Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • schumicrast

    To nechápu, nedávno tady Šárka spílala nad tím jak je Atomic Heart ruská hra a autoři se dostatečně nevymezili vůči válce. Najednou oslava ruské hry někde z Petrohradu a je vše zapomenuto.

    • V první řadě Battlestate Games sídlí v Londýně, už nějaký ten rok.  A pokud si zopakuješ zeměpis tak budeš vědět, že neleží v Rusku. V druhé řadě, ne cokoliv co je ruské je pro válku na Ukrajině. Na závěr bych řekl, že vymezit se veřejně proti válce v Rusku je instantní lístek do vězení nebo pádu z otevřeného okna. Jednoduché kritizovat, když nejsi díky jakémukoliv svému názoru ohrožen na svém mrzkém životě. V rusku jsou partyzánské odboje, jenom se o nich tolik nemluví.

      • schumicrast

        Je vidět že víš o Rusku mnohem víc než já! Třeba že tam leží Kypr.

  • Pokud je někdo v žánru extraction-looter-shooter (ELS) nový, pak doporučuji vyzkoušet třeba The Cycle: Frontier, ten je zdarma a člověk si  ošahá celý koncept. 


  • cNNk

    Tarkov je tezka hra. Souboje jsou ovsem jak deprimujici, tak odmenujici. Taky si pamatuju jak jsem mel strach ze ztraty veci, ale to casem prejde, clovek si uziva tunning zbrani a je mu celkem jedno jestli tim nekoho obdaruje. Kazdopadne novacku bych doporucil hrat nejdriv Customs ... mapa ma mraky orientacnich bodu, celkem dost lootu a vetsinou i vidi kdo a odkud ho zabil :D

    • Customs mi přijde jako dost těžká mapa pro začátek, zatím jsem na ni neměl štěstí, máš pravdu že je na ni hodně lootu. Nejlehčí mi přijdou Woods. Má lehce zapamatovatelné extracty a v lesích se dá lehce schovat a nejsi tak snadný cíl pro snipery.

      • cNNk

        Na Customs je hodne orientacnich bodu, takze se snadno nauci. Na Woods neni tak snadno poznat kde jsi, tezsi najit loot a v pozdejsi fazi jsou prave tam lidi se snipou, tlumicem a pripadne termalem ... takze novacek ani nebude vedet odkud to prislo. Customs je aspon trosku podobne jinym hram ve stylu boje. Kazdopadne map je dost, tak si kazdy neco najde :P

  • Leeam

    "V lepším případě narazíte na počítačem řízeného bota – Scava, který neumí moc dobře střílet."

    Autor clanku toho posledni dobou asi moc nenahral.
    Scavy jsou posledni dobou nebezpecnejsi nez hraci. Vidi pres zed, skrz kere, pres pulku mapy...

  • ALHAZRED

    Tuhle gamesku mam  už několik let koupenou, když sem ji prvně skusil, tak sem se bal... že sem všechny zabil, ničemu sem nerozuměl a nenašel  vychod...to byla ještě hodně BETA😛. Pak přišlo kvantum patchu, ale ja se to už neodvažil zapnout... 😂

  • Twitchzuzu83

    Dovolim si oponovat, nenechaji se novacci vhozene do vody, ale BSG ma program SHERPA, jsou to dobrovolnici pracující pro BSG, kteří učí nováčky zaklady hry, jak se orientovat na mapách, mechaniky atd atd. . O sherpa raid se da zazadat na ofiko strankach escapefromtarkov.com.    

    • Derp_1337

      Jo, ale chodit na nějaké stránky a žádat o nějaký special program. To je dost nad standartní rámec hraní. A ještě to dělá samotná (dobrovolnická) komunita.

      Když to není integrované v samotném herním engine, tak je to prostě dost naprd.


      To prostě nejde obkecat. Pro nováčky je to utrpení.

      • Twitchzuzu83

        Tarkov nikoho nevodi za ruku.. je to hard hra a pokud se ji venujes dokaze te i odmenit. Je to hra ktera je hodne i o vedomostech... Ne jen o střílení. 

        • Derp_1337

          "Je to hra ktera je hodne i o vedomostech... Ne jen o střílení"

          To není nic vyjímečného. Prakticky každá lepší kompetitivní hra je hodně o vědomostech. Jenom to střílení to samo o sobě neutáhne (jedinou vyjímkou jsou arkády jako třeba CoD).

      • Twitchzuzu83

        Nejake stranky jak je nazyvas jsou stránky se hrou jde jsi ji koupil tudiz jsou oficialni. Nic tezkeho na tom neni. A ten kso je sherpa si musel projít hromadou testu a ukazat, ze novacky opravdu ucit muze... A je pod zastitou bsg ... 

      • ALHAZRED

        Jo, taky na FB je skupina "Escape from Tarkov CZ/SK" , kteri ochotne zacviči novačky...ale koukat naučny videa a absolvovat specialni kurzi, to se radši naučim Fotoshop, nebo CryEngine...😬

  • KronosDeret

    Noo hele, hra na boj Ruských a Amerických žoldnéřů v Rusky vypadajících kulisách okolo nelegálních biologických laboratoří je na mě trochu moc blízko skutečnosti. Možná po válce. Střilet ozbrojené "lokály" 🤮, ještě že tam nejsou extra body za házení granátu do sklepa kde se někdo schovává.

    • Ghost47

      V Tarkovu nejsou civilisti. Jen žoldáci a různé místní gangy, případně lidi, co se rozhodli využít toho, že jim doma na zdi visí brokovnice a jdou si do té uzavřené zóny taky něco přivydělat. Třeba se ještě najde na benzínce kasa, kterou nikdo nevybral...

      • KronosDeret

        To pořád nezní jako situace na kterou bych si chtěl zrovna teď hrát :)

  • Absence replaye po hře a tedy jakéhokoliv feedbacku co se vlastně stalo, je pro mě zásadní nevýhoda hry. 

    Jinak souhlasím se vším, co autor napsal - fps jako žádná jiná.. 

    • Gulivera84

      To je pravda ten replay tam opravdu chybi

  • ArnyKasha

    Jako co se nepřístupnosti týče, doporučuji ještě S.T.A.L.K.E.R. Anomaly (mod), nebo rovnou Anomaly GAMMA. Obojí zdarma. Na vyšší obtížnost tam není problém umřít hned v prvních 15-20ti minutách na pokousání krysou/kočkou/pseudopsem, či zastřelením od náhodně kolemjdoucího vojáka, či bandity. V nastavení je spousta možností, jak si život v zóně znepříjemnit. Při čekání na Stalker 2 vřele doporučuji.

    • tak jsem to po tvém doporučení stáhl a na chvilku vyzkoušel. Neměl jsem moc čas ani chuť do herních mechanik proniknout, ale přišlo mi to takové až nepříjemně uživatelsky nepřívětivé.

      S.T.A.L.K.E.R spolu s modifikacemi znám velmi dobře. U původního Anomaly jsem strávil hodně času. Stejně jako u Sigerious Mod, Lost Alphy, Misery, O.G.S.E., Priboi Story atd. atd.,

      Ale ta G.A.M.M.A je taková divná. Ani mi tak nevadí, že tě někdo zabije na dvě rány, ale jak mám chodit po lokacích, když tě zabije první kontakt s radioaktivním odpadem?. Stačí projít kolem vraku auta a do minuty jsem mrtvej. To není potěšení ale utrpení. Co dělám špatně? začínám s 5.000 penízkama a žádná plynová maska u obchodníka v nabídce není. Prostě vylezu z tábora a po lokacích se dá pohybovat pouze pokus/omyl.

      • Střihl jsem si to za Ekology - jsem pacifista. Začátek hry na vojenské základně Agroprom. Základní brnění a na hlavě nic. Po lokaci se nedá rozumně pohybovat. Stačí se o něco otřít a za chvíli jsem mrtvej. Controler hned za branou tábora je jen taková třešnička na dortu. Nemám problém s vyšší obtížností, ale nelíbí se mi umělé utahování šroubů. To už zkoušel MISERY a moc lidí to nedohrálo.....vyzkoušet na 2-3 hodiny a smazat a vrátit se O.G.S.E. či jiné uživatelsky přívětivější modifikaci.

  • palcov

    No a jak je to se ztrácením té výbavy a postav, když zemřete? Přijdete o všechnu výbavu a levely těch žoldnéřů i o peníze? Tohle v článku není dost rozvedeno a docela mě to zajímá.

    • O lvl nepřijdeš, o výbavu - v případě, že ji máš pojištěnou a nikdo ji nevynese ze hry, ne. Ale pokud ji někdo sebere a dojde do extraction pointu, můžeš se s ní nadobro rozloučit :) 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit