Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Zrovna před pár dny byl na Novinkách článek o chlapovi, kterého ex nepravdivě obvinila z domácího násilí a znásilnění, strávil rok ve vazbě, tři roky po soudech, byl propuštěn z práce, rozpadly se mu mezilidské vztahy a skončil s PTSD na psychiatrii, než byl pravomocně osvobozen.

    Nedivím se, že to Roiland tajil, protože jakmile se to profláklo, bylo zjevné, k čemu to bude směřovat i zde. Jeho jediné štěstí bylo, že měl prachy na kauci.

    V těchhle případech je prostě dobré si nehrát na soudce z lidu a tvářit se, že víme, jak to bylo, a ten princip, že se automaticky věří jakémukoliv obvinění, je prostě strašně nebezpečný.

  • fascinuje mne schopnost lidí se hádat na toto téma, když nikdo neví jak to ve skutečnosti bylo. Třeba je to fakt agresor a magor, a pak si vyhodit zaslouží, nebo tady zafungovala americká hyperkorektní kultura, a pak byl vyhozen třeba nesprávně (i když i na to má firma plná právo). Každopádně nikdo z nás ho tady nezná, takže proč se za za něj/proti němu hádat.

  • KronosDeret

    Good riddance. Nelze taky nepřehlédnout aktivní podporu v alkoholismu od kolegů a fanoušků a zcela fanatické fany seriálu, kteří budují často zcela toxické a antisociání prostředí komunity. Mesage pozitivního nihilismu "buďme na sebe hodní protože nic nemá smysl" si vykládají po svém jako nic nemá smysl, můžu být největší kikot.

  • Ať žije dnešní doba a cancel culture, kde ke zničení života stačí obvinění. Nechybí mezi tím ještě pár kroků?

    • Marquis-III

      Nechybí. Ten soud ohledně toho domácího násilí probíhá už dva roky a Roiland ho zjevně tajil před svými kolegy.

      Navíc to není jediná aféra, co se s ním děje – nedávno začaly vyplouvat na povrch záznamy z jeho rozhovorů a textů s fanoušky, kde mimo se mimo se jiné tento 40+ muž snaží zlákat na sex šestnáctiletá děvčata.

      V jedné z textových komunikací jednu takovou dívku nabádá k tomu, aby až jí bude 18 let začala streamovat p*rno (použil termín "cam wh*ring").

      Existují audio nahrávky jak se tento, opět, 40 letý muž vzteká nad tím, že nemůže mít sex s 13 a 14 letými holkami. Protože jsou prý už plně vyvinuté.

      • Já ti nevím.

        To že se soud táhne dlouho taky myslím nevypovídá o vině ne? Pořád si myslím, že prvně by mělo být odsouzen a potom následky. Ne obráceně.

        A i když přiznávám, že o nějakých nahrávkách a textovkách tohoto pána moc nevím, tak vzhledem k tomu, že se vlastně živí tím, že mele peachoviny, bych tu byl hodně opatrný s kontextem - co je myšleno vážně a co ne? Jinak můžeš zatknout půlku standup komiků.

        Pokud tedy už před jeho zcancelování nic nechybí - udělal něco konkrétního nelegálního co mu soud prokázal? Nebo mu jdeme zničit život jen na základě informací ze sociálních sítí?

        • Ten soud není o tom, co někde kecal o třináctiletých holkách, takže je jedno, jestli to měl být vtip nebo to myslel vážně. Je to o domácím násilí s ublížením na zdraví (což znamená, že oběť musela být minimálně vyšetřena lékařem, takže budou i fyzické důkazy) a nezákonném věznění.

          Ne vždy je možné čekat na soud. Kdybys dělal ředitele soukromé školy a provalilo se, že jeden z učitelů je z něčeho podobného obžalován (ne pouze obviněn), tak ho taky necháš dál učit malé děti? Nebo bys ho poslal minimálně na nucenou dovolenou?

          Poslední věc je, že firmy samy rozhodují, s kým spolupracují a s kým raději risknou žalobu pro porušení smlouvy. Má je někdo nutit k tomu, že obviněného nesmějí propustit nebo s ním přestat spolupracovat, protože co kdyby byl náhodou nevinný?

        • Marquis-III

          Canceling je skutečná věc, ale tohle fakt není canceling.

          Podívej se na to takhle:

          Kdybych každé ráno přišel do práce a ohlásil, že můj šéf je *urák, tak mě vyhodějí. Proč ale, nedělám přece nic nelegálního? 

          Způsob, jakým se chováme ve společnosti, je věcí, která vždycky měla efekt na to, jak se k nám chovají ostatní, včetně našich kolegů, šéfů atd. 
          I u Roilanda se dá předpokládat, že pokud se nějak choval v audio a textových komunikacích s lidmi, tak něco z toho pravděpodobně projevoval i naživo. To nejlépe vědí právě lidé, se kterými pracoval.

          A pokud se ukáže, že je nevinný a že veškeré důkazy o jeho pedofilii jsou falešné – no tak může žalovat všechny tři společnosti co s ním momentálně rozvázaly smlouvy. A bude to kompletně fér. 

          Jenže ty společnosti samotné nemají možnost jeho aféry ignorovat. Dělají jím špatné jméno. Pokud se v dubnu (kdy je další soudní sezení – proto se to tak táhne, soudy nějakou dobu trvají) ukáže, že Roiland je vinen, tak tyto společnosti ho nemůžou zpětně žalovat za to, že za posledních X měsíců, kdy byl s nimi spojený, jim poškozoval značku. 

          • Zase nepřehánět, pedofil fakt ne. Rozhodně měl mít rozum a když ho začne kontaktovat nějaká pubertální fanynka, tak tu konverzaci radši ukončit. A na zmíněné nahrávce se rozhodně nevzteká, že nemůže mít sex s malejma holkama, mluví tam primárně o kulturním posunu vnímání vhodného věku napříč dobou - což samozřejmě zní dost blbě, obzvlášť v současném kontextu. Zároveň je to ale i fakt, už jen země EU vs USA a jejich nastavení dospělosti, zodpovědnosti a práv.

            Jo, těch incidentů je až moc, ale nikde nejezdí s dodávkou a pytlem bonbonů. Teda doufám. V tomhle případě mi přijde horší to reálné domácí násilí, kde si aspoň můžem počkat na opravdový soud.

          • Pokud přijdu každý ráno do práce a zařvu na šéfa "jsi č**ák" a on mě vyhodí, tak je to samozřejmě v pořádku.

            Pokud
            někdo napíše na sociální sítě "kdykoliv přijde do práce, tak tu huláká,
            že šéf je č**ák" a šéf mě za to hned vyrazí a v další práci mě pro
            jistotu nevezmou, tak to v pořádku není. A to, že se pak jakože můžu
            soudit na tom nic nezmění. A takhle bohužel dnes funguje cancel culture.

            Podle mě je obrovskej rozdíl mezi tím, když někdo něco udělá a když se píše na internetu, že něco udělal. (dokud se neprokáže, že to opravdu udělal) Bohužel v dnešní době se na to nahlíží stejně.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit