Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • 90hodin Mrzimor, pak mi přestalo fungovat posunování času a nemohl jsem pokračovat v příběhu, kdy mi chyběla poslední dvě kouzla. Dalších 82hodin za Zmijozel a jsem skoro na platině. Teď poslední dvě trofeje za Nebelvír a Havraspár, vše už naštěstí fungovalo jak má, ale nikdy jsem tolikrát opakovaně nevyzkoušel, zda mi stále funguje posunování času. Je spousta stížností na různé bugy, které ve finále znemožní hru dát na platinu. Za mně jsem se ale pobavil královsky. Jestliže jsem Forspoken dal 5/10, která mně taky místy bavila, tak HL má 9/10.

  • Syn dnes : tati...v té hospodě je nejakej bug. Nejaka ženská tam mluví jako chlap 😀

    • Jo tohle je fakt jedinej zápor tý hry. Ten dabing tam tak brutálně nesedí, že mám problém se soustředit na to, co ta postava vůbec říká.

      Ale tak on to byl záměr, že muselo být na první pohled vidět "hele, hele, vidíte, máme tady trans postavu!!! vidíte to?" Takže udělat to nějak normálně přirozeně (nedejbože tématicky, kdy v kouzelnickém světě asi nebude problém si změnit hlas na takový jak se identifikuji, že ne? :-D ), to by náhodou mohlo někomu uniknout a to přece nešlo :-D

      • A vysvětluje to pak těm dětem 🙂

        • Řeknu, že je to bohužel rozbitý a že to vývojář popletl a hotovo.

  • Mmeow

    Pokud člověk nepociťuje nesmyslnou zášť k Rowlingové, přičte k hodnocení 2 body a 9/10 by mohlo odpovídat. 

    • Jako je to pecka. A za sebe jsem fakt překvapenej, jak je to obrovské. Když si člověk vzpomene, jak ještě nedávno lidi spekulovali, jestli ta soví věž na screenech je jen nedostupné pozadí a nebo se bude dát jít až tam :-D

      Tohle je zatím mým odhadem tak na 50h pokud člověk dělá questy z quest logu (počítaje i ty vedlejší). A pokud člověk chce vyzobat i ty ostatní ikony na mapě, tak hodně štěstí přeji :-D

  • Thanquol

    43 hodin.

    • nightborne

      Tos musel hrozně pospíchat, ne? Já mám cca 20 hodin a eště nemám ani alohomoru =D.

    • Inquisitor

      A dobrý?

      • Thanquol

        9-10. Herni mechaniky, převažně fajty, na Potterovinu moc paráda. Audio vizuál + feeling z prostředí, paráda. Hlavní příběh+vedlejší postavy. Neurazí, jsou zajímavé, rozličné a osobně mě motivovaly jít dal. Vedlejši-vedlejší questy se defakto převážně neopakují, ale může být že třeba 5 npc v tom světě chce zachránit nějakyho mazlíčka (Unicorn, zlato-bobr etc.) V každým připadě to dost často vede k tomu, že s někym budeš descendo o zem.. takže mi to nějak nevadilo i tyhle mini questy. 

        Pokud je tedy pro tebe "jednohubka" na cca 43 hodin Ok (za sebe nevylučuji že půjdu ještě parkat při par mini questech omlatit  ještě nějaký zlosiny o zem a utrhám par pavoučích nožiček), nečekáš od toho "bud kym chceš, dělej všechno", nebo RPG v pravém slova smyslu", ale spíš Akční adventura/bojovka s příběhem a to že to je "Potter level" story (za sebe je to lepší Potter level story), tak si to nejspíš v pohodě užiješ a půjdeš dal. Určitě nejsem zklamanej a těším se na dvojku, nebo co vymyslí s DLCčkama. Rád jsem se po dlouhé době vrátil do Bradavic. 

        • Inquisitor

          Díky za vyčerpávající odpověď:)

  • LessPh

    Tak na Steamu hodnocení 95% zatím - steam hodnocení věřím, tak budu sledovat jak se to bude hýbat, ale velké výkyvy nelze očekávat.. takže pěkné potvrzení čísel konkurence..

    • nightborne

      Čemuž se tedy osobně dost divím, hra jako taková se mi zdá fajn a přesně jako něco, co mi sedne do noty, ale... nemůžu ji hrát. Ano, běží to TAK špatně.

      Buďto mám nějakou brutální smůlu a všem ostatním to funguje, nebo... netuším.

      • Carnage666

        Optimalizace je rozhodně bída. Hru jsem začál hrát na RTX 2080 Super a Ryzenu 5 3600. CPU už je slabší to jo, ale i tak sem neměl nikdy v ničem novym vážnější problémy když sem se trochu hrabal v nastavení (teda až na Gotham knights který prej právě chce silnější CPU). Hogwarts jelo první půlhodinu parádně protože to byli uzavřený lokace, jak jsem se dostal Bradavic tak to začalo, první cutscéna shodila fpska z 90 na 15 fps. Prasinky stutterfest. Přestal sem to hrát a počkal než mi přijde novej HW který sem měl objednanej delší dobu. 4070ti a Ryzen 7 5800x3d a hle, najednou to jede v 130-150 fps bez trhání a cutscény na pohodu. Takže to fakt mají celkem rozbitý a jen na podobných nebo overkill sestavách to jede dobře. 😬 Steam diskuze jsou toho plný, nejsi sám.

      • nightborne

        A jak to tak bejvá, člověk něco napíše a za deset minut je to jinak... ačkoliv, teda, mrcasil sem se s tim celej den, zkoušel všechno možný i nemožný... a nakonec vypnul CFG a nvidia reflex a už to SNAD KONEČNĚ běží. Boha jeho.

        Nejsem nijak daleko, ale atmosféru to má docela fantastickou. Víc zatim nemůžu posoudit =).

        • nightborne

          A nebo ne, cutscény pořád beznadějně rozbíjej fps. Šmarja eště že já tohle nerecenzoval.

          • LessPh

            Jeste mas ten niche Titan? Nebo neco novejsiho? Jako uprimne bych byl rad kdybys to recenzoval ty, tve recenze na hry, ktery me zajimaji, si prectu i ja, ktery psany text preskakuje. Mas zapal, odhodlanost a mas na to pochopit a vyuzivat komplexni herni mechaniky a to se mi libi..navic si stale hrac. A texty od hrace pro hrace jsou ty nejlepsi.. to je i duvod proc verim Steam hodnoceni. Snad ti daji vice prostoru, jinak pokracuj v tom co delas.. delas to dobre!

            • nightborne

              Díky. Nene, ten sem střelil během bitcoinový horečky za nesmyslnou cenu =). Teď R9 5900X + RTX 3080.

              Jako, ta hra samotná mi fakt nepřijde špatná, aspoň v relativním začátku, minimálně na výtvarný stránce museli nechat STRAŠNĚ MOC práce, soundtrack mě velmi baví a atmosféra je fakt jedinečná.

              Poté, co jsem se celej den vrtal v nastavení a zkoušel tisíc a jeden externí fix, to běží už snesitelně, jenže...

              Každá druhá cutscéna pošle fps tak k 15, kde se pak držej třeba minutu i během hraní, než se to zas vzpamatuje. Když je cutscéna před bojem, je pak ten boj fakt vyložená radost. Opakovaný kouzlení revelio (věc co označí interaktivní objekty v okolí) dělá to samý. A občas se to děje i random, asi při načítání novejch zón... kde bych pochopil nějakej fps drop pár vteřin, jasně, ale ne půl minuty.

              No nic, kašlu na to, počkám si na patch, řekl bych =). Proto ta zmínka, že sem rád, že sem to nerecenzoval - kdyby jo a tudíž bych to *musel* hrát dál, i když mi to běží hrozně, akorát by mě to hrozně rozčilovalo =D.

              • ALHAZRED

                Reakce na příspěvek:

                Tohle fakt nechapu, proč máš takový dropy s timhle železem...

                Ja mam stařičkou RX590 AMD, sice je to už na hranici jeji možnosti, ale fps sou stabilní hmm...

                Dneska sem tahal patch, asi 35Gb...možná pomúže...

          • ALHAZRED

            Zdarec. Tak to já mám starší železo a jede to krasne 4K, FSR2 balanced, kolem 40fps, optimalizace dobrá, grafiku AMD  a čekám na novy ovladače, pry Nvidia už ňáky vydala, specialně pro HL...tak skus.

            Jinak hra je boží, zatim 35h, nevím jako, s čim to Šárka srovnavala, protože takle krásnej a obrovskej svět, se nedá srovnávat s ňákym nascriptovanym tunelem. Nojó vlastně s hrou, která by jednou mohla vyjít...tak na tu se teším taky...😍

            ...Vono, je rozdíl dát 60€ za kvalitní open world hru, na 60hodin, nebo za takovej Calisto protocol, který by sem už teď dohrál  3x...ja ho jednóu otočím...ale za 10...😛

            • Derp_1337

              Hele, ono nejde hodnotit hry dle poměru cena vs. odehraná doba. Byl by to dost hloupý systém. V takovém případě jsou nejlepší hry různé F2P.

              Např. v různých MOBA hrách jako Dota či LoL mají lidé odehrané přes tisícovky hodin (a zadarmo), takže dle tvého metru to očividně musí být nejlepší hry v historii. 😬


              Jinak já osobně si radši zahraju kratší hru s "nascriptovaným tunelem", která je nacpaná akcí a zábavou, než nějaký poloprázdný open world, kde většinu času trávím nudným cestováním z jednoho místa do druhého a plněním generických questů, kterými zaplnili tu mapu.

              • Reakce na příspěvek:

                Lidé, co mají v Mobach odehráno stovky hodin to fakt nehrají zadarmo:) 99% z nich do toho narvalo peníze. Za skiny, battlepassy atd. A rozhodne to bude více než 60 €:)

                • ALHAZRED

                  Reakce na příspěvek:

                  To mi povidej. Ja kupuj dceři každej měsic ROBLOXI...ale když to propočitaš na hernej čas, tak to vyjde 10€ na měsíc a to už DE...že do toho lidi rvou víc, nojo je to zalatá baňa...😛

                • Derp_1337

                  Reakce na příspěvek:

                  To, že tam jsou lidí, co do toho nasypali stovky až tisícovky $$$ , neznamená, že to musí dělat každý.

                  Třeba já hraju Dotu a ještě jsem si tam nikdy nic nekoupil za prachy. Všechny skiny a battlepassy jsou dostal zadarmo za pouhé hraní.

              • ALHAZRED

                Reakce na příspěvek:

                Jasně, ptž hry ve kterých strávíš nejvíc času sou uplne ty nejhorší

                 :-DDD nejlepší je tunel na 6hodin...ja ty prachy za to proste nedam, a je mě putna jestli to dostava 9 !!

                Koukni moje dcerunka paři ROBLOX a kolik tam ma hodin ... JE TO ŠPATNA HRA ?? a vyhazuju to někomu na oči ??

                Ja zas hraju Starcraft 2v2, jenom tento tejden 40hodin a taky to neporovnavam s jinejma hrama tak ness...

                Kampaň se má hodnotit jako kampaň, MP jako MP a MMO jako MMO... A myslím si, že čas, který v ty hře strávíš, NE který musíš, by se opravdu měl odrazit v hodnocení hry !!

                A jestli ti ňakej open world připada nudnej, tak ho doprd... NEHRAJ...Ja sem byl hodne nadšenej např. s Days Gone, ale to pak už byl OPRAVDU generickej open world, a ani sem to NEDOHRAL !!

                • Derp_1337

                  Reakce na příspěvek:

                  Hele klídek. Já ti jenom napsal, že mě většina nudných a zdlouhavých open worldů nebaví a ty z toho máš nějaký mentální kolaps.


                  A pokud to s tím časem nechápeš, tak ti to vysvětlím jinak. Čas je pro každého hráče subjektivní a proto to podle něj nelze hodnotit.

                  Uvedu příklad: Někteří lidé spěchali a dohráli Zaklínače 3 za 33 hodin. Jiní hráči se loudali a tak v Zaklínači 3 strávili 400hodin než to dohráli!!! (statistiky dle HowLongToBeat)

                  Jak to chceš jako hodnotit? To prostě nejde srovnávat, když každý člověk má úplně jiný herní styl.

                  • ALHAZRED

                    Reakce na příspěvek:

                    Ne, promiň, já to tak nemyslel...v podstate máš pravdu, já si taky radši zahraju dobrej tunel, jako nudnej openworld...

                    Já chci jenom říct, že hry, který obsahují svět, co dokáže zabavit na 50 na 100 hodin, by se měl jinak hodnotit a to HLAVNĚ cenovo, jako tunel, který dorazíš na 10-12h.

                    Řeknu příklad: Metro 2033 to byla jízda !! Ja začal v osum večer a skončil v osum ráno, a to byl zážitek, na který nikdy nezapomenu !!

                    Na druhou stranu STALKER SoC, sem hral přez 30 hodin, loudal sem se, tam sem šel a to sem řešil, proste OpWorld, hustej adrenalín, bavil sem se víc, ptž sem se bavil díl...

                    Nebo Fallout3...ja tu hru miluju, 4ka je v planu...Hlavni linka se dá projít za nějakych 8 hodin a taky lidi remcali, jenože ja to hrál 120...Nebo Dying Light taky dobrej OpWorld, taky zábava na moc hodin...Prostě udelat DOBREJ otevřenej svět, da více práce a MÁ u mě větši cenu, jako sebelepší tunel...

                    Problém je spíš v tom, že lidi ty OW hrajou špatně...a neuměj se bavit, protože tam ti NIC NIKTO nelajnuje, nekomanduje, hraješ si to po svím...jakou zabavu si udeláš taková JE...

                    Je to múj názor, nebudu ti ho vnucovat, hry hraju od ňákýho 97mího a k tomule sem dospěl...kdeže tehdá OpWorldy...TO BYL NÁŠ SEN !!! 😍

                    • Derp_1337

                      Reakce na příspěvek:

                      Jo, jasně. Dobrý open world dokáže výborně pobavit. Ale ze svých zkušeností můžu říct, že většina open world her je spíš nudná. Vývojáři udělají pár dobrých věcí a zbytek mapy zaplní generickými questy.

                      Samozřejmě ne všechny hry jsou takové, u několika jsem se fakt dobře bavil. Kromě Fallout 3 můžu pochválit i Fallout New Vegas a pár dalších her.

    • asi dobře víme, odkud vítr fouká. User score je ovlivněné anti-woke jedinci, kteří se to snaží nandat woke jedincům přes čisílka. Něco podobného se dělo u Ghost of Tsushima, hra dostala enormní pozitivní review bombing a to jako prostředníček TLOU2. 

      Obě komunity jsou nanejvýš směšné.

      • Jakože ti anti-woke jedinci desítkují hru kde v prvních třech hodinách jsou nacpané trans i gay charaktery, kde se u hlavní postavy gender raději vůbec nezmiňuje (při tvorbě postavy ho nevolíš a npc o tobě ani jednou neřeknou he/she, ale jen they) a kde nemůžeš být gentleman, ale jsi gentleperson? :-) Z té hry je až strašně cítit, jak se snaží být genderově korektní, že jediný kdo může desítkovat jsou ti woke jedinci a pak jít slavit, jak úspěšně ovlivňují herní průmysl.

      • LessPh

        No nevim teda, cetl jsem jen ceske recenze na Steamu a tam tohle tema vubec nerezonovalo. A i kdyby to bylo jak tvrdis tak aspon krasne vidis transparentni pomer mezi anti woke a woke na platforme, ktera neni centurovana a ja se sakra mile rad k tem 95% pridam😂😅

        • přidej se, k čemu chceš, absolutně nechápu, jak někdo může obhajovat kvality hry na základě user score. Určitě je lepší použít vlastní argumenty, proč je tehle open-world nadstandardní, jelikož user score má vypovídající hodnotu 0.

      • Bože, ty seš blabolista. Většina lidí absolutně neřeší tyhle mentálně narušené jedince. Ale to nejspíš nepochopis a budeš dal blabolit o tom, ze pozitivní recenze, reakce nejsou proto, že by to lidi bavilo...

        • tak to nevím, kde žiješ, ale masa lidí na internetu tohle řeší dennodenně a review bombing nastává dosti často, ať už je pozitivní či negativní. Metacritic a Steam jsou baštou naklikávaní, samozřejmě Metacritic je v tomhle král. Ať už jsou to woke seriály či filmy, hry, děje se to pravidelně. 

          Nikdo snad nevěří, že poměrně průměrný open-world Ghost of Tsushima dostal jen tak 21 tisíc hodnocení s průměrem 9,1 a TLOU2 17 tísíc s průměrem 5,8...

          Jo, prosím tě a oslovovaní "bláblolista" příště vynech, diskvalifikuje tě to ze seriózní diskuze.

          • Opravdu si hráčské recenze na Steamu přečti a uvidíš že se pleteš. Woke x Antiwoke skoro nikdo neřeší. Hráči vědí že hra není bezchybná ale jsou prostě rádi že můžou pobýt ve světě HP.

            • já jsem viděl recenze na MT, takže se nepletu, pokud Steam má jen fanboye HP bez woke složky ok,  budu ti věřit, ale pořád to má masy fanboys hp univers, takže vypovídající hodnota user score je pořád 0. 

              Takže pořád platí, udělej si názor sám.

              • LessPh

                Reakce na příspěvek:

                Ty nejsi blábolista, tobě už regulérně přeskočilo 😀

                • Reakce na příspěvek:

                  to je alespoň argument králů....


                  Ale co.  Někomu stačí čisílka  fanboyů na steamu či mt, někomu rencenze profíků, ti nejlepší si udělají názor sami a nemají potřebuji obhajovat se nějakým user score.

                  • Reakce na příspěvek:

                    jinak recenze na MT jsou ve stylu:

                    "Best game of the year, best graphics, played it 10 hours and it's allready my favourite game ever!"

                    Tohle se tam opakuje do nekonečna. Takže to píšou nějací boti nebo fanatici. Vyber si.

                    Druhá strana jsou pak fanatici typu té tlusté nány na Wired.com

                    U této hry se jen tak nedozvíš, jestli je dobrá nebo ne. Sry. Musíš zahrát.

    • ja myslím že tam jde hodnotit jen palec nahoru a palec dolu, ne? Takže číselné hodnocení z toho člověk brát nemůže....

      Jinak 7 z 10 mi nepřijde jako nízké hodnocení


      • Derp_1337

        NOT SURE IF TROLLING OR JUST STUPID MEME

        Hele, zkus si zopakovat základní matematiku a jak fungují procenta. 😉

        • já chápu jak fungují procenta. Ale hra která nikoho neurazí může mít klidně těch 90 procent palců nahoru, i když to je reálně 7/10 hra. Myslím tím že není ekvivalentní recenze 9/10 a 90 procent palců nahoru na steamu

          • Derp_1337

            Tak samozřejmě to není ekvivaletní. Praktičtější by bylo kdyby uživatelé mohli hodnotit na stupnici 1 až 5. Ale i ty palce nahoru/dolů dost řeknou.

      • LessPh

        To myslis vazne, prece z tech palcu dolu a nahoru se generuje procento.. tzn, ze aktualne zvedlo palec 95% hracu nahoru, coz rozhodne neni dnesnim standardem u AAA titulu na steamu..

        • Derp_1337

          Tak to číslo 94% na Steamu bude hodně nadsazené a nepřesné. Hra vyšla včera (10.2.) a dnes (11.2.) je tam už 26tisíc hodnocení. Přitom dle serveru HowLongToBeat dohrání trvá v průměru 30-40 hodin !!! Tak to mě fakt zajímá, jak to těch 26 tisíc hráčů stihlo dohrát a zhodnotit za den a půl.

          Pravděpodobně ty první nadšené hodnocení přichází od fanoušků Harryho Pottera, kteří hru ani nedohráli a hned tomu z principu dali palec nahoru.


          Předpokládám, že reálné % skóre se objeví až po pár dnech, kdy to dohrajou i normální hráči.

          • LessPh

            Max to pujda na 90% dlouhodobe, uvidis. Tedy pokud se okolo titulu nebo puvodni autorky neobjevi nejaka kontroverze.. a 90% je porad skvely. Kdyz jsem vcera psal komentar bylo to 95% a 6T hodnoceni, dneska 94% a cca 26T hodnoceni.. s timhle trendem bude nejhorsi cislo 90%.

            Podle odehranych hodin, co jsem vcera videl.. tak mela valna vetsina pres 30h, pokud se dobre pamatuji.. a to uz si nazor na palec udelas...

            • Derp_1337

              O koment níže Deathbusnusnu napsal konkrétní statistiky. Podle nich "většina" lidí rozhodně neměla odehraných přes 30hod.

              "Když si odmyslis recenze do 5 hodin, tak více než 23 000 pozitivních recenzi je 10 a více hodin. 20 a více hodin je více jak 11 000."

              Sotva 11tisíc lidí ze současných 26tisíc recenzí má nahráno 20hodin a víc. (Pozn.: Na dohrání potřebuje 30-40hod).

              • LessPh

                Reakce na příspěvek:

                Tak se pojd vsadit, kdyz jses si tak jistej😅😂 Tim ukazes jestli si za tim doopravdy stojis🤣 Tlachat umim taky, ale to nehraje roli.. ciny jsou rozhodujici😉😅

                • Derp_1337

                  Reakce na příspěvek:

                  Ok, jdeme do toho. Ty říkáš, že se to ustálí nad 90%. Já pod 90%. Dejme tomu tak měsíc a uvidíme. 😎

                  Je možné, že jsem podcenil sílu fanoušků Harryho Pottera a to hodnocení se ustálí nad 90%. Bude to zajímavé.

                  • LessPh

                    Reakce na příspěvek:

                    Super! A víš o co vsadíme... o Hogwards Legacy.. kdo prohraje tomu druhýmu platí steam verzi Hogwards Legacy.. píšu si do kalendáře 11.3.2023 -> pak si tě najdu :D

                    • Derp_1337

                      Reakce na příspěvek:

                      Myslíš fanoušskovskou verzi Hogwarts Lewdgacy ? 😂


                      A jestli se chceme vsadit o prachy, tak tomu musíme dát více času. Až se objeví první slevové akce a může si to koupit širší hráčská základna. Teď zpočátku si to za plnou cenu koupí převážně jenom "Potteři".

                      • LessPh

                        Reakce na příspěvek:

                        Ne - jaký p*rno? Asi jsem mimo:D

                        Ne, prostě za měsíc, sázka normální steam verzi Hogwards Legacy. Tak co.. tlachání nebo konečně činy? 😂

                        • Derp_1337

                          Reakce na příspěvek:

                          Vygoogli si "Hogwarts Lewdgacy" (musíš s uvozovkama, protože jinak ti to autocorrect opraví na Hogwards Legacy) 😉

                          Jinak neber tu hru vážně. Je to spíš taková kratší blbost, která dodržuje Rule34. 😂


                          Měsíc je málo. Navíc když výhra pro mě nic neznamená, ani si to moc nechci zahrát. 😱

                          • LessPh

                            Reakce na příspěvek:

                            Píšu dýl, měl jsem banána.

                            Takže kamaráde měsíc se sešel s měsícem a to co jsem říkal se samozřejmě potvrdilo.

                            Z toho pro tebe plynou dvě ponaučení:

                            1. Příště věř starším a zkušenějším klukům a nehádej se s nimi.
                            2. Činy jsou vždycky víc než slova.


                          • LessPh

                            Reakce na příspěvek:

                            p*rna nejni nikdy moc :D

          • Jaký den a půl? Uvědomuješ si, ze desítky tisíc lidí to hraje už od 7.2? Když si odmyslis recenze do 5 hodin, tak více než 23 000 pozitivních recenzi je 10 a více hodin. 20 a více hodin je více jak 11 000. Pro srovnání Forspoken, co vyšel 24.1 tak 20 hodin+ recenzi má 450....

            • Derp_1337

              "tak více než 23 000 pozitivních recenzi je 10 a více hodin. 20 a více hodin je více jak 11 000"

              Pořád to nepopírá to, co jsem napsal. Dohrání v průměru trvá 30-40 hodin. A jak jsi sám napsal, ti lidé, co hodnotili, tolik hodin rozhodně nemají nahráno. Takže to ohodnotili ještě dřív než to dohráli.

              • Reakce na příspěvek:

                A aplikujeme stejnou logiku i na negativní recenze nebo jenom pozitivní recenzi můžeš napsat po dohrání?:-)

                • Derp_1337

                  Reakce na příspěvek:

                  Jo, samozřejmě stejná logika platí v obrácených případech.

                  Třeba u Last of Us Part 2 byla tisícovky negativních recenzí u lidí, co to vůbec nedohráli. Negativní hodnocení s odehranýma 30minutama nemá moc velkou váhu. Hateři tomu z principu dali palec dolů, protože tam byla "LGBT propaganda".

                  • vonTossis

                    Reakce na příspěvek:

                    Derp_1337, ty seš fakt trotl, které by jeden těžko pohledal. Opakuje se to pod každou recenzí větší hry, která tobě nesedí. Nějak se vymezit a hlavně ukázat, jak ti "ostatní" jsou pitomci, číslo je nepřesné, jsou to jen fans, hra je blbá proto a ono, atd. Pořád dokola stejná nevyzrálá písnička. Už jen to tučně "nadsazené a nepřesné" mě baví. Potom ty další spekulace,  jak dlouho to někdo hrál nebo nehrál, aby vůbec to hodnocení mělo význam. Kdyby teď ta hra měla 65 %, tak jsi šťastný a nemusíš tu hořet touhou všem vysvětlovat, jak zrovna těchto XY procent je úplně mimo. Zkus pochopit, že hráči mají různý vkus, který nutně není horší než ten tvůj. Ale to asi nejsem první, kdo ti to zkouší vysvětlit. 

                    • Derp_1337

                      Reakce na příspěvek:

                      Nápodobně VonTossis: "ty ses fakt trotl, které by jeden těžko pohledal." Lidé si tu diskutují o svých názorech v diskuzi, v diskuzi kterou tě vůbec nikdo nenutí číst a ty přesto máš potřebu sem chodít a navážet se do lidí, protože napsali svůj názor!


                      Jak si to jenom mohl někdo dovolit napsat svůj názor, když tobě se ten názor nelíbí?!! OMG! Úplně ti to muselo skazit den, co?

                      /s

  • Morraw

    Jsem zvědavý na optimalizaci na PC. Už to totiž zase začíná vypadat na propadák jak Forspoken/Gotham Knights. Aspoň to půjde rychle do slev.

    • Horst

      Vůbec nechápu, z čeho tak usuzuješ...

      • Morraw

        Zachytil jsem několik příspěvku, kde si lidi stěžovali na performance u PC portu.

        Recenze na steamu, ale nikdy nelžou a vidím, že to není obecný problem. Jsem dokonce až překvapen, jak skvěle hodnocení to má :)

  • romankubanektisc

    Jen technická poznámka. Nechápu business logiku GAMES.CZ. Proč je proboha na domovské stránce obrovský rámeček s recenzí na bezvýznamnou indie hru a pro Hogwarts recenzi jen malinkatý...

    • LessPh

      Odpověď je jednoduchá, business logiku tu nehledej, jen odklikávej reklamy;-)

    • Předpokládám, že je to tam sázeno automaticky dle data/času vydání článku?

  • Takže NFS Unboud tady dostane 9/10 a hra jako Hogwars 7/10 ???? Něco je špatně.

    • Bohužel to taky souvisí s očekáváním. Od nahypované hry ze světa Harryho Pottera každý čeká asi tak 1000x větší propracovanost než od NFS, od kterého už nikdo nic nečeká. Psychika je mrcha.

      Auta mám rád, ale NFS už dlouho dlouho nemusím i když každý nový díl aspoň zkusím. Harryho jsem si pořídil v předprodeji a zatím mám pár hodin. Tak jsem zvědav, jestli mě to nakonec pohltí nebo odradí.

    • "Něco je špatně."

      Myslíš to, že ti záleží na číselném hodnocení? Jo, to je špatně :-D

      • LessPh

        Obecně platí kouknout se na číselné hodnocení a přečíst poslední větu verdiktu. Pokud obě tyto hodnoty budou  pro tebe OK, pak má smysl ztrácet další čas a otevřít si utube a kouknout na gameplay - obrázek a svoje vlastní nejlepší hodnocení si uděláš do 3 minut.

        Takže to číslo je jedna ze dvou nejdůležitějších informací, které z recenzí můžeš dostat a to říkám jako skalní fanda RPS. S nástupem videa jsou textové recenze přežitek... herní weby by se měly soustředit na velice krátké novinky, témata a budování zdravé komunity a na pozitivním vnímáním redakce, která si buduje svoje renomé na základě znalostí, upřímnosti a specifickém humoru.. opět mrkám na RPS. Bohužel většina redakcí to tlačí na sílu, pseudo kult osobnosti a  ega, která už se nevejdou ani do YT kanálů a člověk musí zrušit odběr... srovnejte FC za Poláčka s nynějším FC. 

        • Jester

          "Obecně platí"? Kde vznikl tenhle konsenzus? Na to je nějaká odborná studie? Přijde mi to spíš jako tvůj osobní názor, než něčím podložená obecně platná věc. 

          Můj osobní názor je například naprosto opačný, číslo je pro mě sice nějakým způsobem hodnotné, ale mnohem hodnotnější je nakonec text. Video z gameplaye je pro mě naopak hodnotné velice málo, protože žádné video ze hry nedokáže plnohodnotně přenést pocit, kdy hru držíte ve svých otěžích a celkový pocit z celého finálního díla. Udělat si obrázek ze 3 minut gameplaye a jednoho čísla na konci recenze mi přijde dost krátkozraké.

          Nedokážu se třeba ztotožnit ani s tím, že psaný text (respektive recenze) je přežitek. Přijde mi to jako podobná analogie, že knížka je přežitek, protože můžu koukat na film. Není. Když je text (recenze) napsaný dobře, dokáže přinést stejnou, ne-li občas i větší, informační hodnotu jako videorecenze. Dost si cením webů, které na psaný text nezanevřeli a je to pro ně hlavní médium pro přenos informací.

          S budováním komunity a pozitivním vnímání redakce souhlasím a dostávám to tu, jinak bych ostatně web nečetl. Web jsem začal aktivně sledovat s příchodem Pavla Makala, jehož recenze mi vždycky i u konkurence (která naopak s jeho odchodem dost upadá) názorově sedly. Což je další třeba pro mě důležitá věc, najít si recenzenta, se kterým sdílím nějaký myšlenkový nastavení. 


        • Vidíš a část komunity spíš uspokojí psaný text, který rychle přečtu v šalině, nebo o obědové pauze v práci. Je to diskrétní a neotravuju tím kolegy a nevypadám jako exot se sluchátky. (A není tam balast typu a pokud se vám moje tvorba líbí dejte lajka odběr, úvodní znělka etc. etc.)

          Když můj střelecký instruktor začal dávat své příspěvky (úvahy na téma postapo) na FB ve formě videa bez popisu tak dostal docela bídu. Pár lidem to vyhovovalo, ostatní si to radši přečetli a když tak následně se podívali na video.

          Já taky už jsem to tu psal, přečetl jsem si recenzi, říkám si ok stojí za to věnovat chvilku času GamesPlayi proskákal jsem si video a vidím, že bych hodnotil ještě přísněji v hodnotách 5-6/10

    • Ale není. NFS unbound měla dostat taky 7/10, ale to není co mě na té recenzi vadilo. Obecně známka je jen taková sranda na závěr. Podstatné je, když v recenzi nezazní jasné problémy a chyby. Unbound má naprosto infantilní jízdní model, kde boříš kameny, stromy jak nic a nijak tě to neomezuje. A recenzent má tu drzost to ještě vyzdvihnout jako klad. To je jako kdyby sis v RPG hře pochvaloval že příběh je jednoduchý, předvídatelný a o ničem. Naproti tomu Šárka poctivě vyjmenovala neduhy a slabiny Hogwarts a tedy by mi ani nevadila známka vyšší. Tak se pozná dobrá recenze.

      • nightborne

        NFSU je čiročirá, přiznaná a zamýšlená arkáda, kritizovat v ní nerealistickou fyziku dává stejnej smysl jako vyčítat fantasy RPGčku, že v něm je magie, protože magie neexistuje.

  • Napsal jsem to do návodů a napíšu i sem. Minimálně první 3 hodiny které jsem odehrál mě bavily. Feel ze světa HP tam je, prostě atmošku zvládli. Jasně už teď jsem tam zaznamenal některé věci jako ze starých mmo ( přines 5 kožek z vlka apod. ), na druhou stranu těch pár soubojů co sem zatím absolvoval... no prostě to se jim asi taky povedlo ( povede )... Určitě to není hra, která by mě zklamala, nudila a já ji nedohrál. Z trenek mě to nevystřelí, ale na to hoďku dvě věčer to bude asi fajn. Ale jak tady někdo správně napsal... recenze je poctivě informativní a spíš je na každém jaké tomu dá číslo. Kdo hledá hloubku asi by musel ubrat i na 6 ten kdo má rád HP a spíš řeší třeba souboje tak to jako 8 bude vidět. Jediné co mě opravdu mrzí je, že moje dialogové rozhodnutí žádný dopad opravdu nemají a stejně tak výběr koleje je jenom kosmetika to je fakt škoda :(

    • Tak dovolím si další příspěvek. Narovinu Pottera mám rád nejsem skalní fanoušek, ale vyrůstal jsem na tom.  Paní autorku moc rád nemám za její názory, ale to nic nemění na tom, že něco umí. A co se týče té hry dokonalá není, ale spíš než abych viděl chyby vidím jenom promarněné příležitosti. Např z učení kouzel by šel udělat větší zážitek stejně tak z pěstovaní rostlin/vaření elixírů. ALE!!! A teď čekám, že dostanu pěknou šikanu, já už se strašně dlouho takhle dobře u hry nebavil...

      • Derp_1337

        Tak pokud tě nějaké konkrétní téma (např. Potter) baví, tak se pak u toho logicky budeš bavit bez větších ohledů na kvalitu. To je prostě jeden ze základních rysů psychiky.

        Jako další příklad můžu uvést třeba fotbal FIFA. Kámoš má strašně rád fotbal a taky ho pořád hraje na konzolích. Každý rok si koupí nový díl a pak se u toho údajně "skvěle" baví. A vůbec nějak nerozlišuje to, že nějaký konkrétní ročník FIFA je horší/lepší než ten předchozí.


        A to neplatí jenom pro hry, ale prakticky pro všechno: filmy, seriály, hudbu, jídlo, atd. Někdo třeba rád jí různé housenky či brouky a velmi si u toho pochutná. Ale mě se třeba z nich zvedá žaludek. Je to prostě věc osobních preferencí.

        • Asi jo :-) Ale jinak... jsem právě nikdy neměl konkrétní vkus. Ženské, hudba, jídlo. Buď se mi to líbí nebo nebo ne. Zrzka,blondýna,rock,trance,rap,italská,bbq,česká. Buď to se mnou  dělá něco hezkého nebo ne. Nevím tohle je hra kde si obhajíš 6/10 ale snad pomalu i 9/10. Za mě je to taková 8. Prostě to tak pomalu de dopředu a pohoda.... vlastně neznám hru kde bych se někým do krve hádal, že tohleto je bomba i když ta daná osoba to vidí jako srágoru a naopak. Každopádně je to prvotina. A hra je to velká, takže to asi nebude sranda to zbastlit. Myslím, že prachy jim to vydělá pěkné a snad bouchnou 2 a poučí se z toho co i ti, kterým se to líbilo vidí jako slabé stránky.

        • A existuje i opačný efekt, kdy je člověk velký fanda určitého tématu a když mu to pak někdo představí s nějakou pro jiného možná marginální změnou, tak ho to naštve. Řekl bych, že to je tak trochu případ této recenze, kde autorka tvrdí, že Harry Potter je o přátelství a spolupráci a stěžuje si, že to ve hře není s protagonista je sólista, co zvládne nemožné úplně sám (ostatně to taky není Harry Potter). To potvrzují i ti, co dávali vyšší hodnocení, ale evidentně jim to nebránilo v tom si hru užít i s postavou, jakou dostali.

          • Derp_1337

            Jo, samozřejmě.

            Když někdo přistupuje k věci s už předem udělanou postavou "to mělo být takové a makové" , tak pak může být zklamán, když realita je jiná.

  • Carnage666

    Každopádně dobrej trolling od tvůrců, když o vás někdo mluví říká "they/them" nikdy "he" nebo "she" 😬

    • A ještě ušetří na dabingu ;-)

    • Čichám adepta na první mod :)

      • michaelfoucault

        tenhle mod by mohl chtít snad jen úplný snowflake...

      • Carnage666

        No těžko namodujou nadabovaný dialogy. Nebo si to myslel jinak?

        • Ono jde vše 3:-) ale myslel jsem v psaném textu.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit