a pak do toho zločinného nedemokratického režimu 7 let pumpovala zbraně a živila tam civilní válku, to může skutečně jen lhář a ignorant. Na závěr pár faktů k zasmání:

        1) USA má na svědomí jen od roku 1990 přes 100 vojenských intervencí. Přes 900 základen po celém světě (z toho je spousta ilegálních). Rusko jich má mimo svoje území asi 10. Ale Rusko je to impérium, co se roztahuje? Ok, lol.

        2) Renomovaná organizace Gallup provedla v roce 2013 světový průzkum ve více než 80 zemích, přes 100 tisíc respondentů. Otázka, kdo je nejvěším nebezpečím pro světový mír. USA suveréně skončily na prvním místě, DALEKO před nějakým Ruskem, Pakistánem nebo Čínou. Od té doby už ten průzkum nikdy nezopakovali a média o tom držely hubu. Holt je třeba udržet ovce v komatu. To holt není informace, kterou poslušný Američan potřebuje vědět.

        3) Merkelová právě přiznala, že nikdy neměli v plánu implementovat Minsk. Jen chtěli získat čas, aby se mohli vyzbrojit.

        • ALHAZRED
          To je neskutečny, jak tahle Putinovska propaganda, umit vymyt mozek, jinak slušnym lidem...😎😀😛

          Ne že by mě nezajimalo, co se dele v africe, nebo v azii, nebo jinde na světe, samozřejmě zajima, ovšem ať se ti to libi, nebo ne, košela bliž než kabat, a obavam se, že pokud tam osobne nezajedu a nepromluvim s těma lidma, nemužu tomu dost dobře rozumět, a mužeš posluchat radia či media, jaky chceš, každej jenom zastupuje sviho paniška...

          ALE, až USA nebo NATO napadnou ňakej evropskej stat

          a dnes, ne Kosovo před 10ti lety... !!

          PAK tady mužeš vyřvaaavat, jaka je amerika špatnaaa a porovnavat ji s Putinem...až ti praskne cívka... jinak sou to jenom trapny blaboly...🤮

        • dworkin

          Těší mě, že žiješ v zemi, která je ti nepřátelská, a přeju ti spoustu dalších nepříjemných zážitků s naším prozápadním režimem.

        • KronosDeret

          věčná škoda že nemá smysl to číst... stačí vidět vlajku a Nick a všichni víme co si za koko*a.

          • goyim

            Argument 0, Ad hominem 100. Gratulace.

            "všichni víme"

            Jistě. Opírání se o imaginární dav. Nandal si mi to, ty "kapacito".

            • haha, píše člověk se první dopustil Gish gallop.

              Trolík.


              Takže ano, nandal ti to. 

            • KronosDeret

              zmlkni nácku.

              • goyim

                Reakce na příspěvek:

                full NPC

                gg

                • KronosDeret

                  Reakce na příspěvek:

                  neexistuje víc konformí a predikovatelná forma "inteligence" než nácek, ochotný obětovat celý život jedné mylné ideologii.

        • Přestal jsem číst po asi 6 větách. Tak si ušetři námahu. 

  • Právě jsem prozřel. Zahazuji svůj herní ovladač vyrobeny v Číně, nemůžu už dále podporovat vraždění ujgurů. Ihned po napsani komentáře zlikviduji svůj v Číně vyrobeny americký iphone, jako odvetu za bombardovani nevinnych Vietnamců a Jugoslávců. Tehdy jsem ještě nebyl na světě, resp. byl malý a nemohl se nijak zapojit do boje proti zlu, jako můžu nyní. Pokud i tak nebude ma psychika schopna snášet ten tlak, odejdu se zapichnout svým kvalitním nožem Solingen. Oh, wait.. německý nůž? 

    • KronosDeret

      Pokud to opravdu uděláš tak respekt, prosím i fotky.

    • Inquisitor

      Nejsi uvědomělý. To bude chtít školení.

    • dost trapné, kvůli tomu ses tady registroval? 

      • Ano,přesně proto. Trapné? Proč? Jsou konflikty a jejich mrtví v minulosti méně než konflikty a mrtví nyní? 

        • 1892> Myslíš, že minulost lze změnit ? 

        • ALHAZRED

          Promiň jako, ale jo. Nebo nevidiš rozdil v tom, jestni nas němci napadli v 1939tym, nebo 2023tym ??😎😉

        • To, že se ději svinstva v Číně, je pravda, o většině nevíme, ale ve finále je dost těžké dávat určité válečné konflikty do nějaké úměry. 

          Tenhle konflikt je napadení sousedního státu, snaha přepsaní hranic, snaha o převýchovu populace, snaha o likvidaci opozice tenhle konflikt lze dát do úměry v poslední době snad jen s WW2. 

          Nebo snad někdy USA v poslední době napadlo sousední stát, anektovalo území sousedního státu, mají lágry na převýchovu? 


          • Já chtěl jen poukazat na to, jak je takové vymezovani se a nepoužívání něčeho co bylo vyrobeno v zemi, která je nebo byla v nějakém konfliktu, kde umírali lidé pokrytecke. Mimochodem, co třeba používání GPS a systému Glonass? To take vsichni tihle internetoví bojovníci nepoužívají, předpokládám. Nebo stačí jen nehrát hry? 

            • To není vymezení se vůči "zemi, která je nebo byla v nějakém konfliktu, kde umírali lidé". To sis vymyslel. To je vymezení se vůči Rusku, která provádí zvěrstva, které jsou od konce 2 sv. války naprosto bezprecedentní a nejenže nejeví snahu to ukončit, ale stupňuje násilí i rétoriku směrem k celému "západnímu světu". Uvědom si, že 400 km vzdušnou čarou od nás lidem lítají do baráku rakety. Taky nevede operace proti armádě, ale proti civilnímu obyvatelstvu s cílem odstavit je v zimě od elektřiny a tepla. Vypni si na týden topení, elektriku a vodu a pak si přijď podiskutovat. 

              • Reakce na příspěvek:

                Ok. Jak přesně pomůže Ukrajině to, že si nekoupim hru od studia, které ma původ v Rusku a proti válce obecně se vlastně vymezilo. Hra navíc bude v gamepassu, tvůrci už tedy za hru dostali zaplaceno. Máme tedy bojkotovat i Microsoft, zlikvidovat xboxy, odinstalovat Windows, protože Microsoft timto podporuje válku na Ukrajině? 

                • Reakce na příspěvek:

                  Dělej si co chceš. Každý nechť si zvolí formu jakou je libo. Nemám potřebu říkat lidem co mají dělat. Já jen vysvetluji svůj postoj. Smysl bojkotovat rusaky IMHO má. Vysvětlovat to tady můžu ale nechce se mi tapetovat diskusi. Já osobně bych vypakoval z naší země všechny rusaky domů a je mě jedno co si kdo o mě bude myslet. Za 2sv. se taky Němci nepromenadovali po piccadili v Anglii.

            • pokrytecké do určíte míry je, všichni jsme pokrytci, ten kdo říká, že není, je největší. 

              Jen prostě nejde srovnávat Rusko a USA a nejde se odvolávat při válce na Ukrajině na války rozpoutané USA. 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit