Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • MartinStary

    Jeden z mála počinů kde budu hrdě poslouchat (https://www.youtube.com/watch?v=xUEEKaHHxmg) a postavím se k získáni této hry jako se postavilo Bělorusko k získávání nedostupné západní tvorby s plnou podporou v zákonech. Pokud si to tímto způsobem zahraju tak možná za několik let začnu zvažovat reparace vývojářům, ale do té doby budu hrdý pirát, aspoň v tomto jediném případě za předpokladu že mě to vlastně dost osloví na to abych do toho investoval aspoň svůj čas. A hlavně po tom co nemám dohráno Prey a blíží se nám Judas tak nevím zda je hraní tohoto pro mě vůbec třeba. PS: Fakt mě baví naivky, které považují internet a populární tvorbu za výsostně neutrální území.

  • Jakákoliv koruna putující do Ruska podporuje válku na Ukrajině. To je prostě fakt. A i když těch mých pár korun nic nezmění a dostanou se tam určitě jiným způsobem, tak to nebudu ignorovat. Jsem hlavně zvědavý jak hra dopadne, už jen týden.

    A nikdo tady netahá politiku. Válka není politika, tady je jasně zřejmý, že to co se děje je špatně.

    • Inquisitor

      Válka je pokračování politiky jinými prostředky.

  • twicer

    Až tohle vyjde, tak bude na games pár dní kvalitně nablito, kam se hrabe potter, už teď jste tu ukázali kvalitní ochutnávku. :)


    • Inquisitor

      To je taky ruský zákeřný útok, majíc za cíl zničit jednotu spojenců skrze hru a zasít tak semínka pochybností nad hanebností ruska.

    • Derp_1337

      Jo, je občas sranda sledovat to drama 😂

      MICHAEL JACKSON EATING POPCORN MEME

  • Sallvator

    Proc tu vubec ta hra dostava prostor...

    • Protože je to hra a toto je web o hrách a ne o politice? Bylo by fajn kdyby lidi uměli rozlišovat mezi uměním (hudba, hry, filmy) a politikou - s výjimkou her, hudby a filmů které se záměrně snaží být politické.

      • unicz

        Jste si jistý, že případný úspěchu hry "na západě" nepoužije Ruská propaganda "hele jaké skvělé hry vychází od nás!"?

      • Sallvator

        umeni melo vzdy k politice a valce hodne blizko a rozhodne to nelze oddělovat, vyvojari jednoho studia realne i umiraj rukou naroda jehoz vyvojari si v klidu dal vydavaj hry a lidi je snad i koupej? Stejne jako vse ostatni melo i ruske umeni dostat totalni stopku na zapadni trhy

        • unicz

          Skoro bych řekl, že historicky umění z politiky/války doslova výchází....

        • Pavel Makal

          Názorový článek rozhodně automaticky neznamená, že budeme hru všichni bojkotovat :) Recenze normálně vyjde, budu ji psát já. A nemám v úmyslu udělat z ní aktivistický pamflet, jako se to stalo s Hogwarts Legacy ve Wired, ať už si o autorech myslím cokoli.

          • Určitě jsem pro ať tu vyjde objektivní recenze týkající se hry, maximálně s odstavečkem o "politické stránce věci".

            Ať se každý rozhodne jak s tím naloží.

            Sám nevím, ťukal jsem si na čelo ohledně aktivismu kolem HL, ale válka na Ukrajině bude pro mě přece jen dost pádným důvodem hru nepodpořit


          • Nechal bych to recenzovat Šárku😀

            • ales.smutny

              Proč? Není důvod. Šárky přístup je zcela relevantní a proč jí nutit do něčeho, co by nechtěla? Nebojím se, že by svou antipatii nepotlačila, je to profesionální novinářka, která už pár let píše, ale nikdy se nevyplatí lámat vůli a morál redaktora.

            • Pavel Makal

              Já i všichni ostatní úplně respektujeme její pohled a on se ostatně příliš neliší od toho mého. Na druhou stranu samozřejmě recenzi mít chceme a vy si zasloužíte hodnocení hry jako takové, morální aspekt už bude na čtenáři.

              • Reakce na příspěvek:

                To měl být pokus o odlehčení. Neberte všechno tak vážně. Chápu že rusko ukrajinskej konflikt u nás víc rezonuje, protože naše historie s Ruskem, plno Ukrajincu už tady bylo před tím a jsme blízko . Ale třeba od Německa na západ a od Rakouska na jih už to nikoho moc nezajima a je to pro ně něco jako pro nas nekonečnej konflikt Israele s Palestinou...třeba... Válka je špatná, Rusko je špatný, samozřejmě. Ale občas je potřeba vidět věci ne jen z našeho pohledu. Prostě pro většinu světa je to jen další lokální konflikt mezi dvěma zeměma. A do hraní her bych to fakt netahal.... Judge me now 🙂

    • Carnage666

      Protože vypadá dobře. 🙂

  • Karnvapen

    Na tuhle hru se opravdu těšim. Ještě jsem se nikdy neúčastnil review bombingu a tenhle fašistickej hnůj bude můj první <3

    • Musí to být fajn nemít nic lepšího na práci

      • To zabere pár minut, pořád lepší než hrát tento hnůj několik hodin.

    • Pověz. Jaké to je, být na špatné straně?

      • Cokoliv Ruského je nyní špatné? 😅 Skoro to zní jako byste za chvíli tvrdil že většina Ruských vojáků odjela na Ukrajinu dobrovolně a s úsměvem, to asi úplně ne, že? Takže tušíme alespoň z kterého konkrétního prohnilého místa v Rusku vítr vane? Říká se že nemáte házet všechny do jednoho pytle, Vy jste to právě svým komentářem udělal.

        • Ten nade mnou se těší, že tu hru bude review bombit, což znamená, že hře bude úmyslně dávat negativní hodnocení proto, že je ta hra RUSKÁ. Já mu OPONUJI. Lidi, co na netu mají potřebu hrát diplomaty, nemusím, ale aspoň se nauč číst.

          • Obvykle jsem zvyklý číst buď v češtině, nebo v angličtině. V této hybridní řeči která není ani jedno z toho, se opravdu nevyznám :) Takže možná jste měl spíše napsat autorovi původního komentáře ať píše buď Česky nebo Anglicky.

          • unicz

            Ruský národ potřetí za století okupuje Evropu. Podoby vzdoru jsou různé.

        • Je jedno jestli jeli z donucení nebo s úsměvem. Výsledkem jsou města rozstrilena na srč... a statisíce mrtvých lidi. Mě jsou nějací mužici ukradení. Nakonec je to stejně prst konkrétního člověka, který mačká spoušť. Takže ano, s radostí je nahážu do jednoho pytle. 

        • Sierra117

          Nikdo neříká, že cokoli Ruskýho je špatně, ale vývojáři této hry měli dost času a prostoru aby adekvátně reagovali na to co se teď momentálně děje a neudělali to. Což prostě nelze v této době přehlížet. Trošku je mi líto MS, těm to bude házet klacky pod nohy, že hra takového kontroverzní pověsti vyjde v den vydání na GP.

          • Souhlasím že například mnou oblíbení Ice-Pick Lodge se k invazi Ruska na Ukrajinu vyjádřili jasně a jsem jim za to vděčný. Vývojářský tým Mundfish neznám a kvalitou jejich hry mě mohou překvapit, a i přesto pochybuji že se bude jednat o studio které mi uvízne v hlavě jako například legendy Black Isle Studios, Rockstar, Irrational Games, Bethesda (v dobrém i zlém), a další.....
            T
            o že jednoznačně neodsoudili invazi je sice pravda, ale na druhou stranu ji také jednoznačně nepodpořili.

            • No, z některých informací to vypadá, že vlastníci firmy mají zajímavé známosti. Dál jsem to nezkoumal. Hru hrát nebudu tak ani tak.

      • haha doporucuju se odstehovat do Ruska jestli si tohle myslite 

        • Doporučuju světu hrdě nedemonstrovat, že jste propagandou vymletá statistika.

          • uaxpk

            Mohu se zeptat co přesně pro Vás znamená "propagandou vymletá statistika" a jak přesně (a kde) jste sledoval ten konflikt? 

            Fakt mi přijde perverzní bavit se o politice na herním webu, ale tohle mě zajímá. Hlavně z důvodu kdy jedna země (notabene velmoc) napadne menší, chudší, ale suverénní stát s cílem ho zničit (oficiální cíl režimu v RF). To je prostě fakt, který už je daleko za hranou.

          • miluju lidi co musi byt za kazdou cenu anti mainstream ikdyz se jedna o ofenzivni valku na cizim uzemi opravdu smutne 

            • Usuzujete, že to musí být 'za každou cenu' a ne třeba tím, že dotyčný tento konflikt sledoval ještě předtím, než nabral mediální popularity? A že i přesto, že se válčí na "cizím území", má tento konflikt značné ekonomické ramifikace pro NAŠÍ zemi, obzvlášť po těch krušných dvou letech? Jak hluboko se v té jámě ignorance chcete prokopat? Očividně vám vaše současná pozice nestačí.

        • Nemám důvod stěhovat se do Ruska. A opravdu nepatřím k dezolátům či podobným typům lidí kterou se část naší společnosti rozhodla nálepkovat. Obecně mi přijde smutné že jsme začali hanlivě nálepkovat lidi kvůli jejich názorům. Pravidelně přispívám UA červenému kříži a invaze na Ukrajinu je podle mě jednoznačně špatně, na druhou stranu nesvaluji vinu na všechny Rusy, ale převážně pouze na Ruské oligarchy a politiky v čele s jejich největším führerem.

          • cítim to dost podobně, dělám to dost podobně. Jasně rusové a všechny ty jejich satelity by se měly zvednout na odpor a tak trošku si to tam poměnit, jenže já prd vím jaké to je když vám někdo desítky let vymývá mozek... Ať si říká kdo chce co chce my tady máme takovou svobodu jako málokterý národ. A co se týče hry samotné. Tohle je opravdu web o hrách... Je prostě logické, že ta hra tu dostane prostor a recenzi a kdo chce si ji koupí kdo chce tak upirátí a kdo nechce nekoupí. Co si myslím, že je od games trochu zbytečně natruc tak je v kalendáři vykřičníček ( jakože tip games cz )....

            • Nevíme jaký to je, ale měli jsme to tady taky. Několik let komunisty a společnost se zasadila také ve velké míře k tomu, aby tady komunismus v dané podobě nebyl. O to stejné by se měli pokusit oni.

              • Reakce na příspěvek:

                ano to určitě ano, ale prostě nevíš co to udělá se společností když x desítek let tvoje prarodiče,rodiče,tebe masíruje banda vymývačů mozku... Já mám 36 totáč jsem zažil s plenkou na zadku a prsem v puse a to jenom konec. Rodiče mám těžké demokraty a antikomanče takže vím fakt prd. Pochop já to vůbec nehájím. Chce se mi blít když vidím co dělají na UK a jsem plně pro podporu UK. Ale pořád tvrdím, že mi tu pokřivenost jejich mentalinty nemůžem pochopit. To je jako severní korea, sakra lidi tam chcípají hlady, ale jsou tak vymydlení, že si to prostě nechají. Přitom kdyby se jich půlka zvedlo tak ta masa to podle mě spláchne za týden... Jenže jakkýkoliv pokus je udupán hned v zárodku a stejné je to teď v tom hnusném rusku. Když ti hrozí 15 let lágr a jsi třeba živitel rodiny... Tak asi není moc easy pizy vystoupit z davu a dát se na odpor. No nechme toho tohle je nějaké moc vážné :-) štve mě že by celý svět měl řešit problémy, které nás můžou reálně vymazat z planety jakože lidstvo... a místo toho se tady zabíjíme, vždycky kvůli nějakému mamlasovi, který se asi vzruší jenom když může rozkazovat.... hnus...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit