Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Moc hezký, nostalgický článek, Pavle. Pěkně napsané.

  • Veskoslav

    Zkoušel jsem něco podobného, když jsem třídil skříň. První bylo první 3DSko od Nintenda. No po 15 minutých jsem to vypnul. Jako nostalgie perfektní, ale ten zbytek otřesný. Samozřejmě nechávám pro své budoucí děti. To stejné u PS2 Slim. Šlo to do skříně. Původní Xbox už nenačte CD, takže šel do sběru, PS1 a ani PS3 jsem nevlastnil, Xbox už také ne:)

    Co se týče pc, tak jsem likvidoval AMD Athlon 64 3000+, kde byl ještě původní chladič, který se nikdy nesundal. Nakonec odešlo napájení na desce. . Dočasně vyměněný za 3470 "OC" s 16 GB 2133 DDR3! To je skok. Bude se měnit tchánovi příští měsíc za 5500:)

    Jediná konzole z nostalgie, co jsem zapnul a zůstala u 2. televize připojená, tak je Wii a to kvůli možnostem pohybového ovládání. Zbytek prostě až moc zastaral a emulátory udělají lepší práci:)

    A co se týče her, nějak si nechci kazit své vzpomínky, jaké to byly pecky. Zrovna nedávno se mi to stalo u Drakan: Order of the Flame. Jak já si vzpomínal jaká to byla pecka. Ne, nebyla:)

  • Gulivera84

    Take z laskou vzpominam na prvni PC s CPU winchip, neskutecne odflaklym procesorem oproti Pentiu 100MHz,  oto vic vzpominam na stredni školu, a zbrusu nove PC P4 1,5GHz vzdy si jeho vuni a ten pocit vybavim, kdyz pustim Baldurs Gate 2 a rozezni se hudba v meny.....jj, to byly casy, pak perzistentni svety NWN, rolplejovani postav, kazdodeni smejdeni po forech....opravdu krasny beztarostny casy.....

  • Pěknej článek, hezký vzpomínání. Jinak přijde mi úplně nevídaný a nepochopitelný, že do dnešního dne nemáme remaster MGS4.Za mě je to ohromná škoda ikdyz hru pořád vlastním a občas kvůli ní a pár dalším opráším ps3, tak prostě nechápu že v době remaků a remasterů na něco tak zásadního ještě nedošlo, třeba se dočkáme letos po těch spekulacích posledních let. Pro mě je to jedna z nejlepších her ever a do dnešní doby úžasnej spektákl. 

    • Veskoslav

      Problém MGS4 je ten, že je to celkem omezené (pohybově oproti V) a že tak 40-50 % celé herní délky jsou cutscény, dialogy atd.  A kdyby po tom skutečně byl hlad, tak to udělají. Ale ani V. díl nebyl prodejně to, co očekávalo studio a vydavatel.

  • Ja nikdy zadnou konzoli nemel, zacinal jsem kdysi na 486 dx4/100 takze s nostalgii koukam treba na kluky z Loading... jak je i dnes bavi stare dosovske hry a obcas zadrvi i nejakou novejsi.

    • Podívej se někdy na Artefakty Retro Nation. To by se ti mohlo líbit.

      • LessPh

        To je hrozně ohraný :D

  • KronosDeret

    Pro PCčkáře je to samozřejmě trochu jinak a u nás je nostalgie spojená s operačním systémem. 

    Takže do vhodného emulátoru ideálně s podporou 3D akcelerace nainstaluju WinXP. Na archive.org stáhnu příslušná LevelCD/DVD a pak už je to čistá koupel v nostalgií. Taky přesně vím jaké bylo počasí když jsem zrovna zkoušel tohle demíčko, nebo četl tenhle webzine nebo cringoval u tohohle LevelTV. 

    Ale nic se nemá přehánět, i nostalgie je droga.

  • Na tom by se dalo něco vydělat. Jako tenisová raketa Rogera Federera, tak ps3 Pavla Makala🙂

  • Mám tu Segu Master System a Mega Drive čekající na úpravu pro snazší připojení k modernější televizi a opravu ovladačů. Bohužel dobrých her pomálu zvlášť k tomu Master Systemu. Na Mega Drive mám Mortal Kombat II a LHX, což není tak úplně zlé. Novější konzole už mě úplně minuly, ale rád vidím, že v redakci jsou jejich fanoušci, kteří je prostě nevyhodili nebo neprodali po koupi novějšího modelu.

  • Zdarec lidí, dnes jsem se registroval kvůli odpovědi na jiné téma, ale když čtu tenhle článek, mám na vás p dotaz. Jan ročník 86 a můj děda v té době profesor na vysoké škole ve Zlíně se hodně zajímal o techniku včetně počítačů a podobných. Z dětství si pamatuju x různých zařízení, které jsem od něj vždycky když z jeho pohledu zastaralo a nahradil ho zdědil na pokusy já a nám na to úžasné vzpomínky a jedná se mi teď o připomenutí si toho úplně prvního stupně, který jsem od něj mel k dispozici. Bylo mi fakt málo, cca tak 5 let, takže se bavíme o roce 91 a dostal jsem od něj takovou jakoby hodně robustní klávesnici zhruba 30x20cm vysokou asi 5cm, která vážila poměrně dost, co si pamatuju a propojovala se před audio kazeťák do televize a posléze se daly z kazet "loadovat" primitivní hry. Ve finále jsem to nikdy pořádně nehrál, vzhledem k věku a složitosti celého procesu spuštění a neznalosti her, ovládání a podobně si pamatuju spíš jen zvuky při načítání a pár dost primitivních obrazovek ze hry, kdy se mi čas od času podařilo nějak popojít, máchnout mečem a podobně, ale strašně mě po letech zajímá o co šlo. Dokáže někdo z vás poradit? 




    • risa2000

      PMD85?

    • Tipl bych Commodore 64 nebo Atari ST. Většina osmibitových počítačů (nikoliv konzolí) vypadala jako tlustá klávesnice a jako médium využívaly kazety z externího přehrávače. Snad až na ZX Spectrum, které bylo menší a mělo netypické gumové klávesy.

    • jack

      Zx Spectrum, Didactic Gama apod.

      • Gulivera84

        Tipoval bych to na didaktik....

      • Díky za odpověď, ale podle obrázků si myslím, že to je nějaký jiný model. Připadá mi, jako by u mě klávesy zabíraly větší část plochy....

        • didaktik M?

          https://cs.wikipedia.org/wiki/Didaktik_M


          pripadne me napada jeste ondra

          https://cs.wikipedia.org/wiki/Ondra_%28po%C4%8D%C3%ADta%C4%8D%29

  • DeathFish

    Tyjo, z toho článku šla naprosto cítit ta nostalgie a síla láskyplných vzpomínek hráče. Moc hezky se to četlo a klidně bych si něco takového přečetl i od ostatních členů redakce 🙂

    • ales.smutny

      Dnes jsem Pavlovi vyhrabával z kumbálu toho Metal Geara a spadla na mě hromada krabiček z X360 a PS3, takže mohu říct, že mne nostalgie doslova skoro zabila :))

      • DeathFish

        A tak to bychom zase nechtěli. To se raději příště na Pavla vyprdni Aleši 😀

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit